Yalnızlık psikolojisi yada saçmalıyorum

pandaseverkiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
2.726
7.373
158
Herkese merhabalar öncelikle daha büyük dertleri olanlardan Özür diliyorum çünkü kesinlikle onların derdinin yanında benimki dert değil bunun bilincindeyim :)

Ben 25 yaşında iyi bir mesleği olan yurtdışına doktoraya gitmeye hazırlanan bir kızım şu an dil eğitimi alıyorum.
Sorunum ise yalnızlık duygusu ama yıllardır var olan (liseden bu yana ) bu duygu tamamen aşk isteği yada bir flört isteğiyle alakali çünkü gayet sevgi dolu bir ailede büyüdüm temelde bir sevgi eksikliği olduğunu düşünmüyorum aslında .

Bu yaşıma kadar sevgilim herhangi bir flörtüm olmadı ama ben bunun eksikliğini çevre kaynaklı olarak özellikle çok hissettim . İstediğim şey ay sevgilim olsun muhakkak yada ay hemen evleneyim değil istediğim şey tatlı güzel bir ilişki , sevmek sevilmek ama yok hiç olmaması da beni artık üzüyor.

Yani neden olmuyor artık bu soruyu soruyorum ve bu soru beni rahatsız ediyor . Çevremdeki insanlar belkide bu duygulara kapılmama sebep oluyor aa hiç sevgilin olmadı mı hiç mi ? Bu hiç mi sorusuna gıcığım artık resmen herseyin bir zamanı vardır muhakkak ama o zaman ne zaman . Üniversite de hayal ettiğim tatlı bir flörtü yada o tatlı heyecanları hiç yaşayamadım ve galiba yaşayan arkadaşlarımı içten içe artık kıskanıyorum.

Çirkin bir kız miyim değilim çevre tarafından da beğenilen bir kızım ama sadece begeni olarak kalıyor hep bu durum ve ben galiba sıkıldım artık bu durumdan.

Derdim evlilik falan değil aksine ben o flört sevme sevilme birlikte birseyler paylaşma duygusunu yaşamak istiyorum .ailemde bu konuda baskıcı bir aile değil kesinlikle artık annem babamda bu duruma şok geçirir oldu sevgilin yok mu kızım sen genç değil misin diye takılmaya başladılar tabi onlar bile takilinca ben olumsuz anlamda takılmaya başladım bu duygulara .

Yurtdışından 5 yıl sonra dönücem döndüğümde 30 31 yaşında genç bir kadın olarak dönücem ve ben bu tatlı heyecanları bilmeyen sürekli çalışan sıkıcı bir akademisyen olmak istemiyorum yani bunu olmaktan korkuyorum aslında ama sorun nerde onuda bilmiyorum .

Ee yazdında yazdın bizi burda baydın diceksiniz :)) yani bu durum nasıl geçer bu yalnızlık yada ben bu psikojiden nasıl çıkarım aile , arkadaş ortamında sevilen ama asla sevgili olunmayan kız olmaktan bıktım .

Fikirlerinizi merak ediyorum hanımlar bu düzgün karakterli erkekler nerde yada beni niye bulmuyorlar yada ben onları niye bulamıyorum :))))

NOT :valla tek amacı sevgili olan vizyonsuz kızlardan değilim ama bu da bana dert oldu içimde büyüdü resmen :))

Herkesi öpüyorum inşallah kendimi izah edebilmisimdir insallah linç falan yemem ilk konumda dinimiz amin
 
Konuyla alakasız ama nerde kursa gidiyorsunuz devletin mi kurs ben de hazırlamıyorum ama hiç ilerlemiyor çok sıkılıyorum. Flört, evlilik vs hep nasip işleri güzelliklede alakası yok. Ne güzeller var hırboların elinde. Düşünme git belki nasibin orda biridir (tabi bizden biri). Bir de acaba insanlar sana yakınlaşma konusunda çekiniyor olabilir mi?
 
Neden olmadı siz mi istemediniz? Çünkü ben dünyadaki her kıza bakacak bir erkeğin mutlaka olduguna inanırım.
Yani yazan oldu tabi ama gerçekten olmazdı bu yüzden hiç yakınlık kurmamayi tercih ettim . Aslında temel sorunum mantığımı bir kenara atamiyorum e mantık oluncada sanırım ilerlemiyor bişeyler. Ha çok mu harikayim yoo değilim ama hiç uygun düzgün biride gelmedi bana yani bişeyler paylasabilecegim insanlar değillerdi oyüzden olmadı sanırım
 
Kursla ilgili bilgileri size özelden yazayım direk kendimi deşifre etmiş olcam yoksa :)) bende böyle diyorum aslında ama sonra bir his geliyor Ayy off ya diyorum işte . Bu arada Çevremdeki erkeklerden bu tarz seyler
duydum ama bu bile isteye yaptığım bişey değil. Ve degistirmek istiyorum aslında . Arkadasken aşırı samimi canlı biriyim ama diğer anlamda mesafe koyduğumu söylüyorlar valla bilerek bişey yapmıyorum .bütün mesafeleri aşasım var halbuki :))
 
Belki de kısmetin yurtdışındadır.
Belkide ama bunu söyleyip kendimi avutuyor gibi hissediyorum artık .çünkü ben üniversiteye giderken kendime hayal ettiğin aşkı yasicaksin diye gittim .uni bitti kursa başlamadan ah şimdi kursta evet derken buldum kendimi şu anda da yurtdışında büyük aşkım beni bekliyor diyorum ama bi tarafım artık sus yalnız bir kadın olacak gibisin diyor tabi bu ses beni üzüyor
 
Aslında bu çok güzel bir özellik cesareti ve gerçek sevgisi olanın yaklaşması için ama tabi sen de bir çaba bir adım atmalısın herşeyi erkekler yapamaz
 
Böyle şeyler beklemeyince oluyor inan. Beklentiye girmedigin anda çıkacak karşına bence.
 
