Yanlış bir evlilik yaptım sanırım?

pikaso

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2025
19
14
3
34
Merhabalar, henüz 1,5 yıllık evliyim ve çocuğum var ( ne yazikki...) bebeğimin olması beni çok mutlu etti ve iyiki oldu diyorum. Eşimle aramızda yaş farkı var ben ondan 5 yaş büyüğüm.

Evlendiğime çok pişmanım. Evlendigimiz de vajinusmus hastasi olduğumu öğrendim. Henüz ilişkiye giremedik. Bu yanlış denemeler sonucu hamile kaldım ( hamile kalinabiliyormus deneyimledim) doğurdum, büyüyor derken, halen daha ilişkiye giremedik.

Eşim o kadar umursamıyor ki umrunda değil deneyelim istiyorum. Diyorum güzel bir yere yemeğe gidelim oturalım bişiler içelim diyorum. Umursamıyor, uyuyor. Ben çok uzuluyorum.

Bugün son yaptığı artık tak etti. Dedim haftasonu disari çıkalım yemek yiyelim birer kadeh içelim ve evde deneyelim egzersizlerim belki işe yaramistir dedim. Bunu bir hafta önce konuştuk. Bugün oldu hadi gidelim diyorum uyuyor. Terlemiş leş gibi kokuyor. Kalk duşa gir çıkalım diyorum. Cevap vermiyor, uyuyor. Uyudu uyandı saat 21:30 da kırgınlığımi belli ettim. Dedim hani gidecektik, içip, deneyecek tik. Hiç dışarı çıkarmiyorsun beni dedim. Çıkıyoruz ya diyor. Ya evlendik bir kere gezmedik. Ne desem ne istedin yapmadık diyor ve bir türlü haklı çıkamıyorum. Yoruldum. Kadın gibide değilim hamilelikte kiloda aldım beni sanırım beğenmiyor.
Lohusayken de benden uzak durdu. Sonrasında da süt gelir diye bana dokanmadi bile çok gücüme gitti.

Ben artık çok doldum bebeğim de çok küçük ama boşanmak istiyorum. İyi bir insan gerçekten, sakin, ağırbaşlı ama olmuyor. Ne yapicam nereden tutacağım bilmiyorum. Bosanalim desem kabul etmeyecek ama ben evli gibi de değilim. Duygularım yok oldu. Bebeğim 6 aylık ne yapcam bilmiyorum. Hayat geçmeyecek ben artık ona bı duygu hissetmiyorum kendi eliyle soğuttu beni kendinden. Oysaki ne kadar mutlu evlenmiştim. Evlilik öncesi opusmekten bile zevk alan ben artık opusmuyorum bile....

Kendisine boşanalim desem sinirleniyor. Hamileyken ayrılmak istedim kaç kez çünkü benimle sürekli kavga ediyordu.

Belki de benim yüzümden vajinusmus olduğum için oldu hersey ama bana destek vermedi. Bebeğim için üzülüyorum. Kendimi de düşünmek istiyorum çünkü 35 yaşındayım. Yolu zaten yariladim. Evliliğin amacı zaten cinselliği yasallastirmak ben ise cinsellikten çok uzağım naisl bir duygu bilmiyorum.

Lütfen beni yargılamadan fikir verin. Nasıl bir yol izlemeliyim.

kusura bakmayın ama bilmediğimden soruyorum birlikte olmadan nasıl hamile kalabildiniz. yani hala bakire misiniz o kısmı anlayamadım. birde konunuzla alakalı hem evlendiğinizden beri doğru dürüst birlikte olamamak hemde bunun üzerine hamilelik loğusalık eşinizi soğutmuş olabilir. onun açısından da bakmak lazım diye düşünüyorum. ayrıca yolu yarılamış olarak bakmayın siz böyle yaşlı psikolojisine girerek daha da soğutursunuz eşinizi ki eşiniz şu an 30 yaşında. bence bi terapi alın kilo verin kendinize bakın sürekli de eşinize boşanalım demeyin

Evet şuanda halen bakireyim. Sürtünme esnasında boşalmadan dolayı hamile kaldım. Yaşlı psikolojine girmek değilde halen daha yolu yarilamisken bu durum için adım atmamamiz canımı sıkıyor. Terapide aldık hiç bir işe yaramadı. Evet zayıflamak bende istiyorum ama hormonlarım bile daha düzelmedi.

malesef düzenli bir cinsel yaşam evliliği daha çok besliyor ama eşinizin bunu aşmak için çaba sarfetmesi gerekiyor haklısınız bu konuda ama belki de bu durumu aşacakken araya hamileliğin girmeside kötü olmuş. eşinizi alın karşınıza ciddi ciddi konuşun. ama bebeğiniz daha 6 aylıkken ayrılmanızı da asla istemem. hala bakireyseniz sezeryan doğum yapmışsınızkeşke vajinal doğum yapaaydınız sanırım bu durumuda kolay aşardınız diye düşünüyorum. yine aşılmayacak bir şey değil bence bu durumu çözmeden boşanmayın. en azından eşinizin durumunun bundan mı kaynaklı olup olmadığını görün derim

Terapilerin üstune gidin en aşılan hastalıklardan biri. Erkeğin sekssiz yaşayabilmesi düşündürücü yani soru işareti> sana aksine baskı yapması lazım ki yenebil. Çünkü vajinismus erteleme hastalığıdır.
Hastalık da değil aslında sadece beynin yanlış kodlaması ve engel olması, kaslarına hükmetmiyorsun kasılıyor. Kendince koruma kalkanı bence dur yapma diyor. Bu kodlamadan çıkman için bilinç altin temizlenecek. Destek şart. Egzersizlere usanmadan devam etmelisin.
5 yaş normal bence. Sonuçta sevip evlenmişsiniz aralarında daha yaş farkı olan insanlar da var. Hiç sıkıntı etme. Kilo da verilir kendine bir spor duzeni oluştur bence hayattan kopma.

