Yabancı Biriyle Olan İlişkiyi Aileye Açıklama

Canım aynen kız kardeşi falan adetlerimizi seviyorlar onlara çok egzotik geliyor.Sevgilimin de gerçekten kalbinin temiz oldupuna inanıyorum,ahlaklıdır.Ama 24 senedir artık kökleşmiş bir düşünceyi değiştirmek çok zor bir şey.Yarın anneme tanışma konusunu açmak istiyorum bakalım nolacak.

Bu konunun hafifletilmiş şekli söylemesi yok bence sevgilinle konuşmalısın o ne düşünüyor çok mu katı dinle ilgili annenler bence nasıl olsa geçmez bizim kızda ayrılır şeklinde düşünüyor olabilir

Ben de herkese söyledm zaten sevgilim de müslüman gibi davranmaz.

Bu konunun hafifletilmiş şekli söylemesi yok bence sevgilinle konuşmalısın o ne düşünüyor çok mu katı dinle ilgili annenler bence nasıl olsa geçmez bizim kızda ayrılır şeklinde düşünüyor olabilir

Dinle ilgili çok katı derken kastettiğini anlamadım canım.Hayatı boyunca inanmamış ve inanmıyor.

Onun düşüncesinin,inancının değişmesi çok zor zaten. Sonuçta inanmayan birine elle tutulmayan, gözle görülmeyen sadece kalben bilinen bir şeyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Hani bundan öte önce bir tanısınlar, ciddiyeti kavrasınlar. Aileler genelde "ohooo evlenene kadar onlar çoktan ayrılır" düşüncesine sahipler. Sonrasında spontane takılırsınız, zaman ne gösterecek, ailenin tavrı ne olacak ona göre yol belirlersiniz. Ama ben dinini yanlış tanıtma, -mış gibi yapma taraftarı değilim. İnancımız da kişiliğimizin büyük parçası sonuçta. Kişi neyse odur.

Ben bu konuda hak veriyorum size.. Bu sevgilinize hakaret olur.. Siz müslümansınız ve evlenince günah olmasına kadar herşeyi biliyorsunuz o yüzden bu konuda diyecek birşeyim yok hayat sizin.. Yalnız ne sevgilinize ailenizi farklı gösterin ne de ailenize sevgilinizi.. Bu onları kandırmak olur.. Aileni yadırgayamam çünkü hemen hemen herkesin ailesi bu tepkiyi verirdi zaten. Birde evlenince çocuk olacak ki bence en büyük ve en önemli sorunda bu.. Çok iyi düşün..

Evet ama ailem de buradakiler gibi düşünürse yandık demektir.

Çocuk konusunda sevgilimin şöyle bir düşüncesi var.Kendini anlayacak yaşa geldiğinde 3semavi dinin kitaplarını okumasını ve kendine en mantıklı geleni seçmesini istiyor.

En azından Müslüman olmayacak diye diretmiyor bu olumlu bir davranış elbette ama o yaşa gelene kadar nasıl yetiştireceksiniz.. Ve oldu ki Müslümanlığı kabul etmedi siz ne düşünürsünüz ne hissedersiniz bu durumda.. Bunlar çok çok hassas konular çünkü.

Canım çokk ilerisi bu..O zamanki duygu durumuma göre değişir tepkim.

Canım çokk ilerisi bu..O zamanki duygu durumuma göre değişir tepkim.

Önceliğim ailemi ikna etmek diyorsunuz =) ben ailenizin ikna olacağını pek sanmıyorum açıkçası yanlış anlamayın kendi ailemi göz önünde bulundurarak cevap veriyorum işiniz zor olacak..

Konuyu okudum yazmadan gecemedim canim...Benim fikrim bu konuyu cok iyi dusunmen yonunde.Yani aileni nasil ikna edecegini bi tarafa birak bence.Butun bu farkliliklari yok sayarak evlenmeyi goze alabiliyo musun ? Evlilik cok ciddi bisey.İnsan yeri geliyo ayni fikre ayni inanca sahip oldugu kisiyle anlasamiyo.Simdi sana bunlar normal gelir ama ilerde evlenince hele cocuk sahibi olunca goreceksin ki sadece sevgi yetmiyo.Dini inanc,gelenek,orf,adet butun bunlar bizi etkisi altina aliyo.Ben de cok gelenekci degilimdir karisiyimdir boyle seylere ama aci gercek su ki; herkes yetistigi tarzla hayatini yonlendiriyo.Bu degerler belki de bizi biz yapiyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…