yalnız ana babalarımız:(

siz gencsiniz , yaşlılar yalnızlığı sevmez:KK43: kendinizle kıyaslamayın..eşinizle gezmeye giden cocugunuzun iki saat sonra geleceğini bildiğinden öyle yalnız kalmak istemeleriniz..ama onlarınki...herkes gitti evlerine ve daha temelli donmeyecekler...hepsinin kendi uğraşları olacak ..yaşlılar kalacak bir başına .istese de istemese de ...he şimdi diyeceksiniz evlenmeseydin madem...ben de düşünemedim...seneler geçtikten sonra onlarin yalnızlığına canımın yanacagini bilemedim...

Iste bundan dolayi diyoruz hayatlari, cocuklarin üzerine inşa etmemek lazim diye. Bu hayatin döngüsü ki. Ben 4 gözle bekliyorum acikcasi kizimin üni yillarini, nasil bir kadin oldugunu görmek,... Bende kendi hobbilerime dalarim, gezerim..

Senin yazdiklarini bir erkek yazsa, linc yerdi. Yanlizlik cidden sandigin kadar kötü birsey degil.

yaşlı annem babamla çok ilgilendiğim için hislerini biliyorum , dinliyorum ,görüyorum ..
O kadar ilgileniyorsunuz ki babanızın gece evde olmadığını, başka yerde kalacağını tesadüfen öğreniyorsunuz. Bu ilgi değil, senin derdin de dert değil.

Dayanamayacağım. Assada ne demek? Bu konuda insanların Türkçe'mizi nasıl katlettikleri dışında dikkate değer başka bir dert göremedim.
Sormayın yaaa. Konunun iticiliği orada başlıyor zaten. Aşşşada aşşşada aşşşada diye diye gerdi bizi sjsjsjjasj

siz gencsiniz , yaşlılar yalnızlığı sevmez:KK43: kendinizle kıyaslamayın..eşinizle gezmeye giden cocugunuzun iki saat sonra geleceğini bildiğinden öyle yalnız kalmak istemeleriniz..ama onlarınki...herkes gitti evlerine ve daha temelli donmeyecekler...hepsinin kendi uğraşları olacak ..yaşlılar kalacak bir başına .istese de istemese de ...he şimdi diyeceksiniz evlenmeseydin madem...ben de düşünemedim...seneler geçtikten sonra onlarin yalnızlığına canımın yanacagini bilemedim...
Nerden biliyorsun yaslilarin yanliz kalmayi sevmedigini? Kac kere yaslandin hayatinda?
Annem 61 yasinda gayet de cok mutlu oluyor yanliz kaldiginda , ne bu dramatize etmek canim

Ah be kardeşim benim anam babam ölmüş 20 yıl olmuş senin derdine bak. Evi var yiyeceği yemeği var gelecek kocası var sen de arabeske bağlamışsın. Şükret haline.
Rabbim mekanlarini cennet eylesin 🤲
Benim görümce var küçük olan oda böyle ottan böcekten drama yapar ama kocam kocam der piyasada göremezsin sırf laf olsunda ortam olsun.

azonce annemin evinin önünden geçerken ona meyve götürdüm eşim assada bekliyodu hemen kapıdan verip donecektim...açtı kapıyı babam da yok evde biyere gitmiş yarın gelecekmiş kardesimde arkadaşında kalacakmış ..annem yapayalnız garip garip oturuyordu evde:KK43: onu öyle görünce içim burkuldu ...hadi hemen gel araba assada bize gidelim yalnız durma dedim yok yok baban sabaha karşı gelebilir belki dedi ...siz gelin dedi arabada bebeğim ağlıyor eve geçip banyonyaptirip yikiyacam dedim...çocuklu olunca bizim biyerde kalmamız çok zor oluyor ..ve gittim ..ama aklim kaldı onda..şükür eli aygai tutuyor diyeceksiniz ki ne saçma bı düşünce ...ama üzüldüm işte boğazıma bişey oturdu sanki ...annem yalnızlığı sevmez ...bütün çocukları evlendi çekti gitti koca evde kaldılar yalnız diye zaten ayrıca üzülüyorum..bide öyle görünce garip garip :KK43: çok mu duygusalim bilmiyorum bende istemiyorum kendimi bukadar üzmek ama elimde değil..melek gibiydi evde tek basina..üç evli kardeşiz ucunuzde annemlerle aynı mahalledeyiz hep üç beş sokak var araçlarımızda...şükrediyorum ama biz evimize çekilince onlar yine yalnız...tıpkı bu akşam gordugim manzara gibi...eşlerimizden çekiniyorlar galiba sık sık gelmiyorlar biz cagrirsak anca...bilmiyorum içimde hep böyle bir vicdanla yaşıyorum ...:KK43:

