- 1 Ocak 2022
- 5.403
- 20.219
- 298
İnanın evlenene kadar hiç öyle değildi. Ben bekarete önem veriyordum yoksa çok zorladı evlenmeden önce. (Bekareti çok büyütmüş olmam vajinusmus getirmiş bedenime... Şuandaki dusuncem bekaret nedir ki bu kadar uzattım bilmiyorum)
Öncelikle geçmiş olsun. Kusura bakmayın ama herkes eşinizi de anlamak lazım demiş ben tam tersi sizin anlaşılmamış olduğunuzu düşünüyorum. Siz vajinismusa rağmen eşinize yanaşmaya sorunu çözmeye çalışırken eşiniz hiç destek olmuyo. Karşınıza alıp ciddi anlamda konuşun eğer destek olmayacaksa boşanmak istediğinizi söyleyin. Eğer sizi kaybetmek istemiyorsa zaten elinden geleni yapmaya çalışır.Merhabalar, henüz 1,5 yıllık evliyim ve çocuğum var ( ne yazikki...) bebeğimin olması beni çok mutlu etti ve iyiki oldu diyorum. Eşimle aramızda yaş farkı var ben ondan 5 yaş büyüğüm.
Evlendiğime çok pişmanım. Evlendigimiz de vajinusmus hastasi olduğumu öğrendim. Henüz ilişkiye giremedik. Bu yanlış denemeler sonucu hamile kaldım ( hamile kalinabiliyormus deneyimledim) doğurdum, büyüyor derken, halen daha ilişkiye giremedik.
Eşim o kadar umursamıyor ki umrunda değil deneyelim istiyorum. Diyorum güzel bir yere yemeğe gidelim oturalım bişiler içelim diyorum. Umursamıyor, uyuyor. Ben çok uzuluyorum.
Bugün son yaptığı artık tak etti. Dedim haftasonu disari çıkalım yemek yiyelim birer kadeh içelim ve evde deneyelim egzersizlerim belki işe yaramistir dedim. Bunu bir hafta önce konuştuk. Bugün oldu hadi gidelim diyorum uyuyor. Terlemiş leş gibi kokuyor. Kalk duşa gir çıkalım diyorum. Cevap vermiyor, uyuyor. Uyudu uyandı saat 21:30 da kırgınlığımi belli ettim. Dedim hani gidecektik, içip, deneyecek tik. Hiç dışarı çıkarmiyorsun beni dedim. Çıkıyoruz ya diyor. Ya evlendik bir kere gezmedik. Ne desem ne istedin yapmadık diyor ve bir türlü haklı çıkamıyorum. Yoruldum. Kadın gibide değilim hamilelikte kiloda aldım beni sanırım beğenmiyor.
Lohusayken de benden uzak durdu. Sonrasında da süt gelir diye bana dokanmadi bile çok gücüme gitti.
Ben artık çok doldum bebeğim de çok küçük ama boşanmak istiyorum. İyi bir insan gerçekten, sakin, ağırbaşlı ama olmuyor. Ne yapicam nereden tutacağım bilmiyorum. Bosanalim desem kabul etmeyecek ama ben evli gibi de değilim. Duygularım yok oldu. Bebeğim 6 aylık ne yapcam bilmiyorum. Hayat geçmeyecek ben artık ona bı duygu hissetmiyorum kendi eliyle soğuttu beni kendinden. Oysaki ne kadar mutlu evlenmiştim. Evlilik öncesi opusmekten bile zevk alan ben artık opusmuyorum bile....
Kendisine boşanalim desem sinirleniyor. Hamileyken ayrılmak istedim kaç kez çünkü benimle sürekli kavga ediyordu.
Belki de benim yüzümden vajinusmus olduğum için oldu hersey ama bana destek vermedi. Bebeğim için üzülüyorum. Kendimi de düşünmek istiyorum çünkü 35 yaşındayım. Yolu zaten yariladim. Evliliğin amacı zaten cinselliği yasallastirmak ben ise cinsellikten çok uzağım naisl bir duygu bilmiyorum.
Lütfen beni yargılamadan fikir verin. Nasıl bir yol izlemeliyim.
