Yalanlarım...

valla ben yazdıklarınızdan hiç birşey anlamadım sen biriylemi çıktın 4 yıl herşeyı yaşadın sonra eşinlemi evlendın ? adammı senı

kandırdı ? o kadar karışık yazmışsınki ,ruh halin ibi karman çorman anlayamadım çogunu

hepimiz yalandan nefret ederiz ve sevmeyız ( burda senı çok ayıplayan olucak ama emınım onlarında ne yalanları ,ne sakladıkları şeyler vardır kimbilir ,okurken hepimiz dürst kesilicez bu arada )

bazen öyle zamanlar gelırkı ilşkini aileni ayakta tutmak için sölersin ama ,ama sonunu düşünürsün sen düşünmeden sölemişsin

ya çok akıllısın ,yada çok cesursun anlamadım ben birşey

eşin seni sevıyor onu anladım yoksa çoktaaan bırakmıştı

Mitomani, bir yalan soyleme hastaligidir. Daha cok ilgi cekmek icin kendini ispat etmeye ugrasirlar. Ornegin benim tanidigim kisinin kardesi yoktu ama 4 kardesim var derdi. Kendisini surekli hasta etme cabasinda idi. Zehirlenme, intihar vs vs... O zaman arastirdigimda onlarin beyinlerinin dogru soylediklerinde rahatsiz oldugunu , bizim nasil beynimiz yalan soylememeye programliysa, onlarin beyni tam tersi calisiyor ve dogru soylediklerinde rahatsiz oluyorlarmis.

En azindan farkindasin. Farkinda olmayipta yalan soyleyen ustune ispatlamaya calisan bir suru insan var. Tedavi olursan duzelecegine inaniyorum.

Son düzenleme:
Peki söylediğin yalanlara kendin de inanıyor musun? Yani yalanla gerçekliği karıştırdığın oluyor mu?

cok uzuldum ...
ıste caresızlık senı nerelere suruklemıs ve nasıl olduysa ortaya cıkmadan evlenmıssınız
ama dusunsene esın haklı degılmı 1 ay boyunca sabah cıktın aksam geldın o saatlerde nerede ne yaptıgını adam bılmıyor herhalde bu yalanıb ılmıyor
cok uzuldum toparlanmaz artık ılıskınız cok kotu baslamıs
yanı ufacık bısey buyumus buyumus dag tepe olmus arasında boguluyorsun bununla bırde evlılık yapmıssın ne dıyebılırım Allah senı en kısa zamanda düzlüğe cıkarsın ınsallah
belkıde herseyı anlatmalısın herseyı derken , yasadıgın gecmıs tecrubelerden bahsetmenden asla bahsetmıyorum ıs nereden nerelere geldı dıye gercı bımahkeme varmıs o mahkemenın ıcerıgı ne onuda ogrenebılır belkı ısler dahada sarpa sarar ne bıleyım Allah ınsallah sana bı acık kapı gostersın belkıde evlılıgın bıtmesı en hayırlısı olur ıcın ne kadar huzursuzdur :S

ben seni anlayabiliyorum.başta işi kurtarmak adına söyledin ama iş çığırından çıktı ve sen şuan kontrol edemiyosun.kötü olmuş.senin adına gerçekten üzüldüm.

yalan söyleme bağımlısı olmuşsun bence sen.
bir psikiyatra görünmende fayda var.
eşini gerçekten seviyorsan ona karşı dürüst olman gerektiğini de bilirsin.
senin sevgin biraz kendini sevmek. eşini sevseydin bu oyunları oynamazdın.

arkadaşlar biraz acımasız davranmıyormusunuz ? hanginiz hayatınızda hiç hata yapmadı hanginiz yalan söylemedi????

evet yaptıgı çok kötü birşey sevdigi kişiye yalan söyledi bunu devam ettirdi peki yalan söylemesinin asıl nedenini neden merak eden yok asıl yalanı eşine söylemedi babasına söyledi ki bunuda anladıgım kadarıyla bu yalanada babası zorlamış babasının gözüne girmek için böyle bir yalana başvurmuş babada hemen herkese yaymış sonra kolaymı sanuyorsunuz onca insana aslında ben yalan söyledim böyle bi yerde çalışmıyorum demek onca insanın tepkisini üstene topmak aşagılanmak kolaymı sanıyorsunuz bir yalan devam etmiş bin olmuş isteyerek yada istemeyek bi şekilde olay buraya gelmiş şimdi destek olmak yerine bir yuvayı kurtarmak yerine o adam seni boşar ayrılırsınız falan diyorsunuz insanların acılarına basmak ne kadar kolay destek olmak ne kadar zor evet pek destek olunacak bi yan yok ama en azından köstek olmayalım biliyorum şimdi bu yazım için birçok kişiden tepki görücem umrumda bile degil insanların acılarına destek olalım köstek degil hiç kimse dört dörtlük degilki bu arkadaşta yaptıgı hatanın altında fazlasıyla eziliyo eve bi yardım bekliyo isleri nasıl düzeltebilir diye........

