Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

Larisko ben seni anladım..seni duyarlı bir hala olarak görüyorum fakat yeğenine şuan ne anlatirsan anlat seni anlamicak ve uzaklaşacaktır.onun daima iyi insanlarla karşılaşması için dua et.

Pardon biz cevremizde gozlemledigimiz kadariyla yardimci olmak istedik, ama ''yegeeenin o yegeniinnn tabii karisacaksin'' demedigimiz icin yorumlara cevap verme tenezzulunde bulunmadin.
Elimden geldiği kadar herkese cevap veriyorum arkadaş konu sahibine bir katkımda olmadı dedi diye söyledim durum bundan ibaret...

Pardon biz cevremizde gozlemledigimiz kadariyla yardimci olmak istedik, ama ''yegeeenin o yegeniinnn tabii karisacaksin'' demedigimiz icin yorumlara cevap verme tenezzulunde bulunmadin.
Çünkü o kadar saldırı altında kalmışki paylaşımdan sonra ancak algısı benim desteğimi secebilmis mesajlar arasinda. Konu çok baska yer gelmiş ki hala konu hakkinda yazamadik bu ikinci mesaj. Neyse sizlere iyi geceler canlar :|

Larisko ben seni anladım..seni duyarlı bir hala olarak görüyorum fakat yeğenine şuan ne anlatirsan anlat seni anlamicak ve uzaklaşacaktır.onun daima iyi insanlarla karşılaşması için dua et.
Haklısın minel Rabbim hepimizin çocuğunu kötü insanlardan korusun .Kimsenin üzülmesini istemem

Ben kendimi eksik ifade ediyorum galiba ya ben çok dar görüşlüyüm yada artık insanlarımız çok anlayışlı herşeyi hayatın normal akışındaymış gibi karşılayamıyorum

Bnce şort giyinmesi, sevgilisinin birsey dememesi normal asıl normal olmayan buna karışan erkekler. sonra niye cinayet çıkıyor ?her halta karışan, aile içi baskı kuran, bu bizim namussumuz laf getirdi zihniyetlerinden oluyor kadın cinayetleri.
yigeniniz doğru yolda onu bunaltmayan sınırlarını bilen bir sevgilisi var. ayinın biri olsa vay dar giyindin, vay açık giyindin diyip hirpalasa ??yigeniniz ona aşık olsa işte bence doğru gitmeyen bir tablo böyle olurdu ...

Peki aileniz mahkemelik olunca ne tepki verdi size
Çok tatsız zamanlardı. Gerçekten kötü günler yaşadım . Şikayet ettiğim arkadaşlarım aileme ulasip onların hoşlarına gitmeyecek şeylerden bahsettiler. İşte gizli yaptiğim seyehatlerim, eski ilişkilerim falan.
Ailem de sizin bahsettiğiniz zihniyetten olduğu için biraz tatsız günler yaşadım ama olay şu:
Herkesin kendi hayatı, her koyun kendi bacağından asılır.
Ne o gün ne sonrasında kimse bana zorla birşey yaşatmadi. O şehre gitmek istiyorsam part time çalıştım çalıştım emeğimle gittim. Aynı şekilde eski sevgilimin şehrine gideceğim diye KK'da kavuşma cetveli yapmıştım su kadar gün kaldı diye :) yani hayat benim hayatım, yaşarken ben yaşıyorum. Neden duyulduğu zaman utanmak-pisman olmak zorunda kalayım ki?
Yukarıda bir arkadaş ne güzel demiş, aile çocuğuna ilk 18 sene terbiye verecek,sonra uzaktan izleyecek. Artık o saatten sonra isterse kendini yirtsin çocuk artık kendi kararlarını kendi alir.
Demişsiniz ya, ailesi şehrine gelmek istiyor kız izin vermiyor diye. Benim annem ilk eve çıktığımda yardıma geldi (ki gelmese de ben herşeyi halledebilirdim. Benim yerime eşya seçti,benim yerime pazarlık yaptı. Oysa kendi basıma yaşayacağım,sorumluluğu bana birakmaliydi ki bir deneyim sahibi olayım) herneyse, kasla göz arasında karşı komşumun telefon numarasını almış. Birgün bana ulaşamayınca aramış karşı komsuyu 'bak bakalım evde mi'
Yani sen benim başıma bekçi mi tuttun? Aklı sıra beni denetlemek istedi ama ters tepti.
Başımda Bekcilik yapıp 'ahlak sınırlarına uyuyor muyum' diye karşı komsumla iş birliğine girmeseydi, daha anlayışlı ve bana özgürlük alanı bırakan birisi olsaydı ben zaten paylaşmayı çok seven bir insanım, ona çoğu şeyimi anlatacaktım zaten.
En basitinden ilk ev arkadaşımda büyük hayalkırıklığı yaşadım. Kız bir anda değişti, eve çıktığı gibi evimize sevgili(ler)ini dolusturmaya başladı. Normalde ev arkadaşı konusunda hayal kırıklığına uğrarsaniz, odanızda yalnız ve mutsuz bir şekilde oturursaniz annenizi ararsınız ya, dertleşmek için. Ben hiç aramadım mesela. Çünkü eminim ki gelir evimizi ayırdı,kızın babasını arar ,tatsız seyler söylerdi. Durduk yere kızın da ailesinin de benim de onların da canı sıkılırdi. Böyle böyle bir derdimi bile anlatamadan yaşım oldu 27

