Yakın arkadaşınızın cinsel tercihi farklı olsaydı

• Konu Sahibi Konu Sahibi makbuşum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
forum sorusuna gelince
çok yakın arkadaşımın cinsel tercihinin farklı olması beni ilgilendirmez sonuçta cinselliği benimle ne şekilde paylaştığı önemlidir anlatmak mı yoksa benle yaşamak mı
ama en yakın arkadaşım ise zaten benim cinselik anlayışımın ne olduğunu bilir

Bilği sahibi olmadan fikir sahibi olamam... çevremde farklı cinsel tercihi olan bir arkadaşım yok bu yüzden buradan yapacağım her yorum ahkamdan öteye gitmez

konuyu okumamak için çok direndim, okursam yorum yazmadan edemeyeceğim diye.
işte yazıyorum :))

saygı göstermek ne kadar zor kimileri için...alay etmek, hatta tiksinmek...elinde olmayan bir durum nedeniyle insanları hor görmenin, bence insanların mesela ağzı burnu çirkin falan diye değiştiremeyecekleri şeyler nedeniyle alay etmekten hiçbir farkı yok.........ve bu insanlar dindar geçiniyor, böööyle kalıyorum okuyunca :1shok:

hiç heveslenmesin kimse, din konusuna girmeyeceğim. kimseden alacağım öğüde, ayete hadise ihtiyacım yok zira. benim de tahammül edemediğim ama yine de hayatımdan dışlamadığım, tiksinmeyi seçmediğim insan tipidir 'dar kalıplı- DOGMATİK insanlar. onları da seviyorum çünki öyle yaşamak ta onların tercihi. küçüklükten gelen bir inanç meselesi, ne kadar DOĞAL...aynı küçüklükten beri kadınlardan hoşlanan bir kadının olduğu gibi....

sperm bankası olayına ben de çekinceli yaklaşıyorum. çocuğun psikolojisi için. en azından Türkiyede olacak iş değil...dışlanan çocuk, hayatı boyunca annesini sorumlu tutacak ve hayatından memnun olmayacak. anne olabilmek için bir çocuğa bunu yaşatmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.

ama bunun yerine, ihtiyacı olan bir bebeği evlat edinebilir arkadaş. bekar kadınlar da evlat edinebildiğine göre, bir sorun olmaz hem de çok büyük bir yardım öneği olur bunu da kimse kınamaz.

görüşlerim bu yönde. ben eşcinselliği normal karşılıyorum ve iyi arkadaşlarım var, bu husustan dolayı bir zararlarını görmedim.

sevgiler!a.s.

bana göre gerçekten normal degil bu durum
eger normal olsaydı zaten bu yönde evliliklr birliktelikler tuhaf karşılanmazdı
bu konu cahllik kültürlülük gelişmişlik geri kalmışlıkta degil
yanlılş OLMAMASI GEREKEN BİŞEY
olayları dine çekmek istemiyorum ama çogunlukla müslümanız ve rehberimiz kuran degilmi sizce
peki lut kavmini biliyormusunz
allah o kavmi erkekler erkeklere kadınlar kadınlara ilgi duydugu ilişkiye girdigi için yok etmiştir
normal olsaydı böyle bişey mümkün olabilirmiydi ??
biz adem ile havvanın çocuklarıyız
madem olabilir hoş karşılanabilir bi durum
yanlarında niçin ayşe ile fatma ahmet ile mehmet yok

istediginiz kadar eleştirin cahillik dinle ne alakası var diyin ama gerçekler böyle
sadece kendini kandırır normal karşılayan

he bu arada eger lezbiyen bi arkadaşım olsa önce ondan uzaklaşmak yerine dogruyu anlatırım düşündüklerinin hissettiklerinin yanlış oldugunun farkına varmasını saglarım
eger durum degişmeyeceksede allah hidayet versin diyip yolundan çekilirim

normal ve anormal birsey diye siniflandiramam bu durumu....
böyle arkadasim var benim ve durumunu yeni farkettim...
yillardir arkadasim sonucta ve cok deger verdigim bir insan...
bunu bilmeden önce arkadasimdi bundan sonrada öyle olucak...
cinsel tercihi ne bileyim ne diye bir insani toplumdan dislamak insanca degil...
bu onun secimi ve onun hayatidir...
beni rahatsiz eden bunu cok rahat bir sekilde yasayanlar insanlardir...
özenti bir genclik yetismekteyken bu durumlarin her yerde konusulmasi ve sanki özendirilmesini dogru bulmuyorum sadece....