yalan söyledin ama dönüşü olmayan bi yolda degilsin eşin seni seviyo sende sevgisine karşılık verip ona doğruları anlatmak zorundasın konuya nasıl başlayacagına yardımcı olmaya çalışayım anlat ilk yalanından başla yüzüne söyleyemiyorsanda mektup yaz bu daha kolay olur herşeyi bütün netligiyle anlatan bi mektup yaz

Saçma. Bir memur 09.00-17.00 çalışıyor sonuçta.
Ee o sürede naptınız yıllardır?
Bir gün iki gün gezdiniz diyelim. Kimse maaşın para nerde demedi mi?
Maaşınız yok, ihtiyaçlarınız var kim karşıladı?
Bilmiyorum bana çok saçma geldi yazdıklarınız.
Eğer atladığım için yanlış anladıysam k.bakmayın... :26:

Son düzenleme:

Eşime karşı yaptığım birşey değildi bu aileme yalan söyledim o sonradan dahil oldu.. o hiçbirşeyden habersiz çok mutluyduk beraber sonra yalanlarım bir bir ortaya çıkınca kabul edemedi.. onun hayatını maffettim kendimin ki zaten berbat o bunları haketmedi.. kendide hep söyleyip duruyor zaten sen beni haketmiyorsun diye.. Haklı.. O yüzden hep susuyorum.. konuşamıyorum onunla. Seviyorum ama iletişim sorunumuzdan anlatamıyorum yoksa 4 aydır gözüme doğru düzgün uyku girmiyor. Pişman olmasam neden burada paylaşayım bi yerden başlamam gerekiyordu.. Olumsuz cevapları duydukça daha çok kampçılanıyorum aslında ben büyük bi hata yaptım bunun sonucu susup oturup devam etmek olmamalı.. Belki de eşim bana neden böyle otur konuşalım anlat deseydi belki anlatabilirdim ama o da hep susmayı denedi

Son düzenleme:
ilişkiniz devam etse bile eşinin güvenmeni kazanman çok zor ve yıpratıcı ikiniz açısından da...
hani çoban hikayesi gibi ...sen ne kadar bundan sonra doğru söylesende adamcağız hep yalan mı? diye şüphe edecek ve
hiçbir zaman bunu engeleyemecek...ailen belki evlattır deyip her şeyi sineye daha kolay çekebilir.
ama çok büyük hata yapmışsın her şeyin kolayını seçmişsin hepimiz neler yaşıyoruz özellikle iş konusunda didinip
uğraşıyoruz bunu kanıtlamak için herkes yalan söyleyecek olsa...olan olmuş umarım artık söylemezsiniz yalan...
ama hastalık haline dönüşüp bağımlılık kazanmadıysanız.

ikili ilişkilerde ve toplumda güven duygusu çok önemli.malesef sen eşinde çok büyük bir güven kaybı yaratmışsın.toz pembe eğlenceli yalanlara hepimiz zaman zaman başvuruyoruz ama senin söylediğin yalanlar çok büyük ve ciddi.resmen kendine ayrı bir dünya yaratmışsın.bence kendine ailene vicdanına ve eşine bu kadar yazık etme.hemen bir psikoloğa başvur ve ailenle yüzleş.gerçekleri anlat.eşinle ilişkinin düzelmesi için önce senin düzelmen lazım.bugüne kadar yalan söylediğin herkesle konuş derim.ve artık değişmek için kendine söz ver.

Lütfen yalanı meşrulaştırmayın. Hayatımızın hangi döneminde babalarımızla aramız iyi oldu ki? Kimimiz fırca yedik, kimimiz sevgilimizle bululmak icin pembe yalanlar söyledik ama hicbirimiz iş/meslek/statü konusunda yıllarca ailemizi kandırmadık. Üstelik bunu yapan hatalarından ders almamış bir kadın. Yani birsürü hata yapmış ve hatalarının hicbirinden ders almamış.

