- 14 Ağustos 2018
- 20.411
- En iyi cevaplar
- 2
- 76.732
- 598
Mesela çok saçma bir bahane bu, temizliği ertesi gün yaparsın beni sokakta mı bırakacaksın? Neden arkadaşımsın? Salonda kurban mı kesiyorsun sanki ne kadar kötü olabilir. Hayatında kimseye yer yok yalnızca sen varsın. O zaman şikayet de etme mesela bunu yapan sensin çünkü.Bunları söyleyeceğim karşılığında işte itiraz gelirse ne açıklama yapacağım? Aslında net bir dille reddetme sebebim, konunun tartışmaya kapalı olmasını istemem. Bu da kaba oluyor.
Bende yatılı kalması için müsait olmadigim arkadaşıma dedim ya, yarın temizlik yapacağım diye. O da karşılık olarak , sanki hiç evin pisken sende kalmamışım gibi konuşuyorsun dedi. Sanki onu istemiyormusum sanki dışlamışım, bahane uyduruyormusum gibi davrandı ya. Bunları hiç yasamak istemiyorum.
Mesela sizi aldatanin utanmasi gerekirken siz kendinizle ugrasmayi birakabilirsiniz.. gercekten erkekler doyumsuz ,sadece siz yasamiyorsunuz cogu kadin bu siralamayla gidiyor yani size kasitli degil bu olay, karsinizdaki sadakatsizse sizin ne sucunuz var?eminim yapilabilecek her seyi yapmissinizdir evliliginiz icin ama o baskasiyla evlenseydi yine yapardi ..sevdi dolu iyi niyetli kadinlar ve kiymet bilmeyen erkekler genellikle boyle oluyor... sey gibi hani evlenmeden kv seversiniz ama zamanla aslinda sizi kiskandigini anladiginizda hayal kirikligi yasarsiniz ya sonra koca bir bosluk olur onun gibiHer şey boşandıktan sonra oldu. Eski eşim tahminimce narsistti. Kişisel sınırlarım evlilik içinde o kadar ihlal edilmiş ki, kendime geldikçe handikaplar oluştu bende. Bunları yeni fark ettim. Istismar edileceğim, insanlara verdiğim çaba boşa gidecek , haketmediğim tavırlara maruz kalacağım diye çok korkuyorum. Insanlara olan güvenim de sarsıldı aldatilarak terkedildigim için.
Psikoloğa çok gittim. Inanın hiçbiri derinlerime inip de bana destek olamadı. 4. Seanstan sonra günlük hayattan konuşmak istediler. Ama ben diyorum ki içimde yaralı bir kadın var kimseye güvenmeyen bunu aşmak istiyorum diyorum. Psikolog hala bana aldatildigin için bu duyguları hissetmen çok doğal diyor. Evet doğal biliyorum ama ne düşünmeliyim? Ne yapmalıyım? Nasıl eski cana yakın kadın olacağım?
Eski halimi özlüyorum bazen.
Sadece hayır demelerimi yazdım. Bende kalacak arkadaşın evi var zaten. Tek boŞ günümde temizlik yapamazsam bir hafta ertelemek zorunda kalırım temizliği.Bana da biraz dan dun geldiniz. Üslupta sıkıntı var sanki. Ama tek sorun bence bu değil, kimse için hiç bir şey yapmaz bir haliniz var. Etrafımda olsanız bir yerden sonra napıcaz o nemrutu derdimBuluşalım diyoruz yok, yemek diyoruz yok spora gitcem. Hiç bir çaba yok gibi duruyo bu anlattıklarınızda
Burda bile herkese duvar gibisiniz, beğenmedim atıp asla eleştiri kabul etmeden laf yetiştirip duruyorsunuz. Etrafınızdaki herkes + biz komple haksızız siz mükemmelsiniz.Sadece hayır demelerimi yazdım. Bende kalacak arkadaşın evi var zaten. Tek boŞ günümde temizlik yapamazsam bir hafta ertelemek zorunda kalırım temizliği.
Neden ben Temizliğimi ertelemek zorundayım ki ? Arkadaşım.baska zaman gelsin bana ? Işte bunu anlamıyorum. Böyle düşünen insanlar cevremde olmasin zaten.
Üslûp sorunum olduğunu basından beri söylüyorum zaten. Hâlâ eleştiri alıyorum bu konuda.