Vajinal doğum yapmayı o kadar isterdim ki ama gittiğim terapistim bunun mümkün olmayacağını söyledi. Gerçektende bu lanet bir hastalık karşıma çok alıp konuştum. Bir gün düzeliyor ikinci gün yine aynı. Bende yoruldum. Bebeğim çok ufak tahammül etmeye çalışıyorum ama kinleniyorum. Kötü birisi de değil bir yanda da üzülüyorum. Teraziye koyunca her iki tarafta ağır basıyor. Bebeğim ve kendi hayatim. Bilmiyorum ne yapacağım. Karşımdaki dinledigini anlayan, anladığını uygulayan biri değil ne yazık ki

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla cinsel isteği olan ve yaşamak isteyen birisiniz. Doğumda yapmışsınız sezaryen dahi olsa.
Tabii geçmişinizi, bilinçaltınızı ve fizyolojinizi bilemeyiz ama büyük bir aşama bence. Kendinizi sıkmayın artık, telkin verin hatta en zor şeyleri yaşamışken penetrasyondan bu kadar korkmama gerek yok diye. Eşiniz hakkında yorum yapamayacağım, bu tür durumlarda karşı tarafı da anlamak lazım. Olması gerekenden çok farklı ilerlemiş her şey, cinsel ilişki yok ama ortada bir bebek var vs. İyi bir cinsel terapiste gidin, yapamayacağınız bir şey değil ama kendinizde çabalamalısınız.

birliktelik olmadan sürtünmeyle nasıl hamile kaldınız ya çok ilginç geldi

ama evet dediğiniz gibi belki kendinizi rahatlatacak bir iki kadeh bir şey içseniz olabilir ama eşiniz artık pek oralı gibi değil. mutsuzsanız en iyi kararı siz verirsiniz burada kimse size boşanın ya da boşanmayın demez.

canım hiç birimizin evliliği dört dörtlük değil emin ol. şimdi burdan sana boşan terket vs diyenler olacaktır ama o insanlar ya bekar yada nasıl olağanüstü evlilikler yaşıyorlar bilmiyorum artık. belki linçleneceğim ama bir evlilikte ilk yıllar herşey hemen rayına oturmuyor. sabır gerekiyor malesef. ben ilk yıllar kaç kere boşandım evlendim kendi kafamda. millette baksaydım gerçekten boşanmıştım ama iyiki de yapmamışım. sonra oturuyor zaten herşey ama monotonlukta oluyor tabi zaman zaman. ama sizin daha ilk yıllarınız sen bu sorunu aşabilirsin bir sürü konu var açılmış onlara bak nasıl atlatmışlar öğren. onları uygula bence başarabilirsin. hakkınızda hayırlısı olsun umarım herşey güzel olur

Boşanmanı şiddetle tavsiye ediyoruz Meryem Ana

Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi bı rahatsızlik eşim yanasmadikca bende ilerleyemiyorum. Hamilelik sürecinde mecburen hiç bir şey yapamadım. Şimdi ise eşim hiç oralı değil. Konu sadece bunun özelinde değil. Arkadaş gibiyiz evde ve sadece hep evdeyiz. Onun istediği yerlere gidiyoruz. Ben istedim mi olmuyor ya konu değişiyor yada kavga ediyoruz. Artık sevgimde kalmadi. Bnde istemiyorum sanırım.

yani evet ihtimali biliyorum ama çok düşük diye duymuştum. hatta burada da çok konu başlığı vardı bununla alakalı. işte tabii Allah büyük
İnanın buna bende ihtimal vermezdim hatta hamileligimi çok geç öğrendim bu yüzden. Midem bulaniyordu eee ilişkiye girmeyince ben hastalandım sanıyordum ama kalınıyor. En büyük örneği benim. Hatta ilk defasında kaldım. Çok dikkat etmek gerekiyor. Hatta şaşkınlıktan kaç kez test yaptırdım.

O kadar çabalıyorum ki. Bu rahatsızlıktan kurtulmak istiyorum. Evliliğimiz evlilik gibi değil. Ben evet istekliyim ve bunu çözmek içinde istekliyim. Yalnız olmuyor. Terapist bile sürekli yakinlasmamizi soyluyor. Sevisme sıklıklarimizi soruyor. Bizde ise sıfır... Terapist bana söylüyor ben utancımdan diyemiyorum eşim yanaşmıyor diye. Gururum çok inciniyor.

Cok uzun bir süreç tedaviyi ne zamandan sonra denediniz sıkıntı çözmek için gittiniz ki? Yani adam bıkmış ve soğumuş olabilir mi sürekli hüsrana uğramaktan çünkü bir yakinim da bu sebepten ayrildi şuan sizin isteginiz var ama belki adamda da önce istek vardi sonuc alamayinca vazgeçti sürtünme yolu ile hamile kaldığınızi yazmışsınız daha doğru düzgün ilişkiye giremeden çocukta olunca adam tamamen sizi gözünde kutsallastirip anne yerine koymus farklı bakamıyor üzgünüm ya ciddi ikinizde destek alacaksiniz yada bu evlilik cok sürmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…