Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

Bi hala olarak endişenizi anlıyorum.hala değilim ama olsam bende yeğenim için endişelenirdim.zaman gerçekten çok kötü.ama bende bi çok arkadaşa katılıyorum.çocukken baskı altında büyüdüğü için şimdi özgürlüğün tadını çıkarıyor.keşke küçükken o kadar baskılı büyütmeseymişsiniz.ben muhafazakar bi mahallede büyüdüm.ama benim annem beni o kadar serbest büyüttü ki.küçücük kızım 7-8 yaşlarında mini şortlar etekler giyiyorum mahallenin kadınları nasıl laf ediyor bi görseniz ama annem hepsinin ağzının payını verdi susturdu.sonra büyüdükçe daha kapalı giyinmek istedim bu belki de ailemin üzerimde baskı kurmadığı için oldu.bence sorun bu.

-demekki sort vb giysiler sigara gibi şeyler.ona ailesi ile ulaşılamaz olarak anlatılmış.kız üniversitede arkadaş sevgili ortamında aileden uzak olduğu için.bunu özgürlük olarak görmüş. içinde kalmış da fırsat bulunca yapmaya çalıştığı şeyler arasında girmiş.
-artık sorumluluk alıp kendi hataları ile yüzleşecek yaşta.tutup da bana destek çıkmadınız yönlendirmediniz gibi şeyler söyleyemez ki zaten ailesine ergen gibi hemen isyanda en ufak olumsuz bir şey olduğu zaman.
-yeğeninizi çok seviyorsunuz.kötü şeyler gelsin istemiyorsunuz başına tabi ki. fakat gün gelir annesi babası bile sizi karşına alır. karışma baskı yapma derler daha çok kırılırsınız. uyarıp kenara çekilin derim.

Larisko bak bu arkadaşa katılıyotum ve siz ne kadar onun iyiliği için de olsa anlatmaya çalışmanız ters teper yaşı reşit ve temelli bağları kopartır üzerine gitmeyin hatalar yapa yapa doğruyu bulcak kendimiz hiç mi hata yapmadık düşün oda koca kız kendi sorumluluğunu alsın artık

Ben şuan medeniyet sahibi bir insan olduğum için çözüm arıyorum sevgilisi bazı şeylere yönlendiriyor ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor

Üniversite öğrencisi bir genç kız, ne giyeceğini, sigara içip içmeyeceğini kendisi tartamıyorsa yanlış çocuk yetiştirmişsiniz demektir, bunun sevgili ile ilgisi yok.
Genç insanlar hayatlarının bir döneminde yaşayacaklar ve tecrübe edecekler, normali bu. Siz baskı altında büyüdünüz diye o da aynı şekilde yaşayamaz ki
Ailesiyle olan para diyaloğu çirkin, anlaşılan o ki prenses sendromu ile büyütülen çocuklardan yeğeniniz, ana-baba kavramını mecburiyetleri olan insanlar olarak yazmış kafasına. Yapılacak şey şu ki ; parası kesilecek, sorumluluk alması sağlanacak, her taraftan rahat eden çocuğun farklı işlere zamanı olmaz. Giyimi, arkadaşları, sağlığı gibi konularda kendi kararlarını uygulamaya geçmiş bir genç geçinme sorumluluğu da alabilir. Ama altını çiziyorum sevgili x olur y olur , alemin çocuğunda değil kabahat, sizin ailenizin yetiştirdiği çocukta bunu asla unutmayın

Herkes aile baskıyla büyüttüğü için bu kız böyle olmak istemiş demiş. Ben tam tersi olduğunu düşünüyorum. Aile kızı rahat yetiştirmiş, ne istediyse almış, ne istediyse yapmış. Konu sahibi de demiş zaten rahat yetiştirildi diye. Şımartılmış o yüzden büyüklerine bile çemkiriyor. Keşke herşeye tamam diyeceklerine insanlara nasıl davranılır biraz da onu öğretselerdi, ama iş işten geçmiş artık.

