Yalanlarım...

E dört aylık evliler de evlendikleri gün mü tanıştılar.

Neyse.

Asıl acımasızlık bunca yalanın üstüne bir hayat kurmaya çalışmak.
Yetmiyormuş gibi seven bir adamın sevgisini, hayatını da bunlara ortak etmek.
Yıllarca aileni, kocanı, kendini kandırmak.
Karşındakine hatanı anlatmayıp, taammüden yalan dolu bir dünyanın içine çekmek.
Empati diyoruz ya, birde kocasının yerine koyun kendinizi.

Konu sahibesi, eşiniz size bir daha güvenir mi bilemem.
ama en azından pişmanlığınızı bilmeli.
Açıkça konuşmaktan başka çare yok.

Son düzenleme:

o zaman bari bize durust ol ve sunu soyle esine ve insanlara gecmisin ve isin haric gundelik yalanlar da soyluyor musun.?

Ne çekmissin sen be. Bir seylerden kurtulmak icin ne yalanlar söylemissin, ne düvenler cevirmissin be canim.

Ne cekmissin, ne cektirmissin be kizim. Yazik.

o zaman bari bize durust ol ve sunu soyle esine ve insanlara gecmisin ve isin haric gundelik yalanlar da soyluyor musun.?

Hayır sadece aileme söylüyordum şimdi ailemden uzağım geçmişte ki yalanları kurtarmak için yalan söylüyorum. Tanımadığım bi insana neden yalan söyleyeyim. Amacım sadece ilgi ve beğeni görmekti böyle olacağını tahmin edebilirmiydim. Keşke zamanı geri alabilsem bir daha asla yaapmazdım..

İşime alışamadım deyip istifa ettiğini söyle, tekrar sınava hazırlan bence.. Başarılı olursun inşAllah o zmn işinde olur düzeninde. istifa etme konusu senin son yalanın olsun ve bir daha kimseye yalan söyleme çünkü asıl bu seni itibarsızlaştırır

tekrar yalan söyleyerek yapamam doğruyu da nasıl açıklarım.. Açıklamalıyım.. Ben kimseyi değil eşimi kaybetmek istmiyorum. Daha fazla onu yalanıma dahil edemem onun hiç bir suçu yok. Daha bana bir kere dahi ufacık bir yalanı olmadı. Sessiz kalıp susarak hep içine atıyor belki düzelirim diye ama onu daha çok üzüyorum her defasında.. her şeyi açıklayarak hayatımı tekrar başa sarmam lazım bu yalan söyleyerek kolay yaşamaktan çok daha zor olacak ama yapacağım. Yapmalıyım...

yalan söyleyecek kadar cesursan o zaman eşini karşına al bu yalanları neden söylediğini en başından itibaren anlatmaya başla ama bu sefer dürüst ol eşine
ve daha sonra isterse ayrılmayı kabul edeceğini ama hayata yeniden başlamak istediğini isterse tedavi bile göreceğini hayatınla ilgili ne olursa olsun en ufak konuda bile yalan söylemeyeceğine dair söz ver önce kendine sonra eşine
olmaz böyle...
söylemiyor muyuz yalan tabiki herkes söylüyor yada geçmişiyle ilgili mutlaka eşten sakladıklarımız var sen sadece kendini kandırıyorsun inan ve bunun sonu kötü olur bırak eşini senin için kötü olacak...

çok büyük yalan söylemişsin
nasıl düzelirki bu
bazı arkadaşlar demiş bence yeniden sınava gir bir memurluk gelir elbet
bundan sonrada asla asla böyle büyük dallanıp budaklanacak yalan söyleme.

çok gereksiz yalanlar nası söyledin bunları anlayamadım..madem rahatsızsın bu durumdan sende yalanı gerçeğe dönüştür o zaman ve bundan sonrada daha onurlu davran :)

Öncelikle bunun bir hastalık olduğunu biliyor musun ?
"Mitomani" yalan söyleme hastalığı.
Her insan yalan söyler.
Ama senin bu hayatını mahvetmeni sağlayan yalanların psikolojik bir durum ve bir doktora danışmalısın herşeyden önce.

Yalan üstüne yalan bir kerecik dürüst olsaydınız ben buyum diyebilseydiniz daha huzurlu olurdunuz ama yalanı yalanlar ile kapatmaya çalışmışsınız. Eşiniz şuanda doğru söyleseniz de yalan arayacaktır geçmişiniz malum üstüne kurulan yalanlar çok fazla sürmez bu ilişki bari bundan sonra daha dikkatli olun.

Eşiniz çok anlayışlı geçmişi takmayan biriymiş zaten.Ona en başta doğruları anlatmalıydınız.Beni bırakırdı demişsiniz.Niye bıraksın.Evlenip boşanmak kötü birşey değil.Zaten o zihniyette olsa geçmişinizi sorgulardı.

Diyelim aileniz sizi bu duruma itti yalana başvurdunuz şuydu buydu derken uzadı bu işler.Fakat eşinize yalan konuşmanız tamamen sizin tercihiniz.

Bence siz gerçeklerden korktuğunuz için yalana sığınıyorsun.Gerçeklerle yüzleşip onların ağırlığını sırtlanmak yerine kolaya kaçıyorsunuz.Ama o kolayın daha ağır külfetleri var başta hoş gelse de.

yalanlarını gerçekten çok gereksız buldum şimdi yaşadığın stresı asla karşılamaz bu yalanlar yazık etmişsinin evt ilişkiniz bıraz sarsılır belkide çok sarsılar bıleme ama kendı düşen ağlamaz kendınızı bıraz rahatın artık hangı yöntem iyi geliyorsa içerekmi hafıf bi ilaçlamı neyleyse başlayın anlatmaya inanın şimdiki durumunuzdan çok daha ıyı olacak iç huzurunuz

Bazen gercekten şartlar insanları surukleyebiliyor. Kınamıyorum. Ne yazık ki bu saatten sonra güvenini kazanmak cok zor belki de imkansız. Ama yaşadıklarımız degil mıdır bizim daha güçlü daha sağlam adımlar atmamızı sağlayan... Allah yardımcın olsun. Bir an once ne var ne yok açıkla bence yakınlarına, gerisine de istifa ettim de bari. Esine elinden geleni yap, emegini cabanı görsün. Olmazsa da vicdanın rahat olur, neticede hepimiz insanız hepimiz hata yapabiliriz. Mühim olan bundan sonrası.

valla pastahanede çalışırken ailenizi,eşinizi ve çevrenizi nasıl adalet bakanlığında memur olarak çalıştığınıza inandırdınız anlamam mümkün değil. ya bir kişide iş yerinizin telefonun istemedi. oradan sizi aramak akıllarına gelmedi.inanılır gibi değil. etrafınızdaki herkes feci safmış. Allah dağına göre karmı veriyor nedir. ben anında çakardım.

profilindeki fotoğraf yani avatarın, senle eşine ait sanırım?
bunca itiraf var ortada fotoğrafınızı herkes görüyor şu an, nasıl cesaret edebiliyorsun herşeyi uluorta dökmeye fotoğrafınız görünürken?
şaşkınım

Belki çok sert olacak ama kocanın yerinde olsam seni boşar arkama bile bakmazdım..
Ben tahammül edemem yalana !

İlişkinin, evliliğin temeli bir kere sağlam olarak oluşturulmamış yalanlar deryasında yüzüyorsunuz adeta ve evlilik de bu yalanların üzerine inşa edilmiş .Üzgünüm ama bu saatten sonra sağlam , güçlü ve güvenilir bir evlilik inşa edilemez bu temellerin üzerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…