Sanırım anlatamiyorum konu tedaviye gitmek değil. Yanaşmıyor diyorum. Yanaşmayan birine bir kadin ne yapabilir :) kafamdaki zaten salmak sanırım okumadınız. Sizin dusundugunuzu ben dusunemiyor muym? Bebeğim var onun için endiseliyim. Aslında benim gibi olanlar cevaplasa daha iyi olacak. Meryem anaymis. Lafa bak. O......u olmaktan iyidir. Ağzını bozdurmayin benim.Meryem ana mübarek! Adami elinden tutup götüreceksin tedaviye devam edeceksiniz etmiyorsa sal gitsin
Doktorumda çok iyi basaricam bir yanassa. Onunda psikolojisi iyi değil sanırım. Kaç kez dedim bu hastalık seni soguttuysa ayrilalim istersen diye hayır dedi ama gene aynı. Benim kafamda ayrılık net aslında. Sadece bebeğim var bilmiyorum aranızda babasız çok küçük bebek büyüten var mı? Onun hayatını etkilemek istemiyorum. Bir yanda da benim hayatım. Resmen imtihandan geçiyorum.Öncelikle geçmiş olsun. Kusura bakmayın ama herkes eşinizi de anlamak lazım demiş ben tam tersi sizin anlaşılmamış olduğunuzu düşünüyorum. Siz vajinismusa rağmen eşinize yanaşmaya sorunu çözmeye çalışırken eşiniz hiç destek olmuyo. Karşınıza alıp ciddi anlamda konuşun eğer destek olmayacaksa boşanmak istediğinizi söyleyin. Eğer sizi kaybetmek istemiyorsa zaten elinden geleni yapmaya çalışır.
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama dr Gökçen Erdoğanı takip edebilirsiniz. Gayet başarılı sonuçlar alıyo.
Devam etmemin nedeni 6 ay önce doğum yapmış olmam. Bebeğimin küçük olması. Birazda daha büyüdü şuanda aslında kafamda daha net ayrılık. Sadece babasız büyütmek naisl olur onun için endiseliyim. O kadar.Ben biraz araştırdım tıpta böyle bir durum var olasılığı düşükte olsa görülüyormuş.
Çok saçma absürd bir olay....Bu adamla devam etme motivasyonunuz ne ? Tembel bakımsız, kokan, evliliği için kılını kıpırdatmayan,sizinle yatmıyorsa kiminle yatıyor ya da ihtiyacını nasıl gideriyor???Kendinize evladınızla daha huzurlu bir ortam kurmak varken niye hâlâ bu bataklıkta çırpınıp duruyorsunuz?? Ha adam gayret ediyor bir şeyler yapmaya çalışıyor olsaydı eşinize destek olun yuvanıza sahip çıkın derdik adamın umrunda değil bıkmış uğraşmak istemiyor kafada bitirmiş....
İnsanlara aldırmıyorum. Bekar olup, biriyle yatsam kalksam arsız derler. Evliyim ilişkiye giremiyorum Meryem Ana oluyorum. İnsanlar çok acimasizlar. Buraya yazarken amacım özellikle bebeğini belirttim ki ben gibi belki biri çıkar.Henüz lohusasiniz, hayatınız yeterince zordur. Kendinizi bunaltmayin. Bazen beyinle ile vücut arasındaki bağı anlamak güçtür. Vajinusmusun en temel nedeni psikolojiktir. Kendinizi serbest bırakmayı ve hayatınızdan keyif almayı deneyin. Eşinizden ayrilsaniz bile bu sorunu çözmeniz gerekiyor. Kendinizi sürekli vajinusmusum diye etiketlemeyin. Bu bir kader veya degismeyecek bir durum değil. Bu durumu aşan bir sürü kadın var. Demek ki asilabiliyor.
Sorununuzu ertelemeyin. Daha iyi bir cinsel terapist araştırın. Eşinizle yasadiginiz durumu açıklarsanız belki başka sekilde yardımcı olabilir.
Buradaki kırıcı yorumlara da aldırmayın. Zaten zor bir durumdasiniz. Eşiniz de belki bu durum dolayisiyla bunalıma girmiştir. Ona da destek almayı teklif edin ama tabii hayatınızı siz daha iyi bilirsiniz.
Babasız niye büyüsün babası ölmedi yaşıyor isterse ayrılık sonrası evladıyla daha sağlıklı bir iletişim kurabilir istemezse zaten ne yapsanız boş Adamın içinde yoksa evli ayrı o çocuğa dönüp bakmaz....Devam etmemin nedeni 6 ay önce doğum yapmış olmam. Bebeğimin küçük olması. Birazda daha büyüdü şuanda aslında kafamda daha net ayrılık. Sadece babasız büyütmek naisl olur onun için endiseliyim. O kadar.
Yani tabi ki boşanın yada boşanmayın diyemem. Ama sizin stresiniz mutsuzluğunuz bebeğe de yansır. Ben eşinizde malesef bir çaba göremiyorum. Durumu kabullenmiş ve çözmek içinde çabası yok.Doktorumda çok iyi basaricam bir yanassa. Onunda psikolojisi iyi değil sanırım. Kaç kez dedim bu hastalık seni soguttuysa ayrilalim istersen diye hayır dedi ama gene aynı. Benim kafamda ayrılık net aslında. Sadece bebeğim var bilmiyorum aranızda babasız çok küçük bebek büyüten var mı? Onun hayatını etkilemek istemiyorum. Bir yanda da benim hayatım. Resmen imtihandan geçiyorum.