Siz daha 4 aylık evlisiniz yolun başındasınız. Ben evliliğin toparlanmayacağını düşünmüyorum. Sadece kocanın zamana ihtiyacı var. Tabi senin bu sürede herzmn dürüst olman gerekli. Eşin daha fazla hatayı kaldıramaz. Ve tekrar söylüyorum sen anlatmalısın. Bu en azından onun yakalamasından daha iyidir öyle değil mi? İnsan neler unutmuyor neler atlatmıyor ki. Doğru seçimler yaparsan aşkınızla bunların üstesinden gelebilirsiniz.

aynı olayı bir erkek yapsa kalayı basardık ama o adamdan koca olmaz kaç kurtul hemen boşa diyen bir çok kişi olurdu burda
o yüzden lütfen olaylara tarafsız bakınız bence
ayrıca kişinin psikolojik bir rahatsızlığı olduğu aşikar aynı konudaki diğer yorumlarımdada yazdım büyük ihtimalle "yalan söyleme hastalığı" var ve bunu tedavi ettirmeden psikoloijk yardım almadan olayları dahada kötü bir hale getirecek

ailem böyle birşey demedi arkadaşlarımla dışardaydım şurdaydım burdaydım diye oyalıyordum. (Yalanlarla)
Eşimlede 5 ay ayrı şehirde yaşadık görmüyordu sonuçta 5de çıktığımı söylüyordum ama pastahanede sabah 8 akşam 6 çalışıyordum anlamıyorlardı.. Paramı da kimse sorgulamadı. Hiç harcamadım kazandığım parayı.. eve bile yürüyerek gidip geliyordum. hiç bir sosyal etkinliğim yoktu. şuan ihtiyacım var paraya sürekli maaşımı sorup duruyor
Yazdıklarım değil, yaşadıklarım saçma..

Hakıkaten sızı boşamadığına dua edın; sızı yıne cok sevıyormus...bır ılıskı mıhenk tasıdır GUVEN!!! sız bu evlıllıgı hıve ve desıse temelı uzerıne kurup; bu yalana gerçeklerden bıhaber kocanızı da ortak etmıssınız...şu zamanda ozellıkle erkekler cok ucuz, basıt, ıpe sapa gelmez sebeplerle hıc gozunun yasına bakmadan, bana karı mı yok deyıp cok rahat ve umarsız bır sekılde eslerını bosayıverıyorlar...kendınıze ve aılenıze ordugunuz bu örümcek ağından nasıl kurtulursunuz bılemıyorum ama evlılıgınızı toparlamanız cook zor gözüküyor; gerçekler acıdır...bu hayatta bazı seyler kaybedıldıgınde bır daha yerıne konamıyor ne yazık...bır de su var; bana kalırsa 1 an once bır uzmandan da yardım almalısınız; cunku sızın tum bır hayatınız yalan dolan dolu; bu durum adeta sızde bır yasam bıcımı, hayat felsefesı halını almış....ama bana başka bır sey de cok garıp geldı doğrusu; anladığım kadarıyla kendı aılenızın de sızı karsı ılgısı cok zayıf veyahut genel olarak aıle bağlarınız kopuk ve resmı....sızın KPSS yerlestırım belgenızı bıle merak edıp de görmek ıstememısler, ıs yerınıze 1 gun dahı zıyarete gelmek ıstememısler...cok enteresan bence...

Son düzenleme:
insan yalana bir başlayınca devamı çabucak geliyor,
nasıl ki alkol şişede durduğu gibi durmuyosa yalan da söylendiği gibi tek başına kalamıyo,çoğaldıkça çoğalıyo
seni anlayabiliyorum...
Benim en yakın arkadaşım da babasına sevgilisinin yaşını ve sınıfını büyük söylemeyi düşünüyor,normalde 4 yaş küçük...Ciddi de düşünüyolar,ortaya çıkar diye korkuyorum ama bakalım artık..

suan bılmedıgı seyler neler pekı :S

arkadaşlar ne yılları daha 4 aylık evliler bi yalanı heleki böyle bi yanı bugun söyleyip yarın düzeltemezsin zaten yalanın sarpa sarması bi hayli zaman alır ben yaptıgı doğru demiyorum ama insanların acısına tuz serpmek tamamen acımasızlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…