Yakışıklı bulmadığım bir erkekle evlenmek

Takma, burası Böyle.
Ben sana hak weriyorum kalp güzelliği muhakkak çok önemli ama beğenmediğin bi insanla olmaz.
Hani elalemi geç , onlar ne der diyosun ya ondan kızıyorlar sana haklılar sırf elalem için olmaz bu işler.
ama beğenmiyosan ayrıl illa adriana olmaya gerek yok tabiki

İşte benim sorunum aslında elalem, ben fiziğin ilişkilerde ikinci planda olması gerektiğini düşünüyorum. Bu çocuk dese ki yurtdışında yaşayalım gayet güzel bir ilişki sürdürebiliriz. Ama Türkiye'de insanlar başkasının ilişkisine burnunu sokmaya ve çekiştirmeye çok meraklı. Yurtdışında mesela istersen pijama ile çık herkes işinde gücündedir, ama burası öyle değil. Ben de bu durumu kafaya takıyorum.

Ne çevresi ya, sanki millet de işini gücünü bırakıp sizin boylarınızı konuşacaktı. Ya kendinizi çok önemsiyorsunuz, ya da kendinizi kandırıyorsunuz. Fiziksel görünüş sizin için çok önemli, adamı beğenmemişsiniz, kendinize yakıştırmamışsımız, içinize sinmemiş işte. Bari kendinize dürüstçe itiraf edin. Sizin iş olmaz. Baştan belli. Yurtdışında olsanız da olmaz, olduğunuz bölgede de olmaz.

Bir de şu var. Sorun elalem değil, sorun sizin "elalem ne der" diye takıntılı yaşamanız. Özgüven probleminiz var sanırım. Kişisel gelişim üzerine gidin.

İşte benim sorunum aslında elalem, ben fiziğin ilişkilerde ikinci planda olması gerektiğini düşünüyorum. Bu çocuk dese ki yurtdışında yaşayalım gayet güzel bir ilişki sürdürebiliriz. Ama Türkiye'de insanlar başkasının ilişkisine burnunu sokmaya ve çekiştirmeye çok meraklı. Yurtdışında mesela istersen pijama ile çık herkes işinde gücündedir, ama burası öyle değil. Ben de bu durumu kafaya takıyorum.
Senin sorunun elalemse benim söyleyecek çok bişeyim yok. Hep mutsuz olursun

Yani eğer diş görünüş sizin için çok önemliyse ve cevrenizdekilerin düşüncesini bu denli onemsiyorsaniz sevmiyorsunuz demektir.
Fizik ve kafa yapısı uyan birini beklemek değil de sevdiğiniz birini bekleyin.
Böyle mutsuz olur ve mutsuz edersiniz.

Evet rahat değilim, aslında çevremdekilerin eşlerini de beğenmiyorum. Ben olsam onlarla evlenmezdim. Ama işte arkamdan konuşulmasını istemiyorum. Toplumun kabulü benim için çok önemli

Hani denissiniz ya , yurt dışında insanlar eşofman giyse herkes işine bakar, burası öyle değil diye. Yanılıyorsunuz, kişi kendi çevresini kendi kurar.
Işte burası öyle değil dediğiniz kişiler arasindasiniz sizde. Yani bir nevi şikayet ettiğiniz ortamın temel taşlarından birisiniz.

Ben öyle değilim ve çevremde öyle değil. Çevremden öyle olanlarda umurumda değil.
Hayat benim, can benim, keyif benim.

Eğer deseydin ki ''ben yakışıklı bi erkekle evlenmek isterim, benim için dış görünüş önemli.''
Bunu anlayışla karşılardım. Çünkü herkesin düşüncesi farklıdır, dış görünüşe önem veriyorsun diye kimsenin seni yargılamaya hakkı yok.
Ama sen diyorsun ki ''benim için o kadar da önemli değil dış görünüş, evlenirim ben bunla ama elalem ne der?'' .

Elalemi ne ilgilendirir senin kocanın fiziki özellikleri? Kendileri mi alacakmış koyunlarına? Sen tek lafınla herkesin çenesini kapatabilirsin gayet de.

