Erkek İnfertilitesi Yaktın bizi Morfoloji:!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
biz gün aşırı değilde 1 hafta boyunca hergün ilişkiye karar verdik akşamları uyucam,bu defada böyle deneyelim belki tutar,sabahda banyo yapıcam,biz günü hesaplayamıyoruz sanırım bakalım kaybedecek bişe yok:)
gün aşırı olmayınca kalite düşermi?ne sakıncası var herkes günaşırı deniyor?

bu ayda sıfır çektik!
gnc den c vitamini 1000 mg ve pycnogenol 50 mg aldı eşim,morfoloji için faydalı olduğunu okumuş bi yerlerden,antioksidan olarak çok iyiymiş pycnogenol-çam kabuğu ekstresi...hayırlısı olsun...

1-ibrahim saraçoğlunun keçiboynuzu kürünü uyguluyoruz bir aydır bir bardak sabah akşam, spermin baş kısmındaki akrozom tabakasını sertleştirip yumurtaya girmesini sağlıyormuş (15 gün ara verdi tekrar başlıcak)
2-havuç kürüne başladık akşam bir bardak (kaşıntı yaptı bıraktı,hergün 1-2 tane yemeyi denicek,bir bardak havuç suyu kanda a vitamini birikmesi yapıyormuş,normalin 5 katıymış)
3-portakal suyu 1 bardak c vitamini (c vitamini 1000 mg tablet kullandığı için bıraktı)
4-evicap 3 aydır devam (günde 100 mg devam,mg arttırsakmı fazlası karaciğerde birikme yapıyor diyorlar,doktor 100 mg yazmıştı,varikosel ameliyatından sonra)
5-trental 3 aydır devam (sabah akşam içiyordu kullandığı ilaç sayısı fazla olunca,akşamları tek tablete düşürdü)
6-zinco günde 1 tane (1 aydır içmiyor, keçiboynuzunda varmış diye)
7-benexol B12 1 tane 1 haftadır alıyor b vitamini enerjinin hücrelere taşınmasında sperme gerekliymiş(b vitamini düzelnli günde bir tane alıyor)
8-marincap balık yağı sabah akşam 2 şer tane yarın başlıyoruz balık yağıda faydalı diyorlar(15 gündür bıraktı)
9-hergün 1 avuç ayçiçeği 1 haftadır alıyor l-argine ve selenyum için
10-hergün 1 avuç kuru üzüm yarın başlıyor fruktoz spermin enerji kaynağıymış(siyah üzüm aldı yeni başladı yemeye)
11-hergün sabah akşam 1 tatlı kaşığı polen 1 tatlı kaşığı bal 2 gündür devam(15 gündür bıraktı)
12-folik asit de faydalıymış günde bir tane folbiol alıyor
13-pycnogenol 50 mg (bu dinç yapıyormuş c vitamini ve bunu kullandıktan sonra çalışırken kendini baya enerjik hissettiğini söyledi)

tekrar düzenli alması için üstüne gitmem lazım,bu aralar bıktı sanırım almaktan tablet kür falan

Son düzenleme:

Maaşallah canım bu kadar şeyi nasıl içirebiliyosun eşine :)) ben sabahları keçi boynuzu kürü, akşamları proxeed plus içiriyorum. bi de siyah kuru üzüm yedireyim bari çaktırmadan. ben de kansızlık var o yüzden almıştık ama yemedim tüm zorlamalara rağmen. sen yersen ben de yerim deyip ona da başlayalım bari ama fazla üstüne gidemiyorumki daralıyo hemen...

yine döndüm aranıza:)evet hazirana girdik hala yok
bu arada eşimin sperm değerleri varikosel ameliyatından sonra gittikçe düzeliyor ama sonuç yok
3.5 ml sperm, 165 milyon toplam sayı,motilite yüzde 67,ileri hızlı yüzde 52,ileri yavaş yüzde 15,yerinde yüzde 33,morfoloji yüzde 4
morfolojiyiz artıramıyoruz,doktor önemli değil dedi,eşiniz normale dönmüş dedi,bu defa ben sıkıntı yapmaya başladım
daha önce guatr ameliyatı olmuştum,hormon testimde bir anormallik çıkmadı,ama acaba yumurtammı çatlamıyor
doktor ilaçla tedaviye başlıcaz dedi,aşılamaya geçmicekmiş hemen,bunu deneyelim dedi
9 ay oldu ameliyat olalı eşim off offf

