• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış meslek..

Evet okudum,verdiğin linkteki yazını,bu olay defalarca kez başıma gelmiştir.Öğretmenler gün yapar sana söylemezler, çıkışda bir yere gidilecek olunur haberin olmaz, öğretmenler odasına yemek sipariş edilir ruhun duymaz v.b durumlar...Sebep bi sınıfın içinde teneffüs yada öğle arası hakkı olmaksızın ders işlemek zorunda olman.
 
Sorun öğretmenlik mesleği değil, sorun anasınıfı öğretmenliği..Mesleği uygulamamda isteksizlik belirtisi yada negatiflik yansıtmıyorum tabi ama şans verseler anında bırakırım mesleğimi yalan değil.
 
Bence gayet iyi bir öğretmensiniz
Nedense öğretmen ve doktorlardan peygamber sabrı üzeri bir sabır beklenir ve
Sabırları tükenince o zaman olmasaydın şımarık senii denip kınanır
Halbuki bizlerde insanız taş değiliz
Ben de mesleğimi çok seviyorum ama bazen bu yorgunluğa,bu anlayışsızlığa değmiyor diyorum
 
Ben de okulöncesi öğretmeniyim
Konuyu görünce baba da cevap hakkı doğdu...

Ben işinden çok memnunum
Yarım hün çalışıyorsun esneksin
Rahat giyinebilşyorsun

Köy de de çalıştım merkezlerdede hep saygı gördüm
Sınıfım içinn ne istediysem alındı
Projeksiyon bilgisayar vsvs

Her dönem başında yeni oyuncaklar alırız sınıf ihtiyaçlarını gideriyiz
Imza yetkisi ben de ben izin vermezsem bi kuruş çekmezler harcayamazlar

Teneffüs hakkımız yok evet bu çok acı
Ama ben müdürümün de izni ile çay a lavaboya çıkarım


Velilerime işin ciddiyetini ödevlerimizi çalışmalarımızı anlatırım basit çalışmalarla velilerin desteğini alırım

Bunların hepsi biraz da bizim yapımızdan geçiyor ...
Ben işimi ne kadar severek yaparsam ne kadar ciddiye alırsam onlarda yapmak zorunda hisseder....

Kendi tecrübelerim.
 
Son düzenleme:
Okulumda yapılan tün etkinliklerden ilk benim haberim olur
Bence siz bende varım demeyi unutmuşsunuz..
 
1 yıl dağ köyünde çalıştım, ev arkadaşım İng. Öğretmeni idi (lojman kalmadığı için mecburi kaldık) Annesi geldi.Kadın ; sen nasıl kızımla aynı maaşı alırsın o İng. Öğretiyor sen çocuk oyalıyorsun.:KK43: O zaman çok üzülmüştüm ama şimdi bu lafları umursamıyorum ..Bazı çalıştığım okullarda anasınıfı öğretmeni çocukları stajere bırakıp öğretmenler odasına gidiyor, ben cesaret edemiyorum. Sonuçta yaşı büyükte olsa o sorumluluğu ona bırakamam.
Ama yani bazı velilerde işin suyunu çıkarıyor sen canla başla çalışırken. Bir kere şu çocukların hayal dünyasının genişliğini anlayıp , sırf anne - babanın dikkatini çekmek için yalanda söyleyebileceğini bilmeli Veli..Mesele öğretmen bana yemek vermedi, haksız yere bağırdı v.s ...Yaygara koparmadan önce öğretmenle konuşmalı Veli öyle değil mi???Burada da açılıyor böyle konular, mesela öğretmen çocuğun babasının mesleğine gülmüş çok sinir bozucu gerçekten hak verdim .. Lakin çocuğu wc de kapalı kalan var ben bu hanımın öğretmenle konuşmadan,çocuğumun psikolojisi gitti diye sayfalarca yazmasını abartı buldum.Şuan yardımcı verilmedi bana bütün sınıfı bırakıp çocukla wc yemi gideyim, yoksa altına mı yapsın? Rutin aralıklarla hepsini toplu götürmeye çalışıyorum ama arada tek gönderdiğim oluyor.
Sen öğretmenin nosunu almalısın ilk gün ve böyle bir durumda , öğretmenim çocuk bana bunları anlattı, yardımcılarda ilgili bir problemi var diye sorarsın.. Sayfalarca karalamadan , değil mi?Biz insanız süpermen değil 25-30 çocukla dört dörtlükte ilgilensek mutlaka bazı istem dışı şeyler yaşanacaktır.
Bu yazdıklarınızı bir toplantı yapıp velilerinizle paylaşın bence
Yanınızda sizi destekleyen bir iki Veli olursa müdür ister istemez yapmak zorunda
 
