evet tam olarak böyle düşünüyorum...çünkü benim küçük ablamın aileside annemi çok incitti...neler söylediler neler...sonunda ablam ailesini bırakıp kaçtı...ne taşralılığımız kaldı ne fakirliğimiz ne çingeneliğimiz...erkek arkadasımda öyle yapar demiyorum ama korktum işte...korktum yanlış düşünecek diye...arkadaşlar dediklerinizin çocğunda haklısınız ancak ne yzık ki hayatta böyle bir durumda konu sahibi arkadaşın korktuğu gibi tepki verecek birçok adam müsvettesi var. benim halam bundan yaklaşık 30 yıl önce eğitimli, meslek sahibiyken bir adamla tanışmış, bir zaman flört etmişler. iş cddileşip evlilik aşamasına geldiğinde halam sevgilisine babasının "kapıcı" olduğunu söylemiş. bir kapıcı maaşıyla 5 çocuğunu ünv mezunu yapmış, ancak kendisi zar zor okuyabilen bir adamdır benim dedem. Fakat sevgili damat adayı duruma dudak büküp, olayı ailesine anlatmış ancak halamıda " sen aileme layıksın ancak ailen değil" diyerek terk etmiş. bu olayı gurur meselesi yapan halam şu an 55 yaş civarında maddi durumu çok iyi ancak bekar... Bunca yıl değil biriyle evlenmek, bu kelimeyi bile duymaktan nefret etti. dedemin ve babannemim yaşadığı hayalkırıklığını düşünın. dedem halama " keşke babam öldü deseydin, abinlerden isterlerdi seni" bile demiş. bu olay ailemizde o kadar tabuydu ki, ben bile çok geç öğrendim dedemin mesleğini. ben evlenirken( halamdan sonra gelen kız benim) tüm aile bu konudan hiç bahsetmediler ve banada özellikle tembih ettiler nişanlıma söylememem konusunda. ben kzıınca halam ağlayarak yemin ettirdi aynı şey başıma gelmesin diye. " aileden bir mutsuz yeter" dedi. bende eşime söylemedim. bu doğru değilbiliyorum . dedemden asla utanmadım ancak karşı taraf ne der, nasıl insanlar bilinmez.
tabi herkes halamın karşına çıkan kadar insan müsveddesi olmaz ama siz yine temkinli olun. ben halamın yaşadıklarına,acılarına birebir şahit oldum. kimsede yaşasın istemem.
saol canım beni anladığın için...dışarıdan bakıldıgında evet sizin düşündüğünüz gibi görünüyor,haklısınız ama bende çok acı çektim...çok yıprandım...annemsiz büyüdüm...bu kadar!!! evet insanların eskilerini giydim ama hiç demedim anneme ben yenisini isterim diye...okula giderken saclarımı ören olmadı,beslenme çantamı kendim hazırladım ama hiç bunlar bana zor gelmedi...çünkü annemin kıymetini gerçekten biliyorum ben...
canım ya iiçim cız etti.kapıcılık ayıpmı..inanki birzamanlar aşağılanmış olanlar böyle aşağılıyorlar insanları...halan şimdi ne yapıyor ...arkadaşlar dediklerinizin çocğunda haklısınız ancak ne yzık ki hayatta böyle bir durumda konu sahibi arkadaşın korktuğu gibi tepki verecek birçok adam müsvettesi var. benim halam bundan yaklaşık 30 yıl önce eğitimli, meslek sahibiyken bir adamla tanışmış, bir zaman flört etmişler. iş cddileşip evlilik aşamasına geldiğinde halam sevgilisine babasının "kapıcı" olduğunu söylemiş. bir kapıcı maaşıyla 5 çocuğunu ünv mezunu yapmış, ancak kendisi zar zor okuyabilen bir adamdır benim dedem. Fakat sevgili damat adayı duruma dudak büküp, olayı ailesine anlatmış ancak halamıda " sen aileme layıksın ancak ailen değil" diyerek terk etmiş. bu olayı gurur meselesi yapan halam şu an 55 yaş civarında maddi durumu çok iyi ancak bekar... Bunca yıl değil biriyle evlenmek, bu kelimeyi bile duymaktan nefret etti. dedemin ve babannemim yaşadığı hayalkırıklığını düşünın. dedem halama " keşke babam öldü deseydin, abinlerden isterlerdi seni" bile demiş. bu olay ailemizde o kadar tabuydu ki, ben bile çok geç öğrendim dedemin mesleğini. ben evlenirken( halamdan sonra gelen kız benim) tüm aile bu konudan hiç bahsetmediler ve banada özellikle tembih ettiler nişanlıma söylememem konusunda. ben kzıınca halam ağlayarak yemin ettirdi aynı şey başıma gelmesin diye. " aileden bir mutsuz yeter" dedi. bende eşime söylemedim. bu doğru değilbiliyorum . dedemden asla utanmadım ancak karşı taraf ne der, nasıl insanlar bilinmez.
