Bir kizin sevgilisi onu sigarsys alistiriyor bu iyi ama halasi bu aylak cocugu elestirince hala kotu. Ozgurluk adi altinda her seyi siz normallestirebilirsiniz lakin bu halanin yegenini bir aylaga kaptiracak niyeti yok belli ki.Artık bir şey demeyeceğim zira hayata bakış açılarımız çok farklı.Kızının sevgilisinin onu kısıtlamasını isteyen bir ebeveyn görmedim daha önce.
A a dogru. Bir halayi niye alakadar ediyor acaba. Benim yegenime bir aylak bunu yapacak ben buraya konu acmakla kalmam. Asil benim yegenimi dusunmrmden sana ne derler be .Benim bildiğim her açılan konuyu okuma gibi bir zorunlugunuzun bulunmaması yani tercih meselesi
Bende
Benimde şuan tek amacım ona yardımcı olmak tek gayem bu
Halası olduğum için ortam kötü olduğu için televizyonda izleyip öldürülen genç kızlardan olmaması için ilgileniyor olabilirmiyim acaba ?
Çocuk ayrı eve çıkmak istiyor derken kızla mı ayrı eve çıkmak istiyor anlamadım ama sizden sakladığı bir şeyden nasıl bu kadar eminsiniz ? Kaldı ki çocuk tek eve çıksa gider bütün gün birlikte dururlar kız uyumaya yurda gider oldu bitti yani yine kendi bildiğini okumuş olur ama siz böyle hatalı yanlış diye peşinde koşarsanız sizle hiçbir şey paylaşmaz zor duruma düşerse bile size gelmeye utanırÖzetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Eve gelip gelmesi ailesinin çözebilecegi bir şey ben ailemle arama hala dayı amca girerse inadıma yapmam sizi ilgilendiren bir durum yok artı olarak kimse kimseyi sigaraya alıştırmaz içmek istemiştir ben ilk sigara içmeye başladığımda çevremde hiç kimse hiçbir arkadaşım sigara içmiyordu hatta çoğu benimle arkadaşlığını kesti sigaraya karşı çok hassas olsa o çocukla takılmaz zaten belki gizli gizli önceden beri içiyordu siz yeni öğrendiniz yani çocuk alıştırdı büyük ithamdır nereden biliyordunuz yanında mıydınız?Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.
Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.
Tekrar diyorum siz kızla yaşamıyorsunuz dimi? Neye göre kime göre kötü? Kötü ne yapıyorlar ayrıntı verin anne babaya hakaret çok terbiyesiz bir davranış para göndermesinler kız çalışsın kazansın paranın değerini öğrenir.Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.
Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.
Üniversite de mini etek ve şort yasak değil ayrıca ne demek nasıl sevgilisi var karışmıyor sorun zaten karışırsa olur genç bir kız kendi kararını verir başka şehirde okuyacak aklı varsa ne giyeceğini bilecek aklı da vardır gayet de normal bir giyim bence kız sıradan bir üniversiteli ama siz evden okula okuldan eve gitmediği için her şeyi büyütüyorsunuz bu nasıl bir cümle gelip hala sevgilim giymeme izin vermiyor dese içiniz rahat yani o kim k..pek sana izin verip vermeme hakkına sahip sen bir bireysin demezsiniz tebriklerOkula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .
Bu durumun yalnış olduğunu anlattıgın zaman agrasifleşmesi hırçınlaşması..
Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
Sigara dışında kötü bir şey göremedim ben. Kızların aynı evde kalması, yeğeninizin sevgilisinin olması, sort giymesi falan hepsi gayet normal şeyler. Kendiniz de yazmışsınız sizin aileniz baskıcı. Ki çok baskı yaparsanız emin olun bir yerden patlar. Ayrıca yeğeninizi tebrik ettim, kendine saygısı olan kadın seçimlerine saygısı olan erkek seçer. Sevgilisi kıza baskı yapsa, şunu giy, buraya git, bunu yapma dese çok mu iyi bir adam olacaktı. Bunun genislikle falan alakası yok. Siz nasıl yetiştiyseniz artık kadının kıyafetlerine bile erkeğin karar verebileceğini düşünüyorsunuz. Iyi ki size çekmemiş yeğeniniz. Ayrıca o kadar kotulediginiz kızların yanlışını gözünüzle mi gördünüz? Ne yaptılar mesela uyuşturucu mu kullandılar,? çocuk işçi mi calistiriyorlar Ne yapıyorlar? Büyük ihtimal tek suçları sizin kafa yapınıza uymamalari ve bir evde yaşamaları. Ki zaten yeğeninizin eve çıkmak istemesi sizin için yanlış bir yol. Bence siz yeğeninizle uğraşacağınıza bi kendinize dönüp bakın. Siz doğrusunuz ve sizin gibi olmayan herkes yanlış gibi bir düşünceniz var.Slm benim bir yegenim var halası oluyorum üniversiteye gidiyor ama hatalı davranışları var.
Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.
Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.
Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.
Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .
Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
O öldürülen genç kızları genelde kadının ne giyeceğine bile karışan Manyak sevgilileri, kocaları, babaları, ağabeyleri öldürüyor. Saçma sapan kıskanmadıkları için geniş olmakla suçlanan normal erkekler değil.Halası olduğum için ortam kötü olduğu için televizyonda izleyip öldürülen genç kızlardan olmaması için ilgileniyor olabilirmiyim acaba ?
Bu konu sizi alakadar etmez "hala"Slm benim bir yegenim var halası oluyorum üniversiteye gidiyor ama hatalı davranışları var.
Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.
Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.
Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .
Size katiliyorum aileler kızlarda baskı kurduÇa onlara yanlışlar tatlı geliyo halbuki rahat biraksa belki yapmicak sıkılacak veya doğru yolu bulacakSevgilisinin eve çıkmasını mi yasaklayacaksiniz bilseniz? Çocukla ayrı eve çıkmak istiyor deseniz hadi neyse. Yüksek ihtimalle yurda ugramayip hep onda kalır diye endiselenirsiniz diye söylememiştir. Yine iyi sevgilisini anlatmış. Benim de sizin gibi herseyden endise eden bir ailem var ev arkadaşlarımla mahkemelik olunca sorun yaşadığımi ogrendi, herşeyi saklardım gizlerdim
Bahanesi ne? Yaz okuluna kalıyorsa ya da orada bir iş bulmuşsa normal. Benim yaz okuluna kalma zorunluluğum olmasa bile kalırdım, 4 ay herşeye karışan bir aileyle olmaktansa herkes kendi sevdiği yeni yuvasını özler
Hiç sevmediğim bir alışkanlık . Ama Türkiye'de sigaraya başlama yaşı 15. Liseli falan olsa uyarın kızın ama univeriste çağındaki kıza ne diyebilirsiniz ki?
Kötüden kastınız ne?
işte bu bence en esaslı sorun.
Tövbe tövbeee... Bir erkek neden onun giyindiklerine karışsin? O kadar baskı gormuşsunuz ki ataerkil zihniyetten, böyle anormal şeyler sizin normaliniz olmuş
Meselenin özü o kadar açık ki
Bir insanı ne kadar sıkar sıkar sıkar boğarsaniz o da özgürlüğün ö'sunu gördüğünde neye uğradığını sasirir. Ben üniversiteyi kcuuk bir şehirde okudum. Bizim şehirde öyle eglenceli bir gece hayatı falan yoktu, yine de Manisa'nın Çorum'un köyünden gelen oda arkadaşlarıma o küçük şehir bile öyle gelirdi ki, sanırsın Las Vegas
Özgürlükler diyarı...
Sizin kızda da aynı bu süreç olmuş. Tek suçlusu bugüne kadar sıkarak büyüten aile.
Evde belki arkadaşına bile yatıya gidemiyor, 10u geçkin saatte eve gelirse kıyametler kopuyor. Bu kişiye bir anda sınırsız özgürlük veriliyor ve deniyor ki ' 4 yıl boyunca ozgursun'
Aman Allahım, yapacağı herşeyi o 4 yıla sığdırmaya çalışır. Arkadaşlarda sabahlamak, kimseye söylemeden şehir dışına çıkmak, sevgilide kalmak, kendi mahallesinde giyemeyeceği kıyafetleri giyinmek,hatta saçını platin sarısına boyamak.
Ben o yüzden kızı anlayabiliyorum. Gerçi ailesine para için cemkirmesi falan çok tatsız bir olay. Bence aile bir limit koysun, atıyorum: sana her ay sadece 300 lira göndereceğiz, kredin de yatıyor. Paranı idareli kullan şeklinde. En azından part time falan bir işe girer belki, sorumluluk sahibi olur.
Ne bileyim yaa...bir insanı nasıl kisabilirsin ki?
Benim yurtta bir kız vardı. Babası aşırı kıskançmis. Çok az bir nakit verirmiş, dermiş ki ne alirsan kredi kartından al-yeterli limiti var. İşte adamın amacı para tekel bayiilerine gitmesin, ay sonunda görebilsin ne kadarı kafelere barlara gitmiş, benden habersiz bilet almış mi falan diye. Kız da sigarasını içkisini migrostan alırdı ,odaya haftalik erzak alinmis gibi. bir haftasonu kahvaltıda denk geldik , kitap alacağımdan bahsettim. Bana dedi ki, 'kitabı benim karttan ödesek,sen paranı bana versen olur mu?'
Ben de tamam dedim, beraber çıktık aldık. Sonuç olarak babası kırtasiye parası diye gördü kart ekstresinde,kız da o yetmiş lirayi gönlüne göre harcadı.
Burada suç kızın mi?
Bence kesinlikle değil. Tek suç polis köpeği gibi başına eksiyen, kredi kartını inceleyip inceleyip telefonda 'aksamin o saatinde ne isin vardı o kafede' diye hesap soran babanin
Banlanmışsnz ama sırf yorum yapmak için yapılmış gibi. Yorum yazma zorunluluğunuz yok biliyosunuzdur :)Sizi niye ilgilendiriyor?
Kesinlikle...Cok baskin yetistirdiginiz icin olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?