Yalnızlık

Daha büyük oldugunuzu dusunmustum ama şu da bu söze çok inanırım insan sınanmadığı bir konu hakkında da büyük konuşmamalı. Dolayısıyla aslında 28 yaşta hiç sevgilisi olmamış aşkı tatmamış biri için evet biraz artık yeter diye hissedebileceği bir yaş bence. Ama hiç evlenemeyeceğim hep annem babamla yaşayacağım diye düşünmeniz için de çok çok genç bir yaş. Negatif olmayin, kendinizi gereksiz asagiya cekmeyin. Kaldı ki artık günümüzde gençler öyle erken yaşta evlenmiyorlar. Dolayısıyla siz aslında bir istisna değilsiniz.
Bir de ben evliliğin tamamen kader olduğuna inaniyorum. Dolayısıyla "beğenmediğiniz" arkadaşlarınız evlenmiş olabilir. Siz belki onlara göre daha kolay geçinilebilecek biride olabilirsiniz ama sonuç olarak kaderinizde kısmetinizde ne zaman yazıldıysa o zaman oluyor.
Kısacası yaşınız çok genç, asla olumsuz olmayın... sizin gibi birçok insanı okuyoruz şu yaşıma geldim hala da haaşkı tatmadım diyen.. yarın önünüze ne çıkacağını bilemezsiniz. Siz pozitif olun ki pozitif de enerji yayın.

ne kadar tatlı yazmışsınız teşekkür ederim. İçimi ferahlattınız. Dağlara taşlara bağırasım geliyor gelip buraya iç döküyorum ne yapayım. İnsan değiştiremeyeceği şeylere dertlenince ne yapacağını bilemiyor.
allah tez zamanda güzel insanlar çıkarsın karşımıza inşallah

Ne yapacaksın evlenip? Ben kör kütük aşık olup evlendim ama bazen ortaokuldan kalan tişörtümle osura osura çay içmek istiyorum. Evlilik sorumluluk demek. Tonlarca işin uapman gerekenler hayatın hiç görmediğin ciddi tarafı geçim kaygısı... Bunlar ilk aklıma gelenler. Evlilik için insanın psikolojik olarak hazır olması lazım önce. Kariyer olarak güçlü olması lazım. Sosyal medyaya da çok aldanma derim.

Sevindim rahatlamanıza
Bende zaman zaman kendi durumuma sitem edebiliyorum. Ben sizden yaşça baya büyüğüm, 45 yaşındayım. Yıllar önce boşandım ama aslında yani huyumu suyumu severim, niye benim tekrar ikinci yuvam olmadı diye banada bu durum Allah afetsin haksizlik geliyor bazen. Ama hersey kader kısmet, gerçekten eğer olmayacaksa olmuyor ama vakti zamanı da daha vardir belki diyorum... yani çıkmayan candan umut kesilmez hesabı bu sizin için de geçerli benim için de geçerli... belki haftaya karşımıza kaderimizdeki insan çıkacak bilemeyiz
Biz yeter ki birbirimizi dualarımıza bir kere olsa bile eklesek, bakarsınız oradan fayda görürürüz kimin duasi kabul olur bilinmezmiş ya
Allah'a emanet olun

Ben de size dua edeyim öyleyse :) Allah tez zamanda hayal bile edemeyeceğiniz güzel insanı karşınıza çıkartsın inşallah.

Ben de size dua edeyim öyleyse :) Allah tez zamanda hayal bile edemeyeceğiniz güzel insanı karşınıza çıkartsın inşallah.
Allah razi olsun. Gerçekten hep böyle dua ederim, duamin sonunda bu cümleyi eklerim hep. O yüzden cok sevindim bu tevafuka. :)
Sizinde icinde ve isteyen herkes icin en dogru, en hayırlı kisi olsun. Hayal edebilecegimizden bile daha güzeli olsun. Amin

32 yaşında evlendim. Şimdi 36 yaşındayım. 27 yaş harika bir yaş. En güzel yıllarım 27-30 yaş arasındaki bekar yıllarımdı. Tekrar o günlere dönsek de dünyayı yaksam. Negatif düşünmek için hayat çok kısa. Ayrıca ortaokuldan kalma tişörtle anne babayla çay içmek de çok güzel. Annemin evine gittiğimde hemen üzerimi çıkarıp ordaki eski tişörtümü giyerim ve çayı koyarım. Her şey güzel, kıymetini bilin

