Yakın arkadaş ve takı sorunu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lizz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lizz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2018
4.123
7.026
158
Hanimlar merhaba. Benim sormak istedigim bir soru var. Yaklasik on bes senedir tanidiginiz ve nispeten yakin oldugunuz kiz arkadasiniz nikahinizda veya dugununuzde size hicbir sey takmasaydi ve bir dugun hediyesi bile almasaydi ne dusunurdunuz? Bu kisi ekonomik gucu de yerinde, calisan, borcu olmayan,bekar ve ailesiyle yasayan biriyse.

Not: nikahimda cekildigimiz ve kendi sosyal medyasina koydugu resmimizi de birkac ay sonra silmis.

Son düzenleme:
görgüsüz derim, ve seni yeterince yakın görmüyor derim...

Ben de onun düğününde aynısını yaparım, daha fazla sorgulamam.

Tuhaf bence. Maddi durumu yerindeyse alması gerekirdi. Çok samimi bir dostunuz mu bu her şeyinizi paylaştığınız? Öyle değilse önemsemeyin siz de onun dğününde takmazsınız

Bisey düşünmezdim. Her şey maddiyat değil bazı şeyler görgü meselesi.
Demekki arkadaşınızin böyle seyler de görgüsü yok.
Sanirim oyle.. takiyi da gectim insan ufacik bır ev hediyesi de mi alamazdi.. gucendim ve sogudum..

Bilmem benim param olsa takarim yoksa takamam.

Parasi var da takmiyorsa o kadar da yakin degildir.Cunku insan sevdiklerinin yaninda olmak istiyor elinden geldigince yardim etmek istiyor ve evlilik zor maddiyat gerekiyor.

Yenidoganlara evlenenlere takilan altin aslinda o kisilere maddi destek ben boyle dusunuyorum.Param yoksa yapacak bir sey yok tabi.

ben asgari ücretle çalışırken en yakın arkadaşım dediğim kişi evlendi yıllar önce. buldum buluşturdum bilezik taktım. geçen sene ben evlendim. çok iyi bir işi var eşinin durumu da çok iyi olmasına rağmen çeyrek almış gelmiş :)
ben de kırıldım ama yapacak bir şey yok, çok zor zamanlarda yanımda oldu sağ olsun. boş verin bence.

Hayir, annesi gelememis isleri varmis, kendi tek gelmisti.
Sonrasinda evinize davet eder miydiniz mesela?konusmak bile icimden gelmiyor.

Ben olsam normal arkadaşlığıma devam ederim. Bu meseleyi alınacak bir konu olarak görmem ama aynı şekilde onun düğününe birşey takmadan gider gelirim. O evlenene kadar sizin bebeğiniz olur da ona birşey takarsa aynı tutarı düğününde takarım. Bu takı altın meselesini bir çeşit borç ya da kredi olarak görüp vakti gelince ödemek ve kişisel ilişkilerden ayrı tutmak gerek diye düşünüyorum ben. Evli olsa siz vaktinde düğününe gelip takınızı takmış olsanız o karşılık vermese mesafe koyun derdim ama iu noktada bir zararı yok size arkadaşınızın.

Buarada sizi yakın görmemekten çok yol yordam bilmemekle alakalı bir durum bence arkadaşınızın yaptığı.

Ben de onun düğününde aynısını yaparım, daha fazla sorgulamam.
Ayni seyi yapmayi dusunuyorum sayet o da evlenirse..
Tuhaf bence. Maddi durumu yerindeyse alması gerekirdi. Çok samimi bir dostunuz mu bu her şeyinizi paylaştığınız? Öyle değilse önemsemeyin siz de onun dğününde takmazsınız
Zamaninda cok paylasimimiz oldu. Ozellikle ikimizin de calismadigi issiz oldugumuz donemlerde. Sonra calisma hayati baslayinca gorusme aralari uzadi ama aramizfa.kirginlio vs bisey kesinlikle yoktu. Sasirdim.

Bunu niye bu kadar dert ettiniz ?
Sevdigim bir arkadasimdi, hatta bir donem en yakin arkadasimdi ve ufak da olsa bir hediye beklerdim. Sasirdim

Hep böyle cimri miydi acep? Amaaan boşverin yaa, hayatınızda olan güzelliklere odaklanın siz.

Yalniz arkadasiniz ayip etmis. Ben de dugunlerdeki taki mevsuzunu bir nevi borc gibi goruyorum. Ama mesela fazla yakin olmadigim arkadaslarimin nikahina bile dugun hediyesi gitmis insanim. Arkadasim bana bir hediye bile almadi. Ustelik de o kadar iyi bilir ki zevkimi neleri sevdigimi..

Hep böyle cimri miydi acep? Amaaan boşverin yaa, hayatınızda olan güzelliklere odaklanın siz.
Kendine sonsuz comert. Kozmetik parfum kiyafet alisverisi asigi.. neyse yazdim bi kenara zaten. Icime de sogukluk girdi bi kere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…