Ben de okulöncesi öğretmeniyim
Konuyu görünce baba da cevap hakkı doğdu...

Ben işinden çok memnunum
Yarım hün çalışıyorsun esneksin
Rahat giyinebilşyorsun

Köy de de çalıştım merkezlerdede hep saygı gördüm
Sınıfım içinn ne istediysem alındı
Projeksiyon bilgisayar vsvs

Her dönem başında yeni oyuncaklar alırız sınıf ihtiyaçlarını gideriyiz
Imza yetkisi ben de ben izin vermezsem bi kuruş çekmezler harcayamazlar

Teneffüs hakkımız yok evet bu çok acı
Ama ben müdürümün de izni ile çay a lavaboya çıkarım


Velilerime işin ciddiyetini ödevlerimizi çalışmalarımızı anlatırım basit çalışmalarla velilerin desteğini alırım

Bunların hepsi biraz da bizim yapımızdan geçiyor ...
Ben işimi ne kadar severek yaparsam ne kadar ciddiye alırsam onlarda yapmak zorunda hisseder....

Kendi tecrübelerim.

Bunların hepsi biraz da bizim yapımızdan geçiyor ...
Ben işimi ne kadar severek yaparsam ne kadar ciddiye alırsam onlarda yapmak zorunda hisseder.... demişsiniz ama alakası yok bence.anlayışlı insanlara denk gelmişsiniz özellikle idare konusunda. ben ve zümrem sınıfın parası olduğu halde birşey aldıramıyoruz idareye,3 katlı okulumuzda değil okulun müstakil deposunda sınıfımız.şimdi biz işimizi sevmemiş ciddiye almamış mı oluyoruz?
 
biz evde kendi çocuğumuza zor bakarken gerçekten çok zor bir meslek bir öğretmen arkadaşım demişti veliler hep ilgili ,iyi ,amlşayışlı öğretmen istiyor bizde evinde güzel ,terbiye almış laf d,inleyen çocuklar istiyoruz siz evinizde birini terbiye edemezken sizin evde veremediğiniz terbiyeyi bizim vermemizi beklemeyim diye çokta doğru bazı veliler kızı çıldırtıyordu gerçekten.geçen ablamın oğlunun elini kesmiş makasla arkadaşı anneside diyormuşku ne yapayım benide dinlemiyor e öğretmen ne yapsın ve ayrıca diğer düzgün çocukların suçu ne onlarda dışlanmasın tabiki ama keşke hepimiz anne babalık görevimizi düzgün yapsak sonrası zaten hallolacak.
 
Rahatsız olduğunuz noktaları anlıyorum ve hak veriyorum. Ama bence mesleğinizden çok etrafınızdakilerin tutumu ve okul şartları sizi üzmüş. Anaokulu öğretmenliği çok önemli ve güzel bir meslek. Okulun tutumu sizi yorar ama o güzel bebelerin hayatında bir parça olmak, onlara bir şeyler öğretebilmenin değeri paha biçilmez.