kanıtlanamayan bir şeye itimat gösteremeyeceğim...kusura bakmayın...ben insan doğasına evren dengesine inanırım. rica ederim bari buna saygı duyun.

evlilik konusu da , anayasal bir düzenleme olduğu için, her zaman dinamiktir. zamanla değişecektir. normal karşılanması gerektiği genel kabul görünce. anayasa durağan değildir.
sizin bakış açınıza göre o zaman evlilik öncesi ilişki de anaysamızda yasaklanmalı öyle mi ? o şeriat olacaktır o zaman. günümüzde de Şeriat söz konusu olmamalı değil mi ?

eğer illa ki Şeriat isterim derseniz, o ülkeye gider yaşarsınız, size kalmış. ama yok ben bu ülkede mutluyum burası benim vatanım derseniz, başımızın üstünde yeriniz var. kendi Özel alanınızı istediğiniz gibi düzenler yaşarsınız. demokrasilerde devlet özel alana ve bireye müdahale etmez zaten. ve bu Birey, cinsel hakkını da kendi özeli dahilinde saklı tutar.

bilmem anlatabildim mi..........................................................

kanıtlanamayan bir şeye itimat gösteremeyeceğim...kusura bakmayın...ben insan doğasına evren dengesine inanırım. rica ederim bari buna saygı duyun.

evlilik konusu da , anayasal bir düzenleme olduğu için, her zaman dinamiktir. zamanla değişecektir. normal karşılanması gerektiği genel kabul görünce. anayasa durağan değildir.
sizin bakış açınıza göre o zaman evlilik öncesi ilişki de anaysamızda yasaklanmalı öyle mi ? o şeriat olacaktır o zaman. günümüzde de Şeriat söz konusu olmamalı değil mi ?

eğer illa ki Şeriat isterim derseniz, o ülkeye gider yaşarsınız, size kalmış. ama yok ben bu ülkede mutluyum burası benim vatanım derseniz, başımızın üstünde yeriniz var. kendi Özel alanınızı istediğiniz gibi düzenler yaşarsınız. demokrasilerde devlet özel alana ve bireye müdahale etmez zaten. ve bu Birey, cinsel hakkını da kendi özeli dahilinde saklı tutar.

bilmem anlatabildim mi..........................................................

nisancım kanıtlanmayan şey olarak kastteğin ne?? acab benim düşündüğüm şeymi merak ettim??

Şeriyat isteyenler gidip o ülkede yaşayacaklarına bukadar özlük isteyenler gidip o ülkelerde yaşasalar nasıl olur acaba?

bune ya hep bir dışlama kuralları katı olanlara hep şişeye üstten bakmayın birazda alttan bakın
şimdiye kadar kimse size böyle düşünüyorsanız gidin hollanda da yaşayın dedi?
kimse mi dedidiz?
yok söyleyen mi oldu?
söyleyen olduysa ne hissettiniz sizi çok sevdiğiniz vatanınızdan kovmaya kalktıkları için hemde düşüncenizden ve kendinize göre özgürce yaşama cabanız yüzünden?
kimse demediyse sizde affedersiniz ama "kapayın çenenizi" lütfen

sizde "BARİ" girer insanlara saygı gösterin

konu ilgili yorumumsa erkeklerin neredeyse %90 karşı cins ve tercihri kadınlardan hoşlanmak onlarla arkadaş olduğumuza göre lezbiyen olduğunu bildiğimiz biriylede arkadaş olabiliriz

valla bu satırı daha ilk yazarken kırmızı yazacaktım ama yanlış yapmışım...

herkesi birkaç arkadaş kadar zeki sanmakla hata ediyorum. daha yazılanı okuyup anlamaktan aciz insanlar var, ne yazık...

ve ben kendimi onların haklarını korumak için mi paralıyorum ?

ben sizi BAŞTACI ederken, asıl siz beni Hollandaya falan mı kovuyorsunuz ????

siz benim çenemi kapayamazsınız nitekim, ''nedirya''

inanın umrumda bile değilsiniz.

siz benim umrumdasınız çünkü cevap yazıyorum size ama siz kendinizin farkında değilsiniz umursamasanız cevap yazmazsınız

bana sulanmadıgı müddetçe sorun yoknaniknanik
umdugunu başkalarında bul derim:1closedeyes:

Benim bakışım asla aynı olamayacağı için arkadaşlığıma devam etmezdim. Her zaman aklıma gelirdi. Çok rahatsız olurdum.

