Yabanci koca, gelecek korkusu

Miss M

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
95
199
618
Merhaba arkadaslar,
kac gundur icimde bir dert var. Doktora yapmak icin yurtdisina geldigimde bir arkadas ile tanistim. Zamanla her sey uydu, simdi ev aldi, onu hazirliyoruz. Resmi bi teklif olmasa da (ki oncesinde ailem ile tanismak istio ama covid dolayisi ile gelemiyor, donunce karantina falan) isler yolunda. Yani teklif olmasa bile o yola giriyoruz. Dusunun evin herseyine ben karar veriyorum, seciyorum falan. Ama icimde cok buyuk bir korku var. Sonucta ben bu ulkeye tek geldim. Arkadaslarim oldu ama hepsi sonra baska ulkelere ya da kendi evlerine donmek istedi. Simdi ailem uzaktan ben burda, dogru duzgun arkadassiz (is arkadaslarina arkadas demem) burda yasayacagim, ancak ilerisi beni cok korkuyor. Ya bi gun hastenelik olsam? Ulkenin dilini dogru duzgun konusamiyorum, yaslaninca bana nolcak? Bi yastikta koca lafi gecerli ama o duruma dusunce bi tane bile kendi ulkemden kimse olamayacak yanimda. Cocugum olsa burda buyuyecek, acaba dil yuzunden hayatta en sevdigim, dedesiyle bile anlasamazsa? Boyle seyler cok korkutuyor beni. Var mi aranizda bana akil verecek, teselli edecek birisi :( Olum ne zaman gelir belli degil, kucuk yaslarda gordum bunu, hayati yasamak gerektigine inaniyorum. En sevdigin birinden vazgecmek imkansiz boyle bi durumda. Ama bi yanda da iste aile, ulken, ana dilin. Kendimi hic boyle gormezdim daha once ama ozluyorum. Nasil yasamam gerekecek bilmiyorum…

Çocuğunuz olsa sizin ana dilinizi de öğrenebilir,neden dedesiyle anlaşamasın ? Farklı ırktan olan insanların çocuğu farkındaysanız 2 dile de hakim oluyor,aslında çoğu çocuktan daha şanslılar.
Aile için bir şey diyemem,belki sürekli uzakta yaşayacak olma düşüncesi sizi korkutuyor,ama gerçekten seviyorsanız ve sevildiğinize inanıyorsanız sizce partneriniz de bir şansı hak etmiyor mu ?

Ülke neresi?

Şimdi ablacım uzun süre yerleşmek durumundaysan zaten dili öğrenirsin. Şimdi hasta olursan da, yerli olan taraf zaten hastane işlerini halleder. Yabancı taraf dili kıvırana kadar yerli taraf yasal yazışma, sigorta, banka, hastane vb yerlerle olan işlerde zaten yanında olur o gelenektir :sampiyon:

Diğeri tamamiyle kişisel bir karar, hayatboyu Türkiye'den uzak yaşamak ister misin istemez misin düşün. Karşı tarafla iyice konuş, Türkiye hakkında ne düşünüyor, ara ara gelip yaşamak ister mi .. Uzaktan çalışma olanağı varsa mesela yazlık ev alırsınız yaz tatilinde 3 ay kalırsın. Yok ben Türkiye'ye bir gün dönmek isterim dersen o zaman hiç evlenme. Anadil konusuna gelirsem evet, dedeye gelene kadar çocuğunla anadilin farklı olacak, belki tipiniz de farklı olacak. Çocuğundan kültürel olarak da farklı olacaksın. Ben bunu kaldıramam dersen girme o topa tabi.

Benim burda evlenmiş arkadaşım var cocugu var hayatboyu burda yasayacak gayet de mutlu. Ben de 8 yıldır burdayım 5. yıldan sonra anadil özlemi başıma vurdu. Ben geri taşınıyorum, hem extra masraf çkacak hem taşınmakla uğraşıcam, hem de bir sürü bürokratik işle uğraşıcam ama şunu söyleyeyim bence ülkenden ve kendi dilinden sürekli uzak kalmak mümkün değil mutsuz oluyorsun.

Ispanya. Denedim ama hala ogrenemiyorum, kafasizligim mi diyim dilin sekli mi diyeyim, sadece ingilizce ile hayatimi surdurebiliyorum, o da akdeniz insani bi sekil ingilizce konusamasam da anliyor. Ee ben ve sevgilim ing konusuyoruz. Herseyime yardimci sorun yok, ama ya bi gun gelemezse? En son tr’ye gittigimde anneannem hastaydi, sadece kiz cocuklari bakti ona hastanede. Belki de etkilendim. Bana bakcak
Kiz kardesim kuzenim yok. Korkuyorum sadece

Ispanya. Denedim ama hala ogrenemiyorum, kafasizligim mi diyim dilin sekli mi diyeyim, sadece ingilizce ile hayatimi surdurebiliyorum, o da akdeniz insani bi sekil ingilizce konusamasam da anliyor. Ee ben ve sevgilim ing konusuyoruz. Herseyime yardimci sorun yok, ama ya bi gun gelemezse? En son tr’ye gittigimde anneannem hastaydi, sadece kiz cocuklari bakti ona hastanede. Belki de etkilendim. Bana bakcak
bence sizin icin zor