Evlenmek değil konu. Sevmek sevilmek istiyorum
Siz kendiniz yazmışsınız hanımefendi evliler, nişanlılar lokantalarda diye bir de en garipsediğim nokta "en evlenmez dediklerim bile evlendi" lafınız.
Bu konuda otorite siz misiniz, kaderi siz mi yazıyorsunuz, yoksa geleceği mi görüyorsunuz?
Her şeyden önce insanlara haset etmeyi bırakmanız lazım, kalbinizi sakinleştirin.
Dediğim gibi herkes evlenmek zorunda değil, her ilişkide insanlar birbirlerini seviyor değil, her istediğimiz gökten zembille kucağımıza inecek değil.

Evlenmek değil konu. Sevmek sevilmek istiyorum
her birlikte olan sevip sevilmiyor merak etme. o nadir yaşanan bir durum. ayrıca ya masumiyetini kaybetmemiş olup kendisi gibi saf kalpli eşini hemencecik bulmayı ya da ruhen çok kez metamorfoz geçirmiş, ne istediğinden emin 2 olgun insanın karşılaşmasını gerektiriyor. bu ikisinin arasındaki bütün deneyimler ya anlık arzuyla başlanan deneme yanılma ilişkileri, ya sevgi hakkında iyi(az kötü)-kötü-çok kötü dersler alınan ilişkiler, ya para/cinsellik/statü için yapılan çıkar ilişkileri, ya birbirinin psikolojik hastalıklarını tam olarak doğru ayarda besleyen iki enerji vampirinin ilişkisi vs vs. oluyor. zaten bulunsa da sürekli büyük heyecanlarla sürmüyor, aynı sıkıcı-yorucu hayatla birlikte mücadele etmeyi ve o dünyadan biraz olsun kaçıp huzur bulmayı getiriyor.
böyle konularda diyecek bir şeyim olmuyor çünkü beni şu yaşıma kadar hiç yalnız bırakmadılar a*** hatta bir ara ardı ardına sarsıcı deneyimlerden sonra yeter artık yalnız kalacağım dedim ve kaldım. o dönem neye uğradığımı şaşırdım. bir insana her yerden mi erkek yağar çıldıracaktım iğrençti. salak saçma tipler fırlıyor her yerden ve anlam veremiyordum. sosyal medya kullanmam, flörtöz değilimdir, dışarıdan soğuk dururum vs. o dönem işim yüzünden de öyle oldu tabii ki ama herhalde o ilginç tipleri de allah gönderdi hani yine dersini almamışsa kötü seçimler yapacaksa vuralım kafasına balyozu diye test etti sanki. ayıkladım ayıkladım grand finale ulaştım. hepsini seri reddedip erkekten köşe bucak kaçarken birini tanıdım. baya uğraştı beni ikna etmek için ama benim de ona ikna olasım varmış demek ki. sonra ya dedim, keşke senden öncesi hiç olmasaymış ama onunla tanışana kadar sevgiyle ilgili onca dersi almasaydım onun kıymetini hiç fark etmezdim bile. o yüzden belki herkesin çekim alanı farklıdır bilemem ama etrafında birileri varsa da sen kaçıyorsan belki de doğru insanı beklemeyip deneyip - yanılman, hata yapman gerektir ki bir gün seni teğet geçmesin gerçek sevgi ya da deneyimsizlik sevgi olmayan şeyleri sevgi sanmana sebep olmasın. eğer yok ben doğru kişiyi bekleyeceğim dersen de, o kişide hangi özellikleri aradığını çok iyi bilmelisin ki görünce hemen tanıyasın. eğer bunu yapmayı seçeceksen bu şekilde şikayet etme, onu heyecanla bekle ve karşına çıkacağına inan. böyle yaparak kendine zarar veriyorsun bence.

