Elimden geldiği kadar herkese cevap veriyorum arkadaş konu sahibine bir katkımda olmadı dedi diye söyledim durum bundan ibaret...Pardon biz cevremizde gozlemledigimiz kadariyla yardimci olmak istedik, ama ''yegeeenin o yegeniinnn tabii karisacaksin'' demedigimiz icin yorumlara cevap verme tenezzulunde bulunmadin.
Çünkü o kadar saldırı altında kalmışki paylaşımdan sonra ancak algısı benim desteğimi secebilmis mesajlar arasinda. Konu çok baska yer gelmiş ki hala konu hakkinda yazamadik bu ikinci mesaj. Neyse sizlere iyi geceler canlar :|Pardon biz cevremizde gozlemledigimiz kadariyla yardimci olmak istedik, ama ''yegeeenin o yegeniinnn tabii karisacaksin'' demedigimiz icin yorumlara cevap verme tenezzulunde bulunmadin.
Haklısın minel Rabbim hepimizin çocuğunu kötü insanlardan korusun .Kimsenin üzülmesini istememLarisko ben seni anladım..seni duyarlı bir hala olarak görüyorum fakat yeğenine şuan ne anlatirsan anlat seni anlamicak ve uzaklaşacaktır.onun daima iyi insanlarla karşılaşması için dua et.
Ben kendimi eksik ifade ediyorum galiba ya ben çok dar görüşlüyüm yada artık insanlarımız çok anlayışlı herşeyi hayatın normal akışındaymış gibi karşılayamıyorumÇünkü o kadar saldırı altında kalmışki paylaşımdan sonra ancak algısı benim desteğimi secebilmis mesajlar arasinda. Konu çok baska yer gelmiş ki hala konu hakkinda yazamadik bu ikinci mesaj. Neyse sizlere iyi geceler canlar :|
Çok tatsız zamanlardı. Gerçekten kötü günler yaşadım . Şikayet ettiğim arkadaşlarım aileme ulasip onların hoşlarına gitmeyecek şeylerden bahsettiler. İşte gizli yaptiğim seyehatlerim, eski ilişkilerim falan.Peki aileniz mahkemelik olunca ne tepki verdi size
BendeHala çok uzak değil ki hatta hiç uzak değil. Minnicik bir yeğenim var bayılıyorum ona. Yanlış görülen şeyler olduğunda dikkatlice yardımcı olunması gerek. Muhtemelen buraya her ince ayrıntısı yazılmamıstır. Ben kız çocuklarının çok baskı ile büyütülmesine karşıyım. Yanlış ve doğru öğretilir ve sonuç olarak kendi kararını kendi verir. Şortunu da mini eteğini de giysin. Bazı şeyler yasaklandığında daha cezbedici oluyor. Sonrasında kendi ayakları üstünde durdugunda daha kötü sonuçlar doğuruyor. Aradaki farkı anlamak gerek. Bunu kendini teşhir etmek için yapıyorsa müdahale edebilirsiniz ama öyle bir yaklaşımı yoksa zamanla kendisi de sıkılır ztn. Erkek arkadaş ile aynı evde yaşamak bazı şeyleri erken yaşamasına sebep olur ama bunu asla engelleyemezsiniz malesef. Bir şekilde yolunu bulur. Burada size düşen onun kararları için değil de hayatla ilgili örnekler ve tecrübeler vererek yürümeniz. Malesef eğer ki alt yapı yoksa şuan ne söyleseniz de boşuna. Çok üstüne gidilirse iş daha inada binebilir.
Benimde şuan tek amacım ona yardımcı olmak tek gayem buHala çok uzak değil ki hatta hiç uzak değil. Minnicik bir yeğenim var bayılıyorum ona. Yanlış görülen şeyler olduğunda dikkatlice yardımcı olunması gerek. Muhtemelen buraya her ince ayrıntısı yazılmamıstır. Ben kız çocuklarının çok baskı ile büyütülmesine karşıyım. Yanlış ve doğru öğretilir ve sonuç olarak kendi kararını kendi verir. Şortunu da mini eteğini de giysin. Bazı şeyler yasaklandığında daha cezbedici oluyor. Sonrasında kendi ayakları üstünde durdugunda daha kötü sonuçlar doğuruyor. Aradaki farkı anlamak gerek. Bunu kendini teşhir etmek için yapıyorsa müdahale edebilirsiniz ama öyle bir yaklaşımı yoksa zamanla kendisi de sıkılır ztn. Erkek arkadaş ile aynı evde yaşamak bazı şeyleri erken yaşamasına sebep olur ama bunu asla engelleyemezsiniz malesef. Bir şekilde yolunu bulur. Burada size düşen onun kararları için değil de hayatla ilgili örnekler ve tecrübeler vererek yürümeniz. Malesef eğer ki alt yapı yoksa şuan ne söyleseniz de boşuna. Çok üstüne gidilirse iş daha inada binebilir.
