Yaninda misafir getirmek isteyen yatili misafire ne denir?

Bizim sark bitiyor bu sene batı tercihleri yaptık, o süreçte yarı şaka yarı ciddi bir dolu kişi İzmir Antalya Balıkesir falan yazın da tatile gelelim dedi,herkes kendi keyfini düşünüyo

Eşimin atamasında herkes Kaş'ı yaz Çeşmeyi yaz demişti. Asla yazmam asla. Sonra dıdının dıdısı sana gelip çörekleniyor. Tatil yerine misafir ağırlıyorsun. Rahmetli halamın ömrü millete yazlıkta yemek pişirmekle geçmişti.
Yazık günah ya..
Bencillik

izin verirseniz şimdi koltuğuma uzanıp izleyeceğim 2 sinemam var.

şark görevinde olanlara iyi çalışmalar.

Mesela ben aslen Egeliyim. Tüm baba tarafımın yazlık yerlerde evleri var. Bedava tatil olarak bakmıyorum. Birinin Foça'da birinin Bodrumda birinin de Datça'da yazlığı var. Bırakın elalemi çağırıp evlerine gitmeyi ben üç yıldır davet ettikleri halde gitmedim yine para verdim otelde kaldım yaptım tatillimi, tatilimin bitiminde gittim iki üç gün tadıyla misafirlik yaptım döndüm. Ohoo ne para vereceğim kuzenlerimin hepsinin yazlığı var demedim yani. Beleşçi değilim çok şükür. Param yoksa da elaleme yük olmamak için tatil yapmıyorum.

Böyle insanlar hayatın her alanında pinti zaten sineği sıkıp yağını çıkaranlar...bir arkadaşla ankara metrosuna girdik tam o sırada çok sıkıştım dedi e dedim tuvalet köşede, orda tuvalete 1 tl vermeyim diye kalktı gitti Leman cafeye, tuvaleti kullandı geri geldik

Böyle insanlar hayatın her alanında pinti zaten sineği sıkıp yağını çıkaranlar...bir arkadaşla ankara metrosuna girdik tam o sırada çok sıkıştım dedi e dedim tuvalet köşede, orda tuvalete 1 tl vermeyim diye kalktı gitti Leman cafeye, tuvaleti kullandı geri geldik

Aynen öyle.
Hiç hoş değil cidden. Babam hayattayken halamla yılda bir kere yazlıkta görüşüyorlar diye gidip bir hafta kalırdık. Onda bile muğla merkezde yaşayanlar günibirlik gelmemek için halamda kalmaya çalışırlardı. Kadıncağız nereye yatıracağını şaşırırdı. Kendi şöyle doya doya yüzemezdi erkenden çıkar denizden elaleme yemek yapmaya giderdi.
Sonra bunun adı empati yapmayan benciller oluyor. Yok ya.
Sen bedava tatil yapcaksın diye millet zorunda mı çile çekmeye.
Benim o egedeki kuzenimin biri evleniyor şimdi. Diğer halam otel tutacakmış gelenler için. Biz önceden gidr tatil yaparız hala sen bize ayırma yer dedik. Kendi paramızla tatil yapacağız yani.
Enayilik değil düşünceliliktir bu.

Aynen öyle.
Hiç hoş değil cidden. Babam hayattayken halamla yılda bir kere yazlıkta görüşüyorlar diye gidip bir hafta kalırdık. Onda bile muğla merkezde yaşayanlar günibirlik gelmemek için halamda kalmaya çalışırlardı. Kadıncağız nereye yatıracağını şaşırırdı. Kendi şöyle doya doya yüzemezdi erkenden çıkar denizden elaleme yemek yapmaya giderdi.
Sonra bunun adı empati yapmayan benciller oluyor. Yok ya.
Sen bedava tatil yapcaksın diye millet zorunda mı çile çekmeye.
Benim o egedeki kuzenimin biri evleniyor şimdi. Diğer halam otel tutacakmış gelenler için. Biz önceden gidr tatil yaparız hala sen bize ayırma yer dedik. Kendi paramızla tatil yapacağız yani.
Enayilik değil düşünceliliktir bu.

