- 13 Eylül 2018
- 1.737
- 2.726
- 133
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
Bunu konuştum kendisiyle öncesinde zaten profosyonel destek alıyordu ama bırakınca aynı hali tekrarlıyor coronadan once söylemiştimArkadaşının destek alması gerekiyor aslında.Dile getir bir kere istersen.Yanaşmazsa da iletişim sıklığını düşür.Bu tür insanlar mood düşürür çünkü.
Hayatından tabiki de cıkarma.
Telefon gorusmelerını azalt.
İletisimimi azaltirdim zamanla da tamamen kopartirdim.
Inanın elimden geleni yaptim eşini kaybettiği surecte ben onu teselli edecek seyler söylerken o bunu yanlıs algılayıp beddua etti o süreçte ben görüşmeyi kestim dayanamadim sonrasinda ben aradim konustukBilakis.. arkadaşın çok kötü bi süreçten geçiyor ve sen eğer gerçekten yakın arkadaşıyım diyorsan onu yalnız bırakmamalısın ..
Her daim yanında olduğunu ona hissettir
Kafasını dağıtmasını sağla .. yardımcı ol ona .
Zaten bunu düşünmeyi onada arkadasligimizada haksızlık olarak görüyorum onun icin elimden geleni yapıyorum ama hep herşeyin olumsuz tarafını görüyor sadece iste ediyor ona gore herkesin hayati mükemmel bi bizimki tepetaklak sosyal medya fenomenlerini örnek gösteriyorYeni tanıştığınız bir arkadaşınız olsa hayatınızdan çıkarın derdim ancak sizin dostluğunuz epey uzun bir zamana dayanıyormuş. Belli ki arkadaşınız zor zamanlar geçiriyor, bu dönemde kendi ruh sağlığınız yettiği kadarı ile yanında olun ancak sizi de zorlamaya ve yormaya başladıysa görüşmeleri azaltın derim. Fakat bu denli yakın olduğunuz bir arkadaşınızı üstelik zor zamanlarında bir kalemde silmeniz biraz acımasızlık olur zannımca.
Sadece terapi mi aldı? artık alternatif terapi yöntemleri var. Sadece konuşmak üzerine dayalı değil mesela grup terapisi. Çocukluğunuzda sizin probleminiz. Sadece konuşarak gecmez sanirim. Mutlaka çocukluğuna inecek çalışmalar yapıp, o zamanıyla hesaplaşması gerekiyor.Bunu konuştum kendisiyle öncesinde zaten profosyonel destek alıyordu ama bırakınca aynı hali tekrarlıyor coronadan once söylemiştim
Her bıraktıktan sonra aynısı gibi oluyor gerek yok demisti tekrar düşündü ama şuan evden cikmiyor coronadan dolayi internetten online baktığı doktorlar psikologlara cok yuksek fiyatlar söylüyor hatta bende destek çıkmak istedim ama kabul etmedi ne kadar süre boyle bi mevla ödeyebilirim ki dedi haklı olarak
Evet hep psikayatristler görüşmüş bildiğiniz gibi psikiyatristlerde ilaç ağırlıklı calisiyorSadece terapi mi aldı? artık alternatif terapi yöntemleri var. Sadece konuşmak üzerine dayalı değil mesela grup terapisi. Çocukluğunuzda sizin probleminiz. Sadece konuşarak gecmez sanirim. Mutlaka çocukluğuna inecek çalışmalar yapıp, o zamanıyla hesaplaşması gerekiyor.
Zaten bunu düşünmeyi onada arkadasligimizada haksızlık olarak görüyorum onun icin elimden geleni yapıyorum ama hep herşeyin olumsuz tarafını görüyor sadece iste ediyor ona gore herkesin hayati mükemmel bi bizimki tepetaklak sosyal medya fenomenlerini örnek gösteriyor
Sadece onlar öyle göstermek istediği için öyle görüyoruz hersey yansıttıkları kadar diye konuşmaya çalışıyorum ama nafile
Ona ayri uzuluyorum kendi durumuma ayri
Inanın evde ayri iste ayri arkadas hayatında ayri sıkıntılar yasiyorum ona ragmen pozitif olmaya çalıştıkça bi sekilde benimde düşüncelerim olumsuzlasiyor
Yönlendirmeye çalıştım ama korkmadan once düşünmedi ajandada korumadan dolayı devlet evden çıkamadığı için devlet hastanesine gidemiyorArkadaşınız psikolojik destek almalı. Siz yanında olun bence ama psikoloğu da değilsiniz, düzeltemezsiniz. Sadece duygusal destek verebilirsiniz.
Onu da istemiyorsanız görüşme sıklığını azaltın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?