Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

Artık bir şey demeyeceğim zira hayata bakış açılarımız çok farklı.Kızının sevgilisinin onu kısıtlamasını isteyen bir ebeveyn görmedim daha önce.
Bir kizin sevgilisi onu sigarsys alistiriyor bu iyi ama halasi bu aylak cocugu elestirince hala kotu. Ozgurluk adi altinda her seyi siz normallestirebilirsiniz lakin bu halanin yegenini bir aylaga kaptiracak niyeti yok belli ki.

Benim bildiğim her açılan konuyu okuma gibi bir zorunlugunuzun bulunmaması yani tercih meselesi
A a dogru. Bir halayi niye alakadar ediyor acaba. Benim yegenime bir aylak bunu yapacak ben buraya konu acmakla kalmam. Asil benim yegenimi dusunmrmden sana ne derler be .

Bende

Benimde şuan tek amacım ona yardımcı olmak tek gayem bu

Larisko çocuklarla ilişkinin temeli baştan atılır yani daha ilk doğdukları gün.
Sizin aile yapınız nasıldır bilemem veya yeğeniniz nasıl yetiştirildi onu da bilemem ama abiniz ve yengeniz bariz hatalar yapmış görünüyor.

Yeğeniniz başka bir şehirde okumayı abiniz ve yengenizden, aile ortamından kaçış olarak görmüş, bunu açık ve net olarak söyleyebilirim zira ailesinden farklı şehirde okuyan bir sürü üniversite öğrencisi genç var ama hepsi köklü değişime uğramıyor, evet tek yaşamanın veya aileden uzak yaşamanın bazı rahatlıkları oluyor ama bir kız uzun etek yarım kol bluz giyerken aniden şort giyen bir kıza dönüşmüyor, sigaraya eğilimi yoksa sigara içmeye başlamıyor gibi, böyle değişimler olmuyor olmaz.

Anne ve babalar hepsi için demiyorum ama bir kısmı hatayı en başta yapıyor, özellikle kız çocuklarında bu hatalar daha fazla.

Mesela kız çocuğu 8-9 yaşına kadar askılı elbise giyerken 9-10 yaşından sonra aniden çocuğa uzun etek kısa kollu tişört giydirmeye başlayıp sebep olarak da kızlar böyle giyinmeli ayıp, oran buran görünmemeli deniyor, tamamıyla yanlış, çocukların baştan belli bir kıyafet standardı olur, kıyafet değişiklikleri de ayıp, kız kısmı gibi başlayan cümlelerle anlatılmaz ki siz bile diyorsunuz ki mini etek giyiyor erkek arkadaşı kıskanmıyor, bakın kızın adabını giyimini bir erkeğe sorumluluk olarak veriyorsunuz, uzun etek bisiklet yaka tişörtten başka birşeye izin vermeyen bir erkek arkadaşı olsaydı aferin çocuğa diyecektiniz, oysa ki erkek arkadaşın arkadaştan başka bir vasfı yoktur, anne babasının sorumluluğunda olan bir kıza erkek arkadaşı hiçbir konuda karışamaz hakkı yok.

Bazı şeyler baskıyla değil, mantıklı ve geçerli sebepleri anlatılarak izah edilir, yeğeniniz anne ya da babasından baskı görmüş ki artık eve bile gelmek istemiyor, onları sadece para vermesi gereken kişiler olarak görüyor.

Bu çocuğa küçüklüğünden veya genç kızlığa adım attığından beri ültimatom veren ebeveyn olmak yerine, herşeyi konuşan, paylaşan, onun da bir birey olduğunu hissettiren yaklaşımlar olsaydı, bugün siz yeğenim yanlış yolda İçerikli bir konu açmak durumunda kalmazdınız.

Şu anda elbette sizle konuşmak istemez, konuşmayı reddeder çünkü bence tavrınız yanlış, onu anlamak ve dinlemek yerine, suçlayan, yargılayan bir dil kullanıyorsanız sizlerden daha da uzaklaşacaktır.

Bugüne kadar eğriyi doğruyu net ve mantıklı bir şekilde anlatmadılarsa, sırf şort giyiyor, sigara içiyor veya sevgilisiyle aynı evde yaşamak istiyor diye konuşmaya kalkınca, konuşma içeriğini bildiğinden bu saate kadar beni hiç dinlememiş bir aile bundan sonra benle konuşsa ne olacak diye düşünüyordur.