Konum şu reddetmekte kararliyim ama nasıl bir üslup kullanmalıyım. Reddedip etmeyeceğimi sorgulamıyorum. Varsa bi fikrini ve yazarsanız sevinirim.
Kararlarımı sorgulamıyorum hanımefendi. Üslûp problemim var diye konu açtım o konuda yardım istedim. Istediğime istediğim zaman müsait olur istemedigim zaman müsait olmam.istedigimi arabama alır istemediğimi almam. Istediğimle gorusur istemedigimle gorusmem. Istediğim yorumu beğenir, istemediğimi beğenmem. Siz de seri şekilde bütün yorumlarıma beğenmedim çekebilirsiniz.Burda bile herkese duvar gibisiniz, beğenmedim atıp asla eleştiri kabul etmeden laf yetiştirip duruyorsunuz. Etrafınızdaki herkes + biz komple haksızız siz mükemmelsiniz.
Bir fikir vermemize gerek yok nasılsa duvar uygular siz yine beğenmedim atıp ama ama ama ben ben ben yalnızca kendim yalnızca kendim diyip diyip cevaplarsınız yine.
Kendi kendinize mutluluklar size dört duvarınızla
Ee umrunuzda değilse ve yaptıklariniz doğruysa neden konu aciyorsunuz? Kendi dogrularinizla ve yalnız devam edin o zaman.Kararlarımı sorgulamıyorum hanımefendi. Üslûp problemim var diye konu açtım o konuda yardım istedim. Istediğime istediğim zaman müsait olur istemedigim zaman müsait olmam.istedigimi arabama alır istemediğimi almam. Istediğimle gorusur istemedigimle gorusmem. Istediğim yorumu beğenir, istemediğimi beğenmem. Siz de seri şekilde bütün yorumlarıma beğenmedim çekebilirsiniz.
Bu dünyaya birilerinin kalbi kırılmasın diye istemedigim şeyleri yapmaya gelmedim. Bakınız ben yalnızlığı göze aldım. Umrumda değil diyorum. Sadece daha yumuşak bir dille reddetmek istiyorum.
Size de tavsiye ediyorum. Yarın, alttan alımlarınız için pişman olmayın. Özveri ve fedakalarliklariniz karşısında nankörlük gormeyin. O yüzden elaleme göre değil , yalnız kalma korkusuyla değil , kendiniz için yasayın.
Ben şuan o yaştayım. Yaktım gemilerimi.
Ya yemin ederim delireceğim. Anlatamıyorum derdimi.Ee umrunuzda değilse ve yaptıklariniz doğruysa neden konu aciyorsunuz? Kendi dogrularinizla ve yalnız devam edin o zaman.
Ay çok teşekkür ederim. Kesinlikle beni çok doğru anlamışsınız. Ben evet zamanında çok sınırlarıma girilmesine izin verdim. Ama artık kendim için yasamak istiyorum. Başkası mutlu olsun diye istemedigim şeyi yapmaya gram tahammülüm yok . Bu zamana kadar kendi göbeğimi kendim kestim. Kimse benim için bir şey yapmadı. Beklentim de yok. Golge etmesinler başka ihsan istemem.insanlar sizi zamanında öyle yormuş o kadar altdan almışsınız ki şimdi tahammülünüz kalmamış ve çok netsiniz bu netliğiniz keskin geliyor
mesela siz beni asla rahatsız etmezdiniz ben böyle net insanı severim bakmak zorunda da değilsiniz almak zorunda da değilsiniz 1-2 kere aldınız bıraktınız dye görevinizmiş gibi beklemeleri tuhaf asıl... insan elini uzatınca kolunu kaptırıyor resmen... artık önceliğiniz kendiniz olmuş , hani bir laf vardır 40 yıl sırtınızda taşırsınız da bir gün indirirsiniz sizden kötüsü olmaz diye aynen o hesap
çağırılan yemeğe söz vermediyseniz gitmek zorunda değilsiniz zorundaymışsınız gibi tripler ... canınız istese giderdiniz zaten hayır illa bunu mu duymak istiyorlar. bende ısrardan hiç hoşlanmam, insanlar ısrarcı davranıyor sırf aşırı kırılgan halleri yüzünden reddetmek için yalan söylüyorsunuz yalan söylemek istemiyorsunuz ama dümdüz söyleyince de kötü ilan ediliyorsunuz... sizi anladım ben ama yapacak birşey yok onların istediği demek ki yalan söylemeniz
ayni devam et ama bunu suratını asarak degil gülerek yap, o zaman yüzüne karşı bi şey demezlerArkadaşlar, zamanında insanlara hayır diyemediğim için biri benden bir şey istediğinde mutlaka bir bahane uydurmak ve yalan söylemek kalırdım. Mesela arabası olmayan arkadaşım planını benim arabama güvenerek yaptığında , ben dönüşte başka yere uğrayacağım ya da erken buluşmadan erken kalkabilirim vb. Bahaneler uyduruyordum .
