Yalnız yaşamak

Kısa bir süre yalnız yaşadım ve hayatımın en güzel dönemiydi diyebilirim. Zaten arkadaşlarım da hep yakınlardaki evlerde kalıyorlardı genelde onlarla dışarı çıkıyordum. Sıkılma gibi bir durum bende hic olmadı hatta bazı gunler okulda isim bitse de eve gidebilsem diye can atardım. Yalnız olup kafa dinlemek, cesitli degisik yemekler yapmak, istedigim zaman arkadaşlarımı eve çağırmak onlarla kalmak, istedigim zaman temizligimi yapmak, yalnız sessiz sakin ders çalışmak vs benim cok sevdigim aktiviteler. Ama her insan farklıdır ben yalnız kalınca sikilcagimi hic düşünmemiştim zaten. Onun dışında yalnız olduğunuzda kafanız rahat olacak bir kere. Şimdi ne kadar iyi anlasirsaniz anlasın ayni evde yasamaya başlayınca bin bir türlü sorun çıkacak. Benim eve girdigimde anda sinirlerim zıplardı ev arkadaşım varken.

Ayyy ne güzel yazmışsınız ya heves ettim suan yanlız yaşamaya

Ev arkadasiyla mecazen degil gerçekten mahkemelik olan birisi olarak bence biraz cebini düşün ve yalniz eve cikma. Kendi parani kazandıktan sonra elbet yalniz yasarsin ama simdi bir kisi bulmak demek kira-fatura-mutfak geliri vs vs vs . Ailenin cebinden yari yariya daha az para cikmasi demek. 3 kisi olsaniz ailenin cebinden 3te1 para cikmasi demek.
Bence tek çıkma... ne guzel ayri sehirdesin. Para biriktir biriktir gez iste.
Kyk yurdu ciktigina gore demek ki ayda dunyanin parasini eve verecek bir butcen yok demektir. Simdi eve cikarsan ailenden aman da kapadokya goreyim,pamukkale goreyim diye para talep edemezsin (bence). O yuzden evden okula ot gibi yasar gidersin. Zaten ev arkadasin da yok. Cok sıkıcı olur:))
Ama birkac kisi eve cikarsan hem gezmek icin para istemeye yüzün olur (yani vicdanen kendini daha rahat hissedersin) hem de ailenden ufak bir meblag aylik alip part time islerde calisip gezme tozma parani kazanabilirsin.
Ayrica birkac kisi kalirsan daha sosyal olursun. Evde bir sure sonra o yalnizliga alisip ev kusu olabilirsin. Bir sure sonra sana cazip gelmemeye baslar disaridaki planlar. Mutlu oldugunu sanirsin ama yillar sonra geriye dönüp baktiginda anı manı bulamazsin uni yıllarına dair. O yuzden arkadasli ev biraz daha iyidir.
ayrıca geceleri cay esliginde sohbet etmek, sevgilinle buyuk kavga ettiginde olaya hakim birinin aninda yaninda olmasi, kotu haber aldiginda-gergin oldugunda kapiyi calabilecegin biri olmasi, hastayken hic yoktan sicak suya tylor hot atacak birinin olmasi, basina birsey gelirse seninle hastaneye gidecek birinin olmasi...
Bunlar guzel seyler.
Kotu yanlarina gelince...ben mahkemelik oldum benim son cadilarla. Ustelik aramizda tartisma çıkınca cok klasik bir serefsiz hareketi olarak annemi arayip tum üniversite hayatim boyunca sakladigim gizledigim ne sirrim varsa bire bes katip anlatmislardi
Sonraa kendi bulasiklarini yikayip benimkoni ozellikle birakirlardi, bir yere gidince sanki ben calacakmisim gibi kapilarini kitlerlerdi. Yazin onlar yokken yaz okuluna kalmistim. Dondukten sonra defalarca "suyum kayip,buyumu bulamıyorum" diye beni zor durumda birakip o seyleri aldirmislardi.
Dümdüz gogusu olan bir kiz yeni aldigi sudyenini bulamiyormus mesela. Laflariyla sozleriyle beni zan altinda birakirdi ki o sudyeni ben beden olarak takamam :)
Her tartistigimizda dolaptan magnetlerim kirilirdi, benimle tartisip salak salak tweet atarlardi. Ve son olarak eve kitlendim.
Yani bir suru tatsiz olay yasadim.
Onceki ev arkadaşım da evimizin kurallari olmasina ragmen her hafta yeni bir eski sevgilisini davet ederdi. Benimle de tanıştırmazdi. Evin icinde devamlı varligini bildigim, ayakkabisini gordugum ama görmediğim erkekler olurdu :) cidden cok igrenc surecler..
Ama bence o igrenc gunlerin de bana katkilari oldu. Hayatin bu yuzuyle gencken karşılaşmak cok daha iyi. Alman gereken dersleri aliyorsun. Bir nevi hayat staji iste...
Bu arada bunca olumsuzluga rağmen yine de tek olmayi istemezdim. Evi garsoniyere ceviren kizla mesela kahkaha dolu gecelerimiz olurdu. Her zor anımda yanimdayi. Ben hasta olunca sirkeli su bile basardi alnima :) oteki igrenc cadilardan da biri yemek yapmayi severdi. Evde her gun taze yemek olurdu. O donemler terkedilmeyi hazmedemeyen bir erkek arkadas bana musallat olmustu. Kapima falan gelmisti...kizlar mesela o dönem bana cok destek olmuslardi (sonradan naklen aileme aktarsalar da)
Yani diyecegim o kiiii tek cikma:)