Aman ne yapacaksın gençliğinin tadını çıkart, eğlen gez diyenler gelmeden yazayım hemen evet keşke üniversite zamanında yaşasaymışsınız flörtler.
Hayatın anlamı ilişkiler değil ama en güzel ve genç olduğumuz yaşlarda sevdiğimizle gezip tozmayalım mı.
Ben anladım sizi öyle erkek delisi gelmediniz ama biraz mükemmelliyetçilik var herhalde ki hiç flörtünüz olmamış.
Burada da uzun uzun yazıp açıklayarak başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünüzü umursamışsınız.
Biraz daha rahat olursanız elbet biriyle tanışıp flörtleşebilirsiniz.
 
Böyle şeyler beklemeyince oluyor inan. Beklentiye girmedigin anda çıkacak karşına bence.
Çok haklısınız girmiyim şu beklentiye diyorum ilk annem yapıyor farklı bir ortam yada olaya dahil olcaksam Ayy kesin aşk geliyor kızım diyor hadi beni alıyor bi beklenti bir istek. Ama çok haklısınız farkındayım salsam iyi olacak
 
Tam olarak anlamanız mutlu etti beni aslında evet var biraz ama mükemmel miyim asla değilim bunun farkındayım ama hep bi neden sorusu oluyor yoksa inanin şu an içinde bulunduğum durumun , yaşın çok keyfini çıkarıyorum ama hep bişey eksik gibi hissediyorum sanki o tatlı sevme sevilme duygusu da olsa hersey tamamlanacak gibi geliyor . Sonra kendimi kendime üzülürken buluyorum :))
 
ciddi ve soguk biri gibi mi duruyorsunuz?
Yok aksine tam tersi sürekli neşeli eğlenceli bir tipim ama tabi arkadaş ortamı ile belki ilişki bakış açısı farklıdır. Bi kestirsem erkekler ne düşünüyor ona göre kendimde gördüğüm olumsuz yanları torpilicem ama bunun için bile bir aday ve onun fikirleri lazım
 
Bence bunun icin adaya gerek yok. Guvendiginiz bir erkek arkadasiniz varsa onu sorabilir durustce cevap vermesini isteyebilirsiniz. Kadin arkadas da olur ama erkek gozuyle daha saglikli olabilir diye dusunuyorum. Ben de benzer durumdayim. Soguk ve ciddi gorunumluyum. Bazen acaba yaklasmaya mi korkuyorlar diye dusundugum oluyor. Bazen galiba cirkinim diyorum. Belki sadece kismet degil. Bu sorunun cevabini bulmak cok zor
 
Evet malesef çok zor . Aslında bir erkek arkadaşıma sormuştum sürekli isim okulum modundasın haliyle erkekler biraz çekiniyor bence demişti ama bunu bilerek yapmıyorum aslında rahat olcam takmicam diyorum sonra kendimi yine bu konuları konuşurken buluyorum
 
Lütfen karşınıza çıkan insanı da iyi ölçüp tartın. Bende sizin gibi idim. Sizin yaşınızda iken biri girdi hayatıma. Ben sanki başka bir kişi hayatima giremeyecek, kaçırmayayim diye, belki de ilk defa olunca kaybetme acısını kaldiramam diye onu tam ayırt edemiyorum, evlendim. Berbat bir beş yıl yaşadım, boşaniyorum. Yanlış anlamayın sizde illa evlilik gözüyle bakarsiniz demek istemiyorum. O psikoloji ile göremedim bunları. Karşımdaki de bu konularda profesör olunca kapıldım, inanmak istedim. Aklınızda bulunsun bu söylediklerim. Umarım harika biri çıkar karşınıza
 
Çok teşekkürler sizde çok mutlu olursunuz umarım .işte bende bazen bundan korkuyorum kararlarimi genel olarak cok fazla düşünüp didikleyip mantığımla alırım ama bu aşk olduğunda ve bu duyguları hiç tatmadigim için yanlış bir insana kapilirsam diyede korkuyorum elbette o yüzden aslında flört sevgi gibi şeyleri yaşamak istiyorum .umarım doğru seçimler yapabilirim
 
Ben de 24 yaşına kadar sevgilisi olmayan biriydim. Ya benim sevdiğim bana bakmadı ya beni seveni ben sevemedim. Olmadı bir şekilde. Üniversite böylece bitti. Ben artık beklenti içine girmemeye başladım. Aman dedim olmasa da olur. O sırada bir sertifika programı alıyordum. Orada eşimle tanıştım işte.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…