Benim bildiğim iddia sahibi iddiasını kanıtlamalı, altınları vermedi demek yeterli değil, elinde ablandan altınları vermiyorum gibi bir mesaj, ses kaydı olması lazım. İki tarafta şahit bulamaz aracı kullanılmamış sonuçta. Aracı yollayıp hayır yanıtını almışsa şahit var demektir mesela.Hayir olmadi ablam bi yerde bulusup verdi hepsini herhangi bir sahit kanit yok yani verdigine dair
Cikolata cicegi geri isteyen,altinlari da vermediler der.
Siz sahit değilmisiniz altınların verildiğine
bence ayrılmayı yedirememiş. aklınca göz dagı verıyor erkekçik
Nerde verdi peki? Bir işletmedeyse kamera falan vardır belki ya da Bi sürü yerde mobesalar var, verdiği yere bakın varsa üstüne siz dava açarsınız iftira attığı için.Evet
Evet elden gidip kendisi verdi
Benim bildiğim iddia sahibi iddiasını kanıtlamalı, altınları vermedi demek yeterli değil, elinde ablandan altınları vermiyorum gibi bir mesaj, ses kaydı olması lazım. İki tarafta şahit bulamaz aracı kullanılmamış sonuçta. Aracı yollayıp hayır yanıtını almışsa şahit var demektir mesela.
Yani öyle havadan şunu yapmadı demekle olmaz ya, bu kadar basit değil. Avukatla görüşün daha sağlıklı yönlendirir sizi.
Takılan altında çok bişey olsada hadi neyse iki bilezik icin mi bu rezilligi yapıyorlarYa taktiklarida 2 tane 15 gr liik bilezik baska takida yok 2 teneke parcasi icin yasanacak rezillik
Nerde verdi peki? Bir işletmedeyse kamera falan vardır belki ya da Bi sürü yerde mobesalar var, verdiği yere bakın varsa üstüne siz dava açarsınız iftira attığı için.
Takılan altında çok bişey olsada hadi neyse iki bilezik icin mi bu rezilligi yapıyorlar
Yenilen çikolata çiçeği isteyen yapar
Buyrun size hukuki haklarınız..
II. Nişanın bozulmasının sonuçları
1. Maddi tazminat
MADDE 120.- Nişanlılardan biri haklı bir sebep olmaksızın nişanı bozduğu veya nişan taraflardan birine yükletilebilen bir sebeple bozulduğu takdirde; kusuru olan taraf, diğerine dürüstlük kuralları çerçevesinde ve evlenme amacıyla yaptığı harcamalar ve katlandığı maddi fedakarlıklar karşılığında uygun bir tazminat vermekle yükümlüdür. Aynı kural nişan giderleri hakkında da uygulanır.
Tazminat istemeye hakkı olan tarafın ana ve babası veya onlar gibi davranan kimseler de, aynı koşullar altında yaptıkları harcamalar için uygun bir tazminat isteyebilirler.
2. Manevi tazminat
MADDE 121.- Nişanın bozulması yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
III. Hediyelerin geri verilmesi
MADDE 122.- Nişanlılık evlenme dışındaki bir sebeple sona ererse, nişanlıların birbirlerine veya ana ve babanın ya da onlar gibi davrananların, diğer nişanlıya vermiş oldukları alışılmışın dışındaki hediyeler, verenler tarafından geri istenebilir.
Hediye aynen veya mislen geri verilemiyorsa, sebepsiz zenginleşme hükümleri uygulanır.
IV. Zamanaşımı
MADDE 123.- Nişanlılığın sona ermesinden doğan dava hakları, sona ermenin üzerinden bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar.
Ben karşı taraf attı sandım. Atma sebebiniz geçerli bir sebepse yine de tazminat davası açabiliyorsunuz, evlenmek vaadi var var işin içinde (nişan bir nevi evlilik vaadidir)Sonuc olarak biz takilari verdigimizi kanitlayamazsak mahkemede kaybederiz nisani atan biz oldugumuz icin manevi tazminat atma sansimizda yok ... yanlismi anlamisim yoksa
Ne kadar görgüsüzlermis ya ablan cok sanslliymis boyle bi aileye gelin gitmemis. Sizde ablami kuytuda köşede sıkıştırıyor taciz ediyor diye şikayet edin. Ablanin 2 tand yakin arkadasinida sahit tuttunuz mu gorur iftira neymis.
Ben karşı taraf attı sandım. Atma sebebiniz geçerli bir sebepse yine de tazminat davası açabiliyorsunuz, evlenmek vaadi var var işin içinde (nişan bir nevi evlilik vaadidir)
Nişanı kimin attığından daha önemli olan nişanın bozulmasında kusurlu davranan taraftır tazminat konusunda. Ancak nişan hediyeleri kusura bakılmaksızın iade edilir, bilezikleri teslim ettiğinizi ispatlamanız gerek. Buluştukları yerde kamera yok mudur? O güne ait telefon görüşmesi mesaj falan?Sonuc olarak biz takilari verdigimizi kanitlayamazsak mahkemede kaybederiz nisani atan biz oldugumuz icin manevi tazminat atma sansimizda yok ... yanlismi anlamisim yoksa
Nişanı kimin attığından daha önemli olan nişanın bozulmasında kusurlu davranan taraftır tazminat konusunda. Ancak nişan hediyeleri kusura bakılmaksızın iade edilir, bilezikleri teslim ettiğinizi ispatlamanız gerek. Buluştukları yerde kamera yok mudur? O güne ait telefon görüşmesi mesaj falan?
Yuh artık bunu da gördük. Çiçek çikolata mı kalırmış o kadar Zaman. Ablanızı Allah korumuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?