Elinde olmayan nedenle eşcinsel ilişkiler yaşayan insanlar varsa..ve saygı duymak çokmu zor diye soruluyorsa..benimde bu insanlara saygı göstermek elimde değil..e bunada saygı gösterin sizde:)) ben işin dini boyutuyla ilgilenmiyorum kesinlikle..mantık çerçevesinin çok ama çok dışında...

İlk kez bu kadar sayfa ne yazılmış acaba diyerek merak edip bütün sayfaları okudum :kahve:

Konu başlığından uzaklaşmış farklı bir yere gelmiş.Benim bir fikrim yok.Yinede yazmadan duramadım. kaydirigubbakcemile

Sappho seni tebrik ediyorum düşüncelerini,hissettiklerini çok açık, akıcı ve içten bir şekilde ifade ettiğin için.Konu başlığında sadece bir soru vardı şimdi ise konu sappho üzerinden gidiyor.
Ben şahsen lezbiyenliği tek başına savunup anlatmak gibi bir durumda kaldığını görüyorum.Nerdeyse her yazılana cevap vermişsin.Bu ne kadar doğru bilemiyorum.Sonuçta konu sen değilsin.

Her topiğin şansı değildir zıt fikirlerin konuyu sürdürebilmesi.Bütün yorum yapanlara ( özellikle from,kudra ve okypete ) teşekkürler kavga gürültü olmadan düşüncelerinizi belirttiğiniz için.

Teşekkür butonu yerine sayın artık sevgiler :1rolleyes:

baştan sona bütün yazılanları okudum.

bana aynı cins iki insanın birbirine cinsel arzu duymasına garip geliyor.
bu lezbiyende olasa yanı benim için, gay da olsa aynı.
herkes kendi seçiminden mesuldür.
yarın öbür gün allah nasip ederse ben de evlat yetiştireceğim.
onun için hiçbir konuda büyük konuşmadığım için bu konuda da büyük konuşamam.

hakir göremem, aşağılayamam, ayıplayıp kınayamam.
en fazla garipseyebilirim.

sapphogirl;
sanal ortamda da olsa böyle birşeyi açıklayabilmek, gelecek tepkileri tahmin ederek açıklayabilmek cesaret ister.

sorunun cevabına gelirsek,
benim eşçinsel bir arkadaşım olsaydı bundan rahatsızlık duyacağımı sanmıyorum.
hatta samimi bir şekilde duygularını, yaşadıklarını (cinsel yaşamını değil, toplumsal yaşamını) bilmek isterdim.
ama yanımda arkadaşıyla birlikte yakınlaşmasına asla tahammül edemezdim.
çünkü bu görüntüden çok rahatsız olacağımaeminim.

yorumları okumadım ama....

benim bir çok lezbiyen arkadasım vardı.. hiçbir kötülüklrini görmedim.

zaten onların daha farklı bir ruh hali var. çok hassas ve sağduyulular. ben üniversite yurtta kalırken devlet yurdu ve 3000 e yakın öğrenci vardı. kalabalıktık.
o duruma gelinceye kadar zaten birçok savaş veriyor kimisi kendiyle. bir de biz sorun çıkarırsak daha sorunlu bir hayata yönlendirirz.
ne çocuğumun eşcinsel olması ne de arkadasımın... hiç ama hiç uzaklaşacağım birşey değil..

daha çok yanında olmak isterim sorun yaşayıp üzülmesin toplum onu zedelemesin diye yanında olurum.

kadının kadınla sevişmesi,ilişkisi kesinlikle haramdır.bu sevicilik veya lezbiyenlik denen cinsel bir sapmadır.seviciliğin haram olusunda islamda ittifak vatdır.lut kavminin azaba uğramalarının nedeni cinsel sapmalarındandır.allah resulu buyuruyor;kadınların sürtüşmesi onlar arasında zinadır.

biri sevgilim gay mi acaba diye sordugunda
-aaa hemen bırak sapıklık sapkınlık onun yaptıgı diyorsunuz
-ayrıl hemen öyle kişiden hayır gelmez diyorsunuz
-kişiliği bozuk diyorsunuz da
kadın kadına olunca neden size tuhaf gelmiyor anlamıyorum.onun ki lezbiyenlik sapıklık degilmi.allahın bile lanetlediği olayı yasayan kadından hayır gelirmi yada lezbiyen olursa kişiliği çok mu düzgün oluyor.kusura bakmayın ama benim asla öyle bir arkadasım olamaz.sizin arkadasınızın durumu kızınızı esinizi en önemlisi sizi hiç mi etkilemez.allahın kabul etmediği bir seyi ben nasıl normal görebilirim.en düzgün yol o kişilerle konusup gerekirse psikolojik destek almalarını saglamaktır.

Back
X