- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.437
- 133
- 41
Benim de gücüme giderdi haklisiniz. Mesele maddiyat degil , insan düsünüldügünü bilmek hissetmek istiyor . Davet etmezdim kendi gelirse de kabul ederdim. Belki de evinize geldiginde telafi edecektir etmezse de bitirmeyin arkadaşliginizi çok buyük bir sorun degil.Hanimlar merhaba. Benim sormak istedigim bir soru var. Yaklasik on bes senedir tanidiginiz ve nispeten yakin oldugunuz kiz arkadasiniz nikahinizda veya dugununuzde size hicbir sey takmasaydi ve bir dugun hediyesi bile almasaydi ne dusunurdunuz? Bu kisi ekonomik gucu de yerinde, calisan, borcu olmayan,bekar ve ailesiyle yasayan biriyse.
Sızde ona goturmezsınız bırsey bunlar gelenek bız kıse arkadasları hep bırbırımıze toplanıp ceyrek taktık bence kucuk ev hedıyesı alabılırdı takı yerıne almamıssa sendr almıycan ıste bu kadar basıtHanimlar merhaba. Benim sormak istedigim bir soru var. Yaklasik on bes senedir tanidiginiz ve nispeten yakin oldugunuz kiz arkadasiniz nikahinizda veya dugununuzde size hicbir sey takmasaydi ve bir dugun hediyesi bile almasaydi ne dusunurdunuz? Bu kisi ekonomik gucu de yerinde, calisan, borcu olmayan,bekar ve ailesiyle yasayan biriyse.
Benim de gücüme giderdi haklisiniz. Mesele maddiyat degil , insan düsünüldügünü bilmek hissetmek istiyor . Davet etmezdim kendi gelirse de kabul ederdim. Belki de evinize geldiginde telafi edecektir etmezse de bitirmeyin arkadaşliginizi çok buyük bir sorun degil.
Bizim adetlerimizi bilmiyo takıda da fransız kalmış
Kesinlikle takmam zaten. Asla. Giderim ve donerim.Sızde ona goturmezsınız bırsey bunlar gelenek bız kıse arkadasları hep bırbırımıze toplanıp ceyrek taktık bence kucuk ev hedıyesı alabılırdı takı yerıne almamıssa sendr almıycan ıste bu kadar basıt
Mesele maddiyat degi evet. 10 liralik bir tabakta alabilirdi ama elini kolunu sallayarak gelmis. Ve arkadas bulusmasina bile şıkır şıkır hasirlanip giden kiz benim nikahimda o kadar gundelikti ki anlam veremedim..
Siz de takmazsınız olur biter. O sizi o kadar yakın görmemiş demek kiHayir, annesi gelememis isleri varmis, kendi tek gelmisti.
Ben artik ceyregi falan da gectim. Mesela bana nikanimda gramin yarisini takan da vardi. Yarim gram. Ceyrek seklinde incecik ve mesela suan gram 132 ise yarim gram 66 lira. Onu da gectim 20 liralik bir tabak bile alabilirdi dugun hediyesi olarak. Ben hediyenin degerine bakmam dusunup dusunmedigine bakarim. Ustelik baska sehire gidiyordum evlenip ve su da evinde benden hatira olsun demedi. Ne diyeyim,insallah bir gun ayni hareketi ona iade etme sansim olur.gerçekten ilginç ama
yani tamam çeyrek pahalı vs de daha basit bir şey ayarlayabilirdi
yıllar önce başka şehirde arkadaşımın nikahı vardı
normalde ben cumartesi çalışıyorum
yeni ev almış ve taşınmıştık cidden paramız da yoktu
gece kınası vardı ama gece gidip yola verecek kadar param yoktu
ofistekiler izin verdi cumartesi 6 saat gittim nikahına çeyrek alacak param da yoktu bir kolye ucu aldım evet basitti ama hatıraydı işte taktım ve yine geldim
aynı şehirde olsak çeyrek de çıkardı ama yol parası eklenince olmadı
o da benim bebeğim doğduğunda geldi görmeye mesela ama bir şey getirmedi
hiç aklıma neden getirmedi diye gelmedi zira 40 ı yeni çıkmış bebeği kucağında başka şehirden gelmişti
kırılmakta haklısınız davet etmeyin o bir açıklama yaparsa dinleyin
Evet dibinde yasiyorum. Arkadasim ekonomik yonden kendini her daim simartan biri. benim giyindigim l..w markasini bile kucumseyip ben yillardir ordan giyinmiyorum diyen, gundelik bir elbiseye bile 200 tlbiri..Ayrica takidan ne anladiniz bilmiyorum ama taki ya da bir dugun hediyesi dedim mesajimda.10 liralik bir tabak bile dedim. Beni ufacik bir hediyeye bile layik gormemis, ustelik de evlenip baska sehire gidiyorum.Belki bir borcu çıktı ya da ailesine vermek durumunda kaldı.
Arkadaşınızın 7/24 dibinde mi yaşıyorsunuz? Belki siz bilmiyorsunuz,acil birşey oldu parayı kullanmak zorunda kaldı.
Neden arkadaşlığınız para endeksli? Takı takmadı diye soğur mu ya insan,paragöz olduğunu düşünürüm ben.