Ama önemli olan sen bu adama bişeyler hissedebiliyor musun, bu adam seni mutlu edermiş tamam ama sen bu adamı mutlu edebilir misin? Beğenmediğin için cinsel olarak arzulamazsan evliliğinde de sıkıntılar olur. Yani bu dış görünüşe önem vermek normal bişey, kimse bunu yargılayamaz ki.
Sen diyorsan ki ''ben bu adamı seviyorum evlenmek istiyorum, sorun yaşamayız''
O zaman evlen. El alemi zerre ilgilendirmez. Konuşana haddini bildirirsin. Ama eğer sevmiyorsan, evlenince mutsuz olacaksan ve dolayısıyla mutsuz edeceksen evlenme.

evlilik denilince gozunuzde nasil bir sahne canlaniyor bilemiyorum ama sunu belirtmek isterim ki ciftlerin birbirlerine bakmalari degil, taraflarin ayni istikamete bakabilmeleri bir ev icerisinde huzur sagliyor. dolayisiyla fiziki olarak cok arzuladiginiz kriterlerdeki bir kisi ile sahip olamadiginiz bir iliskiye, ruhi ve mental uyumunuzun tam oldugu bir kisiyle sahip olabilirsiniz. bu, konunuzun baslik kismina yanitimdir.

bir de "elalem" kismi var.

yurt disinda yasayan ve yakisikli akademisyen bir esi olan bir kadin olarak size sunu soylerim ki; elalem benim esime de kusur bulabiliyor. diger yandan, bir basin mensubu olarak sunu da diyebilirim ki; esimin cevresi olan elalem de bana kusur bulabiliyor.

bunun sonu yok, bence zihninizdeki bu dilemmalari cozumlemeden ne kendinize ne de bir baskasina haksizlik etmeyin evlenmeye kalkarak. C Clique

Toplumun kabulu benim icin onemli demişsin kusura bakmada milletin demesi icin mi yakisikli birinle evlenmek istiyosun insanin içi guzel olsun yeter yüzü guzele 40 günde doyarsin ama yüreği guzel olana 40 senede gecse doyamazsin

Yapıcı yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum, haklısınız kendi içimde sorunlarım var. Bir ilişkiden önce bunlara eğilmem lazım.

Konu sahibi sana az önce hak werdim ya geri alıyorum sözümü...
Sen harbi zırvalıyosun elalem ne ya?
Ha bul bi tane çoooook yakışıklı kocası war desinler kızlarda alsın elinden.
Sonra dersin aldatıldım boşanmak istiyorum elalem ne der

Toplumu evleneceğiniz kişiyi seçecek kadar onemsiyorsaniz destek almalısınız.
Eminim ki hayatınızı zorlastiriyordur bu durum ve elinizde değildir.
Cevrenizin tercihlerini bile sorguluyorsunuz. Hiç normal değil.

Terapi çok rahatlatacaktir sizi. Adı konulur içinizdeki yaşadıklarınizin.
Lütfen ihmal etmeyin.

Bu arada aman boşver içi güzel olsun diyenlere tabiki katılıyorum ama güzel istemek kabahat değil.
Biskolata... :)

Bence evlenme. Bugun tipi batanin, yarin huyu suyuda batmaya baslar. Bi insani seviyosan tipi gözüne batmaz zaten, simdiden bu kadar cok elestiriyosan yarin daha cok gözüne batar.

Sunuda soyleyeyim yanimda biblo gibi adam tasiyacagima, gulup eglenebilecegim adam tasimayi tercih ederdim. Yaslaninca cogu erkek zaten acayip cirkin oluyor, gobek 10 dakika once gidiyor. Guzellik gecici, huy baki. Tabi karar senin

Toplumun kabulü ve insanların yorumlarını önemsiyorsan zaten ya yaşın epey küçük ve evlilik zamanın gelmemiş, ya da evliliği yanlış yorumluyorsun.

Öncelikle duygusal olarak bir şey hissetmediğin kişiyle zaten dört dörtlük olsa da sağlıklı bir ilişki kuramazsın. Bu işler ısmarlama olmuyor neticede. Ama içten içe beğeniyor da sadece toplumu önemsediğinden tereddüde düşüyorsan, kendi mutluluğunu topluma feda etmiş oluyorsun, biz ne desek boş, çünkü aksini söylesek de bu defa da biz seni ikna etmiş oluruz.

