Yalnızlık

Yukarda çok negatifsin demişsiniz ama şimdi kendime ben doğru insan değilim dememi istiyorsunuz. Ne dediğinizi de bilmiyorsunuz. İnsanları aşağı çekmek isteyen biri olduğunuzu düşünüyorum
Konu ben değilim sizsiniz. Kendinizi sorgulamanız konusunda dürtüyorum biraz. Hayatınızdaki olumsuz her şeyi kadere, nasibe, kısmete yükleme eğilimindesiniz. Bunu aşmanız gerektiğini düşünüyorum.

Eski konularınızı açıp bir okusanıza, negatif değil diyebilecek misiniz?

Doğru insan kavramından da ben hoşlanmıyorum o yüzden deştim. Herkes bir doğru insan peşinde ama kimse dönüp kendine bakmıyor ben ne kadar doğru insanım diye.

Kendime göre çok doğru biriyim. Ve herkesin kendine uygun bir doğrusu vardır diye düşünüyorum. Benim için en doğru insandan bahsediyorum.

Olumsuzlukları neye yükleyeceğim ki başka? Ben de sıkıldım kadere bağlamaktan. Ama sevmek sevilmek için ne yapabilirim ki

Sevgili bulmak,evlenmek istemek gibi cümleler bence insanın nasibini kapatıyor.

Insan sevgili aramaz bence ya. Birini sever konuşur görüşür evlenir. Yani sirf sevgilim olsun sirf evli olayım diye atılan adımlar bana zorlama geliyor. Lütfen görücü usulü evlenen arkadaşlar gücenmesin ama ben yani eşimle karşılaşmasam evlenmezdim gibime geliyor.

Özellikle iş sahibi, ailesi anlayışlı rahat bi insan neden sırf evlenmek için evlensin ki?

Siz de sevgililik olur mu , nasibim ne zamam vs düşünmeyi bırakın. Inanın bu enerji çok etkiliyor çevreyi. Siz etkilemediğini düşünüyorsunuz ama hayır bu enerji çok rahatsiz edici olabilir.

Ben üniversiteden sınıf arkadaşımla evliyim..18 yaşında tanıştım . 29 yaşında ısrarlarına dayanamayıp evlendim. O zamanlar da burda takılıyordum. Hiç 29 oldum evlenemedim demedim. Cünkü madem Allahtan bir ayrılık gelmediği sürece bundan sonra evliyim, bari bekarligi uzatabildigim kadar uzatayım dedim.

Size tavsiyem beklemeyi bırakın.. beklediğiniz müddetce üzüleceksiniz

Peki sevme sevilme isteğimi nasıl yok edebilirim

Yani insanların 13-15 yaşından itibaren deneyip tecrübe edindiği şeyleri 28 yaşına kadar yaşamamışsınız. Karşı cins nasıl etkilenir, karşı cinsle nasıl iletişim kurulur, flört edilir bilmiyorsunuz. Tecrübeniz yok. Bekliyorsunuz ki beyaz atlı bir prens gelsin sizi durduğunuz yerde sevsin. Bir konunuzda yakışıklı talipleriniz olduğundan da bahsetmişsiniz gerçi, yine hiç birine şans vermemişsiniz. Birileriyle etkileşime geçmeden, flört etmeden, koklaşmadan, oynaşmadan nasıl seveceksiniz birbirinizi? Bunlar olmadan elinizde sadece muhafazakar biriyle görücü usulü evlilik kalıyor onu da hem siz istemiyorsunuz hem de biraz daha erken yaşlarda yapılıyor o cephede evlilikler.

Evet tecrübem yok. Ama ne yapayım. Zorla sevmediğim insanlara kur mu yapayım. Kimseyi sevemedim kimse tarafından sevilmedim şartlar uymadı bu yaşa kadar geldim. Suçlusu ben miyim, sevilmeyi hak etmiyor muyum 13-15 yaşından beri kimseyle cilveleşmiyorum diye

Peki sevme sevilme isteğimi nasıl yok edebilirim
Bu maslowun hiyerarsisinde de bulunan bir ihtiyaç. Sevme sevilme arzusu başka şey, her an beklenti içinde olmak başka şey.

Yaşınız henüz genç. Nasip varsa karşınıza çıkacak
Yoksa da çıkmayacak. Sizin kendinizi yemeniz sonucu değiştirmeyecek.