150 yıl yaşayıp kaplumbağaları kıskandıracak insan modeli işte bunlar nerde çalgı orda kalgı halacığında 60ı görmeden öldü Allah bilir

150 yıl yaşayıp kaplumbağaları kıskandıracak insan modeli işte bunlar nerde çalgı orda kalgı halacığında 60ı görmeden öldü Allah bilir

65 yaşındaydı :(
Erken kaybettik Allah rahmet eylesin.
Komşusu balayı için anahtarını bile istemişti rahmetliden.
Öğretmendi iki ay dinlenirim diye krediler borçlar yazlık almıştı gençliğinde, çalıştı çalıştı, yazları da millete hizmetçilik etti. Tam emekli oldu oh yazlığımda rahat ederim torunumla oynarım derken öldü :(

65 yaşındaydı :KK43:
Erken kaybettik Allah rahmet eylesin.
Komşusu balayı için anahtarını bile istemişti rahmetliden.
Öğretmendi iki ay dinlenirim diye krediler borçlar yazlık almıştı gençliğinde, çalıştı çalıştı, yazları da millete hizmetçilik etti. Tam emekli oldu oh yazlığımda rahat ederim torunumla oynarım derken öldü :KK43:

Hayır yani birde demişler ya kuzenini en iyi sen tanırsın bilmem ne keşke kuzen de konu sahibini tanıyıp öyle hareket etseydi belli ki böyle bir konuya hay hay diyecek bir yapısı yok

Eşimin atamasında herkes Kaş'ı yaz Çeşmeyi yaz demişti. Asla yazmam asla. Sonra dıdının dıdısı sana gelip çörekleniyor. Tatil yerine misafir ağırlıyorsun. Rahmetli halamın ömrü millete yazlıkta yemek pişirmekle geçmişti.
Yazık günah ya..
Bencillik

Ailem çeşmede yaşıyo. Kabul etmiyolar. Aaa o tarihte istanbula geçiyoruz. Öyle mi ev boş yani Biz gidelim o zaman. Yok kızım ev boşken eşiyle gidicek. Biz sizi ararız :KK70:

Hayır yani birde demişler ya kuzenini en iyi sen tanırsın bilmem ne keşke kuzen de konu sahibini tanıyıp öyle hareket etseydi belli ki böyle bir konuya hay hay diyecek bir yapısı yok

İnsanı bencillikler sinirlendiriyor ki.
Konu sahibi kuzenim gelecek gezeceğiz diye hevesleniyor o elalemi de arkalarına takıyor, amaç bedava tatil. Valla kimsenin bir enayisi de olamam. En sevdiğim kuzenim olsa yine gelsin demem o lafın üstüne.
Parası olmayan bir zahmet elalemn evine güvenmeyecek. Cidden tatil lükstür, paran yoksa milletin evine güvenmeyeceksin.
Ben bir de bozulurdum açıkçası. Ben kuzenim bana geliyor diye heveslenirken, benim kullanılmam hiç hoş değil. Kabul etmem yani.
İyi niyet yok burada. Resmen kullanıyorlar

Ailem çeşmede yaşıyo. Kabul etmiyolar. Aaa o tarihte istanbula geçiyoruz. Öyle mi ev boş yani Biz gidelim o zaman. Yok kızım ev boşken eşiyle gidicek. Biz sizi ararız :KK70:

Ya insanlar cidden yüzsüz.
Diyorum ya balayı için anahtar isteyenler oldu. Ben gidip evsahibi yokken kalmak istemem. Bir eşya bozulsa senden bilseler ne olacak??
Bedavacılıktan gözleri kararıyor.
Annemin kuzeninin oğlu benim halamın oğlunun evinde kalmayı teklif etti ya. Ne alaka dediğimde de ee ne olacak deniyor.
İnsanlar cidden manyak. Bedava mezar bulsa ölecek denilen tipler hep.

arkadaşı vizesini almadan istemediğini bildirin
hoş alsa da arkadaşınız size sormadan masraf yaptırmış olacak düşüncesiz

Diyorum ya balayı için anahtar isteyenler oldu. Ben gidip evsahibi yokken kalmak istemem. Bir eşya bozulsa senden bilseler ne olacak??
Annemin kuzeninin oğlu benim halamın oğlunun evinde kalmayı teklif etti ya. Ne alaka dediğimde de ee ne olacak deniyor.

Eskiden biz istanbuldayken ailecek memleketten ellerinde küçük kağıtlara ev adresimizi yazıp gelenler oluyodu. Biz oğlanı evlendircez çarşıda işimiz var adresinizi kahvede ahmetten aldık ahmetin teyze oğluyuz.kalabilir miyiz? O zamanlar kabul ediyorduk. Böyle şeyler daha doğaldı. İnsanların imkanları yoktu. Yardımım dokunsun diyoduk. Ama artık öyle değil ki. Otele üç kuruş vermek zor bişey değil. Kötü otelde kal pansiyonda kal. Elinin altında telefon nereyi istersen bulursun. Eskiden daha zordu. Tanıdığın olmazsa kaybolurdun bilemezdin.

