Yalnızlık, yuva kuramamış olmak.

Bunu bu forumda çok evli üyeden duyuyorum.
Neden ki?
Adam bir anda huy mu değiştiriyor?

Veya aileci mi oluyor?
Sebebini merak ediyorum.
Ben de cevap vermek istedim :)
insanlar hic derin bir ilişki kurmadan evleniyorlar. İlişkideki arkadaşlık kavramının değerini bilen çok az insan var .
Arkadaşlığı hic geliştirmeden evlenince , bir süre sonra diğer duygular hevesler geçiyor .
Arkadaşlık evlilik içinde ilişki içinde zemin /temel oluşturuyor .

Val
Neden ki?

Veya aileci mi oluyor?
Sebebini merak ediyorum.
Vallahi sanırım şöyle biz kızlar o dönem ay evlenelim hemen moduna giriyoruz (elbette kimseyi gücendirmek istemem sözlerim yanlış anlaşılmasın)
Hani o bulutlarda olma durumunda ya her şey önce normal geliyor ya da değiştirilebilir geliyor. Ya da göremiyoruz görmek istemiyoruz.
Ama aynı evin içine girince gerçek dünya ile yaşadığımız bulutların farklı olduğunu anlıyoruz.

Gerçi bende bu arkadaşım gibi yaşım geldi diyerek erken davrandım ama 29 idi yaşım nerdeyse ve altı ay içinde evlendim sonra söylenen o annecilikle karşı karşıya kaldım.

Neden ki?

Veya aileci mi oluyor?
Sebebini merak ediyorum.
Ben evlenmeden cevap vereyim :)

Çoğu kadın ask duygusunu ve olumsuz duyguları birbirine karıştırıyor. Olumsuz duygularla bağlandığın zaman işin yaş.
Şiddet görüyorsun, hakaret ediyor değişir diyorsun ama bir kişi asla değişmez.

Sadece cinsellik için, çocuk için evlenmek de yanlış. Bu adamın donunu yikayabilirim çünkü onu gerçekte seviyorum dediğinde evlenmelisin :)

Ya da o yıkasın sorun yok

+Evlilik 24 saat mutlu olmak değildir. Bir hayatı paylaşıyorsun. Onun için önemli olan ailesi geliyor. Onlarla didismek yerine sağlıklı iletisim kurulmalı.

Bir de hoşlandığınız tiplere bir bakın hep aynı tipse ve olmuyorsa seçimlerinizde sorun vardır. Değişik karakterler deneyin.

Son düzenleme:
Aynı yaştayız bu zamana kadar hiç böyle hissetmeme rağmen şu sıralar çok yalnız hissediyorum... aslında, doğru kişiden ilgi görmedikten sonra bununda pek bir anlamı yok...bu işler kesinlikle nasip ve nasibinin seni ne zaman bulacağını bilemezsin.... çalışıyor musun?

32 yaşındayım 2 yıllık evliyim ve iki aylık bir bebeğim var ...Hep derim keşke şimdiki aklimla daha erken evlenmiş olsaydım .Daha erken anne olmuş olurdum ve ikinci çocuk için geç kalmazdım ve çocuk bakarken belki bu kadar yorulmadım .Eşim 6 yıl pesimden koştu 6 yıl sonra adam gözüme güzel gözüktü evlendim.O da hep der ne olurdu o zaman evet deseydinKimbilir belki o zaman evet deseydim istediğim gibi özgürce gezemez dans edemez arkadaşlarımla istediğim yerlere gidemezdim .keşkem olmadi çok şükür yaşayamadiklarimla.yani bazen de diyorum ki
Zam anında iyi ki yaşamışım bazı şeyleri keşkem olmadi .Anlayacagin bazı seyl er kader kısmet çok düşünme akışına bırak olacağı varsa inan ki oluyor.Allah iyi insanlar ile karşılaştırsin önemli olan bu.

Nasip bu işler.
Yalnız ben şeye takıldım demişsiniz ya erkekler hoşlanmıyor benden diye, ben bunun çirkinlikle güzellikle alakası olduğunu düşünmüyorum.yaydığınız enerji eril enerji olabilir mi?