tabi herkes halamın karşına çıkan kadar insan müsveddesi olmaz ama siz yine temkinli olun. ben halamın yaşadıklarına,acılarına birebir şahit oldum. kimsede yaşasın istemem.
evet tam olarak böyle düşünüyorum...çünkü benim küçük ablamın aileside annemi çok incitti...neler söylediler neler...sonunda ablam ailesini bırakıp kaçtı...ne taşralılığımız kaldı ne fakirliğimiz ne çingeneliğimiz...erkek arkadasımda öyle yapar demiyorum ama korktum işte...korktum yanlış düşünecek diye...
kiz bu kadar insan helak oldu..toparlamaya bak kendini az kalmis askerlik bittiyor burda onca insan sana bosuna dil dökmüyor evlisi var bekari sevgilisi olanlar ne kavgalarla ne yanlis anlamalarla ayrilmiyo ohooo bi bundanmi son bulcak güzel düsün hersey dahada güzel osuun..gelip gectimi dönüp baktinmi gülüp geciceksiniz halline he kaydirigubbakcemile3
anlıyorum canım sen annenden utanmıyorsun ama babanın birgün başına kakıç edilmesinden korkuyorsun...eşine ilerde biraz kapris yapsan babana bak demesinden korkuyorsun ki çok haklısın el oğlu yapr o yapmasa ailesi yapar ama ne çareki senin gerçeklerin bunlar..eşin anlayışla karşılayıp ailesine çaktırmayabilir...hatta yardımda edebilir..karakter meselesi....ama senin tarzın çok önemli..onun merhametinden faydalanacaksın başka yolu yok...sana sahip çıkmak isteyecek..ona sığınıp ihtiyacın olduğunu hissettir..egosunu şişirki sana sahip çıkmak istesin acıyıp aşağılamasın..annene saygı duyup elini uzatsın..doğru bi strateji belirlemelisin
msnde anlatsam peki olmaz mı?çarşı izninde internet cafeye gidiyor yazısıyoruz...yani o beni aradığında içten konuşamıyorum...gelmesine de az kaldı ama biran önce anlatmak istiyorum...beni bırakıp giderse yanındayken kaldıramam bunu...
eğer erkek arkadaşın bu sebeple yani annenin temizliğe gitme gerekçesiyle ayrılacaksa şimdi ayrılsın.böyle düşünen biriyle bence boşa zaman geçirmişsin arkadaşım .
Yazdıklarımızı okumuyorsun değil mi..?
Böyle konular bu şekilde konuşulmaz .Ciddi cidid konuşup bak ben sana yalan söyledim diyeceksen bu yol kesinlikle yanlış.Msn'de anlatılır mı Allah aşkına,kaç yaşındasınız siz..?
Sana birden anlatma yavaş yavaş giriş yap diyoruz,kendini ezdirme durumu lehine çevir gurur duyarak anlat diyoruz..Sen inatla dramatik hale getiriyorsun..???
evet okuyorum dikkatlice hemde...savunmasızım...ne yapacagımı bilmiyorum...dramatik hale getirmemek için anlatmadım ya bu kadar zaman...ama ne bileyim işte...bir insanın yüzüne bakıp nasıl denirki sana yalan söyledim diye...bu bana çok ağır geliyor...
Tek yalan "annem çalışmıyor" ifadesi mi..?
Diğer yalanlar ne ..?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?