yalnız ana babalarımız:(

Niye yalniz olsun kadin yahu, babaniz hayattaymiş işte sanki omur boyu annenizin hayatinda cocuk mu vardi? Evlendiklerinde de kari koca iki kişiydi onlar, siz sonradan oldunuz.😬
Çok abartmissiniz. Bu kadar kafaya takan da evlenmesin ailesiyle yaşasin. Hem ev kurayim hem ailemle birlikte yasayayim olmuyor.

Babam rahmetli olalı 30 yıl oldu annem yalnız yaşıyor ben 15 saatlik mesafedeyim annemi yanıma getiremiyorum gelsede 10 gün sonra gitmek istiyor evine yakın yada uzak olmak evlat olduğunuzu unuttyrmuyor ki en çok ihtiyaç duydukları zaman yaștalar 😔

azonce annemin evinin önünden geçerken ona meyve götürdüm eşim assada bekliyodu hemen kapıdan verip donecektim...açtı kapıyı babam da yok evde biyere gitmiş yarın gelecekmiş kardesimde arkadaşında kalacakmış ..annem yapayalnız garip garip oturuyordu evde:( onu öyle görünce içim burkuldu ...hadi hemen gel araba assada bize gidelim yalnız durma dedim yok yok baban sabaha karşı gelebilir belki dedi ...siz gelin dedi arabada bebeğim ağlıyor eve geçip banyonyaptirip yikiyacam dedim...çocuklu olunca bizim biyerde kalmamız çok zor oluyor ..ve gittim ..ama aklim kaldı onda..şükür eli aygai tutuyor diyeceksiniz ki ne saçma bı düşünce ...ama üzüldüm işte boğazıma bişey oturdu sanki ...annem yalnızlığı sevmez ...bütün çocukları evlendi çekti gitti koca evde kaldılar yalnız diye zaten ayrıca üzülüyorum..bide öyle görünce garip garip :( çok mu duygusalim bilmiyorum bende istemiyorum kendimi bukadar üzmek ama elimde değil..melek gibiydi evde tek basina..üç evli kardeşiz ucunuzde annemlerle aynı mahalledeyiz hep üç beş sokak var araçlarımızda...şükrediyorum ama biz evimize çekilince onlar yine yalnız...tıpkı bu akşam gordugim manzara gibi...eşlerimizden çekiniyorlar galiba sık sık gelmiyorlar biz cagrirsak anca...bilmiyorum içimde hep böyle bir vicdanla yaşıyorum ...:(
Neyin vicdani bu anlamadim. Fazla drama baglamissiniz.

Ne güzel sorunlari var insanların. Keşke annem babam hayatta olsalardı da böyle dertlerim olsaydı. Biz ne yapalım? Canımdan çok sevdiğim annem, uzakta bir mezarda, kimsesiz öylece uyuyor. Şükredin, anne babanız hayatta.

Anneniz babanız hayatta ve 3 kardeşsiniz.Fazla dramatize etmişsiniz durumu.1 gün yalnız kalmak kimseyi öldürmez,babanız da yarın gelecekmiş zaten.Kardeşlerinizin evleri de yakın,daha ne?? Hayatı böyle yaşamak yorar insanı.Bakış açınızı değiştirmenizde fayda var.

Anneniz babanız hayatta ve 3 kardeşsiniz.Fazla dramatize etmişsiniz durumu.1 gün yalnız kalmak kimseyi öldürmez,babanız da yarın gelecekmiş zaten.Kardeşlerinizin evleri de yakın,daha ne?? Hayatı böyle yaşamak yorar insanı.Bakış açınızı değiştirmenizde fayda var.
Bence bu arkadaş kendi de biliyor bu olayın bir dert olmadığını ama hissettiği anlık bir hüznün, ne kadaaaaaaar hayırlı ve ince düşünceli bir evlat olduğunun tartışmasız kanıtı olduğuna inandığı için bize anlatmak ve herkese ilan edip takdir edilmek istedi

Beğenmedıği yorumlar gelince de "sadece benim gibi olanlar yazsın, gerisi zaten hayırsız" demesi de bundan.

Anne babasını acı deneyimlerle kaybedip içim yanıyor, özlüyorum diyen insanlara bile fütursuzca çemkirdi yorumlarda...

