- 24 Nisan 2013
- 5.846
- 9.866
- 178
- Konu Sahibi pitircikkiz
-
dini konular bence de yasak olmalı. Hz isa tanrı deildir ve gayri müslim dedikleriniz şirke koşmazlar.
müşrik Allaha inanmayan demek konu sahibinin dediği kişi başka dinden sanıyorum yani Allaha inanıyor:44:
gerçi böyle de olsa mekruh ama zaruret hali olması gerekiyormus sanırım
neyse doğrusunu Allah bilir
en iyisi müftülüğe sormak hakikaten de
kızlar sadece merak ettiğim için bu konuyu açıyorummüslüman olmayan bir erkekle evlenmenin zina olduğunu duydum bu gerçek mi? gerçekse neden zina oluyorki? çok sevdin diyelim adam müslüman olmayı kabul etmeyebilir doğal olarak o zaman ne yapacaksın?
bu sorunun cevabi tartismaya acilmayacak Kadar kesin hukumle rabbim tarafindan verilmistir
ALLAH CC nur suresi 3 ayetinde soyle buyurur
- Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır
Benim kafama takılan birşey oldu: zina eden kişinin zina eden veya müşrik ile evlenebileceği söyleniyor. Müşriğin sadece zina edenle evlenebileceği konusunda kesin bir hüküm yok ki.
Tabi bunun dışında müşrikle evlenilmesi hususunda direk bir sure varsa bilemem. (Varsa eğer merak ettim bu konuyu çünkü benim de geçmişte yabancı bir erkek arkadaşım olmuştu)
Bir de ben zinanın tanımını evlilik dışı girilen cinsi münasebet olarak biliyorum. Doğruysa bu durumda yabancı biriyle evlenilmesinin zinayla pek alakası yok gibi fakat tabi yine islam dininde yasak olabilir ama zina olamaz sanki.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOT
sorunuzu tam olarak cozemedim biraz karisik sorulmus
ama yabanci biriyle evlenince dini nikah kiyilamiyor orasi ne olucak
[
sorunuzu tam olarak cozemedim biraz karisik sorulmus
ama yabanci biriyle evlenince dini nikah kiyilamiyor orasi ne olucak
Dinde mantık aramak yoktur, itaat vardır. Sorguladığın an müslümanlar sana ucube muamelesi yapar. Sana gayrimüslimle evlenmeyeceksin derse evlenmezsin, ayet gelir evladının karısıyla evlenirsin. Kesin cevap bulman zor. Bana kalırsa uyma çünkü başlı başına saçma hoşgörü kuralına uymuyor, sevgiler :)
.Böyle konualrda şeytan gerçekten boş durmuyor akla türlü vesveseler sokuyor.
Bu arada yanlış anlamayın;.Size değil bu söylediğim,hepimize fısıldayan şeytana..
Şeytan içindedir, kötü bişey yapan sensin şeytan yaptırmıyor. O sadece insanların kendini rahatlatma yöntemi. Kötü şeyleri kendilerine yakıştıramıyorlar malesef ama yaptıkları zaman da ben yapmadım şeytan yaptırdı oluyor. Özgür iradem var istersem yaparım istemezsem yapmam. Şeytan kimmiş, uydurma.
tabi canım ortak koşmak oluyor senin dediklerin.canım müşrik, şirk koşan anlamına geliyor
gayrimüslimlerin bazı inançları da şirk değil mi
mesela bir Hristiyan hz isa tanrının oğludur derken, bir Yahudi Üzeyir tanrının oğludur der
hepsi değil tabii ama birçoğu bunu savunuyor
peki Allahın çocuğu olduğunu söylemek onun vasıflarına ortak koşmak değil mi
bu yüzden şirk olduğunu düşünüyorum renginacım
musrik sirk kosan anlama geliyor diger dinden olanlarda allaha sirk kosuyolar
Bu konuya girmek istemezdim ama İslam Dini içinde değilseniz kendi bileceğiniz iş..Ben içindeyim..
Sadece şeytan değil tabki ''nefs'' var bir de..Yani'' id''
tabi canım ortak koşmak oluyor senin dediklerin.
ben müşrikin kafir oldugunu sanıyordum:26:
Müşrik Allah'ın varlığını kabul etmek ama ona ortaklar vasfetmek..Mekke dönemi müşrikleri Allah'ın varlığını kabul ediyorlardı..Ama İslam'ı kabul etmiyorlardı...Allah'ın varlığını kabul eden ama onun kuralını kabul etmem diyen müşrik diye belirtilmiş..Müşrik aynı zamanda kafirdir dini litaratürde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?