- Konu Sahibi alonedark18
Sen yalnızlık görmemişsin demek ki. Boşuna üzülüyorsun. Kendine eziyet etme bu kadar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
neye göre kime göre ayıp ? benim profilim , benim açtığım konu ve esasında benim kalbimin derdi....
Ne kadar tahammülsüzsünüz! Yorum yapanları biraz empati yapmaya davet ediyorum. Ananızı ya da bananızı hiç mi gariban görüp, içinize o üzüntü gelmedi. Bazen bir yürüyüşü, bazen oturuşu, bakışı... Evlenmeseydin yazmak için yormayın kendinizi. Anlamaya çalışın abarti mı geldi hisli bir anına denk gelmiştir, senin de bir yuvan artık felan diyebilirsiniz.
E boşanın o zaman. Yanlarına yerleşin.yaşlı annem babamla çok ilgilendiğim için hislerini biliyorum , dinliyorum ,görüyorum ..
Oyyy seni minnoş kalpli seni. Ben annemi sizden daha çok seviyorum onu anladım şimdi. En azından süslü cümlelerle ağlamak yerine icraat ortaya koyuyoruz mesela. Bu kadar üzülüyorsanız gidip onlarla yaşarsınız. Kardeşinizin başka Yerde kalması size dert olmuş ama siz hep başka yerdesiniz. O ne olacak o zaman?onlara bu üzüntü çok saçma geliyor çünkü kendi kalpleri ailelerine karşı soğumuş canım ne derseler desinler..oyuzden sacma geliyor zaten böyle ince düşünceler..keşke onlarda ailelerine karşı bukadar ince olabilselerdi
Bu kismi hala dusunuyorum.. bazen derim engel mi olsam evlenmese ee bu sefer de okul var uni var geleceginede mi engel olacaksin, aman kendi ayaklari uzerinde, mutlu basarili bi gelecegi olsun hayaliyle avutuyorum kendimi.. zor cocuk buyutmek..Ayy büyüyeceekk, evlenip gideceeekk çocuğuuumm ben onsuz naaparııım"a
pardon da o sizin aciniz bu benim üzüntüm..siz kendi acinizla benim buaksammi ruh halimi neden bukadar baz aldınız kendize ..annem yalnızlığı sevmez torun civiltisini sever diyorum , siz benim babam torun sesine doyamadan göçtü diyorsunuz ..benim uzuntumle sizin acinizi neden bukadar agrasifce kiyasladiniz...bende size soracaktım iyi misiniz ...değilsiniz ozaman...çünkü bir sakin..herkesin acısı kendisine , anlık duygudurumlari kendisine ..bu benim hikayem benim duygu halim...ölüm açısıyla zaten hiç birşey eşdeğer değildir de kendi acinizla benim durumumu bukadar karşılaştırmaniza gerek yok .Hanımefendi sizin narin yüreğinizin söylemeye dayanamadığınız bizzat yaşıyorum ben, sormuştum sorumu geri alıyorum iyi değilsiniz siz.
Benim babam öldü. Arkasında liseye giden kardeşimi bırakıp öldü. Ölüm belgesini teslim aldım, gittim cenaze aracı ayarladım. Mezarlıktan defin izni aldım, kefenliğini aldım, tahtalarını ayarladım, şimdi sizin için boşuna yorduğum bu iki gözümle mezara indirilişini gördüm.
Sonra annem babamın yanına defnedilmek istiyor diye daha sapasağlam anneme mezar yeri satın aldım.
Katılaşmış kalpmiş. Gamsızlık nedir bir parça haberiniz olsa şu mesajı yazmazdınız bile.
Neymişmiş annesi bu akşam evde yalnız kalmışmış vah gidiymiş. Kaç ev kaç ocak her gece babasızlığa uyuyup her sabah babasızlığa uyanıyor insan üç saniye düşünse sizin şu yazdığınızı yazmaya utanır ama elbette sizden öyle bir şey beklemiyorum çünkü dramaqueen olmak tam da böyle bir şey.
Evet hanımefendi haklısınız anacığınız bu akşam yalnız kalmış hakikaten çok acı, torun sesi severlermiş ah pek dokunaklı. Benim babam bırakın torununu görmeyi, çocuklarının evlendiğini bile göremeden öldüğü için bizim üzülmemizr gerek yok, hepimiz oturup sizin için üzülmeliyiz.
Bu kadarı da aymazlık artık.