Anneniz yalnız değil ki
Bir iki gün evde yalnız kalmak kafanı dinlemektir aslında
Yalnızlık o evde tek olup, kapını bir çalan olmaması, öylesi zor
Şükür ki evleriniz yakın, sizlere hasret değil, babanız yanında üzmeyin kendinizi bu kadar

evet canım tam da tanimladigin hisler ...malesefki elimizde değil ...keşke olsa....benim ailemde caktirmamaya çalışıyor ama biz evlerigimizde annemin kız kardesiyle dertleşmesini duydum kalbimin taa orta yerine oturdu o cümle ,diyordu ki " evlenip gittiler , eskiden onlar varken çok domates harcanirdi evde , şimdi pazardan aldığım domatesler dolapta çürüyor geçende oturdum ağladım ,onlara belli etmiyorum ama insan kötü oluyor " demişti ben yan odadaydim duydum...okadar içime oturdu anlatamam şimdi her oraya gittiğimde dolabı açıp orada duran domateslerle güzelce salata yapıyorum sırf üzülmesin içten ice diye :KK43: bunu herkes anlayamaz .
Aynen öyle.. Herkesin karakteri bir değil.. Ben aslında öyle çıt kırıldım çok da aşırı duygusal bir insan değilim ama nedense anneme gelince dayanamıyorum...

Nerden biliyorsun yaslilarin yanliz kalmayi sevmedigini? Kac kere yaslandin hayatinda?
Annem 61 yasinda gayet de cok mutlu oluyor yanliz kaldiginda , ne bu dramatize etmek canim
Anneanneme çoluk çocuk gidince kafası kaldırmıyor. Hadi herkes evine gitsin diye bir güzel kovuyor 😂

En azından babanız hayattaymış. Ben de anneniz hep tek yaşıyor sandım. Benimki hep tek başına, babam hayatta değil ve ben de 7 saatlik mesafedeyim anneme. Lütfen şükredin

evet ,karşıt düşüncesini saldiriş şeklinde ifade eden herkes üstüne alınabilir , zira bu hassas konuda bukadar ters yorumlar kırıcı sözler söyleyen kişilerin zaten ailesine düşkün kişiler olduğunu zannetmiyorum..
ha birde yurt dışında mühendis diye övünemiyor belki ama , kendisinin her daim yalnız olmadigini hissettirmeye çalışan, attığı her adımda onları da düşünen ince kalpli evladı var diye mutlu oluyordur belkide..malum herşey biseylerin okulunu bitirmekle olmuyor:cool:
herşey birşeylerin okulunu bitirmekle olmuyor haklısın arkadaşım ama gönül isterdi ki analık babalığın bari okulu olsun, kendine yetebilen, bağımsız, ayakları üzerinde durabilen, maddi manevi sağlikli, donanımlı çocuklar yetişsin, ilerde kendi ailesini kurduğunda eşine ve çocuklarına kök ailesiyle sınır çizerek saygı gösterebilsin,kendi ailesini kurduğunun farkına varabilsin....ama işte, hep ütopya

Annenizi yalniz birakmayin, gidin onlarla yasamaya devam edin, hâlâ gec kalmış değilsiniz, kocaniz ailenizin yalnizligindan daha kiymetli degilse tabi!
Herkese keske benim kadar ailenizi dusunseydiniz narin olsaydiniz diye giydirmissiniz ama ailenizin dizinin dibinde oturmaktansa kocaya gitmeyi tercih etmissiniz. Eee ne farkiniz var o elestirdiklerinizden? Once ailenize, tesadüfen kapilarindan gecerken yalniz olduklarini ogrenmeyecek kadar sahip çıkın sonra millete sallayin.

Son düzenleme:
azonce annemin evinin önünden geçerken ona meyve götürdüm eşim assada bekliyodu hemen kapıdan verip donecektim...açtı kapıyı babam da yok evde biyere gitmiş yarın gelecekmiş kardesimde arkadaşında kalacakmış ..annem yapayalnız garip garip oturuyordu evde:( onu öyle görünce içim burkuldu ...hadi hemen gel araba assada bize gidelim yalnız durma dedim yok yok baban sabaha karşı gelebilir belki dedi ...siz gelin dedi arabada bebeğim ağlıyor eve geçip banyonyaptirip yikiyacam dedim...çocuklu olunca bizim biyerde kalmamız çok zor oluyor ..ve gittim ..ama aklim kaldı onda..şükür eli aygai tutuyor diyeceksiniz ki ne saçma bı düşünce ...ama üzüldüm işte boğazıma bişey oturdu sanki ...annem yalnızlığı sevmez ...bütün çocukları evlendi çekti gitti koca evde kaldılar yalnız diye zaten ayrıca üzülüyorum..bide öyle görünce garip garip :( çok mu duygusalim bilmiyorum bende istemiyorum kendimi bukadar üzmek ama elimde değil..melek gibiydi evde tek basina..üç evli kardeşiz ucunuzde annemlerle aynı mahalledeyiz hep üç beş sokak var araçlarımızda...şükrediyorum ama biz evimize çekilince onlar yine yalnız...tıpkı bu akşam gordugim manzara gibi...eşlerimizden çekiniyorlar galiba sık sık gelmiyorlar biz cagrirsak anca...bilmiyorum içimde hep böyle bir vicdanla yaşıyorum ...:(
Hiç annesini göremeyenler var. Ben kocamın her annesine sarıldığını gördüğümde içimde bişeyler burkulur. Sizi anlıyorum. Annenize çok uzak mesafede değilseniz akşam bi çay içmeye gidebilirsiniz yanına. Hem gönlü olur hem süzün içiniz rahatlar.😇

Back
X