Tavsiyelerin için çok sağol :)Hala çok uzak değil ki hatta hiç uzak değil. Minnicik bir yeğenim var bayılıyorum ona. Yanlış görülen şeyler olduğunda dikkatlice yardımcı olunması gerek. Muhtemelen buraya her ince ayrıntısı yazılmamıstır. Ben kız çocuklarının çok baskı ile büyütülmesine karşıyım. Yanlış ve doğru öğretilir ve sonuç olarak kendi kararını kendi verir. Şortunu da mini eteğini de giysin. Bazı şeyler yasaklandığında daha cezbedici oluyor. Sonrasında kendi ayakları üstünde durdugunda daha kötü sonuçlar doğuruyor. Aradaki farkı anlamak gerek. Bunu kendini teşhir etmek için yapıyorsa müdahale edebilirsiniz ama öyle bir yaklaşımı yoksa zamanla kendisi de sıkılır ztn. Erkek arkadaş ile aynı evde yaşamak bazı şeyleri erken yaşamasına sebep olur ama bunu asla engelleyemezsiniz malesef. Bir şekilde yolunu bulur. Burada size düşen onun kararları için değil de hayatla ilgili örnekler ve tecrübeler vererek yürümeniz. Malesef eğer ki alt yapı yoksa şuan ne söyleseniz de boşuna. Çok üstüne gidilirse iş daha inada binebilir.
Ortam kötü ne demek bir açıklarmısın o kadar öldüren masum kızlar vardı onlar suçlu olduğu için mi öldürüldü yada sizin zihniyetinizle çiçek olmadığı için öldürülmüş olsa gerek adı üstünde çocuk aman nasılsa ortam kötü boşver karışmayalım ne hali varsa görsün demek mi lazım .Ortamı bozanlarda sizin düşündüğünüz gibi herkesi kötü gören insanlar ne yazık kiHep ortam kötü olur sizin çocuklarda hep cicekayrıca şort etek giyiyor diye biz bu kadar geniş değiliz demek ne demek
Ben ne dedim sen ne dedim neyseOrtam kötü ne demek bir açıklarmısın o kadar öldüren masum kızlar vardı onlar suçlu olduğu için mi öldürüldü yada sizin zihniyetinizle çiçek olmadığı için öldürülmüş olsa gerek adı üstünde çocuk aman nasılsa ortam kötü boşver karışmayalım ne hali varsa görsün demek mi lazım .Ortamı bozanlarda sizin düşündüğünüz gibi herkesi kötü gören insanlar ne yazık ki
Bu yaptığınız yorumda neyi kastetiniz o zaman suçu hep ortamda bulmayın sizin çocuklarınız da da suç var der gibi anladımHep ortam kötü olur sizin çocuklarda hep cicekayrıca şort etek giyiyor diye biz bu kadar geniş değiliz demek ne demek
Sevgilisinin eve çıkmasını mi yasaklayacaksiniz bilseniz? Çocukla ayrı eve çıkmak istiyor deseniz hadi neyse. Yüksek ihtimalle yurda ugramayip hep onda kalır diye endiselenirsiniz diye söylememiştir. Yine iyi sevgilisini anlatmış. Benim de sizin gibi herseyden endise eden bir ailem var ev arkadaşlarımla mahkemelik olunca sorun yaşadığımi ogrendi, herşeyi saklardım gizlerdim
Bahanesi ne? Yaz okuluna kalıyorsa ya da orada bir iş bulmuşsa normal. Benim yaz okuluna kalma zorunluluğum olmasa bile kalırdım, 4 ay herşeye karışan bir aileyle olmaktansa herkes kendi sevdiği yeni yuvasını özler
Hiç sevmediğim bir alışkanlık . Ama Türkiye'de sigaraya başlama yaşı 15. Liseli falan olsa uyarın kızın ama univeriste çağındaki kıza ne diyebilirsiniz ki?
Kötüden kastınız ne?
işte bu bence en esaslı sorun.
Tövbe tövbeee... Bir erkek neden onun giyindiklerine karışsin? O kadar baskı gormuşsunuz ki ataerkil zihniyetten, böyle anormal şeyler sizin normaliniz olmuş
Meselenin özü o kadar açık ki
Bir insanı ne kadar sıkar sıkar sıkar boğarsaniz o da özgürlüğün ö'sunu gördüğünde neye uğradığını sasirir. Ben üniversiteyi kcuuk bir şehirde okudum. Bizim şehirde öyle eglenceli bir gece hayatı falan yoktu, yine de Manisa'nın Çorum'un köyünden gelen oda arkadaşlarıma o küçük şehir bile öyle gelirdi ki, sanırsın Las Vegas
Özgürlükler diyarı...
Sizin kızda da aynı bu süreç olmuş. Tek suçlusu bugüne kadar sıkarak büyüten aile.