Son düzenleme:
ha bu arada ben de birini bulamayacağımı düşünüyordum. yani mutlu olamayacağımı, sevip sevilemeyeceğimi. çünkü hep kötü şeyler yaşamıştım. yani insanlar hayatına girip çıksa bile böyle düşünebilirdin. ama sonra parçalar yerine oturdu ve mutlu olunca çok şaşırdım, hem de öyle bir yolla karşıma çıktı ki tamamen tesadüfiydi, aslında kelebek etkisi çok önceye uzanıyor ama sırf o gün dahi ufacık farklı karar alsak bugün tanışmamış olacaktık. yani böyle beklenmedik de olabiliyor. ama ondan öncesinde duygusal anlamda kendi üzerimde çok çalışmıştım gerçekten, benim için anlamlı oldu karşıma çıkması. ayrıca öğrendiklerimle bir ilişki inşa etmek. üzülüp deneyim kazanmak iyidir bence. benim hayat felsefem şu yaşıma kadar yapıp pişman olmak yapmamaktan iyidir'di. şuan artık o felsefeye ihtiyaç duymuyorum ama bugüne dek bana katkıları oldu gözyaşlarıyla birlikte :)

Valla ben evliyim bende çamaşır sulu tisortumle çay içiyorum akşamları.Bu taraftan bakıncada hayat öyle çok eğlenceli değil yani.Allah gönlünüze göre versin inşallah.Ama şunu da diyeyim evli olup yanlız olmak çok daha zor.

Arkadaş tüm evli çiftlerin her akşam sarılıp tv izlediğini, mutlu mesut yaşadığını sanıyor.

Senin o en kötüsü bile evlendi, dediğin arkadaşların kim bilir ne dertlerle cebelleşiyor. Forumda onlarca başlık var. Erkekler evlenene kadar melek. Evlilik sonrası canavar.

Biri sırf seni sevsin diye b.lu donlarını yıkayacaksın. Yemek bulaşık temizlik ellerinden öper. Kadir kıymet bilip sana teşekkür edecek bir eş bulursan ne ala. Ama ülkemizde sayısı az. Muhtemelen seni hem işte çalıştıracak hem de evde iyi bi ev hanımı olmanı isteyecek.

Ay sıkıldım. Çekilecek dert değil. Baba evindeki huzuru mumla arayan nice evli kadın var. Bence 30dan önce evlenilmemeli.

Esaretten önce, hayatın tadını çıkar..

Her halde o olmaz, bu ayıp deyip o kadar bastırmışlar ki sizi kur yapmayın bile ahlaksızlık derecesinde görüyorsunuz. Hobileriniz var mı? Mesela biri geldi sizle konuşmaya, nelerden bahs edeceksiniz? Bir uğraşınız var mı? İnsanları böyle şeyler çeker. Düz işe gidip gelen biri benim ilgimi çekmez mesela. Film olsun kitap olsun ne bileyim spor olsun, birşeylerle ilgilenen birşeyler bilen insanlar o enerjiyle çekiyorlar. Uygulamalar indirip bari sanaldan erkeklerle konuşun, birine aşık falan olmayın hemen sadece ne konuşulur nasıl flört edilir öğrenirsiniz.

Kendi kendinize aşabileceğiniz bir konu gibi görünmüyor. Bir şekilde imkanları zorlayıp profesyonel destek almalısınız. Aksi halde 27-28 derken bir bakmışsınız 38-48 ömür geçmiş.
Bazi kizlarin pesinde erkekler kosuyor kizin kur yapmasi vs gerekmiyor. Konu sahibinin kimseden hoslanmamasi sevmemesi psikolojik olabilir.

mesajlardaki tarzınız bile negatif elektrik veriyor, sanki herkese tahsis edilen bir hizmet varmış sizin elinizden zorla alınmış gibi davranıyorsunuz. sevmek sevilmek hakkım benim hakkımı kim gaspetti! sevmek zaten başlıbaşına emek sinir stres fedakarlık , sevilmek gerçek sevgi piyango gibi birşey.. önce sevgi dolu olacaksınız sizin sevginizi paylaşmaya gelecek insanlar. cilveleşmiyorum diye suçlu muyum demişsiniz, cilveleşenlerde dudaklarını yalayıp bacağını açmıyor. sevgi dolu iletişim , içtenlikle paylaşım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…