Ama siz dusunmussunuz onu. Ustelik de eski yakinliginiz olmadigi halde. Bu gorgudur ve deger vermedir. Biz cok hayaller kurduk zamaninda.. kimle evlenicez nasil hayatlarimiz olacak iste eslerimiz arkadas olsa vs diye. Her zaman ben aradim sordum kiymet verdim. Sevgilisinden ayrildi gunlerce bana agladi hep teselli ettim cesaretlendirdim zamanimi ayrrim fazlasiyla. Cok ama cok ayip etti.. evime de davet etmiycem kesinlikle.Yeteri kadar yakin olmadığınızi düşünmüştür oyleyse.Yoksa mutlaka buseyler takardı.Benimde boyle bir arkadasm vardi liseden.ilk zamnlar cok sey paylasirdik sonraları iletişimimiz azaldi ama yine de uc bes ayda bir konusurduk.Nikahında 100 tl degerinde bir gram altn taktim.Daha fazlasnida belki yapablirdim ama ne bleym eskisi kadar yakin degildik.Yani en azından bir hediye almasi lazımdı.Sogumakta yuzde yuz haklisiniz
Ben de belli etmedim. Hatta nikahtan sonra keyifli keyifli resimler cekildik gulduk ettik. Ama yeni hayatima gectikten sonra zaman gectikce aklima takildi, sorguladim icimde.Hiç birşey yapmadım, bozuldugumu bile belli etmedim.Zamanı gelince bende ona almadım. ( Birebir yaşadım bu durumu)
Belki size söylemediği bir problem olmuştur,elinde para kalmamıştır. Tabak almak istememiştir takınızı sonra alacaktır. Neden böyle düşünmüyorsunuz? Takı takmadı diye dostumdan soğumam asla,çok abartı.Evet dibinde yasiyorum. Arkadasim ekonomik yonden kendini her daim simartan biri. benim giyindigim l..w markasini bile kucumseyip ben yillardir ordan giyinmiyorum diyen, gundelik bir elbiseye bile 200 tlbiri..Ayrica takidan ne anladiniz bilmiyorum ama taki ya da bir dugun hediyesi dedim mesajimda.10 liralik bir tabak bile dedim. Beni ufacik bir hediyeye bile layik gormemis, ustelik de evlenip baska sehire gidiyorum.
Sadece taki olarak dusunmeyin. Evlenen arkadasiniza dugun hediyesi gibi dusunun..sonradan yapmayacak cunku zaten aylar gecti. Ufak bir anektod vardi konu dagilmasin diye eklemek istemedim ama soyleyeyim. Nikahta cekildigimiz ve sosyal medyasina koydugu fotografimizi sonradan silmis. Hangi tarihte sildi bilmiyorum ama yakin zamanda farkettim. Baska arkadasinin nikahindaki resim duruyor, benimkini silmis..baska zaman olsa derhal sorardim. Ama cok iyi oldu. Iyice gozumden dustu.Belki size söylemediği bir problem olmuştur,elinde para kalmamıştır. Tabak almak istememiştir takınızı sonra alacaktır. Neden böyle düşünmüyorsunuz? Takı takmadı diye dostumdan soğumam asla,çok abartı.
üzülmüşsünüz bende üzülürdüm ne yalan söyleyeyimSonrasinda evinize davet eder miydiniz mesela?konusmak bile icimden gelmiyor.
Inanin zerre kadar icimden gelmiyor. Nikahtaki resmimizi bile silmis o da beni gozden cikarmis, koptuk artik.üzülmüşsünüz bende üzülürdüm ne yalan söyleyeyim
ama çağırırdım evime vs görüşmeye devam ederdim
Almadı ki 16yıllık arkadaşımdı. Beraber büyüdüğümüz beraber okuduğumuz. Ne hediyesi, kınama nikahıma düğünüme gelmedi. Umrumda değil ama.. Bi ihtiyacı olsa yardım ederim artık o kadar. Hamile olduğumu öğrendi annemlere gitmiştim oraya sözde bana hayırlı olsun demeye geldi oturdu ablamla muhabbet etti yüzüme bakmadı. Arada mesafe var artık o yani. Ne yapayım bişey almadı diye pıçaklayayımmıHanimlar merhaba. Benim sormak istedigim bir soru var. Yaklasik on bes senedir tanidiginiz ve nispeten yakin oldugunuz kiz arkadasiniz nikahinizda veya dugununuzde size hicbir sey takmasaydi ve bir dugun hediyesi bile almasaydi ne dusunurdunuz? Bu kisi ekonomik gucu de yerinde, calisan, borcu olmayan,bekar ve ailesiyle yasayan biriyse.
Hanimlar merhaba. Benim sormak istedigim bir soru var. Yaklasik on bes senedir tanidiginiz ve nispeten yakin oldugunuz kiz arkadasiniz nikahinizda veya dugununuzde size hicbir sey takmasaydi ve bir dugun hediyesi bile almasaydi ne dusunurdunuz? Bu kisi ekonomik gucu de yerinde, calisan, borcu olmayan,bekar ve ailesiyle yasayan biriyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?