Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Niye öyle dediniz ya.Bence hiç evlenmeyin.Cok gereksiz.
Okudum okudum bebeğim, kaçar mı?
Vallahi evlenip sorumluluk almak üstüne bir de çocuk hiç bir hayatınız kalmıyor.Oysa bekarlık öyle mi ahh ahh şimdiki aklımNiye öyle dediniz ya.![]()
Henüz ikisini de yapmamış ve yapmayı planlamayan biri olarak mesajı aldım dewamke.Vallahi evlenip sorumluluk almak üstüne bir de çocuk hiç bir hayatınız kalmıyor.Oysa bekarlık öyle mi ahh ahh şimdiki aklımBunu da eşiyle hiç bir problemi olmayan ben söylüyorsam diğerlerini siz düşünün
![]()
Doktora yapmak için yurtdışına gitmişsiniz ne güzel bence bu korkularınız o arkadaşına sevgili anlamında bir şey hissetmemek . Sanki her an vazgeçecek gibisiniz. Keşke ümit vermeden ev eşyası almadan sizin beğendiklerinizi adamın evine sokmadan bunları düşünseydiniz . Düşünceleriniz biraz yersiz geldi yabancı ülkede yıllarca kalan insanlar var. Sizin için sorun ülke değil duygular .duygularınız karışık .öncelikle buna açıklık getirmelisinizMerhaba arkadaslar,
kac gundur icimde bir dert var. Doktora yapmak icin yurtdisina geldigimde bir arkadas ile tanistim. Zamanla her sey uydu, simdi ev aldi, onu hazirliyoruz. Resmi bi teklif olmasa da (ki oncesinde ailem ile tanismak istio ama covid dolayisi ile gelemiyor, donunce karantina falan) isler yolunda. Yani teklif olmasa bile o yola giriyoruz. Dusunun evin herseyine ben karar veriyorum, seciyorum falan. Ama icimde cok buyuk bir korku var. Sonucta ben bu ulkeye tek geldim. Arkadaslarim oldu ama hepsi sonra baska ulkelere ya da kendi evlerine donmek istedi. Simdi ailem uzaktan ben burda, dogru duzgun arkadassiz (is arkadaslarina arkadas demem) burda yasayacagim, ancak ilerisi beni cok korkuyor. Ya bi gun hastenelik olsam? Ulkenin dilini dogru duzgun konusamiyorum, yaslaninca bana nolcak? Bi yastikta koca lafi gecerli ama o duruma dusunce bi tane bile kendi ulkemden kimse olamayacak yanimda. Cocugum olsa burda buyuyecek, acaba dil yuzunden hayatta en sevdigim, dedesiyle bile anlasamazsa? Boyle seyler cok korkutuyor beni. Var mi aranizda bana akil verecek, teselli edecek birisiOlum ne zaman gelir belli degil, kucuk yaslarda gordum bunu, hayati yasamak gerektigine inaniyorum. En sevdigin birinden vazgecmek imkansiz boyle bi durumda. Ama bi yanda da iste aile, ulken, ana dilin. Kendimi hic boyle gormezdim daha once ama ozluyorum. Nasil yasamam gerekecek bilmiyorum…
Yanı başında olup ailesiyle görüşemeyenleri hatırlayın. Sevgilinizden eminseniz gerisi düzelir. Birde şöyle birşey var kimseden birşey beklemeden yaşayın. Allah sağlık sıhhat versin sevdiklerimize. Kötüyü düşünmek yerine iyiye odaklanın. Şu 5 günlük dünyada ailem vesilemle yurtdışına çıkar gezerler vs diye kendinizi telkin edin. Dili de merak etmeyin. Çocuklar çift dil öğreniyor. Ha bu arada İngilizceyi sürekli kullandığınız için öğrenemezsiniz. Yarı yamalak da olsa sürekli ispanyolca konuşmaya çabalarsanız öğrenirsiniz.kolaylıklar dilerim.Merhaba arkadaslar,
kac gundur icimde bir dert var. Doktora yapmak icin yurtdisina geldigimde bir arkadas ile tanistim. Zamanla her sey uydu, simdi ev aldi, onu hazirliyoruz. Resmi bi teklif olmasa da (ki oncesinde ailem ile tanismak istio ama covid dolayisi ile gelemiyor, donunce karantina falan) isler yolunda. Yani teklif olmasa bile o yola giriyoruz. Dusunun evin herseyine ben karar veriyorum, seciyorum falan. Ama icimde cok buyuk bir korku var. Sonucta ben bu ulkeye tek geldim. Arkadaslarim oldu ama hepsi sonra baska ulkelere ya da kendi evlerine donmek istedi. Simdi ailem uzaktan