Ben şuan medeniyet sahibi bir insan olduğum için çözüm arıyorum sevgilisi bazı şeylere yönlendiriyor ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor
mini giymek ve soyunmak artık medeniyet oldu gercekten cok enteresan

ben de çalışan eğitimli bir bayanmım

kapalı değilim , makyajlıyım bakımlıyım ojesiz asla sokaga cıkmam.. şort da giyerim elbise de giyerim bikini de giyerim ancak bu mini olayına cok uyuzum .

bunun giyileceği yer var giyilmeyeceği yer var bence de,

mini etek bence gunluk bır kıyafet olmamalı, avm ye gidiyoruz kızların altında mını etek , inan eşimden ben cekınıyorum kilotlarına kadar goruluyor iğrenc bence.

bir tatil yerinde giyersin minini, clup e gideceksen giyersin , şık bşir davette giyersin ama sokakta mini, okulda mini dolmusta mini resmen medenıyet haline geldi.

Bu kadar açmak medenıyet değildir, ben dısarıda yururken herkesın memesını külodunu görmek zorunda değilim.

Para konusu dışında siz hatalısınız
Artık nasıl bir baskı ile yetiştirdiyseniz özgür kalınca size göre aşırıya kaçmış

Abartmıyormusunuz biraz?
Tabiki ailesi uygun görmüyorsa aynı eve çıkma mevzusunda sorun olabilir belki ama giyim kuşamına bu denli müdahale etmeniz doğru değil.
Genç kız yani bu. Hevesleri vardır geneli öyle giyiniyor zaten yaşları itibariyle.
Para konusu da ailesini ilgilendirir. Onlar yetiştirdi bu kızı,onlar düşünsün ve de sonuçlarına katlansın.

Bakmayın.

Valla bana annem babam dışında kimse karışamaz ve karıştırmadılarda. Beni sürekli yabancı sevgilim var diye eleştirdiler sonra ben ayrıldım sevgilimden geçen sene amcamın kızı bir italyanla evlendi aklıma geldikçe gülüyorum elimde değil evet endişelenmen normal ama çok üstüne gidersen ters teper ailesi boş bırakmasın onlar takip etsin mutlaka

Niye alakadar etmesin insanın bırak yeğeni yakın bi tanıdığı bile kötü yolda olsa endişelenir.kadında haliyle endişelenmiş.niye hemen böyle yargılıyorsunuz.
Ne kötü yolu yahu ?
Haftada 50 konu açan kadının ağzına bakıp yeğenine vesikalık çıkartıp mimleyeceksiniz nerdeyse

Hiç bilmediğiniz , tanımadığınız insanlar için şurada iki anlatım var diye yollu yaptınız kızı .
Kim bilir nasıl baskı gördü ki küçük bir delik bulup nefes aldı diye hala adı altında buraya koştu konu sahibi .

Ahlak satanlar yine iş başında her zaman ki gibi .

Sizi anlıyorum, benim de öyle bir yeğenim var. Bizimki daha 18 ine bile girmedi. Giyimini kuşamını dert etmiyorlar. Davranışlarından şikayetçiler. Zamanında ne istediyse yapıldı, ne istediyse alındı. O zamanlar durumları iyiydi yapabiliyorlardı, ama şimdi ise iyi değil. Şimdi bir isteğine olmaz deyince, kıyamet kopar. Bağırmalar çağırmalar, kendini odaya kilitlemeler, intihar etme tehditleri, evden kaçarım tehditleri. Sigara onda da bir kaç sene önce başladı, teyzemler Alkol de var diyorlar doğru mu bilmiyorum. Maddeden bile şüpheleniyorlar. İnternetten birileriyle tanışıyor, onunla kaçmasından korkuyorlar. Üzülüyorum tabi teyzesi olarak ama karışamam Annesi babası var. Bir kaç sene önce yaz tatilinde benim yanıma gönderdiler, değişiklik olur belki düzelir diye. Tabi bana öyle demediler ama ben anladım. Yeğenimle vakit geçirdim onunla sinemaya gittim, denize gittim, alışverişe çıktım vs. Başkada yapabileceğim bir şey yoktu, teyzesi de olsam terbiyeyi ona ben öğretemem ki Annesi babası öğretmesi lazımdı. Kınamak için de söylemiyorum bunları asla, benim de bir çocuğum var ve evlat sahibi olanın başına her şey gelebilir. Sizin de endişelenmenizi anlıyorum ama yapabilecek de bir şeyiniz yok.