Herkese merhaba,
Tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Yurtdisinda yasiyorum, 25 Haziran'da kuzenim esi ile birlikte Turkiye'den 10 gunlugune bize gelecek, beraber gezecegiz, hasret giderecegiz vs. Kendisini de esini de cok severim.

Ancak dun beni sok eden bir mesaj atti, en yakin kiz arkadasi onlarla buraya gelmek istiyor ve kuzenim "onunla gelirsek sorun olmaz degil mi" diye sordu. Cevap veremedim cunku kuzenimi incitmeden nasil "hayir" diyebilirim bilemiyorum.
Kizi hayatimda gormedim ama hep adini duydugum biriydi... Esime soyledigimde "hic tanismadigim bir insanin gelip evimizde kalmasi diye birsey olamaz, sacmalamasinlar, aileden olsa hadi neyse" dedi.

Baska semtte oturuyor olsam bana cay icmeye gelirken yaninda arkadasini getirse tabi ki agirlardim ama bu boyle birsey degil ki; baska ulkede 10 gun bizimle kalacak, bizimle gezecek, huyunu suyunu bilmedigim, hicbir muhabbetimin olmadigi bir insandan bahsediyoruz.

Ne mesaj yazacagimi sasirdim, yazip yazip sildim, ne denir ki simdi?
(Evet kuzenime ayri kizginim boyle birseyi cekinmeden sorabildigi icin - ben asla boyle birsey teklif edemezdim kimseye...)

Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
O mısafıre sen de gelme denır.nasıl yuzlu ınsanlar var yaaa

İnsanlar ne kadar düşüncesiz bazen acaba insanların sınırlarını mı zorluyorlar diye düşünüyorum ben olsam kusura bakma senin ve esinin basimin ustunde yeri var ama tanimadigim birini evde yatili kabuledemem derdim..

Eskiden biz istanbuldayken ailecek memleketten ellerinde küçük kağıtlara ev adresimizi yazıp gelenler oluyodu. Biz oğlanı evlendircez çarşıda işimiz var adresinizi kahvede ahmetten aldık ahmetin teyze oğluyuz.kalabilir miyiz? O zamanlar kabul ediyorduk. Böyle şeyler daha doğaldı. İnsanların imkanları yoktu. Yardımım dokunsun diyoduk. Ama artık öyle değil ki. Otele üç kuruş vermek zor bişey değil. Kötü otelde kal pansiyonda kal. Elinin altında telefon nereyi istersen bulursun. Eskiden daha zordu. Tanıdığın olmazsa kaybolurdun bilemezdin.

Bu tip durumlar elbette farklı.
Ama çoğu insan yazlığın milleti ağırlamak için alındığını düşünüyor. O insanlar zar zor borç harç ev alıyor seni ağırlamak için değil iki ay dinlenmek için. Bunu düşünmeden gider yatarız oh ne ala diye insanların evine yerleşmek terbiyesizlik.
Bedava tatil olarak bakanlara çok kızıyorum ben.
Az ye kışın para biriktir kimseye yük olmadan yap tatilini, her şey dahil yapma oda kahvaltı yap mesela ama kimsenin de yaz tatilini baltalama.

Bu tip durumlar elbette farklı.
Ama çoğu insan yazlığın milleti ağırlamak için alındığını düşünüyor. O insanlar zar zor borç harç ev alıyor seni ağırlamak için değil iki ay dinlenmek için. Bunu düşünmeden gider yatarız oh ne ala diye insanların evine yerleşmek terbiyesizlik.
Bedava tatil olarak bakanlara çok kızıyorum ben.
Az ye kışın para biriktir kimseye yük olmadan yap tatilini, her şey dahil yapma oda kahvaltı yap mesela ama kimsenin de yaz tatilini baltalama.
benimde anlatcağım var bu konuda :D
ailemin çeşmede yazlığı var annemin 25 yıldır görüşmediği yurtdısında yaşayan kuzenleri çıktı geldi hemde 9 kişi :halay:
birde yemek beğendiremiyoduk dondurma alıyodum mesela ben bunu yemem bana şundan al (pahalı olan) diyolardı :oha:
birgün bunlarla çarşıya inmek zorunda kaldım annem aradı o anda mangal için kömür lazımmıs cüzdanımda arabada kalmış demediler ya al şu 10 lirayıda kömür al diye :eek:arabaya tekrar dönmüştüm 1 lira harcamadan 10 gün kalmışlardı birde memnuniyetsizlikle ayrılmışlardı:kusmuk:

Balayı için anahtar mı? Oha :KK57:
Evin tapusunu da bırakıp çıkın en kestirme :işsiz:

Back
X