- 28 Haziran 2011
- 511
- 161
- 123
- Konu Sahibi pitircikkiz
-
Hz zeynep in eşini bi arastir canim. Sana yardimci olacaktır :)
yalnız kafirle evlenilmesi yasak diyor
yani başka dinden biriyle evlenmesi de mekruhtur diyor burada.
Dinde mantık aramak yoktur, itaat vardır. Sorguladığın an müslümanlar sana ucube muamelesi yapar. Sana gayrimüslimle evlenmeyeceksin derse evlenmezsin, ayet gelir evladının karısıyla evlenirsin. Kesin cevap bulman zor. Bana kalırsa uyma çünkü başlı başına saçma hoşgörü kuralına uymuyor, sevgiler :)
Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]
burada müşrik, şirk koşan anlamına geliyor ya ona dayanarak alıntı yaptım
çünkü şirk deyince puta tapmaktan tut, hz isayı haşa yaratıcı konumuna dahil etmek de var
gayrimüslimlerin birçoğu şirke bulaşıyor
müşrik Allaha inanmayan demek konu sahibinin dediği kişi başka dinden sanıyorum yani Allaha inanıyor:44:
gerçi böyle de olsa mekruh ama zaruret hali olması gerekiyormus sanırım
neyse doğrusunu Allah bilir
en iyisi müftülüğe sormak hakikaten de
bu senin dine bakışınla alakalı. eğer bu konuda keskin bakıyorsan olmaz,ama din senin için o kadar önemli değilse olur. kısacası seninle Alakalı..kızlar sadece merak ettiğim için bu konuyu açıyorummüslüman olmayan bir erkekle evlenmenin zina olduğunu duydum bu gerçek mi? gerçekse neden zina oluyorki? çok sevdin diyelim adam müslüman olmayı kabul etmeyebilir doğal olarak o zaman ne yapacaksın?
Bu yorumu bin kez beğendim sayın. Orada yaptığınız ince sarcasmı da gördüm. Budur.Dinde mantık aramak yoktur, itaat vardır. Sorguladığın an müslümanlar sana ucube muamelesi yapar. Sana gayrimüslimle evlenmeyeceksin derse evlenmezsin, ayet gelir evladının karısıyla evlenirsin. Kesin cevap bulman zor. Bana kalırsa uyma çünkü başlı başına saçma hoşgörü kuralına uymuyor, sevgiler :)
Seviyorsam ve sevildiğime eminsem dini benim için önemli değil. Kalbi önemli, iyi bi insan olması önemli , bana verdiği değer önemli .
Bu yorumu bin kez beğendim sayın. Orada yaptığınız ince sarcasmı da gördüm. Budur.
Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]
burada müşrik, şirk koşan anlamına geliyor ya ona dayanarak alıntı yaptım
çünkü şirk deyince puta tapmaktan tut, hz isayı haşa yaratıcı konumuna dahil etmek de var
gayrimüslimlerin birçoğu şirke bulaşıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?