Yakın Tarihimiz yalanlarla dolu malesef , bize yazılan palavraları Osmanlı düşmalığını okutup duruyoruz yıllardır çocuklarımıza.. Kendi geçmişinden utanan başka bir ülke daha var mı acaba ?? Neden Osmanlıyı bu kadar kötü bildiriyorlar, rezil dizileriyle Koca cihan Padişahlarını uçkur düşkünü göstererek, Saray hatunlarını entirika çevirici tanıtarak , kendi tarihini dizilerden öğrenmeye çalışan bir toplum olmak bize gerçekden hiç yakışmıyor.. Bir kez bile izlemedim o dizilerini jeneriklerini gördüm arada ve ilk dizi çıktığında Dizi senaristi Meral Okay' ı dinlemişdim Ntv ' deçok çok haklısın canım bilinçlenmeye çok ihtiyacımız var, aptal olursak birgün bizide tamamen bitirirler
Dizide Kanuni Sultan Sülanman' a ister namaz kıldırırmış ister şarap içirirmiş .. Vay anasına dudaklarım uçuklamışdı bu sözler karşılığında.. Onlar öyle mübarek zatlardı ki sen bu lafları kime nasıl edersin delirmişdim resmen o gece ... Sonunda laneti kendini buldu, ölünce yakılmak istemiş Meral Okay, okuduğum bir yorumda söyle yazmışdı bir yorumcu " merak etme cehennemde istediğini bol bol yerine getirecekler "
Ve malesef çokda izleyi oldu dizinin ve hala da başka versiyonla devam ettiriyorlar ilgi görmemesine ragmen.. Kafa beyin yıkayacak bir kişi bile olsa onlar için deger.. Çünkü buların sermayeleri tamaen dışardan destekleniyor.. Kültür dejenarasyonu, tarih dejanarasyonu maksat...