- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.128
- 163
- Konu Sahibi breakingbadd
-
Canım aynen kız kardeşi falan adetlerimizi seviyorlar onlara çok egzotik geliyor.Sevgilimin de gerçekten kalbinin temiz oldupuna inanıyorum,ahlaklıdır.Ama 24 senedir artık kökleşmiş bir düşünceyi değiştirmek çok zor bir şey.Yarın anneme tanışma konusunu açmak istiyorum bakalım nolacak.Adetleri dert etmezler sanmıyorum zaten bizde neden bu kadar çok adet var onu da anlamış değilim. Sonuçta eğlenceye bu derece para saçmak da hoş bir şey değil bence...
Dini konularda yorum yapmak istemem ama müslümanım diyen brinden daha çok müslüman vasıflarına sahip olabilir kendisi. Ne bileyim dedikodu yapmaz, yardımseverdir, büyüklere sayglıdır vs vs. Gayet iyi biri olabilir ama bir yaratıcının varlığına inanmaması sizi çok zıt yapıyor. Siz tek yaratıcı varlığına inanırken üstelik...Şimdilik sorun olmasa da ileride çatışma yaşayabilirsiniz. Sonuçta din insanlığın varlığından beri olan br kavram ve farketmesek de hayatımızın, düşüncelerimizin, tavırlarımızın büyük bölümünde bu inancımızı yansıtıyoruz.
Sizin ciddi bir adım olarak önce tanıştırmanız gerek, ilk tanışmada büyük kıyamet kopacaktır ama daha sonraları belki severler...
Ben de herkese söyledm zaten sevgilim de müslüman gibi davranmaz.Bazı yorumlara şöyle bir göz attım da. Müslüman gibi davranmak ne demek ya ! Nasıl bu cümleyi bu kadar rahat kullanırsınz. :KK63: Resmen MÜNAFIKLIK demek bu. Benden uyarması.
Arkadaşım sana gelince , işin zor. Senin inancın ne bilmiyorum ama aynı inançtan olmayan biriyle yaşamak ve çocuk yetiştirmek zor olur diye düşünüyorum.
Ama evlenmekte kararlıysan erkek arkadaşını olduğu gibi tanıt başka türlüsü olmaz.
Dinle ilgili çok katı derken kastettiğini anlamadım canım.Hayatı boyunca inanmamış ve inanmıyor.Bu konunun hafifletilmiş şekli söylemesi yok bence sevgilinle konuşmalısın o ne düşünüyor çok mu katı dinle ilgili annenler bence nasıl olsa geçmez bizim kızda ayrılır şeklinde düşünüyor olabilir
Canım aynen kız kardeşi falan adetlerimizi seviyorlar onlara çok egzotik geliyor.Sevgilimin de gerçekten kalbinin temiz oldupuna inanıyorum,ahlaklıdır.Ama 24 senedir artık kökleşmiş bir düşünceyi değiştirmek çok zor bir şey.Yarın anneme tanışma konusunu açmak istiyorum bakalım nolacak.
Zaten yapılan yorumlara yazdım cevabın o kısmını canım , gerisini sana yazdımBen de herkese söyledm zaten sevgilim de müslüman gibi davranmaz.
Canım anlamıyorsun sevgilim ateist olduğu için dini nikah neden yapayım ben?
Canım onlar inanır ama ben sevgilimi olduğundan bir başkası gibi göstermeyi kişiliğine hakaret gibi görüyorum sence haksızmıyım?
Canım onlar inanır ama ben sevgilimi olduğundan bir başkası gibi göstermeyi kişiliğine hakaret gibi görüyorum sence haksızmıyım?
yani bu konuda tavrı çok net mi düşüncesini değiştiremez mi anlamında sormuştumDinle ilgili çok katı derken kastettiğini anlamadım canım.Hayatı boyunca inanmamış ve inanmıyor.
Evet ama ailem de buradakiler gibi düşünürse yandık demektir.Onun düşüncesinin,inancının değişmesi çok zor zaten. Sonuçta inanmayan birine elle tutulmayan, gözle görülmeyen sadece kalben bilinen bir şeyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Hani bundan öte önce bir tanısınlar, ciddiyeti kavrasınlar. Aileler genelde "ohooo evlenene kadar onlar çoktan ayrılır" düşüncesine sahipler. Sonrasında spontane takılırsınız, zaman ne gösterecek, ailenin tavrı ne olacak ona göre yol belirlersiniz. Ama ben dinini yanlış tanıtma, -mış gibi yapma taraftarı değilim. İnancımız da kişiliğimizin büyük parçası sonuçta. Kişi neyse odur.
Çocuk konusunda sevgilimin şöyle bir düşüncesi var.Kendini anlayacak yaşa geldiğinde 3semavi dinin kitaplarını okumasını ve kendine en mantıklı geleni seçmesini istiyor.Ben bu konuda hak veriyorum size.. Bu sevgilinize hakaret olur.. Siz müslümansınız ve evlenince günah olmasına kadar herşeyi biliyorsunuz o yüzden bu konuda diyecek birşeyim yok hayat sizin.. Yalnız ne sevgilinize ailenizi farklı gösterin ne de ailenize sevgilinizi.. Bu onları kandırmak olur.. Aileni yadırgayamam çünkü hemen hemen herkesin ailesi bu tepkiyi verirdi zaten. Birde evlenince çocuk olacak ki bence en büyük ve en önemli sorunda bu.. Çok iyi düşün..
Canım şöyle düşün sen şimdi dinini,ya da mezhebini değiştirebilirmisin?yani bu konuda tavrı çok net mi düşüncesini değiştiremez mi anlamında sormuştum
Evet ama ailem de buradakiler gibi düşünürse yandık demektir.
Çocuk konusunda sevgilimin şöyle bir düşüncesi var.Kendini anlayacak yaşa geldiğinde 3semavi dinin kitaplarını okumasını ve kendine en mantıklı geleni seçmesini istiyor.
Canım çokk ilerisi bu..O zamanki duygu durumuma göre değişir tepkim.En azından Müslüman olmayacak diye diretmiyor bu olumlu bir davranış elbette ama o yaşa gelene kadar nasıl yetiştireceksiniz.. Ve oldu ki Müslümanlığı kabul etmedi siz ne düşünürsünüz ne hissedersiniz bu durumda.. Bunlar çok çok hassas konular çünkü.
Canım çokk ilerisi bu..O zamanki duygu durumuma göre değişir tepkim.
Bakalım yarın konuşacağım.Önceliğim ailemi ikna etmek diyorsunuz =) ben ailenizin ikna olacağını pek sanmıyorum açıkçası yanlış anlamayın kendi ailemi göz önünde bulundurarak cevap veriyorum işiniz zor olacak..
Bakalım yarın konuşacağım.
Teşekkürler canım.=)Sonuçlarını buraya da yaz.. Hakkınızda hayırlısı olsun =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?