- 8 Şubat 2019
- 148
- 167
- 53
- 35
- Konu Sahibi Miliemilie
-
Sevgili, eş, arkadaş...Sevgili, eş anlamındaki bir yalnızlık mı?
Bir yaştan sonra iyi arkadaşlıkların kurulması daha zor oluyor. Fakat yeni etkinlikler, yeni ortamlar yeni arkadaşlıkları da beraberinde getirebiliyor..Sevgili, eş, arkadaş...
Bu konuda şanssızım. Küçük bir şehirde yaşıyorum ve etkinlik konusunda çok seçeneğim yok. Açıkçası kendimde yeniden insan tanımak için gerekli enerjiyi de bulamıyorum. Bir yorgunluk, bıkkınlık var.Bir yaştan sonra iyi arkadaşlıkların kurulması daha zor oluyor. Fakat yeni etkinlikler, yeni ortamlar yeni arkadaşlıkları da beraberinde getirebiliyor..
Evet evlenen kişilerde ister istemez mesafe araya giriyor, sohbet içerikleri, sorumluluklar değişiyor..Bu konuda şanssızım. Küçük bir şehirde yaşıyorum ve etkinlik konusunda çok seçeneğim yok. Açıkçası kendimde yeniden insan tanımak için gerekli enerjiyi de bulamıyorum. Bir yorgunluk, bıkkınlık var.
Bütün arkadaşlarım teker teker evlendi-evleniyor. İletişim tamamen bitmese de eskisi gibi olmuyor işte. Öncelikler, sorumluluklar değişiyor onlar için. Gittikçe eksildigimi hissediyorum.
Sayımız hiç de az değil biliyorum. Belki dertlesmek iyi gelir.
Hemen hemen aynıyiz. Kronik yalnızlık durumu...Napalim bizim de sınavımız bu galiba.O kadar yalnızım kiya bi insanın çocukken oyun oynadığı bi arkadaşı bile mi olmaz?o zamanlardan başladı bende.hiç yaşayamadım çocukluk falan.yaşıtlarımdan da baya farklıydım genel olarak da bilmiyorum bende ne varsa artık böyle geldim böyle gidiyorum ne kadar gidebileceksem artık bilmiyorum.kimseyi de suçlamak istemiyorum benim bi değerim yok maalesef
Ben de öyle düşünüyorum bazen benim sınavım bu diye.ama yalnızlıktan bile kötüsü değersizlik hissi ve hayatımı mahvettiğimi bilmek.bunlar dayanılabilecek gibi değil cidden.Hemen hemen aynıyiz. Kronik yalnızlık durumu...Napalim bizim de sınavımız bu galiba.
Değersizlik kısmına katılmıyorum. Benim için değerlisin mesela. Ne hissettiğini biliyorum ve seninle dertlesebiliyorum.
İnsanı içten içe çürütüyor. Çok iyi bildiğim bir his. Sen olsan da olur olmasan da. Kimse yokluğunu farketmez. Hep daha az sevilen olursun. Annen için bile...Ben de öyle düşünüyorum bazen benim sınavım bu diye.ama yalnızlıktan bile kötüsü değersizlik hissi ve hayatımı mahvettiğimi bilmek.bunlar dayanılabilecek gibi değil cidden.
Ya şimdi annemin hakkını yemek istemem beni en çok seven insan o sonuçta.ama sevgisizlikten öleceğim galiba susuz kalmış çiçekler gibi hissediyorum.bu hislerin getirdiği acı var ama en kötüsü bu şeyler yüzünden hayatı mahvetmek.en çok kendime kızgınım ben.bu yaşta kendimi hiç böyle hayal etmemiştim.İnsanı içten içe çürütüyor. Çok iyi bildiğim bir his. Sen olsan da olur olmasan da. Kimse yokluğunu farketmez. Hep daha az sevilen olursun. Annen için bile...
Benim annem de beni sever sevmesine ama kardeşimi daha çok sever. Bunu çocukluğumdan beri bilirim. Hep hissettirmiştir ve bu onun için çok normal bir durum. Bunu yaşamamış olman büyük bir şans.Ya şimdi annemin hakkını yemek istemem beni en çok seven insan o sonuçta.ama sevgisizlikten öleceğim galiba susuz kalmış çiçekler gibi hissediyorum.bu hislerin getirdiği acı var ama en kötüsü bu şeyler yüzünden hayatı mahvetmek.en çok kendime kızgınım ben.bu yaşta kendimi hiç böyle hayal etmemiştim.