Ne güzel işiniz varmış..bakın ben de çok iş aradım bulamadım mesela. Bıraktım. Cünkü nasibimde yokmuş. Ben elimden geleni yaptım. Olmadı.

Siz akışta kalın. Aileniz ile çay içiyor olmanız asla bir kayıp değil. O kadar güzel bir an ki..
Anda kalın. Sağlıklısınız. Anne babanız yanınızda. Bunlara odaklanın.

Hayatınızın odak noktası sevme sevilme olmasın. Elinizdekini sevin. Kıymet bilmeye çalışın.

Allah karşınıza size seven ve sizin de sevdiğiniz birini çıkarsın. Ama lütfen ağzı açık yavru kuşlar gibi beklemeyi bırakın

Kur yapmadan, kurlara karşılık vermeden, cilveleşmeden bir insanı nasıl sevmeyi, birinin sizi nasıl sevmesini bekliyorsunuz?

Yani bir erkek sizi neden sevmeli mesela?

Amin inşallah. Ben de çok uzun süre iş aradım. İşsizlik zor bilirim. Her şeyi hep beklemek beni üzüyor işte. İş için bekle aşk için bekle huzurlu ev için bekle vs. Sağ olun desteğiniz için

Erkek sadece kur yapıldığı için mi sever? Sohbetimi sevebilir, kişiliğimi, davranışlarımı sevebilir
Bunlar sıradan bir arkadaşlıkta da sevilecek şeyler. Romantik bir ilişki için cinsel çekim gerekir. Cinsel çekim duymadığınız birini bir kadın/erkek olarak sevemezsiniz. Evet aşık olduğumuz insanların sohbetini, kişiliğini, davranışlarını vs bir bütün olarak seviyoruz ama asıl çekimi yaratan, bağı kuran beynimiz değil hormonlarımız. Maalesef doğamız böyle.

Kimseye karşı cinsel çekim de hissetmiyorum. Geçen sene bir çocukla buluştum. Ama kaç kere buluşmama rağmen zorla gittim hepsine. Hiçbir çekim yok.

Yaşınız kac peki?

sevgi şartlara bağlı hissedilen bir duygu değil ki. 15 yaşımda bir sevgilim vardı. çok ayrı dünyaların insanıydık. ama sevdim sevgili oldum sonra da ayrıldık. 18 imde de öyleydi. evlilik için mantık da lazım ama 28'e kadar hiç aşık olmamak bana normal gelmedi

Fazla bastırılmış hissediyorum. Gunah ayıp geliyor aşamıyorum. Psikoloğa da gitmek zor. İyi birini bulmak zor bulsam da çok pahalı
Kendi kendinize aşabileceğiniz bir konu gibi görünmüyor. Bir şekilde imkanları zorlayıp profesyonel destek almalısınız. Aksi halde 27-28 derken bir bakmışsınız 38-48 ömür geçmiş.

Daha büyük oldugunuzu dusunmustum ama şu da bu söze çok inanırım insan sınanmadığı bir konu hakkında da büyük konuşmamalı. Dolayısıyla aslında 28 yaş da hiç sevgilisi olmamış aşkı tatmamış biri için evet biraz artık yeter diye hissedebileceği bir yaş bence. Ama hiç evlenemeyeceğim hep annem babamla yaşayacağım diye düşünmeniz için de çok çok genç bir yaş. Negatif olmayin, kendinizi gereksiz asagiya cekmeyin. Kaldı ki artık günümüzde gençler öyle erken yaşta evlenmiyorlar. Dolayısıyla siz aslında bir istisna değilsiniz.
Bir de ben evliliğin tamamen kader olduğuna inaniyorum. Dolayısıyla "beğenmediğiniz" arkadaşlarınız evlenmiş olabilir. Siz belki onlara göre daha kolay geçinilecek biride olabilirsin ama sonuç olarak kaderinizde kısmetinizde ne zaman yazıldıysa o zaman oluyor.
Kısacası yaşınız çok genç, asla olumsuz olmayın... sizin gibi birçok insanı okuyoruz şu yaşıma geldim hala da haaşkı tatmadım diyen.. yarın önünüze ne çıkacağını bilemezsiniz. Siz pozitif olun ki pozitif de enerji yayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…