Daha sonra o ev arkadaşımdan ayrıldım Baska kıza gittim. Nakliyeyi arkadaşlarımı vs vs ayarladım kendi basıma tasindim-tasininca söyledim.
O kızlar mezun oldular, internetten başka ev arkadaşı buldum,gittim taşındım..taşınınca söyledim. Kızlara da yakın arkadaşım falan dedim.
Ha, sonra ne oldu, pişman oldum onlarla ciktigima,büyük kavga yasadim, polise gitmek zorunda kaldım, eşyalarımi vermediler vs vs ... Bunların hepsi hayat deneyimi oldu benim için.
Bırakın da çocuk koşsun,ućsun, belki düşsün ama tekrar kalksın
Sen yapamazsın ben yapayım, dur beceremeZsin biz halledelim, eve çıkmana izin vermiyorum, onu giyemezsin utan vs vs
Bunlar boş şeyler.
Tam tersi, eğer ona kendi şehrinizde özgürlük verirseniz sizden kaçmaz, yeni şehirde ipinden bosanmis gibi davranmaz.

Son düzenleme:
Hala çok uzak değil ki hatta hiç uzak değil. Minnicik bir yeğenim var bayılıyorum ona. Yanlış görülen şeyler olduğunda dikkatlice yardımcı olunması gerek. Muhtemelen buraya her ince ayrıntısı yazılmamıstır. Ben kız çocuklarının çok baskı ile büyütülmesine karşıyım. Yanlış ve doğru öğretilir ve sonuç olarak kendi kararını kendi verir. Şortunu da mini eteğini de giysin. Bazı şeyler yasaklandığında daha cezbedici oluyor. Sonrasında kendi ayakları üstünde durdugunda daha kötü sonuçlar doğuruyor. Aradaki farkı anlamak gerek. Bunu kendini teşhir etmek için yapıyorsa müdahale edebilirsiniz ama öyle bir yaklaşımı yoksa zamanla kendisi de sıkılır ztn. Erkek arkadaş ile aynı evde yaşamak bazı şeyleri erken yaşamasına sebep olur ama bunu asla engelleyemezsiniz malesef. Bir şekilde yolunu bulur. Burada size düşen onun kararları için değil de hayatla ilgili örnekler ve tecrübeler vererek yürümeniz. Malesef eğer ki alt yapı yoksa şuan ne söyleseniz de boşuna. Çok üstüne gidilirse iş daha inada binebilir.

