Müge anlının bir lafı vardı çok begenmiştim.demiştiki annem bana üniversiteye hazirlanirken bu şehirde kazanmaya bak başka şehire göndermiycem seni ona göre hazirlan sinava demişti bende çok çalisip bu şehirde kazandimSlm benim bir yegenim var halası oluyorum üniversiteye gidiyor ama hatalı davranışları var.
Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.
Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.
Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.
Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.
Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .
Bu durumun yalnış olduğunu anlattıgın zaman agrasifleşmesi hırçınlaşması..
Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
Ne alaka bu olay? Hadi size ulasip hala boyle bi durum var ben korkuyorum dese neyse. Mini etek giyiyorHalası olduğum için ortam kötü olduğu için televizyonda izleyip öldürülen genç kızlardan olmaması için ilgileniyor olabilirmiyim acaba ?
Anlatmanın yollarını arıyorum ben şuan zatenBaskılamayın, güzelce anlatın yeğeninize, zaten çevreden aileden bunalmış gibi geldi bana
Ben yeğenini mi kıskanıcam bunu aklınız alıyor muHalası olmanız yeğeninizin özel hayatına müdahale edebileceğiniz anlamına gelmez. Siz bu tavırları göstermeye devam ettiğiniz sürece eminim yeğeniniz tarafından hiç bir zaman sevilmeyeceksiniz. Düşma gibi yaklaşıyorsunuz... Benim de yeğenim var, sevgilisi kıyafetlerine müdahale etse önce karşısında bizi bulur. Yanında olmaya çalışacağınıza, karşısında durmaya çalışıyorsunuz. Kusura bakmayın ama ben kıskançlık durumları sezinliyorum.
Insanlarin fikirlerine burda psikolojisi bozuk diyemezsiniz. Saygi cercevesinde yapin yorumunuzu herkesin kendi fikri var ve yazmakta ozgur!. Mini etek. Giyiyor sigara iciyorsa bunun sorumlusu ve derdi halaya dusmez. Burda gelip oglan yegenimi tehdit ediyor dese kimse sizene demezdi.yorumları hayretler içerisinde okuyorum. seni ne ilgilendirir diyenler var bir halanın veya teyzenin yeğeni için telaşlanması kadar doğal ne olabilir. konu sahibinin anlattığı kadarı ile yeğen gerçekten kötüye gidiyor. kadıncağız burda ne yapabiliriz bir yanlış varsa nasıl düzeltebiliriz diye objektif yorumlar almak için konu açmış. insanlar ne kadar hırçınlaştı tahammülsüzleşti. hemen bir saldırı bir taşlama. ne oluyor yahu size. buradaki kişilerin çoğunluğunun yorumlarına bakınca artık insanların psikolojilerinin ne kadar bozuk olduğunu anlayabiliyoruz yorumlardan.
Aslında tam olarak şunu söylemek istemiştim:Size katiliyorum aileler kızlarda baskı kurduÇa onlara yanlışlar tatlı geliyo halbuki rahat biraksa belki yapmicak sıkılacak veya doğru yolu bulacak
insanların fikirlerine demiyorum ben fikir vermeyenlere taşlayanlara diyorum. halayada düşer hayır yani konu sahibi sanki yeğenini ele geçirmeye çalışıyor. sadece yeğeni ile ilgili kaygıları var ve kaygılarını paylaşıyor. insanlara karşı biraz daha yapıcı olmayı deneyin. fikriniz ne olursa olsun karşıdakini incitmeden paylaşın fikirlerinizi.Insanlarin fikirlerine burda psikolojisi bozuk diyemezsiniz. Saygi cercevesinde yapin yorumunuzu herkesin kendi fikri var ve yazmakta ozgur!. Mini etek. Giyiyor sigara iciyorsa bunun sorumlusu ve derdi halaya dusmez. Burda gelip oglan yegenimi tehdit ediyor dese kimse sizene demezdi.
