• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancı (Hollandalı) bi erkekle ilişki?

damlacik1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
172
19
68
Yabanci biriyle evlilik olur mu sizce? Yani bi gelecek olur mu?
Ben ingilizce biliyorum dil problemi yok ama kultur farki falan olmaz mi?
Bide ben Turkce Ogretmeni olucam oraya gidersem isimi birakmak zorunda kalirim. O buraya gelirse, o isini birakicak
Daha bir suru olumsuz tarafi varda , olumlu yonleri neler?
Aranizda yabanci bi erkekle sevgili olan, evlenen var mi? :26:

Kultur farkli olur, ulkeye adaptasyon farki olur, dine gore caiz de degil. Sorun ustu sorun olur yani. Avrupali isi evlilige goturmez zaten bikac sane takilir, birakir

Bide ben Turkce Ogretmeni olucam oraya gidersem isimi birakmak zorunda kalirim. O buraya gelirse, o isini birakicak

Sevgilisiniz ve evlilik teklifi mi aldınız?

Bu kişiden kişiye değişir. Yabancı ile evli arkadaşlarım var, ama genelde dini görüşleri ortak oluyor. Kültür farkıda ne kadar sevdiğinize bağlı olarak aşılabilecek bir durum. Bence gerçekten çok sevip çok sevilmiyorsanız, yabancı bir ülke, tamamen farklı bir yaşam, ve tüm sevdiklerinizi arkada bırakmak katlanılır bişey değil.

.

ben hiç tasvip etmiyorum.
ülkemizde mezhepler arası bile çatışma oluyorken başka dil, başka din, başka ırk, başka kültür çok riskli bir birliktelik....

bu evlilik gerçekleşirse ki ömrü sadece bir kaç yıl olur sonra herkes kaldığı yerden devam eder...

Çok zor ve sorunlu olur. Dinen de müslüman olması gerekir.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Bu kişiden kişiye göre değişir.
Eğer tutucu bir ailedeyseniz etrafınızdakiler dine veya örfe çok önem veriyorsa evet zor olur.
Öyle bir çevrede yetiştirildiyseniz siz bile bi zaman sonra takabilirsiniz.

Ama mesela aileniz dine veya örfe çok takmayan, bunlara düşkün olmayan kişilerse
O zaman hiç bir sorun çıkmaz
Yani bu yetiştirilmeniz, aileniz ve bakış açınızla alakalı.
Çünkü ne kadar zaman zaman anne babadan farklı bakış açımız desek de bi nebze onlara da benziyoruz fikir olarak.

Ama yine de zor:)

Son düzenleme:
Muslumanliga gecer bide azicik ucundan aldirirsa tadindan yenmez :) yasayan arkadasim var gerci arkadasim din degistirdi ama cok mutlu yeniden dogmus gibiyim diyor amerikadalar suan.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

peki o gerçekten evlilik düşünüyormuki? yabancı ülkelerde evlilik kavramı pek kalmadıda, yıllarca beraber yaşayıpta 2-3 çocukları olduktan sonra evlenenleri biliyorum...

kültür farkı gerçekten çok zor, sizde ayıp olan onda dogal olacak, sizde günah olan onda serbest olacak, düşünceleriniz farklı olacak, hiç kolay degil hem sizin için hemde onun için,

bildigim kadarıyla Hollanda'nın resmi dili ingilizce degil, ve yabancı bir ülkede ingilizce bilmek yetmiyor, aynı durum onun için de geçerli türkçe'yi ögrenmek belirli bir yaştan sonra kolay olmasa gerek...

Neden oyle dedin? :44:

O gelse buraya alışamaz , sen gitsen oraya yapamazsın , dil , din , ırk , kültür bunlar kavgaların en büyük faktörleri zaten sonrası malum yollar ayrılır , herkes kendi ülkesinde hayatına devam eder...

Din konusuna girmeyeceğim diğer arkadaşlar gibi, o sizin sorununuzun. Dinlerini değiştirmeden mutlu olanlar da var, taraflardan birinin din değiştirdiği durumlar da. Bunun açıklamasını ailenizden başka kimseye yapmak zorunda değilsiniz.

Çevremde bu tür evlilikler çok fazla var. Hepsi de mutlular. 50 yıllık evli olanlar da var bikaç aylık olanlar da. Yeniler ne olur bilemem tabi. Çevrede bu kadar mutlu insan görünce bana gayet normal olur gibi geliyor açıkçası. Her
Lişkinin dinamiği farklıdır tabi. Sen karar vereceksin.

Aşıksan peşinden git derim canım. Din dil kültür bunlar 2 3 ay zorlar sonra sen ona alışırsın o da sana. Yurtdışına giden herkes bu problemleri yaşıyor. Bazı insanlar iş için mecburen gitmek zorunda kalıyor. Sen veya o aşk için gideceksiniz. Orada türk arkadaşlar edinebilirsin. Belli süre psikolojik zorluklar yaşayabilirsin ama aşık olduğun adam yanında olacak. Senin tepkinden korkutuğu için öyle bir yorum yapmış olabilir. Sakın ha müslüman olacaksın diye zorlama o da seni hristiyan yapmak istese memnun olur musun ? Çocuğunuz içinde çok büyük fırsat olur iki dinide tanıtırsınız. Hangisini isterse o kendi dinini seçer ki her yerde böyle olmalı. Tabiki önce sana olan aşkını kanıtlamalı. Çünkü hayatını değiştiriyorsun. Meslek olarak orada da türkçe öğretmenliği yapabilirsin. Tanıdığım bir hocam vardı. Romanyalı eşiyle romanyada tanışıyorlar. Evlenince türkiyede yaşamaya başladılar. Kız ingilizce öğretmeniydi aynı zamanda romence öğretiyordu. Haberdar et olan bitenden ben destekliyorum. :ssz:

benim arkadaşım almanla evliydi. çok mutluydu. eşini kalpten geçen senelerde kaybetti ama hala onunla beraberliğini sevgiyle anar.
o yüzden neden olmasın.

Neden olmasin? Insan asiksa, seviyorsa bence boyle ayrintilara takilmamali, sevdiginin pesine gitmeli. Hayatta asktan baska pesine dusulecek baska bir sey bilmiyorum ben, ne kariyer, ne para.

Çok da güzel olur,neden olmasın?Annem tam 32 yıldır bir Alman ile evli ve çok çok mutlu.Hollanda çok güzel bir ülkedir,insanı da canayakındır genelde.Çocuk büyütmek için ideal bir ülke bana göre.Dine takılmayın,Hıristiyanlığa inansa bile onlar bizim gibi yaşamıyorlar dini, üzerinizde baskı ya da yadırgama gibi birşey olmaz asla.Benim üvey babam da Hıristiyan ama inanmıyor dinine,budizme inanıyor.Evlenirken müslüman da olmadı,sünnet de ve hiç sorunları olmadı.Maşallah yeni aşıklar gibiler hala.

Back
X