Not 1: Evarkadasi.org sitesine de bakabilirsin senin sehrin var mi.
not 2: Tek eve cikarsan da nolur nolmaz,zor anda iki kisiye cevrilebilecek bir ev sec derim ben. Mesela benim 2. Evim 2+1mis. Paraya sıkışınca o +1 salonu bozdular beni ucuncu aldilar:) bunun gibi joker bir alani olsa iyi olur cunku nolur nolmaz. Cok tikanirsan maddi olarak birini alirsin yanina. Ya da buyuk olan odayi airbnb'ye acarsin. 5 euroya 10 euroya bulundugun sehirde piyasa kac ise artik...o gunler misafir buyuk odada kalir. Sen de o +1 olan yerde, cekyatta falan yatarsin. Hic yoktan ek gelir olur^^

Ben 6 senedir yalnız yaşıyorum ve sıkılmıyorum. Tabii bu biraz da sizin kişiliğinizle alakalı bir durum. Eğer birtakım korkularınız, kaygılarınız varsa tavsiye etmem ruh halinizi olumsuz etkileyebilir. Ama eğer kendi başınıza eğlenen, yalnızlıktan hoşlanan biri iseniz problem olacağını düşünmüyorum. Bana sorarsanız çok rahat bir şey yalnız yaşamak, tamamen sizin arzularınıza göre şekillenmiş bir ev çok keyifli. Yalnız şöyle bir dezavantaj oluşuyor yıllar geçtikçe; kendi adıma konuşmak gerekirse biraz fazla alıştım yalnız yaşamaya ve evlenme veya evde benden başka birinin olması düşüncesi bana boğucu geliyor. İnsanlara ve onların dağınıklıklarına tahammülüm çok azaldı, uzun süre boyunca kalabalıklar arasında kalmaktan bunalıyorum vs. Bu tarz insanı yabanileştiren durumlar söz konusu olabiliyor arada bir :)

Yıllarca yalnız yaşadım, bi yıllarca da çeşitli ev arkadaşlarıyla yaşadım, yalnız yaşamak bana göre ev arkadaşının en iyisiyle bile yaşamaktan iyiydi.

Ahahaha anahtar konusuna cok güldüm ama çok haklısınız dediğinizi yapicam belki de beni ilerdeki dertten kurtardınız suan allah razı olsun. Peki tekmen nasil zaman geçirebilirim onu da söyler misiniz

Ben evde yalnız yaşarken temizlik, bulaşık, çamaşır; yemek vs işler sırasında çooook dizi bitirdim ses olsun diye evde. Yalnız üretecek bir şeyler bulun sizi mutlu eden, ben mesela işim de tasarım olduğu için sürekli atölyede bir şeyler yapıyordum masa başında. Ama onun dışında da, açın müziğinizi, şarabınızı ya da çayınızı koyun, kitap karıştırın bir şeyler okuyun bir şeyler izleyin. Kendi kendinize vakit geçirmek çok güzel gelecek. Kendiniz için özenip yemek yapın mesela, kendinize bakım yapın maskeler bir şeyler, kendinizle ilgilenin. Arkadaşlarınızı misafir edin sık sık. Başta zor gelebilir ama alışınca bağımlılık yapan bir şey, ben şimdi nasıl evleneceğim diye kara kara düşünüyorum. :) Bir de evinize özen gösterin, ruhunuzu yansıtsın. Benimseyin. Tamamen size ait sizin zevkiniz oluşunun tadını çıkarın. Korkmayın zaten herkes bir telefon uzağımızda bu devirde.

