yandım ki ne yandım kızlar

onu dedinizde aklıma üst komşumuz geldi 4.çocuğuna hamileydi. yok bakamam edemem dedi aldırdı bebeği 2 gün sonra biri 7 biri 8 yaşında olan 2 kız çocuğuna araba çarptı.8 yaşındaki öldü 7 yaşındaki aylarca komada yattı. Allah'ın işi iste.

hiç bir bahane, bana göre bir canlıya (helede kendi canınından olan canlıya) kıymak için geçerli değil

Ohhhh ne güzel..
olan olmuş bitmiş,hamile kalınmış,ilaçlar içilmiş amannnnn boşver nasıl olsa canlı değildi kaynak:UZMAN TV doktordan onay alındı......
eeeeeee pekala istediğiniz nedir bizlerden vicdanınızı rahatlatmanıza yardımcı olmamızmı..???

ay demeyim böyle ne olur ya ,yaptığı yanlış ama diğer bebişleri ne günahı var ,lütfen böyle demiyelim rica ediyorum çok kötü şeyler bunlar

çok fecibilmiyorumkismile
inşallah konu sahibi arkadaşın bebeğine bir zarar vermez o ilaç
tamam kazayla çocuk olabilir Allah ın takdiridir o
çok mu elden ayaktan düşecek haldeydin eb kardeşim bakamam diyorsun olmışla ölmüşe çare yok derler ama bebeğe bişey olmadıysa ne olur bırakın yaşasın

ınsana doğru gelen şeydir aklı ,mantığı zaten bir şeyler yolunda gitseydi burada olmazdı ?
eğer ilaç işe yaramış olsa ve bugün kanama yada düşük belirtilerini yaşamış olsaydı sorun olmicaktı !
ama ne diyelim Allah yardımcısı olsun bebekçiğin ...her kesin ailevi ,arkadaşlarıyla işyeri ile hatta kendisi ile ilgili sorunları bile olabilir mantık dahilinde...ama benim öyle tanıdıklarım varki bebek diye evlat diye neyi var neyi yok satıp doktor doktor gezen :1no2:
ama hiç bir canlıya ki anne baba bile olsa diğer bir canlının yaşam hakkını elinden almasına müsade etmiyor ..dinde yasalarda.....

neyin ne için yaşandığının kararını bizler veremeyiz. bu şekilde ifade etmenizi çok hatalı buldum.

umarım bebek düşmezde bu konuyu eşinizle tekrar bir düşünüp,doğru kararı verirsiniz.. bebeğini aldırıp sonrasında vicdan azabı çeken o kadar bayan varki, sizde bunlardan biri olmamanızı dilerim.....

Peki hala doktora gidilmedi mi onu merak ediyorum?
Siz şimdi hamile kaldığınızı bilmeden antibiyotik kullanıyordunuz ...
içtiniz ilaçlar zarar verdi nasıl olsa diye düşünüp hadi gidelim eczaneden düşük için bir ilaç alalım nasıl olsa olan oldu ilaçlar bebeğe zarar verdi (uzman tv ye göre zaten gebelikte sayılmıyormuş) bebeği öldürelim mi dediniz ?Siz bi cahillik yaptınız eşinizde buna göz yumdu.

Yorumlara kızmaya hakkınız yok,burada hiç kimsenin oh ne iyi yapmışsın,canım kafana takma o zaten canlı bile değildi...vb şeyler söyleyeceğini sanmıyorum.
Hele benim gibi çocuk özlemiyle yanıp tutuşan arkadaşlar asla size destek veren yorumlar yapmazlar.Hatalısınız çünkü !!!

Ayrıca şunu söylemek istiyorum uzman tv yi şimdi izlemedim ama bizzat doktorlardan duyduğum şeyi paylaşmak istiyorum 4 haftalık gebelik sayılmıyor diye birşey söz konusu olamaz.
Sadece adet gecikmesine kadar (gebeliği öğrenene kadar) yediklerimizden içtiklerimizden sorumlu değiliz.ıçtiğimiz ilaçlar bebeği etkilemiyor henüz ama her zaman tedbir almakta yarar var,sanırım siz onu da anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız bebeği istemediğiniz için.
Yazık çok yazık...
Allah affetsin bu cahilliğinizi.

Son düzenleme:
Kimse yadırgamıyor zaten, sadece yaptığınız çok yanlış,
ilaç içmekle hata yapmışsınız hemde doktordan değilde eczaneden alınan bir ilaç.
Inşallah bebeğe bir zararı olmaz, inşallah. :Saruboceq:
Ayrıca anlamıyorum, çocuğunuz 2 yaşında çokta küçük değil,
neden bu yavrucağı istemiyorsunuz eşinizle ?
Allah yardımcınız olsun ve Allah affetsin .