Ay bende çok aglicak gbi oldum şuan acikcasiazonce annemin evinin önünden geçerken ona meyve götürdüm eşim assada bekliyodu hemen kapıdan verip donecektim...açtı kapıyı babam da yok evde biyere gitmiş yarın gelecekmiş kardesimde arkadaşında kalacakmış ..annem yapayalnız garip garip oturuyordu evdeonu öyle görünce içim burkuldu ...hadi hemen gel araba assada bize gidelim yalnız durma dedim yok yok baban sabaha karşı gelebilir belki dedi ...siz gelin dedi arabada bebeğim ağlıyor eve geçip banyonyaptirip yikiyacam dedim...çocuklu olunca bizim biyerde kalmamız çok zor oluyor ..ve gittim ..ama aklim kaldı onda..şükür eli aygai tutuyor diyeceksiniz ki ne saçma bı düşünce ...ama üzüldüm işte boğazıma bişey oturdu sanki ...annem yalnızlığı sevmez ...bütün çocukları evlendi çekti gitti koca evde kaldılar yalnız diye zaten ayrıca üzülüyorum..bide öyle görünce garip garip
çok mu duygusalim bilmiyorum bende istemiyorum kendimi bukadar üzmek ama elimde değil..melek gibiydi evde tek basina..üç evli kardeşiz ucunuzde annemlerle aynı mahalledeyiz hep üç beş sokak var araçlarımızda...şükrediyorum ama biz evimize çekilince onlar yine yalnız...tıpkı bu akşam gordugim manzara gibi...eşlerimizden çekiniyorlar galiba sık sık gelmiyorlar biz cagrirsak anca...bilmiyorum içimde hep böyle bir vicdanla yaşıyorum ...
![]()
evet ,karşıt düşüncesini saldiriş şeklinde ifade eden herkes üstüne alınabilir , zira bu hassas konuda bukadar ters yorumlar kırıcı sözler söyleyen kişilerin zaten ailesine düşkün kişiler olduğunu zannetmiyorum..bacım iyi mısın sen? ben tek onlar hepsi diyip giydirmişsin tanımadığın insanlara da sen kök ailene bağımlısın diye herkes öyle olmak zorunda mı? sen tanımadığın bilmediğin insanlara böyle hakaret edersen , ben de , keşke senin annen de balkonda boynu bükük oturup, bi poşet meyve bekleyeceğine,zamanında seni iyi eğitimli, donanımlı bir birey olarak yetiştirseydi de göğsünü gere gere " kızım yurtdışında mühendis, yazın gelecekler , torunlarimla tatile götürecekler beni, onlar gelene kadar da kocamla biz de karadeniz turundan dönmüs oluruz " demenin gururunu , heyecanını yaşayabilseydi derim, hiç kusura bakma
öylemi canım sende benim.hibi ailene karşı çok hassassin ozamanAy bende çok aglicak gbi oldum şuan acikcasi
evet canım tam da tanimladigin hisler ...malesefki elimizde değil ...keşke olsa....benim ailemde caktirmamaya çalışıyor ama biz evlerigimizde annemin kız kardesiyle dertleşmesini duydum kalbimin taa orta yerine oturdu o cümle ,diyordu ki " evlenip gittiler , eskiden onlar varken çok domates harcanirdi evde , şimdi pazardan aldığım domatesler dolapta çürüyor geçende oturdum ağladım ,onlara belli etmiyorum ama insan kötü oluyor " demişti ben yan odadaydim duydum...okadar içime oturdu anlatamam şimdi her oraya gittiğimde dolabı açıp orada duran domateslerle güzelce salata yapıyorum sırf üzülmesin içten ice diyeİnanın aynı hassasiyet bende de var.. Çok çok üzülüyorum annem ben giderken arkamdan bakışınaBiliyorım hiç istemiyor gitmemi o kadar üzülüyorum ki.. Siz yine 2 sokak kadar yakınsınız annenize..Ben o kadar da yakın değilim.. Benim annemin de çok şükür eli ayağı tutuyor babamda annemde yaşlı değiller ama kocaman evleri bomboş işte.. Biz geliyoruz şenleniyorlar giderken de annem arkamızdan gözleri dolu dolu bakıyor içim parçalanıyor.. Bunun sıkıntısı da bir süre geçmiyor içimden garip kaldı annem onu yalnız bıraktım gibi bir hissiyat oluyor içimde.. Buna alışmanın bir yolunu bulmamız lazım.. Ama eminim sende biliyorsun ki bu hayatın doğal akışı.. Annemizde zamanında evlendi aynı hissi anneleri yaşadı.. Aynı şekilde biz de yaşayacağız bu hisleri.. Ama yine de güzel şeyler bunlar tek derdimiz bu olsun.. Allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin..