Ya da çok samimi olmadığım ama şehir dışından geldiğinde bende kalmak istediğini söyleyen arkadaşıma, şuan yatılı misafirim var çok üzgünüm diyordum.
Insanlar gereksiz bir şekilde sınırları zorlama ve ısrarcı yapıya sahipler.
Sonra bir karar aldım. Yapmak istemedigim şey için bahane uydurmak yerine direk söylemek istiyorum diye.
Başıma gelmeyen kalmadı. Mesela çalıştığım yer evime 30 km uzakta. Arabamla gittiğim zaman podcast ya da sesli kitap dinlemek istiyorum. Ya da arabama binmek isteyen kişilerden yol parası talep ediyorum. Bu en doğal hakkım. Benzin paraları malum. Bu sorun oldu sosyal çevremde. Çünkü hem yol parası vermek istemiyorlar hem de onları beklemem gerekiyor ya da istedikleri yerden almadığım, yolumun üzerine gelmelerini istediğim için sorun oldu.
Yine bir gün bi arkadaş bana kahve falı bak dedi. Dedim anlamam ama ver sallayım bir şeyler. Salladığım her şey tutmuş. Adım falcıya çıktı. Herkes fincanını önüme bırakıyor. Nefret ederim böyle muhabbetlerden de. Eğlencesine belki bir iki olur. En son bakmak istemiyorum diye sorun cikti. Cok kaba biriymisim ben.
Başka bir arkadaş normalde bende kalan biri yakın arkadaşım. Bende kalmak istediğini söyledi yine. Ben de ertesi gün temizlik planım olduğunu ve müsait olmadığımı ama akşam kahve içmeye gelebileceğini söyledim. Müsait olmadigim için reddetmiş ve kaba birine dönüşmüş oldum.
Yine iş yerinde bi arkadaş, dışarda buluşalım dedikodu yapalım dedi yüksek sesle. Bu buluşma planından rahatsız olduğumu söyledim. Yine ben kötü bencil anlayissiz birine dönüştüm .
Akşam spora gittiğim için bir yemek davetine katılamadım. sporu iptal etmedigim için ayrı trip yedim.
Akşama doğru uyuyakaldım diye mesajına geç cevap verdiğim arkadastan ayri trip yedim.
Saçma sapan şeyler. Benim asla dikkate alip da sorun yapmayacagim seyler... uyumsuz gorünuyorum ya da üslubumda sorun var. Ya da sosyal çevrem vasat.
Bu arada yeni iş degistirdim. 1 senedir bu sosyal çevredeyim. Çok da yalnızımyalnız olmak böyle yorgunluklarla uğraşmaktan daha az acı veriyor.
Siz hayır derken nasıl bir üslup kullanıyorsunuz? Benim normalde hep bir b planım olduğu için reddedilmek benim için hiç mesele değil. Ama reddetmeyi nasıl beceriyorsunuz?
Konuyu ve sayfaları okudum.
Bazılarında iyi yapmışsınız ama bazılarında dozu kaçırmışsınız bence.
Ben başka bir açıdan bakacağım
Üsluptan ya da neden reddediyor oluşunuzdan bahsetmiyorum, fikri olarak da dozunuz kaçmış gibi geldi bana.
Örneğin yakın arkadaşınızın evi temizleyeceğim yanıtınıza karşılık sanki evini hiç pis görmemişim gibi konuşuyorsun demesi üstelemek değildir ki.
Belli ki şahsi algılamış ve neler olduğunu anlamlandırmaya çalışmış.
Daha önce demek ki hiç bu tarzda reddetmediğiniz için doğal olarak aynı şekilde ilerlemiş , farklı bir yöntem görünce afallamış birini gördüm ben sadece.
