yakın arkadaş meselesi

Arkadaşınızın yaptığı patavatsızlık vs değil bence. Öyle olsa bu hamilelik haberini , sizin hayalini kurduğunuz ismi söyleyerek taçlandırmazdı. Bilinçli yaptığını düşündüm.Bana şeffaf biri gibi gelmedi. Yakın arkadaş böyle olmaz.

İnşallah öyle bişey olmaz ya eşi de toparlar düzelirler çocuklarını sağlıklı huzurlu bir ortamda büyütürler diye dua ediyorum hep
Başlarına kötü bir şey gelsin anlamında demedim. Benden öyle bir şey çıkmaz.

Ancak sistem bu tarz cümleleri hiç kabul etmez.

Had bildirir, öğretir. Herkes zihnini kontrol etmek, filtresiz konuşmamak ve kalbini temizlemek zorunda. Aksi takdirde olaylarla öğrenmek zorunda kalıyoruz.

Evet buna çok katılıyorum. İnsanlar nasıl asla başlarına kötü bişey gelmeyecekmiş gibi böyle büyük laflar edebiliyorlar çok şaşırıyorum.

Ben de büyük konuşmaya çok korkarım. Çocuk sahibi olup da onunla sınanan insan çok fazla. Ben hep hakkıyla yetiştirebileceksem nasip olsun bana diye dua ediyorum. Bir şeye sahip olmak ona sahip olmayanlardan bir adım önde olduğunu göstermez hayatın sana ne vereceğini bilemezsin çünkü.

Aklıma eltim geldi daha hayatımda toplasan 5 kere gördüğüm eltim hamile kalınca benden davul zurna çalmamı bekledi neymiş ben hamile olduğumu söylediğimde o ağlamış ben ağlamamışım kardeşim sen ağladıysan ağladın kimse sana ağla demedi. Ben ondan önce 2 kere gebe kaldım bebeklerim dünyaya geldi ne hamile kalınca ne doğduğunda ağlama hissiyatı olmadı, ağlamadımda. Ağlayacak olsaydımda kendi gebeliklerimi öğrendiğimde ağlardım, ama millet hayatında 5 kere gördüğün birinin hamilelik haberini aldığında ağlamanızı bekliyor sevindim dua ettim sarıldım daha ne yapalım. Üstelik kendi gebeliklerime bile bu kadar coşkulu değildim

Seninle aynı durumdayım bende 2 yıldır istiyorum olmadı çevremde herkes hamşle kaldı yada doğurdu görümcemde aynı 2 ay içerisinde hamile kaldı doğurdu ama bana deseydi ki senin tepkini merak ettim üzülcen mi yok sana söylemekte tereddüt ettim bilmem ne diye.
Bi daha görüşmezdim heralde.
Senin yerinde olsam o arkadaşıma şöyle bir mesaj atardım.
“Farkettim de aslında ne kadar da uzakmışız aramızda bi bağ yokmuş ki 2 ayda hamile kaldım o 2 senedir ulaşamıyor diye kibire kapılmışsın bide utanmadan arayıp yok senin tepkini merak ettim yok bu seni üzdü bilmem ne diye triplere giriyorsun.
Dünyanın bin bir türlü hali var çocuk olup olmaması kimseyi yüceltmez yada düşürmez.
Diye

Bilemem sizin aranızda olanları yaşanan yılları dediğiniz gibi eşi sorunluysa yanınızda tartışmaya mesaja bilmemneyie basliyorsa zaten ben fazla gelemem öyle durumlara özel hayatindan ibaret bir süre sonra dert taşı muamelesi de yapabilir size her insanın dinamiği biz pek böyle laf sokup birbirimizi kirmadigimiz için arkadas yada dostlarımla ben pek anlamam böyle dinamiklerden orada haklısınız

Yuh niye senin yastığının altına koyuyor.
Resmen güç zehirlenmesi yaşamış.
Arkadaşım bana hamilelik haberi verdiğinde ki omlarında hemen olmamıştı beraber ağlamıştık benimde olsun diye.
Bu neymiş ya bunun içindeki kin

Tepki koyulması gereken bir konu mu yoksa duygusallıkla dramatize mi ediyorum onu analiz edemedim çok kendi içimde sadece

Ben olsam telefonda o lafı söylediği anda kafamda bu arkadaşlığı bitirmiştim. İyi niyetli değil. Aslında senin daha da bozulmanı beklemiş bence, onun istediği kadar bozulmayınca arayıp gerçek düşüncesini de söylemiş. O lafın anlamı "sen iki senedir doğuramadın ben 2 ayda hallettim", ben iyiyim sen kötü, ben bereketliyim sen kurak, ben anne olacağım sen olamıycan, ben kadınım sen odun.. Diye uzar gider bence.

Sokak kedileri 6 aylıkken doğurmaya başlıyor, her seferinde dört beş yavrudan senede en az 2 doğum yapıyorlar. Kendini onlarla kıyaslasın.

Ama memesinden süt gelen sadece arkadaşınız olur. Ve ilk zamanlar o kadar zor ki yasamayan bilmez. El ile ilişki de hırpalanıyor. Anne olmak çok başka bişey.

Bu kadın düpedüz cahil , yaptıkları da cahil kötülüğü resmen.
Şükür ki siz her şeyin farkında aklı başında birisiniz.

Arkadaşınız çok saçmalamış ve patavatsızlık etmiş. Şimdi ona sorsan seni düşündüğü için öyle konuştuğunu söyler. Sizde kendinizi üzmeyin lütfen inşallah en kısa zamanda hayrlı hamilelik haberi alırsınız.

Ben de yanlış anladığını sadece çok erken olduğu için evliliğe alışmadan nasıl çocuğa alışacak zorlanır mı diye tedirgin olduğum için o an öyle geldi sana dedim.
Buna gerek var mıydı? Yakın arkadaşlar başlamış gebelik için bunu söyler mi?? Sizin durgun halinizi kendince yorumlamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…