Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu yazdıklarınızı bir toplantı yapıp velilerinizle paylaşın bence1 yıl dağ köyünde çalıştım, ev arkadaşım İng. Öğretmeni idi (lojman kalmadığı için mecburi kaldık) Annesi geldi.Kadın ; sen nasıl kızımla aynı maaşı alırsın o İng. Öğretiyor sen çocuk oyalıyorsun.O zaman çok üzülmüştüm ama şimdi bu lafları umursamıyorum ..Bazı çalıştığım okullarda anasınıfı öğretmeni çocukları stajere bırakıp öğretmenler odasına gidiyor, ben cesaret edemiyorum. Sonuçta yaşı büyükte olsa o sorumluluğu ona bırakamam.
Ama yani bazı velilerde işin suyunu çıkarıyor sen canla başla çalışırken. Bir kere şu çocukların hayal dünyasının genişliğini anlayıp , sırf anne - babanın dikkatini çekmek için yalanda söyleyebileceğini bilmeli Veli..Mesele öğretmen bana yemek vermedi, haksız yere bağırdı v.s ...Yaygara koparmadan önce öğretmenle konuşmalı Veli öyle değil mi???Burada da açılıyor böyle konular, mesela öğretmen çocuğun babasının mesleğine gülmüş çok sinir bozucu gerçekten hak verdim .. Lakin çocuğu wc de kapalı kalan var ben bu hanımın öğretmenle konuşmadan,çocuğumun psikolojisi gitti diye sayfalarca yazmasını abartı buldum.Şuan yardımcı verilmedi bana bütün sınıfı bırakıp çocukla wc yemi gideyim, yoksa altına mı yapsın? Rutin aralıklarla hepsini toplu götürmeye çalışıyorum ama arada tek gönderdiğim oluyor.
Sen öğretmenin nosunu almalısın ilk gün ve böyle bir durumda , öğretmenim çocuk bana bunları anlattı, yardımcılarda ilgili bir problemi var diye sorarsın.. Sayfalarca karalamadan , değil mi?Biz insanız süpermen değil 25-30 çocukla dört dörtlükte ilgilensek mutlaka bazı istem dışı şeyler yaşanacaktır.
Ben de okulöncesi öğretmeniyim
Konuyu görünce baba da cevap hakkı doğdu...
Ben işinden çok memnunum
Yarım hün çalışıyorsun esneksin
Rahat giyinebilşyorsun
Köy de de çalıştım merkezlerdede hep saygı gördüm
Sınıfım içinn ne istediysem alındı
Projeksiyon bilgisayar vsvs
Her dönem başında yeni oyuncaklar alırız sınıf ihtiyaçlarını gideriyiz
Imza yetkisi ben de ben izin vermezsem bi kuruş çekmezler harcayamazlar
Teneffüs hakkımız yok evet bu çok acı
Ama ben müdürümün de izni ile çay a lavaboya çıkarım
Velilerime işin ciddiyetini ödevlerimizi çalışmalarımızı anlatırım basit çalışmalarla velilerin desteğini alırım
Bunların hepsi biraz da bizim yapımızdan geçiyor ...
Ben işimi ne kadar severek yaparsam ne kadar ciddiye alırsam onlarda yapmak zorunda hisseder....
Kendi tecrübelerim.
dilayza sana en etkili yolu soyleyeyim aglasa da birakacaksin ikna isini evde yap okulda sinifin onunde asla bekleme sen tedirgin olursan oda olur. ogretmen cocugu iceri alacak cocuklar iceri girince 10 dk susuyor. ilk hafta duran cocuklar sıkılıp gitmek istemeye biliyolar. bahanesi cok olur. yanliz sunu sor seni baska sinifa alsak ogretmenin degisse daha mutlu olur musun o zaman keyifle gider misin bu sana sorunun kaynagini gosterir. aglan cocugun eve gonderilmesi hata bi kete istemezsen gitmezsin mesaji verir.
hayir tabi ki o nasil cevap oyle ne demek egitim durumuna gore cevap vericem her meslekte oldugu gibi tabi ki var cocugun sinifini degistirin