Ben de atama bekleyen bir öğretmen ve ana sınıfı çocuğu annesi olarak çok kıymet veriyorum yaptığınız işe ve iki taraftan da bakabiliyorum. Fakat bazen veli öğretmen arası anlaşmazlıklar olabiliyor. Geçen mesela oğlumun öğretmeniyle bir sorun yaşadık. Öğretmenimizin şikayet ettiği bir nokta vardı. Haklıydı da. Fakat koridorun öbür ucundan bağırmaya başlayarak, herkesin ortasında hesap sormaya kalktı. Onu önce kenara çektim ve şunu söyledim:

Ben de öğretmenim ve seni anlıyorum. Benim can parçamla ilgileniyorsun. Ve onun okul hayatında en can alıcı noktadasın, çünkü okulu bu sene severse eğitim hayatı hep olumlu geçecek. Ama sorunlarımızı bu edayla başkalarının yanında bağırarak anlatamazsın. Ben her zaman iş birliğine hazırım. Bunu kopya çekmiş bir öğrenciye kızdığım için diğer gün annesiyle uğraşmış bir öğretmen olarak söylüyorum. Demek istediğim iki taraftan da bakmak önemli.

İşinizin yarım gün olması güzel. Bana da oh ne güzel sayılı gün çalışıyorsun diyenlere, evraklar değil, insanla uğraşıyorum, verimli olmak için bu zaman bana gerekli diyordum.

Çocuğumun öğretmeninden kazandığı bir etiketten dolayı çok çok mutlu olması, bunun için küçücük haliyle uğraşması o kadar heyecan verici ki. Liseler ve orta okullarda ergenlik hormonlarıyla, kabadayılıklarla, parasızlıkla, sorumsuz velilerle mücadele etmeniz gerekebiliyor ama ana okulu çocuğun öğretmene en açık olduğu dönem.

Zorluklarıyla beraber çok kıymetli bir mesleğiniz var. Kolaylıklar dilerim.
 
Para çekme yetkisi sizde değil mi?
Çekip sınıfınızın ihtiyaçlarını alın
Fatura kestirin hiçbir sorun olmaz.....
 
annem nerdeyse 35 sene yaptı anasınıfı öğretmenliği...
evde hazırlardı çocuklar içn her aktivite kağıdını tek tek.üstelik mevcutlar da 30-40 oluyordu.renkli fotokopi makinası falan yoktu olsa da pahalıydı.nbu akdar kırtasiye malzemesi de yoktu.öğretmenler fedakarlık göstererek her faaliyet için her çocuğa ayrı şey hazırlıyorlardı.o zamanlar tek başına anokulları da yoktu.hepsi ilkokul içindeydi.şimdi çok fazla var,kreş gibi devlet okulları.ve şikayet etttiğini hiç bilmem..iemekliliğin üstüne b,r de kreş müdürlüğü yaptı 10 sene kadar.şimdi 70 yaşıan geldi..
toplanan aidatları müdürün alamsına izin vermeyin,evlilerle görüşün,olanakları anlatın..onu haricindeki sorunlarınız her öğretmen için geçerli..velilerle problemler,evde verilmeyen eğitimin okuldan beklenmesi vss..
bence sorun yaşadıklarınız değil,yani kimseye tavsiye etmemeniz saçma..sorun tamamen kişisel.sizinle ilgili.yoksa bu şartlarda çalışıp çok memnun olan öğretmenler fazlalıkla..
eğer bunları göze alamıyorsanız ya da uğraşmak istemiyrosanız bu mesleği seçmeyin diyebilrsiniz en fazla..
ki her mesleğin kendine göre zorlukları ve şartları var..
 