Yine de yakışıklı değil beğenmiyorum diyorsan da ya çok yüzeyselsin, ya da duygusal olarak zaten bu kişiye bir şey hissetmiyorsun, çünkü aşık olduğunda insan yakışıklı değil diyemiyor.

Kendini tart, yüzeyselsen zaten ne yapılabilir bilmiyorum ama öyleyse bu kişiyle de beraber olup onun da canını yakma, kendine göre birini bul, derim.

Toplumu evleneceğiniz kişiyi seçecek kadar onemsiyorsaniz destek almalısınız.
Eminim ki hayatınızı zorlastiriyordur bu durum ve elinizde değildir.
Cevrenizin tercihlerini bile sorguluyorsunuz. Hiç normal değil.

Terapi çok rahatlatacaktir sizi. Adı konulur içinizdeki yaşadıklarınizin.
Lütfen ihmal etmeyin.

Bu arada aman boşver içi güzel olsun diyenlere tabiki katılıyorum ama güzel istemek kabahat değil.
Biskolata... :)

işte konu sahibinin burda tek hatası ''elalemin ne dediğini önemsemesi''

eğer ben çirkin birine aşık olmuşsam, tipi bana batmıyorsa, elaleme afedersiniz b*k yemek düşer. kimse karşıma geçip benim tercihimi yargılayamaz sorgulayamaz, yaparlarsa da cevaplarını alır otururlar aşağı.

ancak ben kendim yakışıklı biriyle evlenmek istiyorsam, dış görünüşü çok umursuyorsam, tipini beğenemediğim birine hislerim olmuyorsa, işte sadece bunun için çirkin biriyle evlenmem. elalem için değil.

ve açık açıkta söylüyorum, evet insanın içi de çok önemli ama ben dış görünüşe de önem veriyorum. dışını beğenmediğim birinin içini merak etmem yani aşk ilişkileri konusunda. şimdi bi yanda biskolata erkeği gibi biri senle ilgilense, bir yanda da tipsiz biri ilgilense, hangisine ilgi duyarsın ki, hangisine bakınca kalbin çarpar? :KK45:

valla açıkçası erkeklerin çoğu da kendilerine bakmadıklarından tipsizler. adam gülüyor dişler sapsarı, vücut denen bişey yok, bakımsız, vs. halbuki sporla vücudunu çok güzel bi şekle sokabilir, dişlerini yaptırabilir, temiz olabilir, tarz giyinebilir. zaten bunları yapan bi erkek yüzüne bakılmayacak kadar çirkin olmaz ki. bakımlı olsunlar, değiştirebilecekleri şeyleri değiştirsinler çirkin sınıfına girmesinler napalım yani. :KK47:

Yurt disina gelince kacismi saniyosun?
Sen gel burya hollandaya, turk heryerde yine turk. Bi guzel konusurlar ardindan :)

Ben sunu farkettim. Baska yakisikli bulmadigim sevgilimi bi zamn sonra sevdikce dunya yakisiklisi buldum. Halbuki hicte yakisikli degil yani. Cirkin diyemem ama yakisikli degil. Benide onun yanina yakistirmazlardi. Ama en yakisikli erkegi gordugumde, " benim sevgilim daha yakisikli" diye dusunuyordum. Eski sevgilidn bahsediyoruzz tabi onu belirtyim.
Demek oki bence tek karakter onemlidir.
Sadece karakter..

"Gönle giren her sey, göze hos gelir..."

mesela ben nişanlımı çok yakışıklı buluyorum. hatta ilk gördüğümde de karakterini içini nerden bileyim tipinden hoşlanmıştım etkilenmiştim. ama çoğu kişi onu benim yanıma yakıştırmıyor. yakışıklı bulduğumu söylediğim zamanlarda abartıyosun diyorlar. ama ben hala yakışıklı buluyorum. yüzündeki çoğu uzvunu beğeniyorum. acaba gerçekten de yakışıklı değil de ben ilk görüşte aşık oldum ondan mı güzel geliyor diyorum bazeno_O:KK64:

Back
X