Emek var diye neden herkes birbirine yük atma peşinde? Güçlü olmak varken. Zorda kaldın mı bir şekilde başını beceriyorsun.İyi günler arkadaşlar.Hakimlik mülakatını kazanıp staja başladım.Bulunduğum şehirden farklı bir şehirde babamın evine taşındım orda yaşıyorum.Staj sürecim çok yoğun geçiyor.Ailem 2 haftada bir ziyaretime bulunduğum şehre geliyor.Yalnız kalmayı seven ve yalnızlığa alışık biriyim.Ancak Ailem sürekli babaannem ve dedeme yanımda kalmalarını söylüyor.Kendilerini çok seviyorum ancak bu yoğunluk sürecimde kimseye tahammülüm kalmıyor.Benim fikrimi dahi almadan cansuyy’un yanına gelin onunla kalın iki kişisiniz ona hiçbir zorunuz olmaz diyorlar.Normalde evimi haftada 2 defa temizliyorsam hergün temizlemek durumunda kalıyorum.Kendileri yaşlı sayılabilecek yaşta olduğundan yemek,çay..vb yükümlülükler beni yormaya başladı.Bu durumu aileme izah ettiğimde kırılıyorlar.”İki kişinin sana ne zoru var,sende çok emekleri var,ileride evlenince evine misafir alma cansuyy”,diyorlar.Nankör olmak istemiyorum ancak istediğim düzen ve planlar dışında yaşamayı sevmiyorum.Sizce düşüncelerim yanlış mı? Yol gösterirseniz minnettar kalırım.
Acaba bende mi problem var diye sorguluyorum kendimi.Ailemle çok farklı düşüncelerdeyiz.Evime geldiklerinde sürekli misafir çağırıyorlardı tepkimi koyunca artık yapmıyorlar ancak babaannemi ve dedemi her geldiklerinde bize getiriyorlar.2-3 gün kalıp dönüyorlar.İşten dönünce yemek,dinlenme derken tekrar ders çalışma maratonu başlıyor.Bundan dolayı yalnız yaşamak istemiştim ancak tam anlamıyla yalnız kalamıyorum.Emek var diye neden herkes birbirine yük atma peşinde? Güçlü olmak varken. Zorda kaldın mı bir şekilde başını beceriyorsun.
Aileme göre çok normal durumlar.Kendileri haftanın 5 günü misafir ağırladıkları için benim sitemlerimi yersiz buluyorlar.Ellerinde olsa kendi amca ve halalarını da bana davet edecekler yatılı kalmaları içinailenize net konuşun, kırmamaya çalışarak. size sormadan çağırmalarından direkt haksızsınız zaten. niye ki bu ısrarları anlamadım onlar mı gelmek istiyor
Size sormadan nasıl böyle bir şey yapabilirler, onu da anlamadım. Bir hayatınız var, onlardan ayrı, tamamen size özgü bir hayatAcaba bende mi problem var diye sorguluyorum kendimi.Ailemle çok farklı düşüncelerdeyiz.Evime geldiklerinde sürekli misafir çağırıyorlardı tepkimi koyunca artık yapmıyorlar ancak babaannemi ve dedemi her geldiklerinde bize getiriyorlar.2-3 gün kalıp dönüyorlar.İşten dönünce yemek,dinlenme derken tekrar ders çalışma maratonu başlıyor.Bundan dolayı yalnız yaşamak istemiştim ancak tam anlamıyla yalnız kalamıyorum.
Çok haklısın, emri vaki olmuş biraz. Dedeniz de olsa size sormadan yapmamaları gerekirdi. Şimdi iki ucu pis sopa nasıl çıkılır ki bu
Anlamıyorlar maalesef.Abes kaçıyor düşüncelerim.Bana göre de onların bu konuda ki düşünceleri Fazlasıyla abes.2 kişinin sana ne yükü var sanki babaannen yemeğini yapıyor diyor.Ama sorun yemek değil.babaannem fazlasıyla titiz ve düzen hastası.Kendi evimde rahat edemiyorum maalesef.Valla Cansucum ben seni haklı buldum. Madem herkesin kendi evi var, herkes kendi evinde yaşasın sen de gönülleri olsun diye haftasonları ziyaretlerine git.
