o lafları duyduktan sonra hiçbirşey yapamıyorum . suçsuzum suçum yok ve üstelik beni istemiyor ayağına gidip yalvaramam.benim zorumla dönerse bana o zaman ölmekten beter olurum yaşarken ölüyor olurum .yaşarken ölmek inan daha kötü
Hiçbir şey için geç değildir hayatta hiçbir zaman. Keşke demek şeytana kapı aralamaktır. Şu an bu bilince varmış olmanız bile çok güzel, kendinizle gurur duymalısınız. Keşke demeyin, hep hayırlısı diyerek niyet edin başlayacağınız işlere. Benim de bu bilince varmam kolay olmadı. Ben de aşık oldum, ben de ayrılıklar yaşadım, ben de ölürüm yaşayamam sandım, hatta inancım izin verseydi belki de canıma kıyardım; ama inancım benim tekrardan ayağa kalkmamı, eskisinden daha güçlü bir kadın olmamı sağladı. Artık biliyorum ki ben izin vermediğim sürece hiçkimse ve hiçbirşey beni üzemez, yaralayamaz. Aklıma o günlerim geldi de kahkahalarla gülüyorum ne kadar salakmışım diyorum.
Benim yaşadığım tecrübenin de nedeni neydi biliyor musunuz onu o kadar istedim ki, arkadaşım bana eğer hayırlıysa iste dedi öyle dua et dedi. O an ona sinir olmuştum, arzumun gerçekleşmesine mani olacak diye düşündüm. Allahım hayırlı değilse de istiyorum dedim, bu cümle çıktı ağzımdan. Ve bu cümle 7 seneme mal oldu. Kendim ettim kendim buldum. Ondan beridir her konuda ama her konuda Allahım eğer bu istediğim şey hakkımda hayırlıysa nasip et değilse etme diye dua ediyorum. Hayatım anlam kazandı. Bişi öğrendim arzu etmek hiç iyi bişey değil. Arzu şeytani imiş, niyet ise Rahmani. Her işimize hayırlısı diye niyet edip sonucunu Allah'a bırakmalıymışız. Umarım birilerinin aklının başına gelmesine vesile olur bu yazdıklarım.
Hala onu istiyordu, bunu diyordu falan diyorsun.
Her lafından biri ben ona yıllarımı verdim vs.
Geçmişte istiyordu; artık istemiyor demek ki.
Bu değişimi kabul etmekten başka yapacak bir şey yok.
Ölü gibi olma hali, yaşamayı istememek gibi durumlar da geçer yakında.
böyle diyorum çünkü bu kadar seven bunları yapamaz 1 bucuk ayda nasıl böyle olur akıl mantık veremiyorum .evet sevmiyor şuan biliyorum ama nasıl olur bu nedeni ne olabilir.bunca yılları atlatıp bu günlere gelmişiz sonuna yaklaşırken böyle neden oldu
Hala onu istiyordu, bunu diyordu falan diyorsun.
Her lafından biri ben ona yıllarımı verdim vs.
Geçmişte istiyordu; artık istemiyor demek ki.
Bu değişimi kabul etmekten başka yapacak bir şey yok.
Ölü gibi olma hali, yaşamayı istememek gibi durumlar da geçer yakında.
böyle diyorum çünkü bu kadar seven bunları yapamaz 1 bucuk ayda nasıl böyle olur akıl mantık veremiyorum .evet sevmiyor şuan biliyorum ama nasıl olur bu nedeni ne olabilir.bunca yılları atlatıp bu günlere gelmişiz sonuna yaklaşırken böyle neden oldu
Bu sözler hep kulağıma küpedir:
"Allah der ki, kimi benden çok seversen onu senden alırım. Ve ekler: Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım. Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur. Aklın şaşar dostun düşmana dönüşür. Düşman kalkar dost olur. Öyle garip bir dünya! Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin. Şaşman dersin şaşarsın. En garibi de budur ya, öldüm der durur yine de yaşarsın." Hz. Mevlana
Aranızdaki kopuş bir anda olmamıştır heralde.