ben burda, dogru duzgun arkadassiz (is arkadaslarina arkadas demem) burda yasayacagim, ancak ilerisi beni cok korkuyor. Ya bi gun hastenelik olsam? Ulkenin dilini dogru duzgun konusamiyorum, yaslaninca bana nolcak? Bi yastikta koca lafi gecerli ama o duruma dusunce bi tane bile kendi ulkemden kimse olamayacak yanimda. Cocugum olsa burda buyuyecek, acaba dil yuzunden hayatta en sevdigim, dedesiyle bile anlasamazsa? Boyle seyler cok korkutuyor beni. Var mi aranizda bana akil verecek, teselli edecek birisiOlum ne zaman gelir belli degil, kucuk yaslarda gordum bunu, hayati yasamak gerektigine inaniyorum. En sevdigin birinden vazgecmek imkansiz boyle bi durumda. Ama bi yanda da iste aile, ulken, ana dilin. Kendimi hic boyle gormezdim daha once ama ozluyorum. Nasil yasamam gerekecek bilmiyorum…
Ağzına sağlık kardeşim aynen böyle eksiği var fazlası yok evliler magdur:)Vallahi evlenip sorumluluk almak üstüne bir de çocuk hiç bir hayatınız kalmıyor.Oysa bekarlık öyle mi ahh ahh şimdiki aklımBunu da eşiyle hiç bir problemi olmayan ben söylüyorsam diğerlerini siz düşünün
![]()
Çok saçma. İnternette yabancılarla evlilik yapan yurtdışında hem eğitimini hem evliliğini yürüten çocuk sahibi olup ailesi kendisini taaaa amerikalara ziyarete gelen birçok blogır mı vlogır mı ne ise onların videoları var. Tabii her şey internette göründüğü gibi değil ama çok yanlış düşünüyorsunuz.Merhaba arkadaslar,
Doğrudur arkadaşım.Belki pandemi sürecinde ülkeler arası giriş çıkışların zorlaşması da konu sahibi arkadaşın biraz daha memleket hasretini perçinledi. Ama ( yabancı damat mevzusundan bağımsız) doktorası bittiği gibi de dönmeyi planlamamış işini /düzenini orada kurmuş gibi anladım konu sahibi arkadaşı..Öbür yandan çoluk çocuğa karışınca aynı ülkede bile istediği an istediği yere gidemez oluyor insanFarklı ikisi anamnez, tek başına gidince nasılsa istediğim zaman geri dönebilirim düşüncesi oluyor. Hiç dönmese bile o düşünce rahatlatır insanı. Evlilik ise bir nevi oralarda kök salmak demek.
İspanyolla evli çok arkadaşım var ama bu armut olayını sadece Türklere indirgemeyelim. Arkadaşım bir İspanyolla evlendi, adam evlenene kadar cinsellik için bile bekledi. Her şeeeeeeeey Türk geleneklerine göre oldu. Evlendikten sonra da kıza psikolojik şiddet uygulamış sevişmek istediğinde, dur şimdi yapamam, bunca yıl nasıl dayandın gibi gibi, sonra da kızı aldattı. Bunların hepsi 1 yıl içinde 2 düğün yaptıktan sonra oldu. Çok da güzel bir kızdı. Ayrıldılar 1.yılda. Geriye kızda travma bıraktı.Çok saçma. İnternette yabancılarla evlilik yapan yurtdışında hem eğitimini hem evliliğini yürüten çocuk sahibi olup ailesi kendisini taaaa amerikalara ziyarete gelen birçok blogır mı vlogır mı ne ise onların videoları var. Tabii her şey internette göründüğü gibi değil ama çok yanlış düşünüyorsunuz.
adam iyi biriyse, psikolojik sorunları yoksa, karakterli ve sevgi dolu, size saygılı bir erkekse her yol aşılır.
Not: İstisnalar olmakla birlikte yabancı erkeklerin bizim öküz erkeklerden bin kat daha bilinçli ve kadının isteklerini önceleyen insanlar olduğunu düşünüyorum nedense. Fakat hiç tecrübe etmedim. Yine de bizim 5 dakkada boşalan armutlar yerine, kadını da en az kendisi kadar mutlu etmek için çabalayan bir erkek olması da işin cabası.
Yurt dışında eğitim, kariyer fırsatı, çocuğunuzun alacağı eğitim ve daha iyi bir hayat standardını hiç hesaba katmıyorum.
Tercih sizin.
Korkmayın, yeter ki çocuğunuz olsun, sağlıkla büyüsün. Bir yastıkta kocarsanız eşiniz size siz eşinize kol kanat gerersiniz.
Orda zamanla arkadaş çevreniz de olur. Pozitif olun.