• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalnızca dertleşmek :((

shudaninciler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
602
140
83
31
bir sevgilim var çok seviyorum ama sürekli olarak bana hatalarımı hatrlatıp duruyor. hata dedıysem sadece aramızda yasanan ve benım fevrı davranıslarım yuzunden kotu bıten tartsmalar. çogu zaman ben etkılı olsam da onun sureklı olarak konusması da bunu tetıklıyor ne yapıcam bılmıyorum cok bunaldım sureklı kavgalıyız. tamam cok sevıyorum ama artık ondan suphe duymaya basladım. daha bu yaz nısanlanmayı dusunurken sımdı yaptıkları yuzunden ondan uzak durmaya calısıyorum belkı gormeyınce ozler dıye.. offf cok bunaldım gerçekten ne yazacagımı bıle bılmıyorum kafam cok dolu ne yapıcam bu cocuk neden byle o kadar kotu ınsanlar varkı tanıdıgım yalnızca somuruyor sevgılısını ama cok mutlu ben her turlu fedakarlıgı yaptıgım halde bu sekılde dertlıyım basıma agrılar gırıyor artık. kusura bakmayın cok dagınık oldu toparlayamadım :(( sizinde byle sorunlarınız varmı? neler yapabiliriz mutlu olmak için?

sorunuzun cevabı yazdıklarınızda, bu kadar fedakarlık yapmayın.Kendinizi başkalarının ilişkileriyle kıyaslamayın ,eğer kıyaslıyorsanız mutsuzsunuzdur.Bir süre nişanlanmayı düşünmeyin.Mutlu olmak için yapılacak, fevri davranışlarınızı düzeltin, şimdiye kadar sizi sadece mutsuz etmiş,sakin olmayı dinlemeyi seçin, bir müddet sonra buna rağmen sevgilinizle aranız hala düzelmiyorsa, bu ilişkiden hayır gelmeyeceğini yol yakınken bilin

yol
sorunuzun cevabı yazdıklarınızda, bu kadar fedakarlık yapmayın.Kendinizi başkalarının ilişkileriyle kıyaslamayın ,eğer kıyaslıyorsanız mutsuzsunuzdur.Bir süre nişanlanmayı düşünmeyin.Mutlu olmak için yapılacak, fevri davranışlarınızı düzeltin, şimdiye kadar sizi sadece mutsuz etmiş,sakin olmayı dinlemeyi seçin, bir müddet sonra buna rağmen sevgilinizle aranız hala düzelmiyorsa, bu ilişkiden hayır gelmeyeceğini yol yakınken bilin[/QUO
yol yakınken mi biz 7 senedir berbaeriz ilk defa bu sene 2 ay kadar ayrılıgımız oldu bu sırada benım sınıf arkadasımla sohbetım oldu yalnızca arkadas olarak kı hep cocugun yanında aglardım oda benı tek brakmazdı sadece sevgılısı var zaten asla dusunmem byle bır seyı sonra yanıma geldı barıstık ruya gıbı gectı 3 gun ama sonra bu cocukla grustugm knustgum ıcın delı gbı kıskanıyor ve benım ustume o kadar gelıyorkı anlatamam cocukda anlayıslı yanı hala arkadasız ama mesajlasmayız aramaz sadece snfta ya da ıhtıyacımız oldgunda genelde o benı dınler hepsı bu bn mı hata yaptım ama nerede