Zaman içinde bir yıpranmışlık yaşanmış bell ki.
Nişanlılna son zamanlardaki diyologlarınızda hiç sorun yokmuydu.
Eğer hiç belirtisi olmadıysa,birden bire ayrıldıysanız bu düşündürücü.
Biraz kafasını dinlemek için uzaklaşmış olabilir diyeceğim ama beni
sevmediğine eminim artık diyorsun.
Artık seni sevmiyorsa da bu zaman içierisinde olan bir kopmadır,bir günde olacak şey değil.
Bunun da kolay dönüşü olmaz yani seni sevmiyorum istemiyorum diyen bi adama ne diyebilirsin ki.
Ayrıca bi soru sormuştum sen atladın cevaplamadın ama diğer cevaplardan anladığım kadarıyla
ölümü de düşünüyorsun ayrılık sebebbi ile.
Sana tek bişey söyleyeceğim, ölürsen de öldüğünle kalırsın ve sadece aileni yakarsın.
Ölümle kimseye ders vereceğini sanma.
Onsuz yaşayamam filan da deme.
İnsanlar canlarından can parçalarını kara toprağa veriyor da yine de yaşıyor.
Düşüncelerin mantıksız.
Yaşın da küçük değil ,bak bu önemli bir faktör.Dolayısıyla çok daha sakin ve temkinli ve tevekküllü olmalısın.
Hayırlısı böyleymiş diyebilmeli ve geleceğine odaklanmalısın.
NAsıl olur diye defalarca sormuşsun ama basbayağı da olur,kimler kimleri terk etmiyor ki,kimler kimlere kıymıyor ki.
Bak bi arkadaş yazmış eşim oğlumla bein terk etti diye,alınma ama o kadının acısı seninkinden derin çünkü bir evladı ve verdiği
onca emek var.
Sana aklı selim önerilerde bulunan insanların önerilerini yabana atma,bunlar senin toparlanmana ve
gerçekleri idrak etmene yardımcı olacaktır.
"Allah der ki, kimi benden çok seversen onu senden alırım. Ve ekler: Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım. Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur. Aklın şaşar dostun düşmana dönüşür. Düşman kalkar dost olur. Öyle garip bir dünya! Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin. Şaşman dersin şaşarsın. En garibi de budur ya, öldüm der durur yine de yaşarsın." Hz. Mevlana
Evet güzel ve dogru demis hz.mevlana. benimde hep aklimdadirBu sözler hep kulağıma küpedir:
böyle olmasını istemiyorum.Allahım bırakmasın beni onsuz onu bensiz
zaten buraya dayanamadığım için konu açtım ,katlanamadığım için konu açtım.mantığımın önündeki bi ton anıyı atamadığım için dayanamıyorum zaten.siz de bi düşünün kendiniz diyorsunuz yaşı küçük değil bu kızın diye.bi de öyle düşünün yaşım küçük olmamasına ragmen böyle şeyler düşünüyorsa (ki ben mantıklı bi insanım olgun bi kişilik yapım var normalde) bu kız ne haldedir gerçekten kötü durumdadır diye. bu yaşanılanlar burdaki birçoğunuza komik gelebilir ama bi insanın hayatını mahvedecek kadar önemli şeyler.başına gelmeyen hiçbir zaman anlayamaz
yaşanmış şeyleri silinmek yada yok saymak kolay değil tabi ki konu aşk,sevgi olunca ne kadar olgun olursan ol yine de insan dayanamıyor hakkında hayırlısı ne ise o olsun umarım istediği her şey gönlünce olur VE LÜTFEN ÜZÜLMEMEYE ÇALIŞ biliyorum zor ama kendine uğraşlar bul
hiç birşey yapamıyorum birşey yapmak gelmiyor içimden.hele onun hiç birşey olmamış gibi davranmasını görünce daha beter oluyorum.herşey için teşekkürler arkadaşlar.inşallah atlatırız sorunlarımızı hep beraber
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?