Yanlış mı anladım acaba, doğrusunu nasıl anlayabilirim?

4 yaşını geçti 5 e giricek

5 yaşındaki bir çocuk evde mi eğitim alıyor? anaokuluna gitmesi gerekmez mi? çocuğun sosyalleşmesi açısından bu çok önemlidir.çok şaşırdım şu an hem,ben bir anne hem bir öğretmen olarak çocuğunuzu kreşe-anaokuluna verin derim geç kalıyorsunuz bile.

hocama katılıyorum. uygun bi yer ayarlarsanız çocuğunuz yaşıtlarıyla bir arada olur.

Anlamiyorum insan calismiyorsa cocuga yirmi dort saat bakacak diye birsey mi var? Ingilizlerden tutun da Osmanliya kadar bu murebbiyelik olayi hep vardir. Hatta islamda bile bazi dini bilgilerin anne baba disinda ablalik abilik yapabilecek birileriyle beraber de ogrenilmesi tavsiye edilir ki cocuk anne baba disinda birinden bazen dahaobjektif yaklasim gorsun diye. Herkes cocugunu ablayla dadiyla buyutsun demiyorum ama bir annenin de calismasa bile kendine ayiracak vakitler olabilir. Herkesin hayata bakisi, yasayisik, maddiyati,buyutulme sekli faklidir.

Konunuza gelince. Icinize kurt dusmus anlasilan. Ve bence hisler cok yaniltmaz bir muddet isterseniz gozlemleyin ama ben cocuk bu kisiden ayrilincacok da ethkilenmeyecekse yeni birini aramaya baslardim. Iyi aksamlar

Oyun grubumuz var zaten o ayri ona birlikte gidiyoruz. Haftanin 3 yada 4 gunu oluyor. Seneye kres olayina girisicez. Bizim bir cocuk psikologumuz var aile dostumuz, onun yonlendirmesiyle hareket ediyoruz. İsinde cok iyi tavsiyelerine cok guveniyorum

Bence anneler hislerinde genellikle yanilmazlar icinize kurt dusmus bi samimiyetsizlik sezmissiniz bi sure daha takip edin ama sizin yerinizde olsam cocugumu sevmedigini dusundugum birine emanet etmem...

Kameraya gerek yok

Evin 4 bir köşesine yerleştirmeyeceğinize göre zaten yapacağı varsa bir köşede yapar yine .

Hem evdeymişsiniz , bir annenin gözünden ala kamera mı olur ?

Ayrıca şirkette kamera varmış , bahçede de varmış , eee sokağın mobesesi de vardır , yok yok evde kamera bu işi halletmez .

Evde kamera olayini bende istemedim ama caydirici olmasi icin goruntu cekmeyen kameralardan alabilirsiniz bende hirsizliga karsi onlem olarak taktirmistim gercek gibi duruyor ters davranislari varsa kamera cekiyor diye daha dikkatli olur

Okulöncesi eğitim 3 yaşında başlamalı. Eskidendi o 5-6 yaşlarında göndermeler. Nasıl her tür canlı mutasyona uğruyorsa insanlarda uğruyor. Yeni nesil daha çabuk büyüyor. Beyni erken öğrenme çağına giriyor.
Oyun grupları 0-3 yaş arasındadır genelde. Ben okulöncesi öğretmeniyim. İfadeleriniz çok ilginç geldi gerçekten şaşkınım.
Çocuğunuzun gelişiminde mi bir problem var acaba?

Soruldugu icin soyluyorum.
Temizlikle ilgili var yardimcilarim bu kizla ozellikle egitim amacli calisiyorum. Ayrica illaki gun icinde evde olmadigim vakitler oluyor. Ben ilgileniyorum zaten.

Siz çalışmıyorsunuz...Hem temizlikçileriniz var evde hem çocuğunuza bakıcı..Eşiniz milletvekili sanırım :) 3 saat eğitim amacı ile siz yardımcı olun o halde oğlunuza.Hem evde olucam hem yardımcı tutucam yok ne kadar tuzum kuru olursa olsun israfa girer yahuuuu bu

Milletvekili olmaya luzum mu var ?
Herkesin yaşam standartları farklı , parası olan istediğine harcar değil mi kimseye sormaz.

Herşey de eleştirilmez ki insan istediğine para harcar .
Burdada ne söylense yanlış anlaşılıyor

Hersey mutasyona ugruyur elbette, ama sizin bahsettiginiz hizla deyil :) oyle olsa bir 100 yila ET ye benzeriz :)

Son düzenleme:
Bu espiri olmadı hayatım bir daha ki sefere artık

Keske espiri yapmis olsaydim. Ben molekuler biyologum. Uzmanlik alanim su an noroloji. Ben gectigimiz yuzyilda ya da yakin zamanda insanlarin beyin gelisiminin bu kadar hizlandigini hic duymamistim. Demek ki dedim bu kadar hizli bir evrim geciriyoruz da bizim burda haberimiz yokmus. cok geri kaldigimi farkettim. Referans yollarsan okumak isterim bu sayede aydinlanmis olurum.

4 yasinadan once anneden ayrilmasina karsiyim ben de. Ki oglum 4,5 su anda. Cok sukur cok mutlu. Problem yok. Egitimini evde ozel olarak oyun esliginde aliyor. Ayrica dedigim gibi sosyallesmesi icin grubumuz var. Benim tercihim bu yonde.

İmkanlarim buna yetiyor, bundan faydalaniyorum. Temizlikci demiyelimİsler ve yemek icin yardimcim var iki kisi. Birisi ablam gibi zaten. Aileden artik sayilir.Toplamda uc saat icin birisinden yardim almamin sakincssini goremedim ben. Okul oncesi mezununun bilgisi deneyimi egitimi ile benim ki bir olmaz ki... o kadar farkli oyunlari var ki, kirk yil dusunsem aklima gelmez.
İmkani olana tavsiye ederim. İmkanim olmsaydi muhtemelen krese verirdim.

Son düzenleme:
Hem calismiyorsunuz...
Hem de evde rutin isler icin yardimciniz var...
Bana kalirsa cocugunuza kesinlikle kendiniz bakmalisiniz...
Imkaniniz varken neden baskasinin dogrulari, mimikleri, tepkileri, egitimi, vucut dili, yaklasimi ile buyusun ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…