Merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım ve sizlerle paylaşmak istedigim bir konu var direk konuya giriyorum. Ben hollandada yaşıyorum 24 yaşındayım ve iş yerinde birinden hoşlanıyorum oda benden hoşlanıyor belli ediyordu zaten ve 4 hafta önce ilk o acıldı bana. 1 aydır her akşam yazışıyoruz, calışmadıgımız günlerde buluşuyoruz birbirimizi daha yakından tanımaya calışıyoruz. Şimdiye kadar herşey yolunda, cok iyi anlaşıyoruz ve mutluyum onunla birlikte, gülüp eglenebildigim biri. Yanliz tek sorun beyefendi hollandalı ve ailemin zorluk cıkaracagından eminim. Ailem her zaman bi türkle evlenmemi hayal etmiştir ve hollandalıyla birlikte oldugumu ve müslüman olmadıgını ögrendiklerinde nasıl bi tepkiyle karşılaşacagımı tahmin edebiliyorum. Son zamanlar ailemle aramdaki bagda cok kuvvetli degil zaten özellikle annemle aylardır görüşmüyorum. Yani anlayacagınız aylar sonra kendimi ilk kez biraz mutlu hisedebiliyorum onunla birlikte ve sırf ailem kabul etmedigi icin vazgecmek istemiyorum ondan. Anlatıgına göre onunda babası zor bir adam ve yabancı biriyle birlikte olmasına karşı cıkabilir ama annesinin haberi var ve kabul ediyor. Ben ailemi nasıl ikna edebilirim nasıl kabul ettiririm hic bir fikrim yok sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada türkcem dört dörtlük olmayabilir kusura bakmayın
Merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım ve sizlerle paylaşmak istedigim bir konu var direk konuya giriyorum. Ben hollandada yaşıyorum 24 yaşındayım ve iş yerinde birinden hoşlanıyorum oda benden hoşlanıyor belli ediyordu zaten ve 4 hafta önce ilk o acıldı bana. 1 aydır her akşam yazışıyoruz, calışmadıgımız günlerde buluşuyoruz birbirimizi daha yakından tanımaya calışıyoruz. Şimdiye kadar herşey yolunda, cok iyi anlaşıyoruz ve mutluyum onunla birlikte, gülüp eglenebildigim biri. Yanliz tek sorun beyefendi hollandalı ve ailemin zorluk cıkaracagından eminim. Ailem her zaman bi türkle evlenmemi hayal etmiştir ve hollandalıyla birlikte oldugumu ve müslüman olmadıgını ögrendiklerinde nasıl bi tepkiyle karşılaşacagımı tahmin edebiliyorum. Son zamanlar ailemle aramdaki bagda cok kuvvetli degil zaten özellikle annemle aylardır görüşmüyorum. Yani anlayacagınız aylar sonra kendimi ilk kez biraz mutlu hisedebiliyorum onunla birlikte ve sırf ailem kabul etmedigi icin vazgecmek istemiyorum ondan. Anlatıgına göre onunda babası zor bir adam ve yabancı biriyle birlikte olmasına karşı cıkabilir ama annesinin haberi var ve kabul ediyor. Ben ailemi nasıl ikna edebilirim nasıl kabul ettiririm hic bir fikrim yok sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada türkcem dört dörtlük olmayabilir kusura bakmayın
valla Hollandaya taşınıp da ne bekliyorlardı her şeyden yararlancaz ama bizim gelenekten beklentilerimiz bozulmayacakMerhaba hanımlar aranıza yeni katıldım ve sizlerle paylaşmak istedigim bir konu var direk konuya giriyorum. Ben hollandada yaşıyorum 24 yaşındayım ve iş yerinde birinden hoşlanıyorum oda benden hoşlanıyor belli ediyordu zaten ve 4 hafta önce ilk o acıldı bana. 1 aydır her akşam yazışıyoruz, calışmadıgımız günlerde buluşuyoruz birbirimizi daha yakından tanımaya calışıyoruz. Şimdiye kadar herşey yolunda, cok iyi anlaşıyoruz ve mutluyum onunla birlikte, gülüp eglenebildigim biri. Yanliz tek sorun beyefendi hollandalı ve ailemin zorluk cıkaracagından eminim. Ailem her zaman bi türkle evlenmemi hayal etmiştir ve hollandalıyla birlikte oldugumu ve müslüman olmadıgını ögrendiklerinde nasıl bi tepkiyle karşılaşacagımı tahmin edebiliyorum. Son zamanlar ailemle aramdaki bagda cok kuvvetli degil zaten özellikle annemle aylardır görüşmüyorum. Yani anlayacagınız aylar sonra kendimi ilk kez biraz mutlu hisedebiliyorum onunla birlikte ve sırf ailem kabul etmedigi icin vazgecmek istemiyorum ondan. Anlatıgına göre onunda babası zor bir adam ve yabancı biriyle birlikte olmasına karşı cıkabilir ama annesinin haberi var ve kabul ediyor. Ben ailemi nasıl ikna edebilirim nasıl kabul ettiririm hic bir fikrim yok sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada türkcem dört dörtlük olmayabilir kusura bakmayın
valla ben hollandada yaşıyor olsam gidip müslüman bi türkle evlenmezdim heralde
hayır orda yaşıyorsunuz yani aileniz de ne umuyor ki?