Övmeyecekseniz yazmayın yani, kızıyor

Cok dert edinmis konu sahibi asıl yalnizlik nedor ben bahsedeyim...
Bayram olur ana baba yok... Anneler gunu babalat gunu olur kutlayacak ana baba yok... Is arkadasin yaninda her sabah annesini arar konusur sen oyle kalirsin ah benim de anam olsaydi dersin ama yok... Ayagin takilsa dussen anam dersin de yok. Kokusu yok sesi yok. Yok yok yok. . iste biz gibiler yalniz. Sukredin be.

Cok dert edinmis konu sahibi asıl yalnizlik nedor ben bahsedeyim...
Bayram olur ana baba yok... Anneler gunu babalat gunu olur kutlayacak ana baba yok... Is arkadasin yaninda her sabah annesini arar konusur sen oyle kalirsin ah benim de anam olsaydi dersin ama yok... Ayagin takilsa dussen anam dersin de yok. Kokusu yok sesi yok. Yok yok yok. . iste biz gibiler yalniz. Sukredin be.

Aynıyız sizinle. Herkesin anne baba hatta büyük anne büyük baba sapasaglam başında. Bazen dusununce çıldıracak gibi oluyor insan. Niye ben diyor, cevap yok! Sabir diliyorum size ve bizim gibi bir yanı eksik ve hep öyle kalacaklara.

evet ,karşıt düşüncesini saldiriş şeklinde ifade eden herkes üstüne alınabilir , zira bu hassas konuda bukadar ters yorumlar kırıcı sözler söyleyen kişilerin zaten ailesine düşkün kişiler olduğunu zannetmiyorum..
ha birde yurt dışında mühendis diye övünemiyor belki ama , kendisinin her daim yalnız olmadigini hissettirmeye çalışan, attığı her adımda onları da düşünen ince kalpli evladı var diye mutlu oluyordur belkide..malum herşey biseylerin okulunu bitirmekle olmuyor:cool:
Mesele şu ki düşünce başka, dramatize başka. Her şeyi abartarak gerçek olmayan şekilde ajitasyona bağlamak ince kalplilik olmuyor. Konuya sert yorum yaptım aileme de çok düşkünüm. Sığ bir zihnin yeterince algılayıp analiz edemediği durumlar karşısındaki fantastik düşünceleri ölçemez bunu. Okulla ne alakası var. Bayağı saçmalamışsınız. Ben insanların Türkçesi'nin bozuk olmasından yeterince kitap okumadığın anlarım sadece. Okula gerek yok, mantıklı düşünmek yeterli.

Aynıyız sizinle. Herkesin anne baba hatta büyük anne büyük baba sapasaglam başında. Bazen dusununce çıldıracak gibi oluyor insan. Niye ben diyor, cevap yok! Sabir diliyorum size ve bizim gibi bir yanı eksik ve hep öyle kalacaklara.
Canim benim... Ben de cildiracak gibi oluyorum deli gibi aglayip susuyorum yillardir. Cok kalpten cok kocaman sariliyorum sana💕

Maşallah konu sahibi Allah yarattı demeden herkese giydirmiş. Ne gamsızlığımız kalmış ne katı kalpliliğimiz. Burada babasının vefat ettiğini söyleyen arkadaşa bile katı kalpli demiş.
Kendisi ise çok ince düşünceli, çok hassas, çok narin imiş böyle bir konu açmasının sebebi oymuş.
Konu sahibi benim gördüğüm kadarıyla objektif bakamıyorsunuz olaylara, bunun için bir şeyler yapmanız lazım, bu şekilde sürekli kendi kendinizi üzer ve zarar verirsiniz.