aBuradaki konunun uç olduğunu nereden biliyorsunuz? Şort da giyer mini etek de nesi anormal bunun. Yazlık mekanlarda da eşimle çok gezdik, üstsüz kadınlar da vardı hiç rahatsız olmadım. Gözünü dikip bakan olmazsa sorun olmaz isterse donuyla gezsin. Görmememiz gerekn tonlarca şey var zaten bazı şeylere gözümüzü kapatmak iyidir.nasıl bakmalayım ?
ben aşırı açıklıktan bahsediyorum.
bir aile dostumuzun kızı var 30 senelık tanısıklıgımız var,
eşimle annemlere gittiğimizde bazen orda oluyorlar
kız 22 yasında, sana yemin ederim göğsünün ucuna kadar görüyoum her seferınde . nasıl bakmayacağım?
sohbet ediyoruz çay içiyoruz 2 yasında bebeği var, onunla oynarken eğiliyor kalkıyor hoş mu sence
meme ucuna kadar görmek zorunda mıyım .
dekolte giyersin ben de giyiyorum ama altını çizerek söylüyorum yeniden kimsenin memesinin ucuna kadar , poposundaki dona , külotlu corabının ağına kadar görmek hosuma gitmiyor
bakmayın diye birsey yok, gözümüzü mü kapatalım.
ben uçlardan bahsediyorum....
sevgilisi olmasından , alkol almasından sigara kullanmasından bahsetmıyorum ben.
ben de üni son sınıfta sevgilimle aynı evi paylastım.
bunları hep tecrübe olarak yasanılması gereken olarak gorurum ama kusura bakma herkesin heryerını ben sokakta yürürken gormek zorunda değilim.
Daha yeni yetişkin oldu daha bir kaç ay öncesine kadar çocuk sayılacak yaştaydı bir anda bu kadar çabuk karakter değiştirmesi çok yalnışEvet. Bunu tekrarlayın. Yetişkin bir birey kendi kararlarını kendisi verecek. Yanlış kararlar verdiğini düşünüyorsanız anasına babasına söyleyin onlar yansınlar düzgün yetiştirememişiz. Kendi kararlarını verecek olgunluğa 18 yılda ulaştıramamışız diye.
Sağol canım bende tam bu şekilde düşünüyorum ama anlatamıyorumGercekten tek kotu olan seyin para meselesi oldugunu mu dusunuyorsunuz? Sigara vs?? Ben aile tarafindan bakinca gordugum manzarayi soyleyeyim size. Kiz daha once sigara icmiyormus. Bu sevgili alistirmis onu. Demek ki kiz etki altinda kalan biri. Simdi bir de bu adamla aynineve cikmak istiyor. Iyice etkilenip ilerde daha kotu seylere baslatmayacaginin ne garantisi var. Ben aile olarak kizimin kotu etki altinda bir yerde kalmasindan endiselenemez miyim? Halasi ne karisiyor tarzi yaklasimlar cok garibime gitti. Yol gosteremicek miyiz yegenlerimize? Goz gore gore yanlisa mi gitsin? Herkes mini etege filan takmis da. Yok efendim kiz adamin boyunduruguna mi girsinmis. Su anda adamin boyundurugu altinda zaten. Halasi ondan bahsediyor. Kizi kotu seylere alistiriyor. Siz kimseden etkilenmemis olabilirsiniz. Tebrikler. Ama herkes ayni degil. Bazi kizlar bu yasta erkek arkadasi ne derse onun pesinden gidiyor. Bu kiz da boyle degilmis basta. Cocuktan sonra boyle olmus iste. Yarin bi gun basina bisey gelse bunun ailesi yok mu neden ilgilenmemis demez miyiz? Ne guzel ilgili bir hala iste...
Zaten ailesi yardım istiyor artık başa çıkamıyorlar çözüm yolu arıyorlaremanet tabiki sahip çıkacak nasıl yargılamalar bunlar sanane ne demek..ne kadar ilginç ve rahat ınsanlar var.
endişelerınızde haklısınız.bir uyarın ıkı uyarın ve aileye anlatın durumu.aılede umursmazsa sızın yapacağınız bır sey yok.çevre okadar kotu artık çocuklardan bıle nem alan sapıklar var.kendımızı korumak zorundayız karşı tarafın iğrenç dusuncelerıne mudahale edemıyorsak. vallahı şaşıyorum dınımızde zıt gelen herseyı normalleştırip savunanlara.bunu demek bıle cekınce oldu.