Bende
Benimde şuan tek amacım ona yardımcı olmak tek gayem bu

Tavsiyelerin için çok sağol :)

Hep ortam kötü olur sizin çocuklarda hep cicek ayrıca şort etek giyiyor diye biz bu kadar geniş değiliz demek ne demek
Ortam kötü ne demek bir açıklarmısın o kadar öldüren masum kızlar vardı onlar suçlu olduğu için mi öldürüldü yada sizin zihniyetinizle çiçek olmadığı için öldürülmüş olsa gerek adı üstünde çocuk aman nasılsa ortam kötü boşver karışmayalım ne hali varsa görsün demek mi lazım .Ortamı bozanlarda sizin düşündüğünüz gibi herkesi kötü gören insanlar ne yazık ki

Ben ne dedim sen ne dedim neyse

Hep ortam kötü olur sizin çocuklarda hep cicek ayrıca şort etek giyiyor diye biz bu kadar geniş değiliz demek ne demek
Bu yaptığınız yorumda neyi kastetiniz o zaman suçu hep ortamda bulmayın sizin çocuklarınız da da suç var der gibi anladım

Para uğruna ailesine çemkirmesi elbette yanlış. Ama giyimine, yaşamına, sevgilisinine, içkisine karışmak kimsenin haddi değil. Mini eteği en rahat giyeceği yer üniversitedir ayrıca. Kimseyi bağlamaz. Siz davranışsal olarak onu düzeltmeye çalışın. Kılığına, kıyafetine, sevgilisiyle eve çıkmasına karışmak kimsenin haddi değil ki sevgilisi de demek ki seçimlerine saygı duyup karışmıyor. En doğrusu.

bu yorumu tekrar okuyup iyice bi düşünün nerede yanlış yaptık diye. ama lütfen düşünün. bu yorumu saldırı olarak algılamayın. laf yetiştirmeye çalışmayın. cidden düşünün nerde yanlış yaptık diye. umarım doğruyu bulursunuz.

söylemeden edemicem: ‘yalnış’ değil, doğrusu ‘yanlış’.

Baskılamayın, güzelce anlatın yeğeninize, zaten çevreden aileden bunalmış gibi geldi bana

Son düzenleme:
Halası olmanız yeğeninizin özel hayatına müdahale edebileceğiniz anlamına gelmez. Siz bu tavırları göstermeye devam ettiğiniz sürece eminim yeğeniniz tarafından hiç bir zaman sevilmeyeceksiniz. Düşma gibi yaklaşıyorsunuz... Benim de yeğenim var, sevgilisi kıyafetlerine müdahale etse önce karşısında bizi bulur. Yanında olmaya çalışacağınıza, karşısında durmaya çalışıyorsunuz. Kusura bakmayın ama ben kıskançlık durumları sezinliyorum.

çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım
Evet. Bunu tekrarlayın. Yetişkin bir birey kendi kararlarını kendisi verecek. Yanlış kararlar verdiğini düşünüyorsanız anasına babasına söyleyin onlar yansınlar düzgün yetiştirememişiz. Kendi kararlarını verecek olgunluğa 18 yılda ulaştıramamışız diye.

Gercekten tek kotu olan seyin para meselesi oldugunu mu dusunuyorsunuz? Sigara vs?? Ben aile tarafindan bakinca gordugum manzarayi soyleyeyim size. Kiz daha once sigara icmiyormus. Bu sevgili alistirmis onu. Demek ki kiz etki altinda kalan biri. Simdi bir de bu adamla aynineve cikmak istiyor. Iyice etkilenip ilerde daha kotu seylere baslatmayacaginin ne garantisi var. Ben aile olarak kizimin kotu etki altinda bir yerde kalmasindan endiselenemez miyim? Halasi ne karisiyor tarzi yaklasimlar cok garibime gitti. Yol gosteremicek miyiz yegenlerimize? Goz gore gore yanlisa mi gitsin? Herkes mini etege filan takmis da. Yok efendim kiz adamin boyunduruguna mi girsinmis. Su anda adamin boyundurugu altinda zaten. Halasi ondan bahsediyor. Kizi kotu seylere alistiriyor. Siz kimseden etkilenmemis olabilirsiniz. Tebrikler. Ama herkes ayni degil. Bazi kizlar bu yasta erkek arkadasi ne derse onun pesinden gidiyor. Bu kiz da boyle degilmis basta. Cocuktan sonra boyle olmus iste. Yarin bi gun basina bisey gelse bunun ailesi yok mu neden ilgilenmemis demez miyiz? Ne guzel ilgili bir hala iste...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…