Sürtünmeyle ilişki yaşayanlara yeni bir stres yüklendi :)birliktelik olmadan sürtünmeyle nasıl hamile kaldınız ya çok ilginç geldi
Rica ederim.Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi bı rahatsızlik eşim yanasmadikca bende ilerleyemiyorum. Hamilelik sürecinde mecburen hiç bir şey yapamadım. Şimdi ise eşim hiç oralı değil. Konu sadece bunun özelinde değil. Arkadaş gibiyiz evde ve sadece hep evdeyiz. Onun istediği yerlere gidiyoruz. Ben istedim mi olmuyor ya konu değişiyor yada kavga ediyoruz. Artık sevgimde kalmadi. Bnde istemiyorum sanırım.
Sürtünmeyle ilişki yaşayanlara yeni bir stres yüklendi :)
Bu arada çok fazla var bu yolla hamile kalan.
Ben de 2 senedir içine boşanmaya rağmen hamile kalmadım.memnun oldumbir de 30 üstüymüşsünüz.vayy anasını.
Bende dedim bence erkek de kadina cazip gelmiyor kadının cinsel dürtüsü var ama erkek yüzünden kapanıyor bence. Belki vajinismus bile değil. Bakımsız erkek yüzünden kadın kendini rahat rahat salamaz bile aşka gelmez belki de cinsel çekim yok.Ben biraz araştırdım tıpta böyle bir durum var olasılığı düşükte olsa görülüyormuş.
Çok saçma absürd bir olay....Bu adamla devam etme motivasyonunuz ne ? Tembel bakımsız, kokan, evliliği için kılını kıpırdatmayan,sizinle yatmıyorsa kiminle yatıyor ya da ihtiyacını nasıl gideriyor???Kendinize evladınızla daha huzurlu bir ortam kurmak varken niye hâlâ bu bataklıkta çırpınıp duruyorsunuz?? Ha adam gayret ediyor bir şeyler yapmaya çalışıyor olsaydı eşinize destek olun yuvanıza sahip çıkın derdik adamın umrunda değil bıkmış uğraşmak istemiyor kafada bitirmiş....
Evet adam böyle özensiz harala gürele yanaşıyorsa kokuyor öz bakımı yoksa mümkün değil yani dauble vajinismus olur insanBende dedim bence erkek de kadina cazip gelmiyor kadının cinsel dürtüsü var ama erkek yüzünden kapanıyor bence. Belki vajinismus bile değil. Bakımsız erkek yüzünden kadın kendini rahat rahat salamaz bile aşka gelmez belki de cinsel çekim yok.
Kadının vücudu kendini cinselliğe düzgün hazırlayamıyor.
O...pu ile ne alakasi var dediğim lafın senin kafa gitmiş. E madem yanasmiyo tedaviye bizden ne istiyorsun ne diyelim sana? Dert döneceksen günlüğüne yazSanırım anlatamiyorum konu tedaviye gitmek değil. Yanaşmıyor diyorum. Yanaşmayan birine bir kadin ne yapabilir :) kafamdaki zaten salmak sanırım okumadınız. Sizin dusundugunuzu ben dusunemiyor muym? Bebeğim var onun için endiseliyim. Aslında benim gibi olanlar cevaplasa daha iyi olacak. Meryem anaymis. Lafa bak. O......u olmaktan iyidir. Ağzını bozdurmayin benim.
4/4lük ilişki diye bir şey yoktur bunu ne kadar erken idrak ederseniz o kadar mutlu olursunuz hayatta.Q
Koca bulmuşlar kıymet bilmiyorlar ha.4 4 lük ilişki yaşatacak kadınlar da bulamaz.
Ya kilo aldınız diye eşiniz sizden uzaklasmamistir. Yani bu ne bu erkekler deli mi hastalik var sağlık var her düştüğümzde uzaklaşacak değiller. Siz vajinismus olabilirsiniz ama eşinizde de genel olarak istek yokmuş zaten sizin vajinismus rahatsızlığıni kalkan bellemis.kadin hazırım belki olur diyor, adamin umurunda değil. Kendinizi suçlamayın kiloydu filan eşinizde iş yok.Evet şuanda halen bakireyim. Sürtünme esnasında boşalmadan dolayı hamile kaldım. Yaşlı psikolojine girmek değilde halen daha yolu yarilamisken bu durum için adım atmamamiz canımı sıkıyor. Terapide aldık hiç bir işe yaramadı. Evet zayıflamak bende istiyorum ama hormonlarım bile daha düzelmedi.
Bu tarz çağdişı şeyler düşüne düşüne vajinismus oluyorsunuz zaten.Sanırım anlatamiyorum konu tedaviye gitmek değil. Yanaşmıyor diyorum. Yanaşmayan birine bir kadin ne yapabilir :) kafamdaki zaten salmak sanırım okumadınız. Sizin dusundugunuzu ben dusunemiyor muym? Bebeğim var onun için endiseliyim. Aslında benim gibi olanlar cevaplasa daha iyi olacak. Meryem anaymis. Lafa bak. O......u olmaktan iyidir. Ağzını bozdurmayin benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?