Tabiki de gerekirse gidip çocugun ailesini bulup onlarla da konuşurum yalnış yolda çünküBir kizin sevgilisi onu sigarsys alistiriyor bu iyi ama halasi bu aylak cocugu elestirince hala kotu. Ozgurluk adi altinda her seyi siz normallestirebilirsiniz lakin bu halanin yegenini bir aylaga kaptiracak niyeti yok belli ki.
dediğim gibi siz güzel düşünüp endişelensenizde ailesinin toparlaması lazım haklıyken haksıza düşersiniz.ama tutupta biri annesi babası bir şey demedi de başkası da sahip çıkmadı bir şey demedi diyemez siz diyeceğinizi demişsiniz duruma.Daha yeni yetişkin oldu daha bir kaç ay öncesine kadar çocuk sayılacak yaştaydı bir anda bu kadar çabuk karakter değiştirmesi çok yalnış
Benim gibi düşünen insanların olduğunu bilmek güzelA a dogru. Bir halayi niye alakadar ediyor acaba. Benim yegenime bir aylak bunu yapacak ben buraya konu acmakla kalmam. Asil benim yegenimi dusunmrmden sana ne derler be .
Tamam işte bende size katılıyorum benim akrabalarimda aşırı muhafazakâr halam teyzem amcam ve diğerleri biz sahil bölgesinde yaşadık buyuduk ortam universite ortamıydi çünkü orda kışın kimse kalmaz biz universitenin lojmaninda yaşıyorduk sokakta tangayla gezen kızlar vardı yazın ustssuz filan benim Ailem de o ortamlara alışık değil oralı değiller ama bize hicbirzaman baskı kurmadilar minide giydim arkadaslarimla sabahlara kadarda gezdim ve ilk ickimi babam ıcirdi merak edersin içmek istersin bilmediğin yerde bilmedigin insanlarla içersin belki dedi ilk deneyimini benim yanımda yap baskasina guvenemem dedi annemde kardeslerimde vardı içtim merakim gitti ve babam dozunda iç kızım biliyorum icersiniz arkadaslarinla dedi kendini kaybetme ben sana guveniyorum beni üzecek bişey yapmasıssn o yüzden karismiyorum dedi ve ben hicbirzaman o lafı unutup kendimi kaybetmedim üzecek bişey yapmadım sevgililerimi bilirdi üzülsem beni teselli ederdi yani belki beni kisitlasalrdi bende gizli gizli ne oldum delisi olup belki guvenilmeyecek insanlarla arkadaşlık edebilirdim hersey ailede bitiyoAslında tam olarak şunu söylemek istemiştim:
Kime göre yanlış, neye göre yanlış?
Mesela benim onlara söylemeden seyehat etmen ailem için inanılmaz yanlış birseydi. Oysa şimdi diyorum ki ne güzel gezmisim, keşke imkanım olsaydı daha çok gezdeydim hazır imkanım varken.
Ya da erkek arkadaşımın şehrine gitmem-onu. Bende kalması... Ailem için bu da çok yanlış birşey ama benim için yanlis bir tarafı yoktu.
Aynı şekilde bir sürü şey...
Aileler fazla korumacı ve pimpirikli oldukları için onlara göre herşey 'kötü'
Ama şu var, ailenin 'iyi' tanımında yaşayıp neredeyse hayatını yaşamadan,güvenlik çizgisinden çıkmadan, hayatına tek erkek koçanı alıp evlenene kadar aileni rahatsız edecek hiçbir sevgili aktivitesinde bulunmaman, yanlız başına seyehat etmemen, kamp yapıp çadırda kalmaman, akşam erkenden Eve gelmen, ağzına gram içki surmemen daha mı iyi?
Bence bu kendi hayatını yaşamak değil, sunulan hayati kabul etmek . O yüzden ben yanlış gözüyle bakmıyorum.
Sadece şu doğru, aile ne kadar baskı uygularsa kişi özgürlüğü görünce o kadar 'ne oldum delisi' olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?