Yani ailen ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum, getiriyorlar bütün işler bana kalıyor diyorsun. Bence konuş ailenle, ben ziyaretlerine giderim ama bu şekilde olmuyor 3 kişilik yemekti bulaşıktı uğraşıyorum de. İşten sonra ayağımı uzatıp dinlenmek istiyorum de. Ev senin evin, ailen bile olsa 3.kişilerin misafir getirmesi zaten saçma.
Yıllardır yalnız yaşıyorum zaten.Üniversite döneminde de 4 sene tek başıma evde kalmıştım.Gayet alışık olduğum bir durum.Ayrıca yan apartmanımda teyzemler oturuyor.Yorgun olmasam dahi evde yatılı misafir olunca stresli oluyorum.Eve istediğim zaman arkadaşlarımı davet edemiyorum.Emanet gibi hissediyorum açıkçasıKesinlikle siz haklısınız, o yoğun tempoya yatılı üstelik yaşlı misafir çekemezdim ben. Çünkü size destek olamazlar, bir de onların sorumluluğunu yüklenmek zorunda kalıyorsunuz. Ama aileniz bambaşka fikirde onlar da siz yalnız kalmayın diye endişe ettiklerinden mi yapıyorlar acaba bunu
Ah ah.Maalesef onlardan ayrı,tamamen kendime özgü bir hayata geçiş yapamamışım henüz demekSize sormadan nasıl böyle bir şey yapabilirler, onu da anlamadım. Bir hayatınız var, onlardan ayrı, tamamen size özgü bir hayat
Ailemle yaşadığım evden çıkmak için çok emek verdim.İnanın sınavı dahi nasıl kazandım bilmiyorum.Evimiz hiç boşalmaz sürekli misafirler olur.Tam başka şehre geldim rahatlarım derken şimdi de ailemin baskısıyla karşı karşıyayımGüvende olduğunuzdan emin olmak istiyorlar ama babaanne ve dedeyle kalmak isteseniz zaten ayrı eve çıkmaz doğrudan onlarda kalırdınız. Bunu anlamıyor olmaları ilginç gerçekler
Annemler başka bir şehirde yaşıyor.Dedemler biz kimseye yük olmayalım kendi evimizde kalalım dediler şimdiye kadar.Kendi işlerini halledebilecek yaştalar henüz 60 yaşındalar.Ancak Ailem illa ki cansuyyla kalın diyor babaannemde evim yeni olduğundan gelip kalmak istiyorNeden annelerin evinde değil de senin evinde kaliyorlarlar?
Çalışan bir kadın için bu durum fazla yıpratıcı değil mi ?
Yani bunu ailen neden düşünemiyor?
Kendinize ev dışında çalışma alanı belirleyin derim. Bir kafe veya kütüphane gibiİyi günler arkadaşlar.Hakimlik mülakatını kazanıp staja başladım.Bulunduğum şehirden farklı bir şehirde babamın evine taşındım orda yaşıyorum.Staj sürecim çok yoğun geçiyor.Ailem 2 haftada bir ziyaretime bulunduğum şehre geliyor.Yalnız kalmayı seven ve yalnızlığa alışık biriyim.Ancak Ailem sürekli babaannem ve dedeme yanımda kalmalarını söylüyor.Kendilerini çok seviyorum fakat bu yoğunluk sürecimde kimseye tahammülüm kalmıyor.Benim fikrimi dahi almadan cansuyy’un yanına gelin onunla kalın iki kişisiniz ona hiçbir zorunuz olmaz diyorlar.Normalde evimi haftada 2 defa temizliyorsam hergün temizlemek durumunda kalıyorum.Kendileri yaşlı sayılabilecek yaşta olduğundan yemek,çay..vb yükümlülükler beni yormaya başladı.Bu durumu aileme izah ettiğimde kırılıyorlar.”İki kişinin sana ne zoru var,sende çok emekleri var,ileride evlenince evine misafir alma cansuyy”,diyorlar.Nankör olmak istemiyorum ancak istediğim düzen ve planlar dışında yaşamayı sevmiyorum.Sizce düşüncelerim yanlış mı? Yol gösterirseniz minnettar kalırım.
Maalesef zamanım olmuyor.Çalışıyorum zaten.Çalıştığım meslekten ötürü de sürekli ders çalışmam gerekiyor(anlam bozukluğundan ötürü kusura bakmayın lütfen)Ayrıca kendi evimde rahatça çalışmak varken kafe veya kütüphane de çalışmak istemiyorumKendinize ev dışında çalışma alanı belirleyin derim. Bir kafe veya kütüphane gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?