Yan komşuma özenmek

enfali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
360
151
103
Evet yeni taşındım yan komşumu tanımıyorum bile ama evli ikiside doktor bir kızları var hayatımda gördüğüm en güzel bebeklerden biri siteye gidip gelirken gördüğüm kadarıyla piyasadaki en lüks arabalardan birine sahipler ve onlarda bizim gibi genç sayılır. İnançlı bir insanım hepsi gelip geçici biliyorum ama elimde olmadan kendime bakıp üzülüyorum. Biz daha kirayı ödeyemedik bu ay, bebek istedik kimyasal gebelik geçirdim, eşimse işsiz kaldı bir süredir. Bir onlara bir bize bakıyorum elimde olmadan.

Hepimiz birilerine özeniyoruz bunda yanlış bir şey yok. Ama o özendiğimiz insanlardan olmak icin ne yapıyoruz önemli olan bu. Mesela siz çalışıyor musunuz ? Esiniz issizmiş iş arıyor mu ? Maddi sorunların üstüne bebek yapınca o özendiğiniz hayattan uzaklaşacağınızın farkında mısınız ?

Kirayı ödeyemezken bebek düşünmeyin nolur. Hayatta olur böyle dönemler. Biraz toparlayınca durumu bu duygular da gecer inşallah. Benim de vardı öyle bir dönemim.

Ve insanların kapıyı kapatınca nasıl olduklarını bilmezsin. Benim doktor karı koca tanıdığım çift dısardan bakınca harika. Şuan boşanma aşamasındalar kim duysa şokta.

kiraya ödemezken Allah rızkını verir kafasıyla bebek düşünmeye kalkmayın sakın.Doktor çiftin yaşadığı yerden ev neden tuttunuz onu anlamadım yani sırf pratisyen olsalar bile karı koca,eve 15 bin para giriyo aylık en az kipratisyen hekim değiller diye düşünüyorum.yani yaşam yerleri de ona göredir.hepimiz özeniyoruz bir şeylere ama @Karamellasepeti de demiş , önemli olan napıyoruz? okumuş doktor olmuşlar amaçlarına ulaşmışlar, kimimiz yüksek lisans yapıyoruz kimimizin amacı bi sırt çantasını alıp dünyayı gezmek.e peki siz napıyosunuz?

Göz etmeyin sakın :)) İkisi de okumuş,çalışmış,kazanmış şimdi karşılığını yaşıyorlar. Ben de başarılı insanlara özenirim ara ara çünkü kendimde zamanında değerlendirmediğim bir potansiyel olduğunu biliyorum. Ama eminim başka birileri de şu an benim hayatıma özeniyodur..Bu sarmal bitmez..Yapılacak şey belli, hatta herkesin yaptığı şey belli..Herkes kendi hayat standartlarını daha yükseğe çekmek için çalışıyor,çalışmaya devam edecek. Kendi sahip olduklarınıza odaklanın,kıymetini bilin. Ayrıca başarı mutluluk anlamına da gelmiyor.Kapalı kapılar ardında insanların neler yaşadığını bilemezsiniz.

Son düzenleme:
Doktorla aynı sitedesiniz ama kira ödeyemiyorsunuz. 🤔
dr lar herzaman ultra luks yerlerde yasamiyorlar boyle bir on yargi olusmus sanirim
bende bir sitede oturuyorum evi kiraya versem 600 lira anca yapar ancak sehir hastanesi kurulmadan once site dr hemsire kayniyordu cunku isyerlerine yakindi simdi is yerlerine yakin olan baska bir semte gitti hepsi
dr diyince ultra luks gelmis sanirim herkesin aklina

Herkesin hayatı sınavı başka onlar senin komşum iyi komşu çok önemli gerçekten onların adına Sevin kötü olsalar rahatlayacakmisin? Yoo birde onlara uzeleceksin...

Zaman zaman hepimizin aklına geliyor bunlar bizde eksik olan şey başkasına varsa keşke diyoruz da esasinda bizi hiiiic ilgilendirmez üzerinde düşünme yani düşman gibi başına birsey gelince de sevinme oylesin diye demiyorum kendinde bunu hissedersen sıkıntı var demektir bence diyorum

dr lar herzaman ultra luks yerlerde yasamiyorlar boyle bir on yargi olusmus sanirim
bende bir sitede oturuyorum evi kiraya versem 600 lira anca yapar ancak sehir hastanesi kurulmadan once site dr hemsire kayniyordu cunku isyerlerine yakindi simdi is yerlerine yakin olan baska bir semte gitti hepsi
dr diyince ultra luks gelmis sanirim herkesin aklina
Konu sahibi demiş en lüks arabayı kullanıyorlar ordan pay biçtim

Başka yerlerde durum nasıldır bilmiyorum ama istanbul da konutlar genelde aynı gelir düzeyine sahip insanların bir arada olacağı sekle geldi.
(Bence doğru değil bu sınıf ayrılığı ama toplu konut kafasının sonucu, şehir planlama bozukluğu vs)
Iki aileden biri yanlış yerde.
Yada siz durumunuzu fazla abartıyorsunuz aranızda öyle büyük farklar yok.

Ama simdi is yok diyorsunuz kirayi odeyemiyoruz diyorsunuz bir de ustune cocuk dusunuyorsunuz.cocuk demek bir suru ek harcama demek.bu sefer zaten sikisik olan durumunuz daha kotu olacak.daha planli programli gitseniz en azindan simdiki durumunuzu duzeltseniz daha iyi olmaz mi.

Arkadaşların dediği gibi bebek için erken galiba. Maddi olarak sıkıntıdayken bebek çok zorlar sizi. Bebekle uğraşmak yerine işgüç için çabalayıp sonra çocuk düşünebilirsiniz. Birde benimde eşiminde piyasaya göre lüks araçlarımız var ama asla öyle abartı bi hayatımız yok. Hatta outletlerden giyiniriz. Mevsiminde çook beğendiğimiz bişey olmadıkça alamayız. Birçok kişiye göre sıkı yaşıyoruz anca yetiştiriyoruz. Dışardan bakıpta karar vermeyin.

Dışarıdan görünen mutlu aile tablolarının iç yüzünde çok vahim durumlar olabiliyor. Maddi sorunlar haricinde bir sorununuz yoksa böyle şeyler düşünüp sıkma canını... Parayla saadet olmuyor ayrıca çok klişe ama öyle, parasızda olmuyor orası da ayrı 🤣🤣

Kendi sahip olduklarımızın hep bir üstü bulunur. Ama onların yaşamını bilemezsiniz ki. Kim bilir belki o hayat sizin olsa hiç tatmin olmayacaktınız, ya da çok mutlu olacaktınız. Bunlar hep ihtimal ama elimizdekiyle mutlu olmayı bilmiyorsak hep daha fazlasını görüp hep tatmin olmamış bir yaşam süreriz. Çok şükür diyip devam etmek gerekiyor. Dilerim maddi durumunuz düzelir ve istediğiniz evladı kucağınıZa alırsınız. Bu tarz zor günler atlatmak sevgi dolu ilişkileri kuvvetlendirir. Yıllar sonra bu günleri anımsayıp eşinizle sarılıp ne günlerdi demenizi ve elde ettiklerinizin kıymetini daha iyi anlamış olmanızı dilerim.

Back
X