Evet tanımadan evleniyorlar.
Haliyle arkadaşlık ilişkisi kurulamıyor.
Benim kuzenimde konu sahibi gibi 29 olunca bir panikledi.Söz nisan düğün 6 ay içinde olayı kapattı.
Şimdi mutsuz.Çok acele ettim diyor. 29 olunca ne oluyorsa ..
Neden 30lardan bu kadar korkuyorsunuz diye acele edenlere sormak istiyorum.
Bir anda nine olmuyoruz..
Önce tanımak lazım.Insan beraber ömür geçireceği insanı tanımadan seçer mı?
Çok ilginç..
Birde bunu yapan 29 yaşında olanlar..
Kadınlar 27 yaşını geçince daha da olgunlaşır.

Bu acele neden ki..

Bence evlilik icin son düzlüge girmissin. Diger arkadaslar gibi yok illa evlenirsin, daha gencsin vs diyemeyecegim. Evlilik ve cocuk istiyorsan ve evlenmis olmak icin degil de severek evlenmek istiyorsan sen de bir seyler yap. Kismetin üstüne yagmasini bekleme. Cünkü bir yastan sonra evlilik de zor, kadinlar icin cocuk sahibi olmak da..

Sizde kuzenim gibi acele etmişsiniz.
O da 6 ay içinde evlendi.
Şimdi 2 çocuğu var ama mutsuz.
Eşinin bir problemi yok şükür.
Ama bana uymuyor der hep.
Bir de bir insanı asla ama asla değiştiremezsiniz.
Şu an biri beni de değiştirmek istese değişmem.
Kişiliğim oturdu.Eğer istersem ben değişirim.
Yani değiştiririm düşüncesi sakat.
Kadınlardan ben bunu duyuyorum.
Bir nikah olsun onu yola getiririm diyen bile duydum.
O annecilik konusunda ise, acaba erkekler belirti verir mı?

Ondan bende çok korkuyorum.

19 da evlendim 20 de anne oldum.. 24 te tekrar anne oldum. Su an 26 yasindayim. Corcocuk derken hayati kacırdim sanki. Kuzenim 25 yasinda o da evlilik derdinde. Pismanim demek istemiyorum cocuklarim esim mutluyuz. Ama eşimede arkadaslarimla muhabbet ederken de diyorum ki ben 29 32 yaş araligin da evlenmek isterdim. O kafayla yine eşimle evlenmeyi dilerdim. Bence suan tam zamaniniz. Kendinizi üzmeyin. Giyiminizi kusaminizi degistirin. Calismiyorsaniz işe başlayin. Size iyi gelecek ruhunuzu dinlendirecek kisisel gelisiminize faydali olacak seyler yapin. Ve mutlu olacaginiz biriyle evlenin.

Çok doğru yazmışsın..
Bir kere çocuk için evlenmek; en hatalı gerekçe.
Tamam anne olmak istersin; yavrum olsun o duyguyu tadayım çok güzel. Ama sırf bunun için evlenmek çok büyük bir risk bence.
Ve bir kişi değişmez ona da kesinlikle katılıyorum.
Mesela ben geldim 32 yaşına.Kişiliğim oturdu.Bu saatten sonra kökten değişmem çok zor.Hele ki karşıdaki nasıl değiştirecek ki?
Bir de ben 27 yaşından sonra sırf aşık oldum gözüm kör oldu olayına inanmıyorum.
Erkeklerde öyle değil. Yaş aldıkça evlilik için gerekli bir sürü parametreye bakıyorsun.
Aşık oldum onsuz yaşayamam olmuyor.
Zamanında aşık olup vazgeçtiğimde oldu.Hiç pişman olmadım.Çünkü onunla evlenseydik ayrılırdık.Aşk dışında hiçbir ortak durum yoktu.
Bir tek şu aileci erkekler önceden belli olur mu?

Onu bir formülü olsa çok rahatlayacağım..

Bence evlilik icin son düzlüge girmissin.
Evlilik için son düzlük mü?!
Ne yani 30lardakiler düzlüğü kaçırdı (!) diye evlenemeyecek mi?!
Kimse gaibi bilemez.

Kimse.
Düzlük müzlük yok.
Allah nasip ederse var yoksa yok.

