Yabancı Biriyle Olan İlişkiyi Aileye Açıklama

evet ben hiç silip atamıyorum huyum bu,anneme ayrı sevgilime ayrı konuşuyorum bakalım nolacak?

valla elin gavuru için sizi büyütüp besleyen insana rest çekilmez annen istemıyorsa ayrıl koca her zaman bulursun anne bulunmaz. ayrıca allaha ınanmayan insan her türlü rezıllıgı yapar.
Allaha inanan ve her türlü rezilliği yapan çok gördük. hatta acımasızca kafa kesebilende.
masum çocukları katledende.
o yüzden kafanızdaki bu şablondan vazgeçin.
Allaha inanmış yada inanmamış,önemli olan , o kişinin vicdanının temiz olması. iyiyle kötüyü ,yanllışla doğruyu ayırt etme kabiliyeti,acıma hissi
kısaca ,insanlar,
Irk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’denfazla kategoriye ayrılırlar.
Halbuki olay bu kadar komplike değildir.
İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar:
İyi insanlar ve kötü insanlar..

İnsanları fikirlerinden vazgeçirmek çok zor gerçekten,empati meselesi..

Şu din konusu girdiği zaman boşa atip tutmaya ne kadar merakli herkes. Kız sadece olayin içinden nasil cikarim diye sormuş; yok şöyle zina, böyle ahiret.. İşin o kismindan size ne? Çoğunuz imam nikahinizdan once eşlerinizle görüsmediniz mi, el ele tutuşmadiniz mi? Bunlar zina degil mi sizce? O yüzden konuyu din konusundan didiklemeyi bi kenara birakin.
Asil meseleye gelirsek.. Canimcim ateist olan bir kişiye, ozellikle orta yaslara yaklasmis kendi fikri, zikri birine gostermelik de olsa musluman ol demek ayip bir şey bence. Ailene, sulalene karsi bu sekilde davranmaya zorlamak da omuzlarina koyacagin buyuk bir yuk. Sunnet konusuna deginmiyorum bile.. Sen sevgiline ailenin bu konuda neler dusundugunu soyle, nelerden fedakarlik edip etmeyecegi ona kalmis..
Ailenin degisecegini hic sanmiyorum. Ama ailene insanlarin degisebilecegini, sizin kulturunuzu aldiktan sonra belki bir gun kendi istegiyle musluman olabilecegini soyleyebilirsin. Sunnet konusundan sulalene bahsetmek zorunda degilsin bence.. Ay bilmiyorum isin cok zor. Iki taraftan biri fedakarlik yapmak zorunda, cunku orta yol gibi bir secenek yok bu konuda. Ama iki tarafa da acik olmak en iyisi. Yalan dolanla kotarilabilecek bir mevzu asla degil bu. Mutlaka bir yerden patlak verir ve o zaman bir tarafi tamamen kaybedebilirsin..

Ortamdan çatlayacağım artık!

Yahu hani dinde zorlama yoktu ? Hani İslam hoşgörü diniydi ? Ateistin de deistin de, senin de hesabın Allah'la sen arasında öteki dünyada görülecekse sen neyin derdindesin? Sen peygamber misin insanları doğru yola getirmeye çalışıyorsun ? Kim veriyor bu hakkı ?

Sünnet esasında yahudi geleneğidir .İyice araştırıldığında görülecektir . Sağlıklı olduğu da tartışılır .

benim de esim fransiz ve ateist, ailem de gayet muhafazakar. ayni yoldan gecmis su anda iki cocuklu evli biri olarak tavsiyelerimi ileteyim.

oncelikle acele etme, cunku yasin genc ve ailen de nasilsa daha karsisina baskalari cikar diye kesip atiyordur. biraz zaman ver iliskiye, ama bu zaman icinde ailene ne kadar ciddi oldugunu ve erkek arkadasinin ne kadar iyi oldugunu her an hissettir. senin gecen zamana ragmen hislerinde degisme olmadigini niyetinin ciddi oldugunu gorsunler.

sonra bir ara mutlaka arkadasini getir ve annenle tanistir. annen istemese bile, gelecek seninle tanismak istiyor de. yuzyuze gelince insanlarin dusunceleri 180 derece degisiyor; hele de sevgilin sempatik biriyse. benim aynen oyle olmustu, hic gormek istemeyen annemin yuzu gulmeye baslamisti gorur gormez.

illa turk olsun musluman olsun takintisini kirmak icin cevrenizde gordugun kotu evliliklerden, ornegin esini doven, alkolik olan, aldatan, issiz gezen turk-musluman adamlardan ornek ver. aile icin en onemlisi senin uzun vadede mutlu olacagini bilmektir. sana gercekten deger verecek, iyi baba olacak, ailesine iyi bakacak, seni hizmetci gibi kullanmayacak bir adam oldugunu gorsunler.

sonrasinda da kararli oldugunu ve ne pahasina olursa olsun kararindan donmeyecegini, bu konuda ellerinden birsey gelmeyecegini hissettir. seni silmeyi goze alamayacaklardir.

daha da detay istersen ozelden yaz anlatayim :)

iyi sanslar :)

ay surekli aklima birsey geliyor :) bir tavsiye daha. ailene ateist deme. iste hristiyan ama dinle pek alakasi yok, ailesi ogretmemis filan de. boylece belki zamanla islami ogrenir de benimser diye bir umut olusur iclerinde.

ya canım
seni ben anlamam benide sen anlamazsın
bana göre ateist biriyle evleneceğine vebalı pis çirkin bir müslümanla evlensin
kafam bu sende ugraşma bende

Ben sunnetsiz pipi görmek istiyorum

işin zor ama imkansız değil
ailen anlayışlı ise daha da kolay hayat senin, karar senin, tercih senin
kendin için ne istediğini, neyin doğru olduğunu en iyi sen bilirsin
ailenin fikirleri tabiki çok önemli ama genede son söz senin
sen kararlı bir şekilde ilişkini, sevgini, sevgilinin nasıl biri olduğunu, sana neden uygun olduğunu, neden onu sevdiğini ve seçtiğini, hayallerini, onla gelecek planlarını anlatırsan rızalarını alman kolay olur
gönülden rıza vermeseler bile onaylamak zorunda hissederler kendilerini

ya canım
seni ben anlamam benide sen anlamazsın
bana göre ateist biriyle evleneceğine vebalı pis çirkin bir müslümanla evlensin
kafam bu sende ugraşma bende

Çok büyük konuşuyorsun. Senin de çocuğun olacak. Anladiğim kadariyla dinin sadece teorik kismini almişsin. Sıfır hoşgörü, full yargı ve yaftalama. 20 sene sonra haberlerini bekliyorum^.^

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…