Ya üzüldümBenim annem de beni sever sevmesine ama kardeşimi daha çok sever. Bunu çocukluğumdan beri bilirim. Hep hissettirmiştir ve bu onun için çok normal bir durum. Bunu yaşamamış olman büyük bir şans.
Haklısın en önemli şey sağlıklı olduklarını bilmek. Sorunlar olsa da varlıkları büyük bir şükür sebebi. Ama bir gün onlar da olamayacak işte.Ya üzüldüm( ya şöyle diğer kardeşlerim çok sorun çıkartıyorlar çok üZüyorlar annemi ben pek öyle değilim.benden daha memnun oluyor ister istemez.ama babam çok kolay kalp kırabilen birisi maalesef huzurlu bi aile ortamımız da yok neyse zaten benim için en önemli şey canları sağ olsun o yeter de ama ailesel sorunlar çok yıpratıyor.
Allah korusun ya kimseyi öyle bi ruh haline sürüklemek istemem ama negatif enerji saçtığımı da biliyorumHaklısın en önemli şey sağlıklı olduklarını bilmek. Sorunlar olsa da varlıkları büyük bir şükür sebebi. Ama bir gün onlar da olamayacak işte.
Yaa ben bu başlığı açtım ama böyle konuşa konuşa birbirimizi intihara sürüklemeyelim
Seni değil kendimi kastettim aslında. Ben negatif enerji saçıyorum asıl.Allah korusun ya kimseyi öyle bi ruh haline sürüklemek istemem ama negatif enerji saçtığımı da biliyorummuhtwmelen o yüzden böylesine yalnızımdır.
O konuda da çok haklısınız varlıkları şükür sebebi.
Yok ya saçmıyorsunuz.Seni değil kendimi kastettim aslında. Ben negatif enerji saçıyorum asıl.
Dini inancim gereği intihar etmem yine de büyük konuşmayayım Allah yanıltmasın kimseyi. Geride kalanlar için çok büyük bir kötülük, travma olur. Bu yüzden de istemem.
Ne yazsam bilemedim. Yazıp yazıp siliyorum. Düşüncelerimi toparlayamıyorum. Öncelikle teşekkür ederim. Uzun uzun yazmışsınız. Olaya farklı yönlerden bakmamızı istemişsiniz. Beyhan Budak'in videolarını izlemiştim. Siz yazınca tekrar izledim. İnsan gerçekten doyumsuz bir varlık. Hep daha fazlasını istiyoruz, sahip olamadiklarimiza odaklaniyoruz bu gerçek. Hissettiklerimiz çoğu zaman yanılsamalardan ibaret. Hayatımızı idame ettirebilmek ve sağlıklı olmak çok ama çok önemli şeyler. Ben de bunları kendime sık sık hatırlatıyorum. Bunlara odaklanmaya çalışıyorum. Aksi taktirde hayatıma devam edemezdim, ayakta kalamazdım.Yalnızlıktan oldu bitti korkan biriyim yaşlanınca evde ölüp çürümekten korkardım taki bu güne kadar, youtubeden Beyhan budağın yalnızlıkla ilgili videosunu dinledim şuan sadece nefesime odaklanıyorum
Mesela şuan yalnızlıktan yakınıyorum diyelim
Ee evli olduğum dönemdede insan yüzü görmekten bıkmıştım
İnsanoğlu sürekli yeni ihtimaller oluşturup keşke böyle olsa diyor
şimdi 1.sınıfta olsaydık diyenler vardır
Ama 1.sınıftaykende hiç o anın kiymetini bilmedik
Yani insan beyni hiçbir şeye razı olmaz hep eksik olana odaklanır eminim çoğunuz evlenince yalnız kalamamktan yakınacaksınızn
Beynin oyunu bu her durumda başka bir seçeneği istiyor bu oyuna gelmemeliyiz ve eğer işimiz yoksa iş edinip başka hiçbirşey sorun etmemeliyiz
Sigortan yatıryormu oh mis tamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?