Huzur rest çekmekte veya ayrılıkta. Özür dilendikten ve pişmanlıkla beraber hareketlerin düzelmesinden sonra yine de hatırlatılan hataların hiçbir ilişkiyi iyiye götürdüğünü görmedim.
rest cekemıyorum ayrılamıyorum sen benımsın dıyor yapmıcaksın ıstemedıklerımı dıor bn senn ıstedgn herseyı yaparım sen bnm ıstedgm gbı davran yeterkı dıyor ayrılamıyorum gercekten yazdıkca anlıyorum sankı cıkmazdayım

bir sevgilim var çok seviyorum ama sürekli olarak bana hatalarımı hatrlatıp duruyor. hata dedıysem sadece aramızda yasanan ve benım fevrı davranıslarım yuzunden kotu bıten tartsmalar. çogu zaman ben etkılı olsam da onun sureklı olarak konusması da bunu tetıklıyor ne yapıcam bılmıyorum cok bunaldım sureklı kavgalıyız. tamam cok sevıyorum ama artık ondan suphe duymaya basladım. daha bu yaz nısanlanmayı dusunurken sımdı yaptıkları yuzunden ondan uzak durmaya calısıyorum belkı gormeyınce ozler dıye.. offf cok bunaldım gerçekten ne yazacagımı bıle bılmıyorum kafam cok dolu ne yapıcam bu cocuk neden byle o kadar kotu ınsanlar varkı tanıdıgım yalnızca somuruyor sevgılısını ama cok mutlu ben her turlu fedakarlıgı yaptıgım halde bu sekılde dertlıyım basıma agrılar gırıyor artık. kusura bakmayın cok dagınık oldu toparlayamadım :KK43:( sizinde byle sorunlarınız varmı? neler yapabiliriz mutlu olmak için?

bazı kırgınlıkları tam affedemediği zaman insan yeni bir olayla hepsini hatırlıyor ve sayıp dökebiliyor
ben eşimle yaşadım bu durumu
bazı kırgınlıklarım kapanmadığı için her yeni olayda hepsini birden kaktım kafasına
sonra baktım böyle olmuyor, o da rahatsız ben de, kendimce bir çözüm buldum
bizim ilişkimizde işe yaradı

belki o çözümü siz de (en azından bir kere) şöyle deneyebilirsiniz:
onun sayıp döktüğü yani hatırlattığı olayları liste şeklinde bir yazın
sonra da karşısına geçip deyin ki
bu olayları sürekli hatırlatmandan son derece rahatsızım, artık bu olayları kapatmak arkada bırakmak istiyorum
sonra madde madde ele alın
bu konuyu kapatmak için ne yapmalıyım? ne yaparsam bu olayı unutup bir daha açmazsın?
her madde için bunu yapın
eğer gerçekten sizinle olmak istiyor ve sizi seviyorsa yapıcı olup çözüm üretmeye çalışır
(benim eşim öyle yapmıştı, hazırladığım listeyi gösterip bu konularda gönlümü almana ihtiyacım var, yoksa ben unutamıyorum dedim, yapıcı davrandı)
eğer sizi ciddiye alıp cevap veriyorsa, ve dediklerini yapabilirseniz belki işe yarar

ha baktınız ciddiye almıyor, çözüm üretmeye yanaşmıyor veya dediğini yaptığınız halde hala konular kapanmıyor o zaman oturup bu ilişkinin geleceği olup olmadığını ciddi ciddi düşünmeniz gerekir

bazı kırgınlıkları tam affedemediği zaman insan yeni bir olayla hepsini hatırlıyor ve sayıp dökebiliyor
ben eşimle yaşadım bu durumu
bazı kırgınlıklarım kapanmadığı için her yeni olayda hepsini birden kaktım kafasına
sonra baktım böyle olmuyor, o da rahatsız ben de, kendimce bir çözüm buldum
bizim ilişkimizde işe yaradı

belki o çözümü siz de (en azından bir kere) şöyle deneyebilirsiniz:
onun sayıp döktüğü yani hatırlattığı olayları liste şeklinde bir yazın
sonra da karşısına geçip deyin ki
bu olayları sürekli hatırlatmandan son derece rahatsızım, artık bu olayları kapatmak arkada bırakmak istiyorum
sonra madde madde ele alın
bu konuyu kapatmak için ne yapmalıyım? ne yaparsam bu olayı unutup bir daha açmazsın?
her madde için bunu yapın
eğer gerçekten sizinle olmak istiyor ve sizi seviyorsa yapıcı olup çözüm üretmeye çalışır
(benim eşim öyle yapmıştı, hazırladığım listeyi gösterip bu konularda gönlümü almana ihtiyacım var, yoksa ben unutamıyorum dedim, yapıcı davrandı)
eğer sizi ciddiye alıp cevap veriyorsa, ve dediklerini yapabilirseniz belki işe yarar