dirty yumurta takbi yaptırmışmıydın onda yumurtanın çatladığı belli oluyor.
bu arada eşinin şimdiki değerleri çok güzel keşke bizde bunun yarısı kadar olabilsek diyorum ameliyat olmadan önce nekadrdı sayınız vs

canım yumurta takibi yaptırmadım, ama bu ay adetin 3.günü doktor çağırdı ilaçla tedaviye başlıcak,nasıl oluyor ilaçla tedavi onuda bilmiyorum,iğnemi hapmı neye sebep oluyor yumurtlamayamı çatlatmayamı??
eşimin ameliyattadan önce değerleri 105 milyon toplam,yüzde 26 ileri hızlı yüzde 25 ileri yavaş,yüzde 49 yerinde hareketliydi,morfoloji yüzde 2 ydi.

cnm sen rahim filmi çektirdin mi

merhaba herkese,
4 yıllık evliliğimizin 3 yılını hamile kalmaya çalışarak geçirdik. 1 yıl hiç bişey yapılmadı. sonra 6 ay klomen tedavisi 2 aşılama geçti. bu süreçte. dün 2. aşılamanın sonucunu aldım. 1,20 negatif. bizim problemimiz de eşimin morfolojisinin%1 olması. çeşitli kürleri ilaçları deniyoruz biz de. yazarım hepsini detyalı sonra. sperm değerlerini de tabi. artık mikroenjeksiyon düşünüyoruz ama nerde soru bu? en iyi kaliteli spermlerin seçilmesi gerekli. bu özeni gösterecek bir yerde yaptırmak istiyorum. siz tedavi olarak ne aşamadasınız?

Evet arkadaşlar doktorum sonunda aşılama safhasına geçelim dedi...
bu ay ilaç tedavisine geçecektik aslında, ama bize sordu, isterseniz ilaç tedavisine başlayalım, 2-3 ay bunu deneriz dedi,yok sabrınız kalmadıysa aşılamaya geçelim dedi,kararı bize bıraktı, bizde aşılamaya geçelim zaman kaybetmeyelim dedik.Aslında beklemiyordum, o yüzden çok heyecanlandım.3 defa denicekmişiz,olmazsa tüp bebeğe geçicez,inşallah olurda rahatlarız.
Bu arada guatrımdan dolayı eşim hormon testi yapılmasına gerek olup olmadığını sordu,oda testi yazdı,gittik yaptırdık.
İlaçlarıda yazdı,raporla alınıyormuş ilaçlar,3 kutu gonal-f 450 lik ve 1 kutu ovitrelle.Yalnız ilaçlar için 430 TL fark ödedik,epeyce tutuyormuş!!!
Birde bu iğneyi kendim yapıcakmışım,göbeğin iki parmak sağına,iki parmak soluna,bir gün sağ,bir gün sol,perşembeye kadar,bugün başlıyorum,perşembe gelmemi istedi.
Bu arada hormon testim çıktı,onu götürdüm prolaktin 33 çıkmış,dedi iğnelerden sonra bakalım,yine aynı olucakmı,ona göre tedaviye yön vericek,inşallah düzelir,stresten sanırım,çünkü daha önce normaldi.
Eşimin sperm değerlerine baktı,bir problem yok güzel dedi,morfolojiyi sorduk,klomenle yüzde 1 morfolojide gebe kalan hastalarım var,kafanıza takmayın dedi morfolojiyi.
hemşire ovitrelle yi ben demeden yapmayı dedi,sanırım çatlatma iğnesiymiş,yumurtalar belirgin sayı ve olgunluğa ulaşınca yapılıyor sanırım.
Allahım inşallah olur artık,fallardada ikiz olucak diyor zaten:)

Son düzenleme:

Canim oncelikle cok gecmis olsun. Biz de seninle aynı sayoları yasıyoruz hemen hemen, ama ameliyat olmadık. Denediklerinin hemen hepsini ben de denedim morfoloji 1 den 2 ye cikti ancak 3 ayda. Biz de asilama safhasindayiz.Doktor aynen sana soylendigi gibi ilac baslayalim yumurtaı iğne ile catlatalim normal yldan deneyin dedi ama biz de istemedik asilama istedik. İstanbulda misin? Asilamani nerede yaptiracaksin? İlacları SSK karsilamiyor degil mi? Bu ay esim antibiyotik iciyori bir de E vitamini, ben de maricap. Haziranin sonunda regl olacagim ben de 1 temmuz itibari ile asilama tedavisi baslayacak. İnsallah ben tedaviye baslarken senden iyi haberler alirim.

teşekkürler canım, sanada geçmiş olsun,inşallah ikimizde güzel sonuçlar alırız...Eğer eşinde varikosel varsa ameliyatın faydası oluyor, benim eşimde sayı ve hareketliliği normal seviyelere getirdi.morfolojisi ameliyatdan önce yüzde 2ydi, sonrasında yüzde 4 oldu ama daha fazla artmıyor,antioksidan kullanıyor,e vitamini ve diğerleri,daha önce yazmıştım,ama oda bıktı o kadar şey içmekten yemekten,o yüzden onunda sabrını tüketmeden aşılamaya geçelim dedik.
SGK ilaçları karşılıyor,normalde 1200 TL tutuyor saydıklarım,eczane doktordan rapor istiyor,özel hastanede olsa raporu yazıyorlar,eczanede rapora göre,yüzdeyi alıyor,hemen hemen üçte birini aldı bizden,bugün ilk iğnemi yaptım,aslında ben yapamadım,eşim yaptı,ilk defa böyle bişey yapıyor,ama eli hafifmiş:)iğneyi göbeğinin iki parmak sağına batırıyosun,elinle etini sıkıyorsun hafifçe,sonrada batırıyosun işte,iğne çok ince,sinek ısırığı gibi bi sızı sadece,kolay yani,150 IU yapmamı söyledi doktor,her enjektörde 450 IU var,3 kullanımlık,paketin içinde 6-7 tane iğne ucu var,her kullanımda atıyorsun,yaptıktan sonra hafif sızlama oldu ilk bi kaç saat ama çok ağrı falan olmadı,atlattım bugünü yani,akşam 8 de yaptım,hergün aynı saatde yapmam gerekiyormuş,yarın göbeğimin sol tarafına yapıcam,perşembe günüde doktoruma gidicem,inşallah sonuç güzel olur...çok heyecanlıyımmm çokkk:)

Son düzenleme:

Canim teşekkür ederim. Biz ameliyattan önce denemek istedik 3 aşılamayı. Olmaz ise tüp bebeğe geçmeden önce ameliyatı düşünüyoruz inşallah gerek kalmaz.

Sana şunu sormak istiyorum iğneler reglin kacıncı gunuı basliyor ve kac tane? Senin aşılamanın ne gun yapilacagı belli mi? Yaz hergün buraya habersiz bırakma..

canım iğnelere reglimin 3.günü akşam 20.00de başladım,hergün aynı saatde vurucaksın,bir sağ bir sol tarafa, ama sen doktora 2.günü git ona göre yön versin,ben perşembe günü tekrar gidicem 4 gün iğne vurulmuş oluyorum, 150 IU dan 600 IU Gonal f, ona göre çatlatma iğnesini ne zaman yapacağımı söyleyecek, sanırım yumurtalarım büyüklüğüne bakacak, ona göre gonal f bir kaç tane daha vurulabilirim belki çünkü, 3 kutu aldık 450 IU dan, aşılamanın günü belli değil ama haftaya olur sanırım, salı çarşamba gibi...
Sende ameliyatdan önce dene istersen belki tutar, ona göre tüp bebeğe geçersiniz,yazarım her gün sende yaz süreci...inşallah tutar ikimizinde rahatlarız...

İnsallah canim, ben reglimi 29 ya da 30 haziran gibi bekliyorum, ben baslarken sen hamile haberini alacaksin insallah:)

Peki iğne olurken gittigin kontrollerde yumurtalara alttan mi bakiyorlar canim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…