5 seneden fazla yalnız yaşadım. Yurtta da kaldım, ev arkadaşıyla da yaşadım. Ama en en güzel dönem kesinlikle yalnız yaşadığım dönemdi.
Karışanın edenin yok, ev komple senin, senin düzenin.
Özledim o günleri

En güzeli tek yaşamak .ağrısız başım.Ev arkadaşı çok zor.Bi müddet sonra anlaşamıosun.Tek çık apart zaten dolu gece lambası al ohhh mis.

Aynı konuyu açmayı düşünüyordum ki sen açmışsın çok sevindim bende seneye tek başıma çıkacağım eve . Korkularım var benimde. Öncelikle şunu söyleyeyim bende kyk yurdunda kaldım maddi olarak değerlendirme yaparsak kyk da giden paranın 3-4 katını gözden çıkar . Gerçekten çok fazla para gidiyor. Ama çıkacaksan gerçekten tek başına çık, en yakın arkadaşın da olsan can ciğer de olsan illa ki kavga çıkıyor .
Ben iki ayrı kişilerle çıktım, ki uyumlu da bir insanım ama insan sorun yaşıyor mutlaka . Bir süre sonra en küçük şey sana batıyor ve nefret ediyorsun. Yani başkalarıyla kesinlikle çıkma ya yurtta kal ya kendin çık . Maddi olarak zorlanmam dersen kendin çık çünkü en güzeli. Ben şimdiden heyecanlanıyorum resmen sadece bana ait bir ev, herşey istediğim gibi olacak . Bende sadece karanlıktan korkuyorum onu nasıl halledeceğimi düşünüyorum fakat sıkılmam herhalde yalnız

Aman allahım ne uzun bi mesaj ne yazsam bilemedim. Bu sene maddi durumum pek Iyi degil ama seneye daha iyi olucak. Yurttan oda arkadaşımla oda da anlaşamasam da hastalandığında vs yanıma.grlicek birisi zaten kendi de soyledi gelirim diye ama artık insandan bıktım 4kisilik oda da dura dura insanlar dağınık pis tembel surekli kendime aldığım yicekleri yiyip yerine koyucam diyip koymuyo biri depresyona girdi salak gibi aylarca bana ağlarken kizmasini cektim yani oyle ama dediginiz siteye bakixam ve daha sonra 2kisiye çevrilicek bi odaya bakicam tavsiyeler icin çok teşekkür ederim

A olmaz inşallah oyle seyler ya. Ben severim yanlızlığı ama hic bu kadar uzun süre kalmadigim icin boyle olur mu endişesi tasiyorum

Yaa size benden en guzel yorum ödülü suan cok içimi ferahlayınız tesekkur ediyorum

Arkadaş ne kadar yakın olursa olsun o yaşlarda riskli
Benim tüm arkadaşlarım eve çıkıp düşman olarak ayrıldılar
Ben 5 yıldır yalnız yaşıyorum o kadar alıştım ki eve birş kalmaya gelince düzenim elden giidyor giibi geliyor

evet maddi olarak katılıyorum ama söyle bisey soyliyim ben kahvaltiligimi kendim aliyorum.mesela çayımı temizlik malzemelerimiz var burda pril cif çamaşır suyu sünger camsil bilmem ne o yuzden cok farketmez diye düşünüyorum. Ever haklısınız cok eğlenceli lamba yi açarsınız bi sure

Haklisiniz valla bunu da göz.onunde bulundurmak.gerek

bir süre yalnız yaşamiş biri olarak diyorum nerde o eski günlerimmm.o eski halimden eser yok şimdi, krallmışım ben o zamanlar muazzam sessizlik muazzam zaman harcama kendine, evinde istediğin gibi yaşama karışan yok .maddi açıdan zorlanmıcaksan yalnız yaşa iki kişi bile yeri geliyor sıkıntı yok sevglim gelcek yok arkdslarım gelcek yok bulasık yok yemek yok banyoda çok durdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…