ha baktınız ciddiye almıyor, çözüm üretmeye yanaşmıyor veya dediğini yaptığınız halde hala konular kapanmıyor o zaman oturup bu ilişkinin geleceği olup olmadığını ciddi ciddi düşünmeniz gerekir
buna benzer bıseyler dusunmustum demın haklı olabılırsınız ama buna zaman yonunden de bakmak gerekır sız evlısınız ve saatlerce bunu konusabılırsınız bız uzakta okuyoruz bırbırımızden grustgumuz zamanlar kısıtlı hep parça parça olur. yınede deneyecegım bunu

rest cekemıyorum ayrılamıyorum sen benımsın dıyor yapmıcaksın ıstemedıklerımı dıor bn senn ıstedgn herseyı yaparım sen bnm ıstedgm gbı davran yeterkı dıyor ayrılamıyorum gercekten yazdıkca anlıyorum sankı cıkmazdayım

7 senedir bu insanla beraber olan sizsiniz ayrıldığınız zaman konuştuğunuz arkadaşınız yüzünden bu kadar üzerinize geliyorsa genelde iki seçenek olur.

-- Size güvenmiyor.
-- O iki ayda ne yaptıysa aynısını sizin de yapmış olabileceğiniz dank etmiş.

Nefes alıyorsanız çıkmazda olmak diye bir şey yok.

7 senedir bu insanla beraber olan sizsiniz ayrıldığınız zaman konuştuğunuz arkadaşınız yüzünden bu kadar üzerinize geliyorsa genelde iki seçenek olur.

-- Size güvenmiyor.

guvenmıyor nedenı de sureklı ayrılmak ıstemem ben byleyım yapım bu ne kadar sabredersem edeyım olmuyor bı yerde byleyse ayrılalım dıyorum her seferınde o da bu yuzden bana guvenmıyorum ve her seferınde benım hayatımıda etkıleyecek kararlar verme dıyor

-- Size güvenmiyor.

7 sene mi?
konu sahibi 21 yaşında ama
14 yaşından beri mi yani? yoksa bir hata mı var profil yaşında?

guvenmıyor nedenı de sureklı ayrılmak ıstemem ben byleyım yapım bu ne kadar sabredersem edeyım olmuyor bı yerde byleyse ayrılalım dıyorum her seferınde o da bu yuzden bana guvenmıyorum ve her seferınde benım hayatımıda etkıleyecek kararlar verme dıyor

Benim bildiğim kadarıyla ayrıldıktan sonra, artık ayrı kalınıyor ve bir daha eski sevgiliyi iplemiyorsunuz, onun hayatını tabiki etkileyecek bir karar oluyor bu, sürekli ayrılmak isteyip yapmamak halinizi bir gözden geçirin.

7 sene mi?
15 yasımdan berı 22 yasındayım su an lıse askıydı bızımkı devam ettı gıttı cocuktuk ıkımızde beraber buyuduk eskıden daha cok sıkardık bırbırımızı artık zamanla daha anlayıslı olmaya basladık ama bu ayrılık herseyı bı anda yenıden yıktı sankı ben cok agladım unutmak ıcın ya da braz daha alısabılmek ıcın dyım hep arkadaslarım vardı yanımda sonunda barstgımızda hepsı cok sevındı bunların arasında o erkek arkadasta vardı ama o bunları anlamıyorkı

yol yakınken mi biz 7 senedir beraberiz ilk defa bu sene 2 ay kadar ayrılıgımız oldu bu sırada benım sınıf arkadasımla sohbetım oldu yalnızca arkadas olarak kı hep cocugun yanında aglardım oda benı tek brakmazdı sadece sevgılısı var zaten asla dusunmem byle bır seyı sonra yanıma geldı barıstık ruya gıbı gectı 3 gun ama sonra bu cocukla grustugm knustgum ıcın delı gbı kıskanıyor ve benım ustume o kadar gelıyorkı anlatamam cocukda anlayıslı yanı hala arkadasız ama mesajlasmayız aramaz sadece snfta ya da ıhtıyacımız oldgunda genelde o benı dınler hepsı bu bn mı hata yaptım ama nerede

