ben olsam ne giderim ne takı takarım tatlım
herkese değeri kadar değer verin herşey karşılıklıdır
gidicekseniz bir şey takmadan olmaz en azından 100 tl takın çıkın...
Ama ona da laf edilebilir...bilemiyorum...
He ama ben olsam senin yerinde ve olay aynen böyleyse şahsen düğünden 1-2 gn önce arar şu şu sebepten gelemiycez derdim..
Eşim ve ben öğretmeniz bi köyde, çok şükür para sıkıntımız yok yani demek istediğim. Işte konu maddiyattan öte kırgınlık.
evet öyle. En azından 300 tl yol parası harcıcaz. Normalde hiç takılmayız böyle şeylere ama karşı taraftan bi samimiyet görmeyince insan 3 ün 5 in hesabını yapıyor.
Arkadaşlar merhaba..
çok yakın bi akrabamın düğünü var. Ne takmalıyım sizce? Aslında şöyle bi durum var o benim düğünüme gelmedi, bişey de takmadı, ailesi geldi sadece. Bi miktar para taktılar. Uzak bi şehirde düğün. Hem oraya gitcem eşimle, bi sürü yol parası hem de bi miktar para takmalıyım. Hiç gidesim yok ya işte sırf akraba arası. Kötü olmayalım diye. Nefret ediyorum böyle zorunluluktan samimiyetsiz işlere.
senin kendi ailen gitmiyor mu düğüne.?eğer onlar gidiyorsa küçük bir hediye al gönder.
Ben senin yerinde olsam bu uzaklıkla bir yere,üstelik benim düğünüme gelmemiş bir insan için gitmezdim.
Ama çok sevdiğim saydığım bir insansa ve bende çok hatırı varsa da gelip gelmemesini,hediyesini filan gözardı eder ,imkanım varsa giderdim.
Bence sende bu çerçevede değerlendir durumunuzu.başka bir şekilde hayırlama imkanın varsa öyle yap.çünkü masrafınız çok olacakmış.
Insan bazen mecburiyetten pek çok davete katılıyor özellikle akrabaların.bunlar normal,adeta bir vazife gibi ama bu derece uzaklık varsa ve arada gerçekten çok güçlü bir bağ yoksa,karşındakiler senin için kılını kıpırdatmıyorsa ben olsam ben de kulak arkası eder işime geldiği gibi davranırdım.
Kimse kimse için kendini bu derece kasmıyor da üzmüyor da.herkes keyfinde,rahatında.imkanı varsa şartlar uygunsa gidiyor yoksa önemsemiyor bile...
Arkadaşlar merhaba..
çok yakın bi akrabamın düğünü var. Ne takmalıyım sizce? Aslında şöyle bi durum var o benim düğünüme gelmedi, bişey de takmadı, ailesi geldi sadece. Bi miktar para taktılar. Uzak bi şehirde düğün. Hem oraya gitcem eşimle, bi sürü yol parası hem de bi miktar para takmalıyım. Hiç gidesim yok ya işte sırf akraba arası. Kötü olmayalım diye. Nefret ediyorum böyle zorunluluktan samimiyetsiz işlere.
bana değer verdiğini bilsem inan bana yaptıgının misli fazlasını bile yaparım hiç sorun değil. Ama malesef aynı şehirde olmamıza rağmen ne kınaya, ne gelin çıkmasına geldi. Aramadı bile, düğünde zaten başka bi ildeydi ona zaten hiç bi kimsesi gelmedi kendisi de dahil. şimdi onun düğünü kınası herşeyi başka uzak bi ilde işte. Sorun şu: Eşim laf etmesin diye yalan uydurdum kınaya geldi sen kalabalıkta görmemişsindir dedim, düğüne de işi vardı il dışında ondan gelemedi yoksa gelirdi falan dedim. Yani sırf eşimin agzına laf vermemek için. Yoksa başıma kakar
Peki eşime karşı ne yapmalıyım? Eşim biraz misillemeci bi adamdır. Bu durumu kafama kakar eger ona hissettirirsem. Her fırsatta işte seni takmıyo akrabalrın vs gibi laflar eder ve kendisi uzak akrabalarına bile koşar gider herşeyde. Bahane olarak da onun işi vardı şuyu buyu vardı ondan gelemedi yapamadı karşılık mı beklicem der. Yani kızlar aslında ben ne yapacagımı biliyorum da eşimin dili yuzunden istemediğim şeyler yapmak zorunda kalıyorum
Arkadaşlar merhaba..
bana değer verdiğini bilsem inan bana yaptıgının misli fazlasını bile yaparım hiç sorun değil. Ama malesef aynı şehirde olmamıza rağmen ne kınaya, ne gelin çıkmasına geldi. Aramadı bile, düğünde zaten başka bi ildeydi ona zaten hiç bi kimsesi gelmedi kendisi de dahil. şimdi onun düğünü kınası herşeyi başka uzak bi ilde işte. Sorun şu: Eşim laf etmesin diye yalan uydurdum kınaya geldi sen kalabalıkta görmemişsindir dedim, düğüne de işi vardı il dışında ondan gelemedi yoksa gelirdi falan dedim. Yani sırf eşimin agzına laf vermemek için. Yoksa başıma kakar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?