- 29 Nisan 2010
- 7.844
- 3.457
- 448
- Konu Sahibi mavilimYesilim
-
Valla benim şu an hayatım bu şekilde.
Yani bir çok arkadaşımla tlfda facede filan görüşüyoruzki iletişimimiz oldukça güçlü.
Ama öncelik sıram sadece eşim ve kızım..
Yani ben bekar bir arkadaşımla(ki 18 yıllım dostum)ne konuşayım.Artık tıkanıyorsunuz belirli bir saatten sonra?
Paylaşımlarım daha çok kızımın gelişimi üzerine olduğundan parkta gördüğüm annelere iki arada sorarım mesela bir şey,yada markette bebek ürünleri reyonlarında filan.
Ama yalnız olduğumu düşünmüyorum.Bunun adı yalnızlık değil.
İçinde bulunduğun konumdan dolayı bir önceki yaşantının sana keyif vermemesi..Bence.
Katılıyorum, ben de böyle yaşıyorum şu anda. Bebeğimin bana ihtiyacı var, ki hayatımda bundan daha önemli ne varki?
Yaşadığın şartlara göre şekilleniyor insanın hayatı, çocuk sahibi bir arkadaşımla yarım saat konuşsam 25 dakikası kızını anlatmakla geçerdi, off ne sıkılırdım. Şimdi bakıyorum aynı şeyi ben yapıyorum. E hangi bekar ya da çocuksuz arkadaşıma anlatayım dakikalarca çocuğumu?
Yok yok, tabiki yalnız kalmak iyi bişey değil ama hayatının öncelikleri daha önemli. Bebeğim, eşim ve kocaman ailem. Hem karşılıklı apartmanlarda oturuyoruz kayınvalidemle biz, çok da iyi anlaşıyoruz, yalnız kalıyorum sayılmaz. Çok da uzun vakitlerim yok benden farklı bir dilde konuşacak arkadaşlara ayırmaya.
Mesela Lale Betty için kalkıp başka bir şehirden başka bir şehire gidiyor. Biri bekar biri çocuklu. Ben hayret ediyorum neden mi? Benim en yakın dostum dediğim insan bir sokak ötedeyken aramaz sormazdı. Bana aramızdaki soğukluğu sebep gösterdiği şeyler başkaları için sebep olmuyor işte. Bence de olmamalı ben bekar o evli olsaydı ben asla mesafe koymazdım. Bana göre gerçek dostlukların arasına zaman ve mekan girmez. Eskisi gibi dipdibe olmazsın ama tamamen de kopmazsın. Daha da yazmıyorum çok doluyum bu konuda bu yüzden de kimseyle yakınlaşmak istemiyorum aynı şeyleri yaşamak istemem. Yalnızlığı hem seviyorum hem sevmiyorum. Bir zaman sonra herkesin payına yalnızlık düşüyor zaten.
Katılıyorum, ben de böyle yaşıyorum şu anda. Bebeğimin bana ihtiyacı var, ki hayatımda bundan daha önemli ne varki?
Yaşadığın şartlara göre şekilleniyor insanın hayatı, çocuk sahibi bir arkadaşımla yarım saat konuşsam 25 dakikası kızını anlatmakla geçerdi, off ne sıkılırdım. Şimdi bakıyorum aynı şeyi ben yapıyorum. E hangi bekar ya da çocuksuz arkadaşıma anlatayım dakikalarca çocuğumu?
Yok yok, tabiki yalnız kalmak iyi bişey değil ama hayatının öncelikleri daha önemli. Bebeğim, eşim ve kocaman ailem. Hem karşılıklı apartmanlarda oturuyoruz kayınvalidemle biz, çok da iyi anlaşıyoruz, yalnız kalıyorum sayılmaz. Çok da uzun vakitlerim yok benden farklı bir dilde konuşacak arkadaşlara ayırmaya.
Mesela oğlum hastanede yaşam savaşı verirken bile her gece ama aralıksız her gece; gecenin bir köründe aradığım arkadaşım bekar ve çocuksuzdu. Uykusundan uyanıp benim hönkürmelirimi dinledi, benimle ağladı.
Benim mesela burada bahsettiğim kişi Lale'ydi.
Biz Laleyle hiç yüzyüze tanışmadık, Lale bekar, Lale çocuksuz..
O an beni belki de -sizin gözünüzle- çok daha iyi anlayabilecek bebeğini bekleyen ve gün sayan Çirkin Betty daha iyi anlardı beni. Ama onu değil Lale'yi aradım (Gerçi sebebi Betty'i gebe haliyle endişelendirmemekti.)
İnsanların birbirini anlayıp aynı dilden konuşması için aynı şeyleri yaşamasına gerek yok ki.
Aynı çizgide hayat yaşayan benim ve Betty'nin Laley'le saatlerce konuşabilmemiz için kocaları boşamamız mı gerek o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?