Evde belki arkadaşına bile yatıya gidemiyor, 10u geçkin saatte eve gelirse kıyametler kopuyor. Bu kişiye bir anda sınırsız özgürlük veriliyor ve deniyor ki ' 4 yıl boyunca ozgursun'
Aman Allahım, yapacağı herşeyi o 4 yıla sığdırmaya çalışır. Arkadaşlarda sabahlamak, kimseye söylemeden şehir dışına çıkmak, sevgilide kalmak, kendi mahallesinde giyemeyeceği kıyafetleri giyinmek,hatta saçını platin sarısına boyamak.
Ben o yüzden kızı anlayabiliyorum. Gerçi ailesine para için cemkirmesi falan çok tatsız bir olay. Bence aile bir limit koysun, atıyorum: sana her ay sadece 300 lira göndereceğiz, kredin de yatıyor. Paranı idareli kullan şeklinde. En azından part time falan bir işe girer belki, sorumluluk sahibi olur.
Ne bileyim yaa...bir insanı nasıl kisabilirsin ki?
Benim yurtta bir kız vardı. Babası aşırı kıskançmis. Çok az bir nakit verirmiş, dermiş ki ne alirsan kredi kartından al-yeterli limiti var. İşte adamın amacı para tekel bayiilerine gitmesin, ay sonunda görebilsin ne kadarı kafelere barlara gitmiş, benden habersiz bilet almış mi falan diye. Kız da sigarasını içkisini migrostan alırdı ,odaya haftalik erzak alinmis gibi. bir haftasonu kahvaltıda denk geldik , kitap alacağımdan bahsettim. Bana dedi ki, 'kitabı benim karttan ödesek,sen paranı bana versen olur mu?'
Ben de tamam dedim, beraber çıktık aldık. Sonuç olarak babası kırtasiye parası diye gördü kart ekstresinde,kız da o yetmiş lirayi gönlüne göre harcadı.
Burada suç kızın mi?
Bence kesinlikle değil. Tek suç polis köpeği gibi başına eksiyen, kredi kartını inceleyip inceleyip telefonda 'aksamin o saatinde ne isin vardı o kafede' diye hesap soran babanin
Baskılamayın, güzelce anlatın yeğeninize, zaten çevreden aileden bunalmış gibi geldi banaSlm benim bir yegenim var halası oluyorum üniversiteye gidiyor ama hatalı davranışları var.
Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.
Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.
Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.
Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.
Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .
Bu durumun yalnış olduğunu anlattıgın zaman agrasifleşmesi hırçınlaşması..
Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
Evet. Bunu tekrarlayın. Yetişkin bir birey kendi kararlarını kendisi verecek. Yanlış kararlar verdiğini düşünüyorsanız anasına babasına söyleyin onlar yansınlar düzgün yetiştirememişiz. Kendi kararlarını verecek olgunluğa 18 yılda ulaştıramamışız diye.çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım
Gercekten tek kotu olan seyin para meselesi oldugunu mu dusunuyorsunuz? Sigara vs?? Ben aile tarafindan bakinca gordugum manzarayi soyleyeyim size. Kiz daha once sigara icmiyormus. Bu sevgili alistirmis onu. Demek ki kiz etki altinda kalan biri. Simdi bir de bu adamla aynineve cikmak istiyor. Iyice etkilenip ilerde daha kotu seylere baslatmayacaginin ne garantisi var. Ben aile olarak kizimin kotu etki altinda bir yerde kalmasindan endiselenemez miyim? Halasi ne karisiyor tarzi yaklasimlar cok garibime gitti. Yol gosteremicek miyiz yegenlerimize? Goz gore gore yanlisa mi gitsin? Herkes mini etege filan takmis da. Yok efendim kiz adamin boyunduruguna mi girsinmis. Su anda adamin boyundurugu altinda zaten. Halasi ondan bahsediyor. Kizi kotu seylere alistiriyor. Siz kimseden etkilenmemis olabilirsiniz. Tebrikler. Ama herkes ayni degil. Bazi kizlar bu yasta erkek arkadasi ne derse onun pesinden gidiyor. Bu kiz da boyle degilmis basta. Cocuktan sonra boyle olmus iste. Yarin bi gun basina bisey gelse bunun ailesi yok mu neden ilgilenmemis demez miyiz? Ne guzel ilgili bir hala iste...Yazdıklarınız arasında tek sorun ailesi para göndermediğinde kavga etmesi.
Başkalarından ziyade yeğeninizde suç bulun. Bu yaşıma kadar kimse bana birşeyi zorla yaptırmadı. Kimseye özenmedim ya da olduğumdan başka görünmedim. Karakter ve yetiştirilme meselesi.
Özetle herkesin evladı kötü, yeğeniniz premses ve başkalarının evladı tarafından kötüye sürüklenmiş mağdur pürü pak.
Size kadar ailesi var. Benim de yeğenlerim var ama benden önce anne ve babası var....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?