Siz bu raddeye kolay gelmiş değilseniz, etrafınızdakilerin de sizi bu şekilde kabul etmeleri zaman alacaktır.
Kabul eden eder, edemeyen gider zaten o ayrı konu ama dediğim gibi bence biraz sakinleşin.
Bu dünyada iyilik, güzellik, samimiyet de var.
Herkes sizin iyiliğiniz için çalışmıyor ama herkes sizi kullanmaya da çalışmıyor.
Griler de var.
Yeri gelir arkadaşınız size 60 km feda olsun der, yeri gelir siz ona.
Yeri gelir siz 1000 km tur yaparsınız, yeri gelir o size aylık olarak arabasını hibe eder.
Bilmiyorum, hep maddi örnekler verdiğiniz için bunlardan bahsediyorum.
Ve arkadaşım dediğiniz için.
Öte yandan belki iş yerinize giderken arabanız bozuluverir, yardım edebilirler. Onlar da sizi alabilirler.
Yani insan başkalarına duygusal olarak da bazen çıkarları doğrultusunda da muhtaçtır ya da olabilir.
Dolayısıyla "yüz yüze bakıyoruz, ayıp olur"u tamamen hayatımızdan çıkaramayız bence genel olarak.
Alttan alın demiyorum ama bu kadar keskin de olmayın.
Yazdiklariniz için çok teşekkür ederim. Nasıl sakinleşecegim. Hiç mutlu değilim bu halimden. Bir zamanlar çok saf biriydim. Biri gelse evde bir eşyamı istese al senin olsun derdim arkama bile bakmazdım. Sakinleşmem lazım. Bana da zarar bu kadar güvensizlik, kullanılma korkusu, sınırlarıma girecekler gerginliği , ısrarlara karşı fevrileşmem...
Napsam da sakinleşsem. Farkındayım kendimdeki olumsuz durumun. Çok da haklısınız dediklerinizde. Şuan 1984 kitabını okuyordum. Yarıda bıraktım. Olumsuz her şeyden uzak mı dursam ? Bi twitter kullanıyorum onu mu kapatsam. Orası da enerjimi sömürüyor.
Araba çok yakıyor artık, yollar da riskli. Ben tur olmazsa gitmek istemiyorum. Sen de tura tamam dersen gidelim deyin. Benim de aracım var ama artık turla gidiyorum. Çok ekonomik oluyorBi arkadaşla karadeniz turu yapmayı planlıyoruz. Ben tura katılalım diyor, o senin arabamla gidelim diyor ama ben kendi arabamın km si artsın istemiyorum. Hem de yokuş çıkacağı bir sürü arabanın motoru 1.0 falan. Bunu nasıl söyleyebilirim ? Artık öyle bi haldeyim ki, ne desem trip yiyecegim diye korkuyorum. Bu arkadaşım yakın arkadaşım .
Psikolog az disari cikip sosyallessinAnladım. Açıklama için çok teşekkür ederim. Psikologumla bir görüşmemiz olmuştu. Ona demistim ki, akşam şehir dışından gelecek çok samimi olmadigim arkadaşım bende kalmak istiyor. Ben de yalan soyleyerek onu reddettim. Aslında onunla sohbet etmek beni çok yoruyor ve o gün psikolojim onun travmalarini kaldıracak durumda değildi dedim. Bana dedi ki, ona aynen böyle söyleyebilirdin, " şuan çok yorgunum ,misafir ağırlayacak bir psikolojim yok " diyebilirsin .
Gerçek arkadaşsa seni anlayışla karşılar demişti.
Ben araba kullanmak istemiyorum,benzin de pahalı malum,hemde arabamın km si artıyor,yorucu da oluyor benim için,turla gidersek bende dinleyebilirim, şayet turla gideceksek gidelim yoksa bana eziyet olacak diyebilirsiniz.Bi arkadaşla karadeniz turu yapmayı planlıyoruz. Ben tura katılalım diyor, o senin arabamla gidelim diyor ama ben kendi arabamın km si artsın istemiyorum. Hem de yokuş çıkacağı bir sürü arabanın motoru 1.0 falan. Bunu nasıl söyleyebilirim ? Artık öyle bi haldeyim ki, ne desem trip yiyecegim diye korkuyorum. Bu arkadaşım yakın arkadaşım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?