Son düzenleme:
ya yapmayin ya ne oluyor size allah askina
nasil bir vicdan anlamiyorum.
nasil oldurursun bebegini,
ben boylelerine anne bile demek istemiyorum
biz burda yanip tutusuyoruz bir evlat icin
millet hamile kaliyo, yok ben bakamam diyip olduruyo
allah sizi affetsin.
dua edin 2 yasindaki bebege bisey olmasin.
tuylerim diken diken oldu ya.
aglamamak icin zor tutuyorum kendimi.

hmm bende gecen sene haziranda regl günü hamilelik testi yaptim 2.cizgi silikte olsa pozitif olarak sayiliyormus....4 gün sonra regl oldum...3 doktora sordum bu hamilelik sayilirmi diye..evet dediler...kafam karisti simdi..benim durumumda kac haftalik oluyor aceba..bilmiyorumkismile

2 ay kendı cabanızla nasıl korunduysanız ondan sonra da o sekılde korundaydınız arkadasım...
bıle bıle bır sey yapıyorsanız sonucuna katlanacaksınız sıkayet etmeyeceksınız...

Bebeğin doğmasını neden istemiyorsunuz?

Sorumun cevabını alamadığım için sağlıklı bir cevap olmasa da yazıyorum.

Hamile kalmamanız gereken bazı ilaçlar alıyorsunuz.Yani bebeğinizin sağlıksız doğacağı endişesi ile mi 2. bebeği istemediniz?Sebeb bu mu bunu merak ettim.

Yoksa;
Yazınızdan asıl anladığım gibi bir sebebten ötürü bebeği istemiyordunuz ilaç içtiniz şimdi de bize ilaç içtim ama zaten ilaç alıyordum bişey farketmeyecekti mi dediniz?
Ne yazdığımı ben bile anlamadım.Yaptığınızın elle tutulur bir yanını görmek içim çaba sarfediyorum
Umarım bebeğiniz önceden ve şimdi içtiğiniz ilaçtan etkilenmemiştir ve sağlıkla doğar.Bunu istemez misiniz?

yok hücreymişde yok hamilelik sayılmazmışdı bıdı bıdı..
bana hiç kızma kırılma istersende kız kırıl...
ben varya o hücreye bebekten saymadığın yavruya sahip olmak için nelerimi vermezdim....
tabii elinizde bi tane var, istediğiniz zaman hamile kalabiliyorsunuz, o yaşasa ne olur yaşamasa ne olur...
kusura bakma benim içim yanıyor şu anda, 1 aydır gördüğüm tedavim boşa gitti birde böyle dert saydığınız şeyleri okudum çok sinir oldum...
seni kınamıyorum, rabbimede isyan etmiyorum ama aç bakalım uzman tvyi izlediğin gibi düşen ceninleri ve kürtaj videolarınıda izle...
yaradan o bebeği bi insana verdi ise onun rızkınıda ama az ama çok dünyaya yollamışdır..
neyse allah öteki çocuğuna sağlık versin..

öncelikle şu kazara hamile kalma olayını inanın anlayamıyorum
ne kullanırsan kullan ama korun be arkadaşım
2 senelik evliyim ve böyle bir şey yaşamadım çünkü dikkat ediyorum çok şükür
ilaç içmişsin ve burada bizim fikirlerimizi öğrenmek istiyorsun
ne dememizi istiyorsun ki ilacı içmekle çok iyi yapmışsın
nasılsa karnındaki bir canlı değilmiş neden bu kadar endişeleniyorsun
hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim

uzulme canim bizimde yazimiz boyleymis.
ben boyle kadinlara anne demiyorum.
nasil kiyarsin o minicik bebege,
kinamiyorum allahim.
3.5 senedir gozumdeki yas dinmedi,
bir evlat sahibi olmak icin.
allahim size o mucizeyi veriyo ve siz geri ceviriyosunuz
sebepte yok benim zaten cocugum var hemde kucuk.
ben bakamam, cocugum zaten kucuk.
birakin bu laflarida korunmaya bakin siz.
dilerim allahtan o bebek olmesin,
mafoldumben

Son düzenleme:
kizlar ..biraz agir olmuyormu yorumlariniz..cocugu olmayanlarida anliyorum..onlarin durumuda zor...ama arkadas bi konu acmis..fikir istiyor..olan olmus artik...burda bize düsen yargilamak deyil..yardimci olmak..

Aslında bu kişilerin kendi tercihleridir .Saygı duymak lazım.

Herkes hemfikir olacak diye bir kaide de yok.

Konu sahibi arkadaşım,keşke doğru dürüst korunsaydınız,yada madem 2.çocuğa bu kadar karşıydınız sprial taktırsaydınız ne bilim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…