7 sene mi?

Benim bildiğim kadarıyla ayrıldıktan sonra, artık ayrı kalınıyor ve bir daha eski sevgiliyi iplemiyorsunuz, onun hayatını tabiki etkileyecek bir karar oluyor bu, sürekli ayrılmak isteyip yapmamak halinizi bir gözden geçirin.
bu konuda benım yapım sıkıntı oluyor ben cok el ustunde buyutuldum her dedıgım oldugu ıcın bsey ısteyıpte yapılmadıgnda o an tum dunya yıkılsa bıle umrumda olmuyor ya olacak ya olacak dıye dusunuyorum olmayıncada tum gemılerı yakıyorum. sonrada en ufak bseyde sankı onları yapan bn degılmısım gbı eskı halıme donuyorum

15 yasımdan berı 22 yasındayım su an lıse askıydı bızımkı devam ettı gıttı cocuktuk ıkımızde beraber buyuduk eskıden daha cok sıkardık bırbırımızı artık zamanla daha anlayıslı olmaya basladık ama bu ayrılık herseyı bı anda yenıden yıktı sankı ben cok agladım unutmak ıcın ya da braz daha alısabılmek ıcın dyım hep arkadaslarım vardı yanımda sonunda barstgımızda hepsı cok sevındı bunların arasında o erkek arkadasta vardı ama o bunları anlamıyorkı

canım o zaman biraz evvel yazdığım çözüm önerisini sana uygun olmayabilir
bu durumda sana ancak şunu yazabilirim
çok fedakarlık etme, sineye çekme
yani benim bu kadar küçük yaşta başlayan uzun ilişkilere, özellikle erkek açısından, çok inancım yok açıkçası
:KK43:

bu konuda benım yapım sıkıntı oluyor ben cok el ustunde buyutuldum her dedıgım oldugu ıcın bsey ısteyıpte yapılmadıgnda o an tum dunya yıkılsa bıle umrumda olmuyor ya olacak ya olacak dıye dusunuyorum olmayıncada tum gemılerı yakıyorum. sonrada en ufak bseyde sankı onları yapan bn degılmısım gbı eskı halıme donuyorum

Burası aynı ben. Eski halinizden memnunsanız sorun yok zaten ama bu kadar zamanda da hayatınızın bundan sonrasında bu kişiyi isteyip istemediğinize dair bir fikriniz vardır herhalde. Bu neyin ızdırabı yani?

Yaptigin davranislardan sonra ozur diledigini ve kendini bu konuda duzeltmeye calistigini varsayarak yaziyorum. Sevgilinin yaptigini cok ayip ve yanlis buluyorum. Ayrica insani yipratiyor boyle surekli eski hatalarinin hatirlatilmasi.