İl millî eğitim müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Eğitim Denetmenleri Başkanlığında İl Eğitim Denetmenleri ve İl Eğitim Denetmen Yardımcıları istihdam edilir. İl eğitim denetmen yardımcıları, en az dört yıllık yüksek öğrenimi ve öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunan öğretmenler arasından yarışma sınavı ile mesleğe alınırlar. Bu görevde üç yıllık yetişme dönemini takiben yapılacak yeterlik sınavında başarılı olanlar il eğitim denetmeni kadrolarına atanır.
 
dilayza sana en etkili yolu soyleyeyim aglasa da birakacaksin ikna isini evde yap okulda sinifin onunde asla bekleme sen tedirgin olursan oda olur. ogretmen cocugu iceri alacak cocuklar iceri girince 10 dk susuyor. ilk hafta duran cocuklar sıkılıp gitmek istemeye biliyolar. bahanesi cok olur. yanliz sunu sor seni baska sinifa alsak ogretmenin degisse daha mutlu olur musun o zaman keyifle gider misin bu sana sorunun kaynagini gosterir. aglan cocugun eve gonderilmesi hata bi kete istemezsen gitmezsin mesaji verir.

Benim kardeşim de 1.sınıfa başladığı ilk 1 ay bir sıkıntı yoktu gidiyodu geliyodu sonra ben gitmek istemiyorum diye devamlı ağlamaya başladı annem okula zor götürür oldu ben çalıştığım için sadece annemi suçluyodum açıkçası çocuğu götüremiyosun gibisinden sonra bi gün ben hastaydım hastaneye gidecektim kardeşimi okula beraber götürdük çocuk ağlıyor girmeyecegim sınıfa diye öğretmenine hocam bi yardımcı olun bakın yani biraz ilgi gösterirseniz girer sınıfa dedim vay demez olaydım kardeşime tam yaptığı tavır şu oldu "x sınıfa giriyo musun girmiyo musun" o da yok dedi ve öğretmeni ordan geçen hademeye x efendi şu çocuğu okuldan çıkarın sınıfa girmeyecekmiş dedi şok oldum.. konuşmayı denedim ablacım neden gitmek istemiyosun falan gibisinden ilk dediği şey öğretmenim ve arkadaşlarım beni sevmiyor oldu olur mu ablacım seviyolardır niye öyle diyosun öğretmen beni dövüyor dedi bi soru sorsam sen yapmasan da olur diyo dedi tabi ben inanmadım ama öğretmenin yaptığını bi kere görünce öğretmenle konuşmak gerek dedim konuşmaya gittim ve bana dediği laf "sizin eğitim durumunuz nedir ona göre cvp vericem" dedi adamla birbirimize girdik haliyle bi öğretmen bunu diyebilir mi malesef böyle öğretmenler de var...
 
hayir tabi ki o nasil cevap oyle ne demek egitim durumuna gore cevap vericem her meslekte oldugu gibi tabi ki var cocugun sinifini degistirin
 
hayir tabi ki o nasil cevap oyle ne demek egitim durumuna gore cevap vericem her meslekte oldugu gibi tabi ki var cocugun sinifini degistirin

Değiştirmek istedik ama idare müsade etmedi benim kardeşimde gitmek istemiyodu annem öğretmeni aradı bu çocuk gelmiyor ne yapmam gerek bi yol gösterin diyee vee dadannn adamın cvbı şu boşverin getirmeyin ben onu var gösteririm ve kardeşim ikinci dönemin 2 3 ayı gitmedi biz özel öğretmen tuttuk okumayı söksün derslere adapte olsun diye 2.sınıf başladı haliyle kardeşim yine gitmek istemedi ve zar zor adres değişikliği yaparak kardeşimin okulunu değiştirdik ama kardeşim hala o piskolojiden kurtulamadı şu an 3.sınıf ve hala hergün ağlaya ağlaya zorla götürüyoruz okula öğretmen adı duyunca korkuyor arkadaşlarıyla iletişim kuramıyor çok içine kapandı ve normalde böyle değildir şimdiki öğretmeni saolsun ilgileniyor her gitmemizde dediği şey bu çocuk çok zeki yapıyor ediyor ama içine kapanık etkinliklere falan katılsın diye okulun folklör çalışmalarına yazdırmamızı söylemiş ve dün başladı inşallah biraz topluma katılır..
 
Back
X