öyle canim ..ne kadar içim.acisada o dengeyi kuruyorum ..doğanın kanunu evlenmek çocuk sahibi olmak yuva kurmak bunlar olması gerek en şeyler ..olmasada olur ama doğanın gidişatı bu şekildeSizi çok iyi anlıyorum ben de hep bu duyguya kapılıyorum. Dünyanın kuralı bu çocuklar ayrılır anne babadan yani. Biraz gereksiz vicdan yapıyoruz duygusallaşıyoruz. Ama unutmayın ki onlar sizin mutluluğunuzu, yuva kurmanızı ister. Eş ve çocuklar ile anne baba arasında denge kurmak gerek.
ne güzel aslında evleriniz yakınmış. babanız hayatta birlikteler. ben babamı kaybettim. annem bir başına kaldı diye de ona destek olmak için yanındayım. hep ben evlenirsem yalnız napar diye düşünüyorum ben de. gerçi ufukta o da görünmüyor ya neyse.azonce annemin evinin önünden geçerken ona meyve götürdüm eşim assada bekliyodu hemen kapıdan verip donecektim...açtı kapıyı babam da yok evde biyere gitmiş yarın gelecekmiş kardesimde arkadaşında kalacakmış ..annem yapayalnız garip garip oturuyordu evdeonu öyle görünce içim burkuldu ...hadi hemen gel araba assada bize gidelim yalnız durma dedim yok yok baban sabaha karşı gelebilir belki dedi ...siz gelin dedi arabada bebeğim ağlıyor eve geçip banyonyaptirip yikiyacam dedim...çocuklu olunca bizim biyerde kalmamız çok zor oluyor ..ve gittim ..ama aklim kaldı onda..şükür eli aygai tutuyor diyeceksiniz ki ne saçma bı düşünce ...ama üzüldüm işte boğazıma bişey oturdu sanki ...annem yalnızlığı sevmez ...bütün çocukları evlendi çekti gitti koca evde kaldılar yalnız diye zaten ayrıca üzülüyorum..bide öyle görünce garip garip
çok mu duygusalim bilmiyorum bende istemiyorum kendimi bukadar üzmek ama elimde değil..melek gibiydi evde tek basina..üç evli kardeşiz ucunuzde annemlerle aynı mahalledeyiz hep üç beş sokak var araçlarımızda...şükrediyorum ama biz evimize çekilince onlar yine yalnız...tıpkı bu akşam gordugim manzara gibi...eşlerimizden çekiniyorlar galiba sık sık gelmiyorlar biz cagrirsak anca...bilmiyorum içimde hep böyle bir vicdanla yaşıyorum ...
![]()
Katılıyorum, genelde bu aileden çocuğa miras kalıyor. Annem çok güçlü bir kadındır. Hepimiz evlendik gittik xtek kız kardeşim aynı şehirde. Hiç böyle bize yansıttığını görmedim. Biz evlenince boşluğa düşmemek için hobi kurslarına gitti. Biz de hayata dram olarak bakmıyoruz. Ama eşimin ailesi tam tersi, çocuklara öyle psikolojik yük vermişler ki. Onlar da hemen ailesi soğuk da kar da kışta kalmış gibi duygusala bağlarlar. Hemen ağlarlar falan. Hayatta şükredecek o kadar çok şey varken bu sızlanmalar şımarıklık gibi geliyor banaAnlattığınız şeylerin arasında annenizin de sizin de şükredecek o kadar şeyiniz var ki keşke biraz farkında olup bu kadar olumsuz bakmasanız olaylara. Bütün çocukları evlenip burnunun dibinde oturan anne/evlat sayısı o kadar fazla değil emin olun.
Bence anneniz fazla duygusal davranıp bunu size yansıtıyor siz de aşırı vicdan yüküne giriyorsunuz. Hiç gerek yok bu kadarına çünkü annenizin duygusallığı da size yansıtması da sizin bu aşırı hisliliğiniz de pek normal değil.
Kimse anne babasını sizden daha az düşünüp sevmiyor. Asıl evladını seven her anne baba çocuklarının oldukları yerde mutlu huzurlu olduğunu bildiği sürece mutlu olur.
Dolaptaki domatesler çürüyor diye ağlamaklı olmak da, sabahına bitecek yalnızlığa üzülmek de aşırılık maalesef siz öyle görseniz de görmeseniz de böyle.