Çünkü başarıya açlar .
Çünkü toplum onayına açlar .
Evlilik o dönemlik çok deger, başarı ve toplum onayı vadediyor .
Biz ülkemizde çocuklarımıza her olursa olsun degerli olduklarını öğretmiyoruz.
Başarının sadece toplumsal onaydan geçmiş şeyler olmadığını öğretmiyoruz .
Onlarda bunda arıyorlar .
Tabi ek olarak bir ataerkil düşünce de kapsamış her yeri .
Kadinlar korunmak istiyor ve bunu bir erkekten umuyor . Hapis hâline gelmiş evliliği bile dışarıdaki korunmasız hayata tercih ediyorlar . Kadınlarımıza hayattan korkmamak ve özgürce yasamak kavramlarını ogretmeliyiz

Ümitsiz olmayın.
Buradaki bazı evli üyelerin yazdığı gibi herkes 20li yaşlarda evlenmiyor.
Doğru insan olsun.
Hiç üzülmeyin..
Bende bana uymayan kişileri eledim.Yoksa evli densin diye evlensem çoktan evlenirdim.
Sonra ne olacaktı ya ayrılacaktım ya da buraya evliyim mutsuzum diye konu açacaktım.
Dua edin, Allah'a güvenin..
O isterse olur..

Ama evliliğin yaşı yok.Bu safsata.

29 yaş geç değil öncelikle. Tam evlilik çağı denebilir. 25-35 yaş arası bence İdeal zamanlar. Moral vermek için samimiyetsiz olmaya da gerek yok.
İnsan genç yaşlarında sevgilisiyle, eşiyle gezmeli tozmalı. Elbette 40ta 50de de evlenilir aşık olunur. Elbette kısmet bu işler. Ama bazı hemcinslerimiz de gerçekten aşkı sevgiyi pespembe bir gözlükle bekledikleri için 20lerde 30larda yalnız oluyorlar. Kısmet biraz da bizim elimizde.
Bence artık biraz daha sosyal hayata karışıp adayları değerlendirebilirsiniz. Hoşlandığınız biri olduğunda kenarda durup beklemek yerine siz de adımlar atabilirsiniz.
Ben 26 yaşımda eşimi görüp beğendiğimde baktım adım atamıyor sinemaya çağırmıştım. Sonrasında da bir gün yine kahveye çağırmıştım.
Yani insan yalnız kalmak istemiyor, bir sevgili bir şefkatli kol, bir dert ortağı arıyor. Siz de etrafınıza daha dikkatli bakıp biraz daha yol açabilirsiniz insanlara. Tanımadan red etmek yerine bir iki kere şans tanıyabilirsiniz. Çevremde çok hoşlanmadığı insandan sonra elektril alıp çok seven evlenen oldu. Biz kadınlar bazen çok talepkar oluyor önyargılı davranabiliyoruz

Çok güzel yazmışsın..
Her kelimesine katılıyorum.
Bak burada bile yok son düzlüğe girmişsin.Evlendin evlendin yoksa zor diyen mi ararsın; yok 30larda olanlar gereksiz seçici diyen mi ararsın..
Peki neden bunlar erkeklere denmiyor.
Bir kişiyle tanıştım.Utanmadan yüzüme ben rahatım şu an 36yım ama istesem 40 yaşında bile 20lik bulurum demişti. Yani adamlar utanmadan yüzünüze de bunu diyorlar.
Sonra neden seçicisin? Affedersin de bu hödükle mi evlenseydim?!
Ben bu jenerasyonda 21 - 25 arası olup evlenemedim diye ağıt yakanlara şaşıp kalıyorum.
Benim o yaşlarda gayem okulu bitirip mesleğimi elime almaktı.
Şimdi bakıyorum 21 yaşında evlilik sevdası var.
Önce kadınlarımız vizyon kazanmalı. Okumalı.Hayat görüşü olmalı.
Önce kadınlarımızın görüşleri değişmeli.Tenceredeki kurbağa misali.Hepimiz hemcinsimizi aşağı çekiyoruz.
Bazen bu coğrafya bana hiç uymuyor diyorum.
Çok ataerkil düzen var.Rahat değiliz. Geleneksel yapıyı kıramadık.
Burada bile kadın eğer seçici olup 30larinda ise avanak gözüyle bakılıyor.Ama erkek 30larinda olup seçici ise vay ne kadar istediğini bilen erkek oluyor.

Bu çifte standart midemi bulandırıyor artık.

Eskiden çok takılırdım sonra burayı okuyunca hayırlısı değilmiş dedim,ümitsiz değilim.Gaibi Allah bilir ona tevekkülüm tam.Teşekkür ederim.Allah iyi insanlar yazsın.Evliliğin gerçekten yaşı yok,çocuk için biyolojik saat ilerliyor onunda hayırlısı artık.

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…