Sevgilim degil, ama samimi oldugum bir yakinim vardi. Ben de ayni senin gibi kizinca fevrilesebiliyorum. Buna karsi da fevrilestigim olmustu. Ama buyuk, cirkin, donulmez laflar etmisligim yok. Sonra ozur dilerdim ve bir daha yapmamaya calisirdim. Sonra bu kisi her firsatta bana bunlari hatirlatmaya basladi. Firsat derken, mesela ben ona kirginligimi anlatsam filan "senin bana ettigin laflar" gibisinden konuya girerdi. Ettigim laflar da dedigim gibi buyuk laflar degil hani. "Ne lafi etmisim" desem ele avuca gelir bariz hatali bir lafim yok. Beni bu sekilde suclu psikolojisine sokarak ezmeye kalkardi. Sonra ben dusuneyim durayim "bak icinde kalmis, ben ne hata etmisim, keske demeseydim, keske kizmasaydim". Her sorunda "ama sen de bana boyle yapmistin" zirvalamalariyle uste cikmasi. Benim tekrardan gonul alma cabalarim... Inanin insan yipraniyor bir sure sonra. Simdi bu kisiyle gorusmuyorum. Ve o hallerimi dusununce kendime hem aciyorum, hem kiziyorum, bu kisiye de kiziyorum. Bu kisinin kalitesiz bir kisiliginin oldugunu dusunuyorum artik., tabii baska huylari da aciga ciktiktan sonra... Boyle sorunlu biri icin amma sekilden sekle girmisim. Onun bozuk karakteri icin kendimi ne hirpalamisim diye kendime kizarim hala. Hic gerek yokmus. Keske ilisigimi daha onceden kesseymisim...

Diyecegim o ki, boyle her hatani cani isteyince isitip isitip onune koymasi cok kotu bir sey. Sen ozrunu dilemissen ve bundan sonra daha hassasan daha ne? Zamani geri alamayacagina gore... Yapabilecegin baska bir sey yok. Herkesin hatasi olur, onemli olan hatani telafi edebildigin kadar edip, tekrar etmemek. Boyle hatani habire hatirlatip insani ezen insanlardan uzak durmani oneririm. Uyar kendisini, duzeltirse ne ala. Ama devam ederse cok yipranirsin sen de. Surekli suclu psikolojisine sokulursun.

Son düzenleme:
canım o zaman biraz evvel yazdığım çözüm önerisini sana uygun olmayabilir
bu durumda sana ancak şunu yazabilirim
çok fedakarlık etme, sineye çekme
yani benim bu kadar küçük yaşta başlayan uzun ilişkilere, özellikle erkek açısından, çok inancım yok açıkçası
:KK43:
benm aılemden cogu ınsan bılıyor onun tum aılesı bılıyor ona guven konusunda bı sıkıntı yasamıyorum ben ve onun kısılıgı ıle ılgılı de tanıyan goren herkesın yorumunu dusuncesını dınlıyorum bıldıgımı okumak ıcın ya da uzun sure oldu dıye devam ettırmıyorum bu sorunların cozumunu yapabılsek yıne aynı olurmuyuz onuda bılmıyorum. aslında su an kafam cok dagınık ne dedıgımı bıle bılmıyorum. senın dedgın cok mantıklı geldı onu yapıcm

Burası aynı ben. Eski halinizden memnunsanız sorun yok zaten ama bu kadar zamanda da hayatınızın bundan sonrasında bu kişiyi isteyip istemediğinize dair bir fikriniz vardır herhalde. Bu neyin ızdırabı yani?
tabii ki istiyorum zaten bız basbasayken bunların lafı bıle gecmez aramızda oldukça romantıktır. sakalar yapar neselıdır. ama dısarıdayken nedense hep bu konular acılıyor bende ustune gdınce durum bu hale gelıyor. o gunlerı cok kıskanıyor ond-suz ve ondan habersz yasandıgı ıcın

benm aılemden cogu ınsan bılıyor onun tum aılesı bılıyor ona guven konusunda bı sıkıntı yasamıyorum ben ve onun kısılıgı ıle ılgılı de tanıyan goren herkesın yorumunu dusuncesını dınlıyorum bıldıgımı okumak ıcın ya da uzun sure oldu dıye devam ettırmıyorum bu sorunların cozumunu yapabılsek yıne aynı olurmuyuz onuda bılmıyorum. aslında su an kafam cok dagınık ne dedıgımı bıle bılmıyorum. senın dedgın cok mantıklı geldı onu yapıcm

canım umarım mutlu olursun Hoppa

Back
X