- 1 Aralık 2013
- 2.416
- 1.356
- 248
Bence yabancilar cok rahat (kiyafet konusunda) turkler de cok abartiyor.
Ben ne giyerssem ogluma onu giydiririm.
Yabancilar (bati)kendileri de kisin incecik buluz mini etekle dondurucu sogukta gece gezmeleri yapiyorlar. Bacaklari mosmor. Tirtir titriyorlar yine de boyleler. Bu yuzden cocukla ilgili yanlis secimleri de normal.
Turkler de ayni sekilde yaz kis yelek corap atlet uclusune sariliyorlar. Cocuklari da oyle yetistiriyorlar. Evin isisi kisi n 20 yi gcmez. Turk misafirim geldiginde haric. Donuyorlar mubarek hemen 27 ye kadar cikariyoruz
Bir de ne zaman yurtdışı seyahatine çıksam görüyorum
3-4 küçük çocuğu olan aileler geziyor çatır çatır
Biz çocuk oldu mu eve kapanıyoruz
Çocuk = Hayatın bitmesi demek bizim için
Sonra da diyoruz eee çocuğu misafire götürüyoruz durmuyor geri dönüyoruz/misafirliğe bile gidemiyoruz
Eee bebekliğinden alıştırmazsan sonradan alıştıramazsın diye düşünüorum :44:
Çocuğum oldu sosyal hayatım bitti mantığını bi kafamızdan atsak da
Çocuklarımızla gezsek dolaşsak parkalara gitsek :44:
Bizim tepkimiz genelde
Aaaaa çocukla gezilir mi
Aaaa küçük bebekle tatile mi gidilir
Aaaaa bebeyle yolculuk mu yapılır vs
Bizdeki bu yabanci hayranligi da cok komik geliyo bana ya..:) Yok cok guzel yetistiriyolarmis da, cok disiplinli oluyolarmis da... Cocuklar ergenlige geldikten sonra hemen hepsi kafayi siyiriyo.. Hamile kalan mi dersin, uyusturucu kullanan mi, anasini babaisini doven mi... Ben de yurtdisinda yasiyorum..Gercekten bakiyosun kucukken analarinin sozunden cikmiyolar. Amaaaa demek ki bi yerde yanlis var ki pek uzun surmuyo o guzel gunler... Tamam Turkiye'dekiler cok simartiyo onu kabul ediyorum ama yabancilardan daha iyi oldugunu dusunuyorum...Yurtsdisindaki ergenleri gorseniz bizim ergenleri opup basiniza koyarsiniz
Birkac ornek gormek istiyosaniz internetten izleyebileceginiz programlar var.. Worlds strictest parents ve super nanny tavsiye olunur....
Evet, Tr'deki insanlar çoçuk bakimini çok fazla büyütüyorlar. Burda okudugum kadar birçok ailede dogumdan sonra, aile büyüklerin yeni dogum etmis kiz'in yaninda kalmasi normal görünüyor. Yani kiz'in annesi ve ya kv'desi orda 1,2 ay kalmasi normal görünüyor, sanki çift tek basina bebege bakamiyormus gibi. Ve bu çiftte daha çok stress yasatiyor
Buralarda öyle birsey yok. Sadece ilk zamanlar haftada bir sefer bir hemsire gibi biri geliyor bebege bakmak için, annenin sorularina cevap vermek için, ve geriye kalan zaman çift kendisi bebege bakiyor. Ve özelikle çift demek istiyorum. Türkiyede hersey anneye yüklüyorlar, hos zaten çogu anneler baba'ya güvenmeyip hiç bir is yaptirmiyorlar bile. Oysa buralarda erkekte gece gece kalkar, mama verir, bez degistirir,.. Burda bunlar gayet normal seyler.
Türkiyede erkekler bebegi sadece sevmelik olarak goruyor sıra cocuk bakmaya gelince erkek cocuk bakamaz algısı var. Yeni yeni görüyorum biraz yeni nesil ve eğitimli erkekler bebeklerine yemek yediriyor bebeğini uyutuyor vs
Hayir, bdv'de çok okuyorum. Birçok kadin hem eve, hem ise hem çoçuga yetismeye çalisiyor. Hatta baze konularda bu kadinlar birbirine güya yardim ederek "hafta içi su isleri yap, hafta sonu su isleri" gibi laflar söylüyorlar. Hiçbiri demez ki, erkek nerede? Birçok kadin yani aslinda "single mom" yani bekar anne hayati yasiyorlar, evli oldugu halde.
Bu bile çoçuk egitiminde büyük bir eksi oluyor. Birçok evlerde hali ile anne daha disiplinli oldugu için "kötü" olarak görülüyor çoçuk tarafindan, ve baba "iyi" olarak görülüyor çünkü baba sadece oyun zamanda çoçuk ile ilgileniyor. Yani egitim bazen bastan bile çok kötü basliyabiliyor maalesef.
evet malesef çocuklar anneyle çatışıyor küçük yaşta genellikle çünkü baba bir şeye karışmıyor ki her zaman topu anneye atıyor. çalışan annelerin işi gerçekten çok zor
Aslinda degil, biliyormusun? Kadinlar artik süperanne, süper es, kisacasi süper kadin olmaktan vazgeçmeliler. Nasil alistirirsan öyle gider. Bügün mesela esim yemek ve bulasiklari yapti ve evi temizledigimizde o hep beni yardim eder. Ben simdi hiç eline is vermesem, herseyi kendi yapmaya çalissam, rahatliga alisip, çoçuk olduktan sonra bile birsey yapmaz çünkü alismis.
Yani demek istedigim, aslinda kadinlar kendine bos yerde zorluk açiyorlar.
Bizdeki bu yabanci hayranligi da cok komik geliyo bana ya..:) Yok cok guzel yetistiriyolarmis da, cok disiplinli oluyolarmis da... Cocuklar ergenlige geldikten sonra hemen hepsi kafayi siyiriyo.. Hamile kalan mi dersin, uyusturucu kullanan mi, anasini babaisini doven mi... Ben de yurtdisinda yasiyorum..Gercekten bakiyosun kucukken analarinin sozunden cikmiyolar. Amaaaa demek ki bi yerde yanlis var ki pek uzun surmuyo o guzel gunler... Tamam Turkiye'dekiler cok simartiyo onu kabul ediyorum ama yabancilardan daha iyi oldugunu dusunuyorum...Yurtsdisindaki ergenleri gorseniz bizim ergenleri opup basiniza koyarsiniz
Birkac ornek gormek istiyosaniz internetten izleyebileceginiz programlar var.. Worlds strictest parents ve super nanny tavsiye olunur....
Hayir, bdv'de çok okuyorum. Birçok kadin hem eve, hem ise hem çoçuga yetismeye çalisiyor. Hatta baze konularda bu kadinlar birbirine güya yardim ederek "hafta içi su isleri yap, hafta sonu su isleri" gibi laflar söylüyorlar. Hiçbiri demez ki, erkek nerede? Birçok kadin yani aslinda "single mom" yani bekar anne hayati yasiyorlar, evli oldugu halde.
Bu bile çoçuk egitiminde büyük bir eksi oluyor. Birçok evlerde hali ile anne daha disiplinli oldugu için "kötü" olarak görülüyor çoçuk tarafindan, ve baba "iyi" olarak görülüyor çünkü baba sadece oyun zamanda çoçuk ile ilgileniyor. Yani egitim bazen bastan bile çok kötü basliyabiliyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?