Bence bu kadar çok acabaniz varsa şimdilik evlilik gibi şeyler düşünmeyin. Sevgilinizle çok mutlu olabilirsiniz ama her çok mutlu ilişki evlilikle taçlanacak diye bir kaide yok. Ne güzel, desteksiniz işte birbirinize. Sırf evlilik çağında birbirinize rastladıniz diye,iyi anlasiyorsunuz diye, bütçeniz evliliğe uygun diye neden evlenmek zorunda olasınız ki???
Ben yerinde olsam (ki benim sevgilim de yabancı) , bunca tereddüt ile bir yuva kurmam. Yurtdışında ömür boyu yasam kimileri için cennete açılan kapıdır ama kimileri için de 'gurbet'tir. Belki ki siz ikinci taraftan bakıyorsunuz. Çocuklarınızı yalnız büyütmek, yeğenlerine yabancı olması, anne babanizla neredeyse hiç zaman geçiremeyecek olması, dil bariyeri, aile büyüklerinin yaşlılık hastalık zamanı onlara uzak olmak, iş nedeniyle gidememek,onlari cagirsan vize bürokrasi işleriyle bogusmasi...
Yani artıları kadar eksileri de çok . Değer mi???
Bence işleri yavaştan al, degecegine emin olduğun zaman evlilige doğru bir adım at

İspanyada iş bulmak çok zor, gençlerin %25'i işsiz Avrupada başı çekiyo. İngilizce bilmen yetmez, ispanyolca konuşuyolar çoğu ingilizce bilmiyor. Kendinize bu konuda güveniyorsanız, ben burda tutunabilirim diyorsanız yerleşin. Ekonomik koşullar bir yana insanı sıcacık, çok yardımsever. o kadar pozitif bir hava var ki bu ülkede insanlar depresyona falan girmez 100 yıl yaşar diyorsunuz. Aynı havayı Yunanistanda da almıştım

Ee orada doktora nasıl yaptınız bunu anlayamadım ben ? Sanırım ingilizceniz de çok iyi değil yoksa ben mi yalnış anladım ?

Çok tereddütlü olduğunuz için söylüyorum siz bence her türlü pişman olacaksınız. Yani evlenseniz mutlu olacağınızı düşünmüyorum.

Çekincelerinizi anlayabiliyorum biraz zamana bıraksanız birlikte yaşayıp evlilik fikrini erteleseniz. Bazen hayatta herşey yolunda giderken neden herşey bu kadar mükemmel diye kaygılanabiliriz. Kesin bir yerde bir yanlışlık var diyip sorgulamaya başlarız. Belki öyle bir süreçtesiniz sizde.

Siz doktora yapmak için gitmeye karar verdiğinizde de aynı sorunlar,riskler vardı..yine oralarda hasta olabilirdiniz...yine Türkiyedeki aileniz,arkadaşlarınız yanınızda değildi. Korkularınız yok muydu? O zaman nasıl karar verebildiniz yurt dışına gitmeye?

Siz doktora yapmak için gitmeye karar verdiğinizde de aynı sorunlar,riskler vardı..yine oralarda hasta olabilirdiniz...yine Türkiyedeki aileniz,arkadaşlarınız yanınızda değildi. Korkularınız yok muydu? O zaman nasıl karar verebildiniz yurt dışına gitmeye?
Farklı ikisi anamnez, tek başına gidince nasılsa istediğim zaman geri dönebilirim düşüncesi oluyor. Hiç dönmese bile o düşünce rahatlatır insanı. Evlilik ise bir nevi oralarda kök salmak demek.

şu o da akdeniz insanı bir şekilde anlıyor demenize takıldım. İnsan bazen türkçe konuşurken türkle yanlış anlamalar yaşayabiliyor. İnşallah siz doğru ve gerçek iletişimi kurabilmişsinizdir erkek arkadaşınızla.

şu o da akdeniz insanı bir şekilde anlıyor demenize takıldım. İnsan bazen türkçe konuşurken türkle yanlış anlamalar yaşayabiliyor. İnşallah siz doğru ve gerçek iletişimi kurabilmişsinizdir erkek arkadaşınızla.
Sanırım dostane yaklaşıyorlar, anlamak için çaba sarf ediyorlar anlamında yazdı... Bende ispanyollari ve İtalyanlari bize daha yakın hissediyorum.

Sanırım dostane yaklaşıyorlar, anlamak için çaba sarf ediyorlar anlamında yazdı... Bende ispanyollari ve İtalyanlari bize daha yakın hissediyorum.
Doğrudur . Ama bu kadar iletişim evliliğe yeter mi. Anadili ingilizce olmayan farklı milletten iki insan ingilizce konuşuyor birbiriyle. Ve konu sahibi bu manada bir eksiklikten bahsetmiş. İnşallah ben yanlış anlamışımdır

Eşin var. Çoğu avrupa ülkelerde refakatçi olayi o kadar yok. Hemşire yardim ediyor, eve hemşire geliyor felan. Ki çok ağir bir olay olursa, kardeşin gelir.

Sanki Türkiyede herkes ailesi ilemi? Ailesinden 10 saat uzakta olanlar var.

Dili kesinlikle öğrenmen lazim. Şimdiye kadar önemsemediğinden dolayi ögrenmedin. Tv açik olsun, hep kulağinda olsun ispanyolca.

Back
X