Merhabalar..
Hesabımı Deactivate etmiştim,cevap yazmak için yeni hesapla geldim.Ben yine size önermiycem,hocanız her ne kadar destek yapalım demiş olsa da.Bakın ben başımdan geçenleri anlatayım;
Benim şu gün itibariyle yağ enjeksiyonu yaptırışımın 3. ayı.Başından beri olmamıştı beğenmemiştim zaten asimetri oldu ,her sabah kalktığnızda şişen bir yuz,ancak öğlene dogru oturan hatlar,suratın butun hatlarını yok eden anlamsız bir dolgunluk,dediğim gibi hala her gun lanet ederek bakıyorum aynaya.Göz altı problemim yoktu,kapatıcı kullanmazdım,şimdi gözaltlarım için kapatıcı surmek zorundayım,morlukları arttırdı.Bende burun kenarı çizgisi,asimetri yüzde erime çökme falan gibi problemler de yoktu.Doktorun önerisiyle yarım saat içinde yapıldı,hiç bir risk yok son derece kolay bir işlem,yuzunuze ışıltı guzellik gelicek vs vs..Gösterdiği resimleride begenmemiştim aslında,artık o anda basiretmi bağlandı noldu bilmiyorum,inandım yaptırdım.şu son haftalara kadar canımı sadece bunlar sıkıyordu 6 ay sonra biraz daha eriycek en azından ,başka çözüm yok dedim bir nebze kendimi alıştırdım neyse,iki hafta kadar önce burun kökümde zonklayan yangılı kaşıntılı bir rahatsızlık başladı,başımı öne eğince dahada şiddetlenen o bölgeden yüze dogru yayılan bir ağrı,doktoru aradım bana 72 saate kadar enfeksiyon riski oldugunu,bu kadar zamandan sonra bişi olmuycağını vesvese yaptıgımı söyledi.Bu arada doktora ulaşıp derdimi anlatabilmek için kırk takla atmam gerekiyor,surekli yurt dışında diye yalanlar,gunde 30 kere aradıgımı bilirim,ağrım var napıcam neyin nesi bu diye, tlfonlar da asistana yalvardım artık,öle beni bir hafta oyaladı(farklı şehirlerdeyiz),baktım olucak gibi değil oturdum kendim araştırdım,ne olabilir diye,acilede gittim bu arada ağrı kesici verdiler yolladılar,sonra iki tane doktor buldum onlara resimlerimi gönderdim,butun göz altıma yayılan bir kırmızılık 3. derecede yanık gibi,su topladı ustu,yuzumu yıkayamıyorum,esneyemiyorum,konuşamıyorum,ağrısı ayrı zonklaması ayrı görüntüsünün dehşeti ayrı,,en sonunda trakya ünvstesinden bir plastik cerrah bunun enfeksiyon olduğunu 3 ay sonrada çıkabileceğini,hijyenik olmayan iğnelerin kullanımı ve orada oluşan travmanın sebep oldugunu söyledi,kalktım gittim,zamanında mudahale edilmediği için içinde apse olmuş,drenajla oradaki iltihap akıtıldı,üstüne 10 tane penisilin iğne oldum,şu anda da at nalı kadar antibiyotık içiyorum,bir nebze geriletebildik,ama çektiğim acıyı ben bilirim..antibiyotikli kremler kullanıyorum,hijyenik flasterle orayı temiz tutmaya çalşıyorum..Pazartesi bu tedaviyi surduren doktorumla randevum var eğer gerilemezsse başka antibiyotiğe geçicez..
Diyeceğim o ki,çok kolay bir işlem diye yutturulan yağ enjeksiyonu,benim paramı boşa harcattırdı hadi parayı boşverin parasında hiç değilim sağlığımı tehlikeye attı,ustune rahat batmış gibi durduk yere pskolojimi bozdum günlerdir üzüntüden geberdim bu nasıl geçicek diye.Size şimdi burun kenarına yapılan dolguların riskleriyle alakalı bir bilgi daha copyliycem;(yağ enjeksiyonu dahil)
''Doku nekrozu: Her türlü dolgu maddesinde görülebilir. O bölgedeki dolaşımı bozacak kadar çok dolgu maddesi verilmesinden veya dolgunun direk olarak damar içine enjekte edilmesinden dolayı olabilir. Burun kökündeki oluklara yapıldığında sık görülür''ve bu doku nekrozu orada yaşayan hücrelerinde çökmesi ölmesi demek,yuzde çöküntü oluşturuyor.
Her işlemin bir riski var siz daha öncesinde daha buyuk şeyler yaşamışsınız deneyimlemişsiniz biliyorsunuz,zaten enerjim kalmadı diyorsunuz,bende size kesinlikle yağ enjeksiyonuna bulaşmayın,doktorlar sizi bu tip konularda bilgilendirmez diyorum.Başa geldikten sonra nasıl olur derler.72 saatte enfeksiyon riski olur benden daha mı iyi mi biliceksiniz diyen doktor zamanında mudahale etmeyip enfeksiyonun ne oldugunu benden öğrendi ve utanmadan tedavı de ne ilaçlar kullanıldıgını sordu,bilmiyor bile nasıl tedavi edileceğini.
Dudağnıza da yaptırmayın,bence burun ameliyatınızı olun işallah istediğiniz gibi sonuçlanır ve iyileşme surecinize odaklanın,birde yağ enjeksiyonu sorunlarıyla boğuşmayın.. sevgiler..