azonce annemin evinin önünden geçerken ona meyve götürdüm eşim assada bekliyodu hemen kapıdan verip donecektim...açtı kapıyı babam da yok evde biyere gitmiş yarın gelecekmiş kardesimde arkadaşında kalacakmış ..annem yapayalnız garip garip oturuyordu evde:( onu öyle görünce içim burkuldu ...hadi hemen gel araba assada bize gidelim yalnız durma dedim yok yok baban sabaha karşı gelebilir belki dedi ...siz gelin dedi arabada bebeğim ağlıyor eve geçip banyonyaptirip yikiyacam dedim...çocuklu olunca bizim biyerde kalmamız çok zor oluyor ..ve gittim ..ama aklim kaldı onda..şükür eli aygai tutuyor diyeceksiniz ki ne saçma bı düşünce ...ama üzüldüm işte boğazıma bişey oturdu sanki ...annem yalnızlığı sevmez ...bütün çocukları evlendi çekti gitti koca evde kaldılar yalnız diye zaten ayrıca üzülüyorum..bide öyle görünce garip garip :( çok mu duygusalim bilmiyorum bende istemiyorum kendimi bukadar üzmek ama elimde değil..melek gibiydi evde tek basina..üç evli kardeşiz ucunuzde annemlerle aynı mahalledeyiz hep üç beş sokak var araçlarımızda...şükrediyorum ama biz evimize çekilince onlar yine yalnız...tıpkı bu akşam gordugim manzara gibi...eşlerimizden çekiniyorlar galiba sık sık gelmiyorlar biz cagrirsak anca...bilmiyorum içimde hep böyle bir vicdanla yaşıyorum ...:(

Regl zamaniniza denk gelmis bence bu kadar duygusallik 😂

Ne kadar şanslısıniz ki iyi aileye sahipsiniz. Kimi insanlar ölmelerini istiyor yaşadıkları travmalardan dolayı. İyi aileye sahip olmak dünyanın en güzel şeyi. Empati yeteneğiniz fazla. Siz kendi hayatınızı yaşıyorsunuz kendinizi suçlu hissetmeyin. Yük yapmayın kendinize. Elinizden geldiği kadar yanlarında oluyormuşsunuz zaten bebeğiniz de var bütün enerjiniz ona gidiyor haliyle.

Bence bu arkadaş kendi de biliyor bu olayın bir dert olmadığını ama hissettiği anlık bir hüznün, ne kadaaaaaaar hayırlı ve ince düşünceli bir evlat olduğunun tartışmasız kanıtı olduğuna inandığı için bize anlatmak ve herkese ilan edip takdir edilmek istedi

Beğenmedıği yorumlar gelince de "sadece benim gibi olanlar yazsın, gerisi zaten hayırsız" demesi de bundan.

Anne babasını acı deneyimlerle kaybedip içim yanıyor, özlüyorum diyen insanlara bile fütursuzca çemkirdi yorumlarda...

Övmeyecekseniz yazmayın yani, kızıyor
Kesınlıkle katılıyorum, kıme neyi ispat etmeye çalısıyor cok belli ediyor..

Bu konu benim kanayan yaram. Hayatın olağan akışı bu çok dramatize ettiniz diyenlere İNANAMIYORUM.Çocuklsrı evlensin kalabalıktan yalnızlığa düşsünler de ötlr anlarlar. Sizinkisi biraz fazla olmuş kabul. Çünkü babanız hayatta ve sizler annenize çok yakınsınız. Benim annem yapayalnız. Duvarlarla konuşacak kıvamda. Ve bir şey olsa o anda onunla kim ilgilenecek? Araba ile 15 dk aramız. Arkadaşımın annesinin gecenin bi saati burnu şarıl şarıl kanamış tansiyondan. Çocukları olmasa kadın ölmüştü. Annemin kendi işi var çalışıyor. Tek tesellim o. Haftada 1 ya da 2 gün gidiyorum. Haftasonları arasıra alıyorum yatıya. Ama ben daha çok ilgi göstereceğim ona.

çıkın ozaman konudan

Yani burda anne babasını aybeden insanlara bile ağınıza geleni söyleyebiliyorsanız bu acıyı tattığınız noktada bu konuya geri dönün. Aynı acıyı tadınca bakalım bu kadar keskin sirke olup ajitasyon yapabilecek misiniz ? Böyle sorunlu insanlara laf anlatmak cidden zaman kaybı. Hani insan beddua edecek oluyor da neyse değmez

Annem bana küs,1 yıldır arayıp sormuyor ben arayıncada açmıyor.Bende aramayı bıraktım artık çünkü gururum kaldırmıyor.Ama aklıma gelince çok üzülüyorum.İçim acıyor..Küslük sebebi bunun rezil kardeşlerinin rezilliklerini gerçekleri görsün diye ısrarla yüzüne vurmam...Abimle ablam evli barklılar ben bekarım benide zaten istemiyor.Hele kuşlarla hiç istemiyor..Yalnız kalsa bile bu artık kendi seçimi diye teselli veriyorum kendime...

Back
X