eğer ekonomik özgürlüğün varsa, kendi ayakların üzerinde durabiliyorsan aile de bi yere kadar karşı çıkar. çekersin resti.
Bence müslüman olduktan sonrası önemli değil
İnşallah gönlünüze göre olsun herşey
Daha çok yeni, hemen aileleri karıştırmanız anlamsız. 4 haftalık ilişkide duyurmaktan ziyade birbirinizi tanımayı dert edinmelisiniz :)
Bence zamana bırakın. En azından bir 6 ay verin kendinize.
Eğer devam ediyorsa o zaman düşünürsünüz
Hollanda'da yaşayıp kızı Türk ile evlensin diye beklemek de ilginçmiş..
1 aylık ilişkiyi niye evliliğe kadar bağladınız yahu.. zamanı gelince düşünürsünüz o konuyu.
Benim eşim de yabancı ama müslüman. Buna rağmen ailem hiç istemedi. 4 sene uğraş verdik. En son ayrılmamız için, babam komple şehir değiştirdi. O 4 senede ne çektim bi ben bilirim, bi Allah. Malesef kaçmak zorunda kaldım. Bunu asla desteklemiyorum, net olarak belirtiyim. Eşimle mutluyum çok şükür ama çok üzdüm ailemi. Ne zaman aklıma gelde içim sızlar, ağlarım. Henüz çok yeni ilişkiniz, önce iyice tanı. Bakalım evlenilecek biri mi? Ondan sonra düşün aile kısmını. Ama ne olursa olsun rızalarını al. Eşinle ne kadar mutlu olsan da, aileni boynu bükük bırakmanı acısını hep yaşıyorsun çünkü. Yine olsa yine eşimle evlenirdim ama ailemi kırmadan, üzmeden.. Şimdi çok iyiyiz ailemle. Eşimi çok seviyorlar. Benden ve kardeşimden ayırt ermezler. Gideceğimiz zaman arayip " oğlum canın ıstiyor onu yapayım sana " der. Eşim de aynı sekilde ailemi çok seviyor.
Allah yardımcın olsun, inşallah kolaylikla atlatırsın. Eş çok önemli ama aile herşey
"Yurtdisinda yasayipta turkle evlenmeyi beklemek ilginc" yazmis bi cogunuz.
Sacmalik. Millet yurtdisina gidince bu hakka mi sahip oluyor.
Bende Belcikada yasiyorum, ve hicte oyle yabanci biriyle evlenme hakkina sahip gormuyorum kendimi, sirf burda yasiyorum diye.
Konu sahibine gelince: cok zorlanirsin, genelleme yapmak istemiyorum ama bunlarda sadiklik turklerden gercekten az. Simdi turklerde yapar diye yazmayin, bunlar daha cok yapiyor emin olun. Daha yeni yeni taniyorsun dur bakalim belki istedigin gibi biri degildir, eger gercekten onu istiyorsan ailenle tanistir is arkadasim falan diye isinirlar belki biraz. Ama isin gercekten zor.
Evlenme teklifi aldiniz mi? Evleneceginizden nasil bu kadar emin olabiliyosunuz?
Belki bosuna bunlari dert ediyorsunuzdur su an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?