yalan söyledim...

neden bu kadar sinirlendiniz anlamadım...ablam zaten evlendi gitti...ailesine sırtını döndü ben asla asla öyle bişey yapmaktan bahsetmedim...annem benim için degerli dedim...annemin yaptığı kötü bişey deil...hem ana oldu hem baba dedim...bende erkek arkadasıma anlatmayarak hata yaptım simdi nasıl anlatıcam dedim...bu kadar...

Tamam ortada sorun yok.. Gerilme bu kadar,askerden geldikten sonra annem çalışmak istiyor diyeceksin,hatta başladı da diyebilirsin.. Zaten babamın düzgün iş hayatı olmadığı için annem zaman zaman çalışmış sana anlatmışmıydım diyeceksin. Babanın duyarsızlığından bahsetmek durumundasın,kötüleme ama bahset..
Yavaş yavaş birden değil,ama eksik hiçbirşey bırakma ve asla yalan söyleme..

bu arada niye çalışıyor ki annen hala..??

sinirlenilmicek gibi değil ki... insanlar sana burada istediğin gibi yönlendirme yapıyolar, sen tutmuş hala "ayy nası dicem yalanı hiç sevmez ((" diyosun.. buradakilerin çoğu anne ve senin ailenden çok o çocuğu düşünmene kızıyolar ve sen bu konuyu hiç açmamışçasına denilenleri takmıyosun bile.

üstelik 26 yaşındasın! öhhh!

aileme dudak bükmesinden bahsetmiyorum zaten...bükersede kendisi bilir...yanlış anladın beni...ben annemin sonuna kadar yanındayım arkasındayım...ablam konusuna gelince ablam gibi olmaktan kastım annemin üzülmesiydi benim yüzünden üzülsün incitilsin istemiyorum...konu bundan ibaret...

bunu kafama takmammdaki sebep ben gerçekten annemden utanmıyorum...sadece yalan söylediğim için utanıyorum...evet 26 yaşındayım...bu olayın yaşla bir ilgisi olsugunu da düşünmüyorum...hem ben kimseyle tartışmak istemiyorum...bana yardımcı olmak istersen başımın üstünde yerin var yok sinirlerin bozuluyorsa ben okumamanı tavsiye edicem..

Valla yardımcı olanları da adam yerine koymuyorsun
Mantıkla söylenmiş hiçbir tavsiyeye cevap vermedin..
Tavsiye için değil dertleşmek için açılmış bir konu sanıyorum..

söylüyorum anneme çalışma diye...olmaz daha siz evleneceksiniz diyor...kardeşimin ev eşyalarını alacakmış....yalvardım ben sana heray istediğin kadar para vereyim ihtiyaclarını göreyim diyorum istemiyor...üstelik hasta...

Bence sen ona uygun bir dille doğruları anlat. Seni gerçekten seviyorsa seni anlayacaktır bence. Eğer iyi bir insan olduğunu biliyorsa zaten çok zor durumda kalmadan yalan söylemeceğini de bilecektir. İlişkiniz biraz zor bir sınavdan geçecek ama dediğim gibi gerçekten seviyorsa seni ayrılmayacaktır, anlayacaktır seni.

Valla yardımcı olanları da adam yerine koymuyorsun
Mantıkla söylenmiş hiçbir tavsiyeye cevap vermedin..
Tavsiye için değil dertleşmek için açılmış bir konu sanıyorum..

senin yazdıkları uygulayacagım derinss...gelmesini beklicem...anlatıcam ama gayet güçlü bir şekilde anlatıcam ona...isterse bırakıp gitsin...yapacak bisey yok...

canım anlıyorum seni. bir insanın kendisinden yüksek imkanlara sahip olan birilerini görünce eziklik duyman normal. ama cahillik etmişsin annenin hakkını yemişsin o ayrı. ama anlatmak zorundasın. bu böyle devam edemez. benim aklıma takılan. annenin çalıştığını söylemedin. babanın çalışmadığını bilmiyorsa babam ne iş yapıyor demiştin erkek arlakadaşına? (bu soru daha önce sorulduysa affedin geçmişi çok ayrıntılı okuyamadım) seni ailen yüzünden terk edecek, seni sen olsuğun için sevmeyecek bir erkekle zaten geleceğin olmaz. bu güzel bir imtihan olur erkek arkadaşına ne kadar güvenebileceğinin de görürsün böylelikle.

inşallah...cok saol

annemin çalışmadığını söyledim o kadar...yani öyle palavralarım yok...zenginiz falanız filanız diye...evimizi de gördü...başka hiç bişey yok yalan olan...

ben sana kızmıyorum. yaşadığın sosyal baskıdan çevresel faktörlerden korkarak bunu ypmışsın.
madem çalışmıyor dedin. sigortalı bir işi yok anlamında dedim dye kıvırırsın.
benim eşimin annesi de çocuklarının bile haberi olmadan gitmiş. hep kızarlar istemezler diye. anneler mecbur kalınca yapıyorlar utanılcak bir iş değğil ama onlar bazen gocunuyorlar.
erkek arkadasın öğrenince kü.ümseyecek olursa zaten insan değildir. bunu unutma.
annen sağlığı izin verdiği müddetçe para kazanıp birikim yapmak isteyecektir. onu da kırma üstüne gitme.
başklarına el açıp yalvarmamış dilenmemiş. alnının teriyle kazanmış. elbette gurur duyacaksın.

babam marangoz benim...mobilya,mutfak banyo falan üzerine çalışıyordu...ama suanda emekli...oda boyle biliyor...

korkuyorum...
nasıl anlatıcamı bilmiyorum...yalandan nefret eder...bana hiç yalan söylemedi bugüne kadar...ve benden asla beklemediği bişey bu...

bence çocuğa gidip sana yalan söyledim gerçek bu dersen.
senin kompleksli olduğunu ve ailenden utandığını düşünecek. ve ileride en olmadık zamanda sen zamanında annenden bile utanıp söylememiştin. yalancısın havasına sokacak. ayırıca kinayi ukala biri ise canını sıkıp iğneleyecektir.
ona ben sana yalan söyledim gerçek şudur şeklinde açıklama yapma bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…