Mesela siz bu kızla hiç cinsellik konuştunuz mu? Tabu mu? Sizin veya annesinin konuşması gerekiyordu halbuki, ay kızım git beraber ol, korunma yöntemleri şu demekten bahsetmiyorum, ben böyle yazınca geniş anne diyorlar, öyle değil, cinselliği bilmeli ve erkek arkadaşıyla bunu yaşamaya kalkarlarsa sonunda evlilik olup olmayacağının garantisi olmadığını, hayal kırıklıkları da yaşayabileceklerini, arkasında duramayacakları hiçbir işe adım atmamaları gerektiğini öğretebilmek adına konuşmak gerekir, zira zaman öyle bir zaman, sonra kızlarımız siteye üye oluyor tayt üstünden sevgilimle birşeyler yaşadım acaba hamile miyim diyor, bu korkuyu yaşayan çoğu kız da baskı altında büyümüş kızlar, ailesinden ödü patlıyor ama yasak, tabu denip mantıklı açıklamalar yapılmayan cinsellik çocuklara cazip hale geliyor, oysa açıklasa belki o kız erkek arkadaşıyla cinsellik bile yaşamayacak, bir çocuğun herşeyin en doğrusunu sorup öğreneceği yegane doğru kaynak ailesidir, aile avvv o ayıp, ovvvv bu tabu, vışşş bu yasak derse o çocuk farklı şehirde okuma fırsatını bulduğu an gider sonra bir bakarsınız bambaşka biri olmuş, hiçbirşeyini de ailesiyle paylaşmıyor, paylaşırsa kızılıp yargılanacağını bildiğinden yaptığı herhangi bir hatayı başka bir hatayla düzeltmeye çalışıyor, ailesinden değil arkadaş çevresinden akıl almaya medet ummaya başlıyor.

Yapacağınız şey, bu saatten sonra ne kadar verimli olur bilmiyorum ama kızın güvenini sağlamak ama tabii gerçekten güvenini sağlamalı ve bu güveni yıkacak birşey yapmamalısınız, yeğeninizi kazanmak istiyorsanız oturup sizle herşeyini paylaşacak kadar yakın hissetmesini sağlamalısınız, yargılamadan, ayıplanmadan, kızmadan.

Düşüncelerini, beklentilerini, isteklerini öğrenmeli, alacağı kararları sorgulaması gerektiğini öğretmelisiniz, böyle bir adım atacaksın ama sonucu şöyle de olabilir, olumsuz bir durum olduğunda göğüsleyebileceğine emin misin? gibi tamamıyla arkadaşça, sadece hayatta beyaz ve siyah olmadığını anlatan, yol gösteren ama yönlendirici bir dil kullanmayan tavırda olmalısınız.

Dediğim gibi üniversite çağına gelmiş bir kızla sıfırdan diyalog kurmaya çalışmak ne kadar başarılı olur orası da muamma.

Son düzenleme:
Halası olduğum için ortam kötü olduğu için televizyonda izleyip öldürülen genç kızlardan olmaması için ilgileniyor olabilirmiyim acaba ?

Bu profildeki öğrenciye arkadaşlarından pek zarar gelmez gibi geldi. Yerler içerler gezerler en fazla sevisirler. Esas tehlike dışarıda. Mesela Eskişehir de iş görüşmesine giden kızı kamyon şoförü kaçırıp tecavüz etmişti. Ya da ankara da otobüs şoförü ingilizce öğretmenı kadına tecavüz etmişti gibi.

Annesi ile ayrı eve çıksın annesi gidip eşlik edecek mümkünse. Endişelerinizi anlıyorum ama bu davranışları tespit ettiğiniz Çocuğunuzu takip etmek zorundasınız.

Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Çocuk ayrı eve çıkmak istiyor derken kızla mı ayrı eve çıkmak istiyor anlamadım ama sizden sakladığı bir şeyden nasıl bu kadar eminsiniz ? Kaldı ki çocuk tek eve çıksa gider bütün gün birlikte dururlar kız uyumaya yurda gider oldu bitti yani yine kendi bildiğini okumuş olur ama siz böyle hatalı yanlış diye peşinde koşarsanız sizle hiçbir şey paylaşmaz zor duruma düşerse bile size gelmeye utanır
Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.

Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.
Eve gelip gelmesi ailesinin çözebilecegi bir şey ben ailemle arama hala dayı amca girerse inadıma yapmam sizi ilgilendiren bir durum yok artı olarak kimse kimseyi sigaraya alıştırmaz içmek istemiştir ben ilk sigara içmeye başladığımda çevremde hiç kimse hiçbir arkadaşım sigara içmiyordu hatta çoğu benimle arkadaşlığını kesti sigaraya karşı çok hassas olsa o çocukla takılmaz zaten belki gizli gizli önceden beri içiyordu siz yeni öğrendiniz yani çocuk alıştırdı büyük ithamdır nereden biliyordunuz yanında mıydınız?
Tekrar diyorum siz kızla yaşamıyorsunuz dimi? Neye göre kime göre kötü? Kötü ne yapıyorlar ayrıntı verin anne babaya hakaret çok terbiyesiz bir davranış para göndermesinler kız çalışsın kazansın paranın değerini öğrenir.
Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .

Bu durumun yalnış olduğunu anlattıgın zaman agrasifleşmesi hırçınlaşması..
Üniversite de mini etek ve şort yasak değil ayrıca ne demek nasıl sevgilisi var karışmıyor sorun zaten karışırsa olur genç bir kız kendi kararını verir başka şehirde okuyacak aklı varsa ne giyeceğini bilecek aklı da vardır gayet de normal bir giyim bence kız sıradan bir üniversiteli ama siz evden okula okuldan eve gitmediği için her şeyi büyütüyorsunuz bu nasıl bir cümle gelip hala sevgilim giymeme izin vermiyor dese içiniz rahat yani o kim k..pek sana izin verip vermeme hakkına sahip sen bir bireysin demezsiniz tebrikler

Siz böyle değilsiniz ama o böyle bunu kabul etmekle başlayın madem korkuyorsunuz başına bir şey gelecek diye baskı yapmayın sürekli hatalı olduğunu ne yapıp yapmaması gerektiğini düşünmeyin söylemeyin böyle yaptıkça her şeyi sizden saklar ve sizden saklarsa inanın bana ne yaparsanız yapın asla öğrenemezsiniz evdeyim yatıyorum der başka yerde olur bu kadar basit hazır her şey kulağınıza kadar geliyor kuracalamayın bilmiyor gibi yapın bakın bunlar genç yarın bir gün bir hata yapar bırakın size gelecek kapısı olursun böyle yaparsanız hata yaptıkça batar hepimiz genç olduk az çok bir şeyler yaptık ama dikkat edin burada bile en derine batmış olanlar babam annem duymasın biterim diyenler ona bu lafı söyletmeyin baskı yapmayın

Ben bu anlattiklarinizds hic bir tuaflik goremedim. kusura bakmayinda hatali davranis bu anlattiklarinizin neresinde? Cocuklara baskilayip bunaltiyosunuz, sizlerin hos gormedigi seyleri yaptiklari zamanda vay efendim yoldan cikti. Ozman boyle yasayanlarin(bende dahil) hepsine elfatiha hepimiz yoldan cikmisiz. Bende cok baski altinda buyudum ve yemin ettim evlatlarima bunu yapmiyacagima. Onu giyme, onla konusma, sagina bakma, soluna bakma, erkekle konusma, ama eminim sizin sulalede erkeklere baski yoktur, cunki baskici aileler sadece KIZ cocuklarina baski yaparlar. Yiyeniniz coook ama coook iyi yapiyor, yasasin hayatini.

Sigara dışında kötü bir şey göremedim ben. Kızların aynı evde kalması, yeğeninizin sevgilisinin olması, sort giymesi falan hepsi gayet normal şeyler. Kendiniz de yazmışsınız sizin aileniz baskıcı. Ki çok baskı yaparsanız emin olun bir yerden patlar. Ayrıca yeğeninizi tebrik ettim, kendine saygısı olan kadın seçimlerine saygısı olan erkek seçer. Sevgilisi kıza baskı yapsa, şunu giy, buraya git, bunu yapma dese çok mu iyi bir adam olacaktı. Bunun genislikle falan alakası yok. Siz nasıl yetiştiyseniz artık kadının kıyafetlerine bile erkeğin karar verebileceğini düşünüyorsunuz. Iyi ki size çekmemiş yeğeniniz. Ayrıca o kadar kotulediginiz kızların yanlışını gözünüzle mi gördünüz? Ne yaptılar mesela uyuşturucu mu kullandılar,? çocuk işçi mi calistiriyorlar Ne yapıyorlar? Büyük ihtimal tek suçları sizin kafa yapınıza uymamalari ve bir evde yaşamaları. Ki zaten yeğeninizin eve çıkmak istemesi sizin için yanlış bir yol. Bence siz yeğeninizle uğraşacağınıza bi kendinize dönüp bakın. Siz doğrusunuz ve sizin gibi olmayan herkes yanlış gibi bir düşünceniz var.