konuya değil başlığa yorum yapayım yaLnış değil o YANLIŞ , Yanlız değil o yaLnız karıştırdınız muhtemelen diyerekten iyi niyetli düşüneyim.

Benim de bir zamanlar baskıcı bir halam vardı. Sevgilimle ilk buluşmamızda bizi takip etti. Bir süre sonra yanımıza oturdu ve “bu işin adını koyun böyle olmaz” dedi. İLK BULUŞMAMIZDA!!! Daha 20 yaşındaydım, okuyordum, adamın soyismini bile bilmiyordum ki İşi gücü benimle uğraşmak oldu, yanlış yola düşerim diye, adam beni “kullanıp atar” diye ödü kopuyordu. Hiç kimseden etmediğim kadar nefret ettim ondan. Fakat hiçbir zaman takmadım bu kadını. Sevgilimle gönlümce buluştuk öpüştük koklaştık hâttâ aynı evde kalıp seviştik
Sonra kendi kızı don değiştirir gibi sevgili değiştirdi ama bir kere bile olsun “adını koyun” demedi. O sevgilimle şu an evliyiz ve bir bebeğimiz olacak, halam ise büyük konuştuğu ile kaldı (kendi kızları benim yaptıklarımın “beterini” yaptı veya yapıyor bilmiyorum).

benimde teyzem halanız gibiydi.2 tane kuzenim var.kendi bklarını saklayıp bizimkini ayıklamaya bayılırlar.

nasıl bakmalayım ?
ben aşırı açıklıktan bahsediyorum.

bir aile dostumuzun kızı var 30 senelık tanısıklıgımız var,
eşimle annemlere gittiğimizde bazen orda oluyorlar

kız 22 yasında, sana yemin ederim göğsünün ucuna kadar görüyoum her seferınde . nasıl bakmayacağım?
sohbet ediyoruz çay içiyoruz 2 yasında bebeği var, onunla oynarken eğiliyor kalkıyor hoş mu sence
meme ucuna kadar görmek zorunda mıyım .

dekolte giyersin ben de giyiyorum ama altını çizerek söylüyorum yeniden kimsenin memesinin ucuna kadar , poposundaki dona , külotlu corabının ağına kadar görmek hosuma gitmiyor

bakmayın diye birsey yok, gözümüzü mü kapatalım.
ben uçlardan bahsediyorum....

sevgilisi olmasından , alkol almasından sigara kullanmasından bahsetmıyorum ben.
ben de üni son sınıfta sevgilimle aynı evi paylastım.
bunları hep tecrübe olarak yasanılması gereken olarak gorurum ama kusura bakma herkesin heryerını ben sokakta yürürken gormek zorunda değilim.

'Yalnış' değil o yalnız 'yanlış'.
Ayrıca da anası babası dururken sizi ilgilendirmez.

benimde teyzem halanız gibiydi.2 tane kuzenim var.kendi bklarını saklayıp bizimkini ayıklamaya bayılırlar.

Vallah kız neler çektirdi bana neler. Sigara içtiğimi direk babama ispiyonladı, ne baskılar kurdu üzerime resmen kan kusturdu bana. Kendi kızı 15 yaşında!!!! yanında pöfür pöfür içmeye başladı gıkını çıkartmadı. Allahtan annem babam herzaman arkamda durdular ve ona ağzının payını hep verdiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…