Halası olduğum için ortam kötü olduğu için televizyonda izleyip öldürülen genç kızlardan olmaması için ilgileniyor olabilirmiyim acaba ?
O öldürülen genç kızları genelde kadının ne giyeceğine bile karışan Manyak sevgilileri, kocaları, babaları, ağabeyleri öldürüyor. Saçma sapan kıskanmadıkları için geniş olmakla suçlanan normal erkekler değil.

Endişeleniyorsunuz ama suçlayıcı dil kullanıyorsunuz. Nerden eminim yazdıklarınızdan. Sürekli yeğeninizi, sevgilisini, arkadaşlarını suçlayıp burda bile eleştiriyorsunuz nasıl olacak anlamadım.
Hiç şu açıdan düşündünüz mü, yaşlarımız yakın ama neden beni arkadaş olarak görmüyor özelini açmıyor? Bence düşünmediniz.

Bu konu sizi alakadar etmez "hala"

Sigara içen herkes kötü yolda değil bakin ben kapalı bir insanım ve arkadaşlarımın çoğu da sortta mini de giyen insanlar ve gayatte düzgünler bence siz onunla daha arkadaş canlısı konuşmak yerine ona kısıtlama ve baskıcı konuşuyorsunuz onu anlayarak baskı yapmayarak konuşun para meselesinde de bence anne aradığında ona kızıyor olabilir ve tartışma başka şeyden çıkıyor olabilir para için kızmaz bir insan bence

18yaşında seçip seçilebilirsin artık bir birey olduğunu kabul ediyorum,diyip ayrı ev sigara ve giyimine karışmaya yanlış demeye çalışmak çok manasız.babasının gözü üstünde olsun devran kötü diye korkuyorsanız ama o kadar

Bir de şu var konu sahibi bir çocuğu ne kadar kısıtlarsan ve baskılarsan çocuk onu içinde büyütür büyütür ve zamanı gelince dışa yansıtır.
YASAKlar her zaman çekicidir ona yasak koymak yerine izah edilmeli bir örnek vereyim benimde 21 yasinda kiz kardeşim ve onun bebeklik arkadaşı var o da kardeşim sayılır ikiside sigarayı nasıl merak ediyorlar farkındayım bir gün çıkardım sigara paketini ikisine de ikram ettim nasıl sevindiler ayy kanka bak sigara içiyorum diyerek ictiler ve sonuç şuan ikiside sigara kullanmıyor ikiside onun çok kötü tadı olan hiçte heveslenecek bişey olmadığını düşünüyorlar çünkü yasak değildi ben onlara kıyıda köşede gizlice içmeyin gerekirse ben size pakette alırım demistim.
Kıyafet konusuna da siz karışamazsınız o insanların kendi tercihi bizim evimizde yasak yoktur ben kapalıyken kardeşim açıktı kimsede karışmıyordu bir sabah kalktı ben kapanmak istiyorum dedi yine kimse ne sevinç gösterileri yaptı ne de yorum ıyi dedik geçtik

Sizin konulariniz o kadar tuhaf ki
Sirf konu acmis olmak icin aciyor gibisiniz

Hele su konuda yazdiklariniz , gercekten bitmesini istiyorum bu zihniyetin ben , dene olmus 2018 hale bak mantiga bak
Bu arada ben 40 yasindayim sortla ve miniyle gezerim , hatta kocam da gider alir bana sort ve mini etek , size gore cok genisiz biz degil mi?
Surda yazarken lafinizin nerelere gidecegini bile dusunmekten acizsiniz? Bu ulkedeki herkrsin sizin gibi muhafazakar oldugunu mu saniyorsunuz? Sonrq bize saygi duymuyorlar diye aglarsiniz , siz saygi duyuyor musunuz sizin gibi olmayama?
Yazinizin her tarafindan cehalet akiyor
Insallah yegeniniz okur da sizin gibi insanlardan uzaklasir kendine guzel bir hayat kurar

Size katiliyorum aileler kızlarda baskı kurduÇa onlara yanlışlar tatlı geliyo halbuki rahat biraksa belki yapmicak sıkılacak veya doğru yolu bulacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…